Τannoy super tweeter αξίζει τον οβολό;

neoptolemos

Established Member
9 August 2010
144
Αθήναι
Παίδες κάποια στιγμή σκέπτομαι για την καινούργια οικία να επενδύσω σε tannoy prestige με τιμές γύρω στα 4-5 χιλιάρικα
Μέχρι στιγμής έχω τα harbeth SHL-5
με λάμπες τροφοδοτούμενα

Ερώτημα:

Ξέρετε τίποτε για τα tweeter ST200 http://www.mrhifi.fi/pdf/tannoy/ST200.pdf
και αν μπορούν σε κάποιο άλλο ηχείο να δώσουν το κάτι παραπάνω ή τζάμπα τα 1200ευρα?

επίσης μην περιοριστείτε σε αυτό αλλά αναπτύξτε αν ξέρετε γνώμες και για τα λοιπά super tweeter της Ταnnoy

ευχαριστώ θερμά

Όχι μόνο έχει διαφορά αλλά συγκεκριμένα τοποθετείται και σε διαφορετική απόσταση από το χείλος της καμπίνας αναλόγως μοντέλου Prestige.

Το ST200 είναι σχεδιασμένο για τη σειρά Prestige. Το ST100 είναι σχεδιασμένο για να συνεργάζεται με παλαιότερα μοντέλα της σειράς Prestige και το ST50 σχεδιάστηκε ως γενικό Super Tweeter από την Tannoy.

Επισυνάπτω τις αποστάσεις τοποθέτησης του ST200 αναλόγως του μοντέλου ηχείου που θα χρησιμοποιηθεί.

Attachments

Γεια σου αγαπητέ

είχα ακούσει τα κλενέρ 10 της Tannoy (sorry δεν θυμαμαι πως γραφετε και βαριεμαι να ψάχνω) με και χωρίς το super tweeter το οποίο ήταν ρυθμισμένο στην μεσαία θέση (από ποια συχνότητα αρχίζει να πιανει δηλαδή).

H διαφορά ήταν υπαρκτή αλλά δύσκολα εντοπίσιμη (στα δικά μου αυτιά).

Αν δεν είχα κάτι άλλο να αναβαθμίσω στο σύστημα μου και ήθελα να ξοδέψω 1200 ΕUR τότε θα το έπερνα.

Εχω ακούσει όμως ότι στην prestige σειρά ειναι πιο αισθητή η διαφορά.

Αθήνα δεν είσαι? Γνωρίζω ότι ο Χρήστος Κοψιάς (Studio hi-fi) έχει στο μαγαζί καποιον αντιπρόσωπο της σειρά prestige (εγώ εκει ακουσα τα κλενέρ) καθώς και το super tweeter. Περνα μια βολτα να ακουσεις και μόνο σου.

Χαιρετώ

Last edited:
εγω τα ειχα και στα Turnberry και στα GRF την σειρα st200
αψογα θα ελεγα αν μαθεις να ακους με αυτα δυσκολα γυρνας πισω
προτεινω καλωδιο DNM για συνδεσμολογια και χρηση τις γειωσης που εχουν
ειναι μια βελτιωση καλη