Tascam US-144MKII

Πόσα mAh θα πρέπει να είναι το τροφοδοτικό για να είναι επαρκές;
Ρωτάω γιατί έχω μερικά,να δω ποιο να δοκιμάσω.1000-15000 είναι εντάξει;

Η κάρτα χρειάζεται 450mA, οπότε το 1Α πραγματικά υπερκαλύπτει τις ανάγκες μας.
Για τη ρύθμιση της τάσης στην έξοδο του τροφοδοτικού, προτείνω να λάβετε υπ' όψιν σας και την μικρή πτώση τάσης στο καλώδιο διασύνδεσης USB. Το δικό μου τροφοδοτικό το ρύθμισα ώστε στην είσοδο της κάρτας να μου δίνει 5,1V DC με την κάρτα συνδεδεμένη σε πλήρη λειτουργία.

Η κάρτα χρειάζεται 450mA, οπότε το 1Α πραγματικά υπερκαλύπτει τις ανάγκες μας.
Για τη ρύθμιση της τάσης στην έξοδο του τροφοδοτικού, προτείνω να λάβετε υπ' όψιν σας και την μικρή πτώση τάσης στο καλώδιο διασύνδεσης USB. Το δικό μου τροφοδοτικό το ρύθμισα ώστε στην είσοδο της κάρτας να μου δίνει 5,1V DC με την κάρτα συνδεδεμένη σε πλήρη λειτουργία.

Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες,ευχαριστώ.

Λοιπόν,το εφάρμοσα στην E-MU 0204.
Πριν αν άνοιγα το volume του προενισχυτή που την ακολουθεί στο τέρμα,(η E-MU δεν έχει volume) και κινούσα το ποντίκι στο PC άκουγα στο βάθος μια ανεπαίσθητη ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή.
Τώρα δεν ακούγεται το παραμικρό.Και φανταστείτε πως έβαλα ένα ότι να ´ναι τροφοδοτικό 5.1 V από παλιό κινητό.
Δεν ξέρω καν αν είναι σταθεροποιημένο.Συνίσταται ανεπιφύλακτα λοιπόν.
End of off topic.

έβαλα ένα ότι να ´ναι τροφοδοτικό 5.1 V από παλιό κινητό.
Δεν ξέρω καν αν είναι σταθεροποιημένο

Αυτά τα τροφοδοτικά από κινητά είναι switch και συνήθως έχουν υψηλό θόρυβο. Δοκίμασε ένα linear αν έχεις (π.χ. LM317),πιστεύω θα είναι καλύτερο.

Αυτά τα τροφοδοτικά από κινητά είναι switch και συνήθως έχουν υψηλό θόρυβο. Δοκίμασε ένα linear αν έχεις (π.χ. LM317),πιστεύω θα είναι καλύτερο.
Μα καλά,εννοείται.
Πάντως ακόμα και μ´αυτό δεν ακούγεται το παραμικρό.
Είναι απο αυτά τα παλιά τα ασήκωτα,χε χε..1 Α.
Φαντάζομαι με ένα της προκοπής τι θα κάνει..

Είμαι σίγουρος ότι το τροφοδοτικό του κινητού αποδίδει καλύτερα από την on-board τροφοδοσία της USB του PC.

+1
Το πόσο καλύτερα είναι απίστευτο όμως...
Να ´σαι καλά.ευχαριστίες για την ιδέα!

Ολοκληρώθηκε και η κατασκευή ενός εξωτερικού σταθεροποιημένου τροφοδοτικού που καταναλώνει συνολικά γύρω στα 8W υπό πλήρες φορτίο, όταν δηλαδή τροφοδοτεί την Tascam με τάση 5,3V DC.
H διαφορά με το αντίστοιχο τροφοδοτικό μπαταρίας είναι μεν μικρή αλλά σε ένα πολύ αναλυτικό σύστημα οι διαφορές γίνονται αντιληπτές.
Ωστόσο, με το τροφοδοτικό μπαταρίας που είχα δοκιμάσει αρχικώς, ο ήχος ήταν αισθητά πιο φυσικός και ταυτόχρονα υπήρχε καλύτερος διαχωρισμός οργάνων και υψηλότερη ανάλυση,χωρίς να υπάρχει κάποιο στοιχείο που θα μπορούσε να μου προκαλέσει ακουστική κόπωση μετά από κάποιες ώρες συνεχούς ακρόασης.
Με το τροφοδοτικό ρεύματος, που υλοποιήθηκε εξ' ολοκλήρου με διακριτά εξαρτήματα, ο ήχος απλώς ικανοποιεί αλλά δεν δημιουργεί μία ιδιαίτερα ευχάριστη ατμόσφαιρα που θα άξιζε να περιγράψει κανείς. Ταξικά επομένως δεν διαφοροποιείται από αυτό που θεωρώ εγώ ως τυπικό ήχο Ηi-Fi με πολύ αυστηρά κριτήρια.

DSC07059_zpsdc3ffbfe.jpg

Last edited by a moderator:
To κύκλωμα προέρχεται από παλαιότερα σχέδια της TEAC, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή για να το κάνω upload. Ειναι αρκετά σύνθετο και ο κατασκευαστής υπόσχεται σχεδόν μηδενικά επίπεδα θορύβου.

Last edited:
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιες πρόχειρες κατασκευές με ολοκληρωμένα των τύπων LM317 & 7805 μου έδωσαν το χειρότερο ηχητικό αποτέλεσμα, όπου νόμιζα ότι το σύστημα είχε χάσει το ήμιση της αξίας του. Εν κατακλείδι θέλει ακόμα πολύ ψάξιμο το θέμα της τροφοδοσίας του συγκεκριμένου USB DAC, που δείχνει να επηρεάζεται πολυ από το εκάστοτε τροφοδοτικό.

Last edited:
Αντιμετωπίζω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα θέλοντας να τροφοδοτήσω με 5vdc ένα ηλεκτρονικό cross + Hiface two.

Έκανα κάποιες δοκιμές με LM317 και είχα θόρυβο στο σήμα, επίσης παρατήρησα πως ο θόρυβος μειωνόταν ή αυξανόταν ανάλογα με τον μετασ/τή που χρησιμοποιούσα, με τοροειδές έβγαζε τον περισσότερο θόρυβο ενώ με κάτι ΕΙ της πλάκας έβγαζε λιγότερο, περίεργο!!!

Θα δοκιμάσω και με δύο LM317 σε σειρά και θα δω.
Προς το παρών και τα δύο κυκλώματα τροφοδοτούνται από το usb του laptop.

Εάν δεν βρω λύση με τα LM σκέφτομαι τις παρακάτω λύσεις.
1) φορτιστής μπαταρίας και μπαταρία μέσα στο κουτί του cross.
2) Salas shunt regulator.

Στη δική μου περίπτωση, ευτυχώς δεν υπάρχει ίχνος θορύβου. Δοκίμασα και ένα shunt regulator αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν πλησιάζει το κορυφαίο ηχητικό αποτέλεσμα που είχα με το τροφοδοτικό μπαταρίας.