Tannoy Revolution DC6T SE και Monitor Audio Silver RX6. Ποιο θα επιλέγατε?

MinimalTech

New member
30 August 2013
33
Για σας παιδιά! Όπως λέει και ο τίτλος, ανάμεσα στα

1) Tannoy Revolution DC6T SE
και στα
2) Monitor Audio Silver RX6

ποιο θα επιλέγατε? Ποιο θεωρείτε πιο καλό ηχείο, με πιο ποιοτικό ήχο? Έχει κανείς ήδη στην κατοχή του κάποιο από τα δύο να μου πει εντυπώσεις?

Επίσης απορία έχω και για τα νέα Monitor Audio Silver 6, αν είναι καλύτερα από τα RX6 και σε ποιο σημείο γιατί δεν έχω βρει κάποιο review..

Όλα για 2κάναλο ενισχυτή (Cambridge Audio Azur 851A) και για όλα τα είδη της μουσικής, με εστίαση περισσότερο στην ηλεκτρονική Deep House, Techno αλλά και στην Rock - Metal...

Δεν υπάρχει "καλύτερο ηχείο" φίλε μου, εγώ σ'αυτό το συμπέρασμα καταλήγω όσο ψάχνω και ακούω!
Προχθες πήγα στην έκθεση και τα ηχεία που άρεσαν σε εμένα απ'ότι κατάλαβα δεν άρεσαν σε κανέναν άλλο!
Τα Silver σε σχέση με τα RX είναι μια κατηγορία πάνω (απ´όσο λέει η ίδια η M.A).Reviews δεν υπάρχουν γιατί είναι ολοκαίνουριο μοντέλο!
Τα Silver 10 που άκουσα προχθές στην έκθεση είναι σίγουρα καλύτερα (στ'αυτιά μου) απ'τα RX8 αλλά και πολύ ακριβότερα!
Τα Tannoy είναι κι'αυτά ωραία!Εμένα μ'αρέσαν τα M.A. περισσότερο κι ακούω τα ίδια είδη μουσικής!
Τα'χεις ακούσει εσύ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Tannoy Revolution DC6T SE και Monitor Audio Silver RX6. Ποιο θα επιλέγα

P. δεν τα έχω ακούσει τα Tannoy ούτε τα Monitor! Μου είναι κάπως δύσκολο να κατεβώ Αθήνα και να τα ακούσω σε εκθέσεις ή αντιπροσωπείες...

Αυτά που έχω ακούσει είναι κάτι Triangle Altea EX αλλά τα βρήκα όχι και τόσο "καθαρά" στον ήχο που έβγαζαν και με μέτριο ως μηδαμινό μπάσο, καθώς και κάποια Klipsch (δεν θυμάμαι μοντέλο, πάντως κάποιο από τα προηγούμενα μοντέλα που έχει καταργηθεί) τα οποία είχαν μεν φοβερό μπάσο, καθαρό ήχο και παίζανε καλά σε χαμηλές εντάσεις (αρκετά ευαίσθητα) αλλά σε λίγο πιο δυνατές έως μέτριες εντάσεις η κόρνα που έχουν για τις υψηλές γινόταν πολύ ενοχλητική στο αυτί σε σημείο που κούραζε αρκετά...

Για τα Tannoy και τα Monitor έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια σε reviews και μου έχουν προταθεί κιόλας από μερικούς...

Εσύ που εντόπισες τη διαφορά ανάμεσα στα Tannoy και τα Monitor RX6 (αν τα άκουσες ή από τα RX8 μετά...)? Μου λες λίγο στο περίπου την εμπειρία σου από το κάθε ηχείο και το τι σε χάλασε (αν σε χάλασε κάτι)?

Η κρίση μου δεν θα'ναι ιδιαίτερης βαρύτητας καθώς τα Tannoy τ'άκουσα μόνο μία φορά (DC4T) ενώ τα RX8 τ'ακούω συνέχεια.
Παρόλα αυτά μου φάνηκε πως τα Tannoy είχαν περισσότερη λεπτομέρεια αλλά τα RX8 πιο γεμάτα μπάσα.
Λόγω και ηλεκτρονικής μουσικής προτιμήθηκαν.Με τα μπάσα τα πράγματα είναι λίγο διφορούμενα!Όλοι τα θέλουν αλλά και το πολύ παραπάνω καταντά κουραστικό!
Δε ξέρω αν σε βοήθησα καθώς κι εγώ δεν είμαι "έμπειρος"!
Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να πας να ακούσεις αλλιώς δεν....

Last edited:
Με τον συγκεκριμένο ενισχυτή, θα πήγαινα στα Tannoy γιατί με τα Monitor Audio μάλλον θα...

Το έχεις τον ενισχυτή; Εάν τον έχεις, παραμάσχαλα και βουρ για ακροάσεις.

Καλησπέρα φίλε Minimal Tech.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις κάτω τα πράγματα και να καταλήξεις σε αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σου καλύτερα.

Κάνε ακροάσεις και με τα δύο ηχεία και κατέληξε σε αυτό που σε εκφράζει καλύτερα.

Είναι δύο εταιρίες που σαν ήχο και αντίληψη διαφέρουν πάρα πολύ. Το τι θα προτιμούσε ο καθένας ή το τι μπορεί να πιστεύει, μπορεί να σε οδηγήσει σε λάθος απόφαση αν δεν τα ακούσεις εσύ και τα δύο ηχεία.

Και τα δύο ηχεία έχουν αξιόλογο ήχο και σίγουρα παίζουν μουσική και δεν ξυρίζουν.... Απλά θα διαλέξεις αυτό που σε εκφράζει καλύτερα.

Τα Tannoy έχουν τον ομοκεντρικό οδηγό που είναι το σήμα κατατεθέν της εταιρίας με τα υπέροχα στοιχεία του στο πεδίο του χρόνου και της ομοιογένειας αλλά και τα monitor audio έχουν αλλά θετικά στοιχεία όπως καθαρότητα δυναμικά και στερεοφωνική εικόνα που θα τα βρεις και στο Tannoy.

Άκουσέ τα, πες μας τις εντυπώσεις σου, όπως και τα ήδη της μουσικής που ακούς όπως και τα τετραγωνικά του χώρου που θα στηθούν τα ηχεία για να κάνουμε μία ουσιώδη και εποικοδομητική συζήτηση που εύχομαι να σε βοηθήσει στην σωστή, για τα κριτήρια και απαιτήσεις σου απόφαση-επιλογή ηχείου.

Στην διάθεσή σου

Οκ παιδιά, τι να πω, αν και πολύ δύσκολο θα προσπαθήσω να τα ακούσω. Αλλιώς θα επιλέξω στην τύχη....

Στην τυχη τα ma ειναι πολυ καλα και συμβατικα. Εγω ομως tannoy θα επαιρνα.
Οτι και να παρεις ομως θα σου μεινει απορια πως θα επαιζε το αλλο.

Αν ειναι να επιλεξεις στην τυχη, δινω και εγω μια ψηφο για τα Ταννου

Χωρίς να τα έχω ακούσει (έχω ακούσει το παλιότερο RS6 και το τωρινό RX8, αξιοπρεπέστατα αμφότερα αλλά δεν θα έμπαινα στον κόπο για χάρη τους να αλλάξω το δικό μου setup) και επιμένοντας βέβαια ότι η ακρόαση επιβάλλεται, ΑΝ έπρεπε να πάω στα τυφλά, θα πήγαινα στα Tannoy.

Re: Απάντηση: Tannoy Revolution DC6T SE και Monitor Audio Silver RX6. Ποιο θα επιλέγα

Ξέρει κάποιος πού μπορώ να ακούσω τα TannoyRevolution DC6T SE στην Αθήνα;

To rx δεν το εχω ακουσει αλλα το rs ηταν για εμενα το ηχειο αναφορας στην κατηγορία. Δες τα review στο stereophile και για το rs και το rx γιατι στον ελληνικο τυπο νομιζω δεν εχει δοκιμαστει.
Προσπαθησε να τα ακουσεις πριν παρεις καποια αποφαση.