Τάση Δικτύου?

ΠΕΤΡΑΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ

AVClub Addicted Member
3 February 2007
2,363
Αθήνα
Καλημέρα σε όλους,

Κάθε βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι να το κλείσω, το σύστημά μου παίζει τέλεια, κελαηδάει...
Μπορεί κανείς να μου πεί τι συμβαίνει????
Τα στοιχεία για την εξιχνίαση του μυστηρίου ακολουθούν.

- Η τάση (RMS) δεν αλλάζει.

- Έχω φίλτρο στο πολύπριζο (λέω μήπως επηρέαζε ο δίκτυο ο γείτονας με κανα dimmer) - Όχι βέβαια ότι το φίλτρο τα πιάνει όλα, αλλά το θόρυβο απ' τα δικά μου dimmer (triac) τον έκοψε (αφήνοντας μόνο τα νήματα στις λάμπες αναμμένα ακουγόταν ξεκάθαρα χωρίς φίλτρο).

- Πολλές φορές παίζει απ' το πρωί, άρα δεν είναι θέμα "ζεστού ή κρύου"

- Συνήθως πίνω ουισκάκια αλλά δεν είναι αυτό

Το μυαλό μου πάει μόνο στο "φόρτο" του δικτύου που μειώνεται τέτοια ώρα.
Συμβαίνει και σε σε άλλους ή είμαι τρελός?

Μπορει απλα το μυαλο να αδειαζει καινα σαι ποιο χαλαρος χωρις να σκεφτεσαι τιποτα..το παθαινω κ εγω!!!:ernaehrung004:

Προσωπικά συγκλίνω περί "ψυχοακουστικής" - νομίζω ότι οι περισσότεροι που αρεσκόμαστε στο να ακροάζουμε μουσική, νιώθουμε ότι η ακρόαση είναι πιο σωστή αργά το βράδι παρά οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας.

Ο περιβαλλοντικός θόρυβος πέφτει στη χαμηλότερη στάθμη, όλες οι συνθήκες συμβάλλουν στο να χαλαρώσουμε τα λοιπά αισθητήρια όργανα εκτός της ακοής είναι σε κατάσταση αναμονής (ενώ αυτό της ακοής υπερλειτουργεί)...με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε ψυχή και σώμα ως ολότητα, τη μαγεία της μουσικής!

Έτσι είναι, αλλά ισχύει "πάντα". Με νεύρα-άγχος, χωρίς, σε εγρήγορση...
Έχω ακούσει από πολλούς σε ακροάσεις "τι έγινε, γιατί μ' αρέσει τόσο τώρα, έτσι έπαιζε???" πολλές φορές...

Καλημέρα σε όλους,

- Η τάση (RMS) δεν αλλάζει.

Το μυαλό μου πάει μόνο στο "φόρτο" του δικτύου που μειώνεται τέτοια ώρα.
Συμβαίνει και σε σε άλλους ή είμαι τρελός?

Ο φορτος του δικτυου (του ρευματος να υποθεσουμε) οντως μειωνεται μετα τις 12 αλλα αυτο ειναι αδυνατον να εχει την παραμικρη σχεση, ειδικοτερα οταν λες οτι η ταση δεν αλλαζει..

Απάντηση: Re: Τάση Δικτύου?

Προσωπικά συγκλίνω περί "ψυχοακουστικής" - νομίζω ότι οι περισσότεροι που αρεσκόμαστε στο να ακροάζουμε μουσική, νιώθουμε ότι η ακρόαση είναι πιο σωστή αργά το βράδι παρά οποιαδήποτε άλλη στιγμή της ημέρας.

Ο περιβαλλοντικός θόρυβος πέφτει στη χαμηλότερη στάθμη, όλες οι συνθήκες συμβάλλουν στο να χαλαρώσουμε τα λοιπά αισθητήρια όργανα εκτός της ακοής είναι σε κατάσταση αναμονής (ενώ αυτό της ακοής υπερλειτουργεί)...με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε ψυχή και σώμα ως ολότητα, τη μαγεία της μουσικής!
+1

Ακριβως , η φυση ησυχαζει και παιρνουμε περισσοτερο contrast και "μαυρο background" στις ακροασεις μας.

Μηπως επειδη τα αυτια μας γινονται λιγακι ποιο ευαισθητα οταν χαλαρωνουμε στην υσηχια...

Βρε παιδιά αυτά τα έχω σκεφτεί κι εγώ.
Δεν παρουσιάστηκε χθες το πρόβλημα.
Τι κάνει κι άλλες φορές, τυχαία, αλλά συνήθως βράδια, γι' αυτό το λέω.
Είτε έχω κόσμο και γίνεται χαμός, είτε είμαι σε άλλο δωμάτιο με υπολογιστές (ανεμιστήρες) είτε έχω ανοιχτά τα παράθυρα και περνάει το παπί με την κομμένη Sebring.
Δε συμβαίνει σε κανέναν άλλον αυτό?

Να ρωτησω, μηπως στο δυκτιο της δεη υπαρχει ηλεκτρονικος θορυβος απο τις εκατομυρια συσκευες που λειτουργουν κυριως μερα?..."παρασιτα" τα οποια δεν εχουν να κανουν με πτωση τασης κι τετοια?..

δεν αποκλειεται.. α δε μου λες μηπως στο σπιτι σου εχεις το βραδυ νυχτερινο ρευμα?

βασικα οταν μπαινει το νυχτερινο ακους την διαφορα?γιατι εκει μπαινει στην μεση και το 2ο ρολοι..μηπως κανει τιποτα εκεινο...γιαυτο στο λεω...

Η κατάσταση σηκώνει παρανομία. Πρεπει να κολλήσουμε το πρωτεύον του μετασχηματιστή πανω στα καλώδια της κολώνας :D

Κάτι κάνουν με κάτι πυκνωτές και διορθώνουν τα "συνημίτονα" αλλά δεν ξέρω αν ωφελεί σε κάτι πέρα απ' την τσέπη. Είναι και παράνομο και πανάκριβο. Για πες Σίφη...