Tασος Παπασταματης-FORMINX

Θυμάμαι αμυδρά κάπου στα μισά της Χούντας, τέλη του 1970, ένα πικάπ-βαλιτσάκι της Philips και τα 45άρια singles της μητέρας μου ...

Θυμάμαι και κάποια των Forminx (έτσι τους έλεγε η μητέρα μου) ανάμεσα στα πολλά ξένα και ελληνικά....
Θυμάμαι μια ζεστή αντρική φωνή να τραγουδάει σε μια γλώσσα που ακόμα τότε δεν καταλάβαινα, και τη μητέρα μου να τραγουδάει μαζί. Αργότερα, στα τέλη της δεκαετίας του '70, έμαθα οτι η φωνή ήταν του Τάσου Παπασταμάτη...

Θυμάμαι κάποιες Χριστουγεννιάτικες/Πρωτοχρονιάτικες εκπομπές της ΥΕΝΕΔ που τραγουδούσε "White Christmas", καθάρια, όμορφη φωνή....

Και, πλέον, απο όλα αυτά θα μείνουν μόνο οι αναμνήσεις μου....

Καλό σου ταξίδι Τάσο, εκεί που πάς...

έχω 45άρια τους ακόμα από τότε...
Αλλα χρόνια, εποχές, ήθη...

Κρίμα !
(και οι ίδιοι οι forminx αδικημένοι επίσης)

«Ήταν πολύ υπερήφανος ο Τάσος και παρόλο το γεγονός ότι έτρωγε ένα γιαούρτι και ένα κομμάτι ψωμί δεν έλεγε κουβέντα σε κανένα μας. Σπάνια αποδέχονταν δωρεές και τα τελευταία χρόνια απέφευγε να σηκώνει ακόμα και το τηλέφωνο. Εγώ και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος του είχαμε προτείνει να τον στηρίξουμε οικονομικά αλλά εκείνος ευγενικά αρνιόταν. Είχε χάσει επαφή με τους συγγενείς και το περιβάλλον του. »

Μπακοπουλος Βασιλης
κιθαριστας των FORMINX

Κρίμα και από εμένα .
Ευτυχώς που υπήρξαν και υπάρχουν περήφανοι άνθρωποι ,όπως ο Τάσος ,ακόμα στή κοινωνία μας .
Μπράβο και στα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος που προσπαθήσατε να τον στηρίξετε .
Forminx ίσως το καλύτερο ελληνικό συγκρότημα της εποχής τους

«Ήταν πολύ υπερήφανος ο Τάσος και παρόλο το γεγονός ότι έτρωγε ένα γιαούρτι και ένα κομμάτι ψωμί δεν έλεγε κουβέντα σε κανένα μας. Σπάνια αποδέχονταν δωρεές και τα τελευταία χρόνια απέφευγε να σηκώνει ακόμα και το τηλέφωνο. Εγώ και τα άλλα μέλη του συγκροτήματος του είχαμε προτείνει να τον στηρίξουμε οικονομικά αλλά εκείνος ευγενικά αρνιόταν. Είχε χάσει επαφή με τους συγγενείς και το περιβάλλον του. »

Μπακοπουλος Βασιλης
κιθαριστας των FORMINX

:offtopic:Πιστευω οτι θα ηταν καλυτερα να γραφουμε τις πηγες μας. Οπως το εγραψες πιστεψα οτι ηταν αναρτηση του ιδιου του Βασιλη.
Φιλικα Νικος :shakehands:

Τραγικο τελος :( Ακουσα οτι τον βρηκε ο ιδιοκτητης του διαμερισματος που νοικιαζε μετα απο τα παραπονα των γειτονων για την έντονη δυσοσμία που ερχόταν από το εσωτερικό του-φανταστειτε με αυτη τη ζεστη...Αν δηλαδη δεν βρωμαγε μπορει να κανανε μηνες να τον βρουν

και εγω εχω ομορφες παιδικες αναμνησεις απο τον Παπασταματη
ηταν φαινεται ο αγαπημενος αρκετων γονιων οποτε και εμεις
''κολλαγαμε''
ειχε την τιμητικη του σε εορταστικα προγραμματα των 70's..

Παραμενει ενα διαρκες μυστηριο πως ο demis εκανε διεθνη καριερα
ενω αυτος με τετοιο μεταλλο οχι...
Προφανως επειδη σε αυτο το ηχοχρωμα υπηρχε απλετη προσφορα στο διεθνες ελαφρυ ρεπερτοριο
απο την αλλη ο χονδρος ,μαλλον ως novelty, τραβηξε αμεσα το ενδιαφερον...

διαφορετικές φωνές.
Και οι δυό πολύ καλές και χαρακτηριστικές.