Τάξη Α κι οικολογία.

tsip

AVClub Addicted Member
19 January 2008
1,912
Cambridge
Εγω θα πω γιατι ταξη Α'?
Μας περισσευουν τα watt....? Γιατι να υποστηριζουμε μηχανηματα ενεργειακης κλασης υπο το μηδεν εν ετη 2009....?

ελεος ρε παιδια, ποτε θα μαθουμε....?

Re: ΠΡΟΣΙΤΑ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ ΣΕ ΤΑΞΗ Α'.

Tsip, όντως ξε-τσιπ-ωσιά είναι, αλλά αποδίδει η άτιμη! Συνδυάζει ζεστό ήχο, ανάλυση και ικανότητα οδήγησης.

Οντως νομιζω οτι το "πράσσινο" hifi πρέπει να μας απασχολεί....
Βέβαια θα μου πεις τι να πάρουμε όλοι ψηφιακά;
Οχι αλλά και 700 για 30 watt ε, είναι λίγο πρόκληση...

Tsip, όντως ξε-τσιπ-ωσιά είναι, αλλά αποδίδει η άτιμη! Συνδυάζει ζεστό ήχο, ανάλυση και ικανότητα οδήγησης.

κοιταξε να δεις αυτα περι ζεστου ηχου δεν τα καταλαβαινω...καθε υλοποιηση μπορει να ειναι ζεστη,ψυχρη ή και αναποδη και δεν ειναι η ταξη λειτουργιας εγγυητης για αυτο. Εγω σου λεω οτι και τριπαθο και κλασση D, θα βρεις με τα χαρακτηριστικα του ηχου που αναφερεις.

Το ερωτημα μου ειναι γιατι να υποστηριζουμε μια τεχνολογια που ΠΡΕΠΕΙ να ξεπεραστει; Δεν μιλαμε ποια για πρασινες ή μη τεχνολογιες, μιλαμε πια για ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ τεχνολογικες λυσεις. Το πρασινο ειχε ενα νοημα την δεκαετια του 80 για να καταλαβει ο κοσμος οτι υπαρχει προβλημα. Τωρα πια ειναι θεμα επιβιωσης, οσο χοντρο ή υπερβολικο και αν ακουγεται αυτο οταν μιλαμε για την καταναλωση ρευματος ενος ενισχυτη...

Last edited:
Απάντηση: ΠΡΟΣΙΤΑ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ ΣΕ ΤΑΞΗ Α'.

Η μπιρμπίλω σίγουρα θα έχει σπίτι της Class D ενισχυτή. ;)

Last edited:

Αστειευεστε ελπιζω,γιατι αλλιως παρανοησαμε.
Αν ΟΛΟΙ οι ανθρωποι που εχουν ενισχυτες ταξης Α στην Ελλαδα εχουν ανοικτους του ενισχυτες τους,δεν πλησιαζουν την επιβαρυνση εχει στο περιβαλλον η SUV Πορσε του γειτονα που την χρησιμοποιει ακομα και για να παει στο περιπτερο,και του τζιπ της γκομενας που γυρευει γκομενο στο φαναρι.

Re: Απάντηση: ΠΡΟΣΙΤΑ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ ΣΕ ΤΑΞΗ Α'.

Η μπιρμπίλω σίγουρα θα έχει σπίτι της Class D ενισχυτή.

Στην αρχή κοίταζα το post και αναρωτιόμουν "τι λέει ό άνθρωπος" αλλά μετά μου ήρθε η επιφοίτηση!!!!

Αστειευεστε ελπιζω,γιατι αλλιως παρανοησαμε.
Αν ΟΛΟΙ οι ανθρωποι που εχουν ενισχυτες ταξης Α στην Ελλαδα εχουν ανοικτους του ενισχυτες τους,δεν πλησιαζουν την επιβαρυνση εχει στο περιβαλλον η SUV Πορσε του γειτονα που την χρησιμοποιει ακομα και για να παει στο περιπτερο,και του τζιπ της γκομενας που γυρευει γκομενο στο φαναρι.

Οχι φυσικα, αλλα αυτο επιτρεψε μου δεν ειναι λογικη...

Λογικη ειναι να προσπαθεις να μειωνεις οσο μπορεις τις ενεργειακες σου απαιτησεις.Γιατι αλλαξαμε τους κοινους λαμπτηρες με ενεργειακους? Γιατι αλλαζουμε τις οικιακες μας συσκευες σε ενεργειακα αποδοτικοτερες? Γιατι προσεχουμε την ασκοπη χρηση ενεργειας? Μηπως ολα τα παραπανω φτανουν?Οχι βεβαια.....

Μεσα σε αυτο το πλαισιο λοιπον λεω γιατι να υποστηριζουμε μια ενεργειακα μη αποδοτικη υλοποιηση εν ετη 2009?

Το κακο ξερεις ποιο ειναι? Οτι οποιος ανοιγει τετοια κουβεντα, αυτοματως κατατασετε ως γραφικος (τουλαχιστον η απαντηση σου αυτο μου δειχνει) Γιατι? Για το αυτονοητο..

ps. Ποια ειναι η μπιρμπιλω οεο?

Μαζί σου είμαι tsip. Μια φορά που ξέχασα ανοιχτό τον Clear για 40 ώρες και μπήκα στο δωμάτιο και το αντιλήφθηκα από τη ζεστασιά του χώρου, δαγκώθηκα.

Σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη αίσθηση να ξέρεις ότι καταναλώνεις, ειδικά όταν αυτή η κατανάλωση είναι άσκοπη.

Ταυτόχρονα όμως δε συμφωνώ ότι πρέπει να καταργηθεί η τάξη Α, ή ότι πρέπει να μην την προτιμάμε, μόνο και μόνο επειδή καίει λίγο παραπάνω.

Πάντως δεν είναι κακό-σε όλες μας τις ενέργειες- να έχουμε πρώτα απ´όλα
την προστασία του πλανήτη που μας φιλοξενεί.
Τώρα στο θέμα των ενισχυτών class A ας πούμε ότι
η ενέργεια που καταναλώνει ένας από αυτούς αρκεί να ζεσταθεί ένας μικρομεσαίος χώρος- μη το γελάτε,αλήθεια είναι- οπότε δεν χρειάζεται να λειτουργεί κάποιο θερμαντικό σώμα και έτσι επέρχεται μια ισορροπία.
Αυτά για το χειμώνα βεβαίως.

ps. Ποια ειναι η μπιρμπιλω οεο?

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων, Οικισμού και δεν ξέρω τι άλλο, όπως έγινε η ονομασία, κυρία Μπιρμπίλη.

Μαζί σου είμαι tsip. Μια φορά που ξέχασα ανοιχτό τον Clear για 40 ώρες και μπήκα στο δωμάτιο και το αντιλήφθηκα από τη ζεστασιά του χώρου, δαγκώθηκα.

Σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη αίσθηση να ξέρεις ότι καταναλώνεις, ειδικά όταν αυτή η κατανάλωση είναι άσκοπη.

Ταυτόχρονα όμως δε συμφωνώ ότι πρέπει να καταργηθεί η τάξη Α, ή ότι πρέπει να μην την προτιμάμε, μόνο και μόνο επειδή καίει λίγο παραπάνω.

Και εγω με εναν PASS A-40 μεγαλωσα, αλλα τι να κανω που ποια το θεωρω αμαρτωλο...και φυσικα δεν προκειται να καταργηθει η τάξη Α, απλα πιστευω οτι πρεπει πια να προβαλουμε αλλου ειδους τεχνολογιες...Δεν ειναι σωστο πως να το κανουμε

Περσι ειχα την τυχη να βρεθω σε διαλεξη νομπελιστριας φυσικου που εργαζετε στο Cern, που πριν μερικα χρονια πηραν το νομπελ για ερευνα περι κλιματικης αλλαγης...Ευτυχως ειναι μαγικοι μερικοι ανθρωποι και μπορουν να μεταδωσουν ακομα και τα ποιο συνθετα προβληματα στον μεσω ακροατη οποτε και μας συνεπηρε ολους... στην διαλεξη μας παρουσιασε τα μοντελα που εχουν αναπτυχθει και τις επιπτωσεις που θα υπαρχουν (οσο μπορουν να προβλεψουν τα μοντελα) εαν συνεχισουμε την καταναλωση με τους προβλεπομενους ρυθμους παγκοσμιως....δραμα οπως μπορεις να φανταστεις....οπως καταλαβαινεις στο τελος την ρωτησαμε ολοι και τωρα τι κανουμε....? Το μονο που μπορουμε να κανουμε διατηρωντας την ποιοτητα ζωης που απολαμβανουμε ειναι περιορισμος ενεργειακων απαιτησεων και χρηση νεων τεχνολογιων...Αυτα στα αναφαιρω πολυ επιγραμματικα βεβαιως...

Αυτη ειναι η ποιο εφικτη λυση προς το παρον, σταθερα βηματα προς τον περιορισμο της καταλωσης, γιατι αλλιως καηκαμε...αν επιτυχουμε αυτο εχουμε ελπιδα, απλα πραγματα... Σε συνθετα προβληματα απαντησεις δεν δινονται σε απαντηση ενος ποστ, αλλα τουλαχιστον ας χρησιμοποιουμε την λογικη.

Φυσικα και δεν θα σωσεις τον κοσμο μονο επειδη θα χρησιμοποιεις λιγοτερο ενεργοβορο ενισχυτη. Ειναι κακο ομως το αυτονοητο να γινεται γραφικο επειδη ετσι μας βολευει. Και οι τυψεις καλο ειναι να υπαρχουν, γιατι μας κανουν καλυτερους...

Δεν την λεω σε κανεναν επειδη εχει ταξη Α, προς θεου, αυτο που λεω ειναι οτι επιβαλετε πλεον να βαζουμε και αλλους παραγοντες οταν αξιολογουμε τα πραγματα.

Last edited by a moderator:

......
Φυσικα και δεν θα σωσεις τον κοσμο μονο επειδη θα χρησιμοποιεις λιγοτερο ενεργοβορο ενισχυτη. Ειναι κακο ομως το αυτονοητο να γινεται γραφικο επειδη ετσι μας βολευει. Και οι τυψεις καλο ειναι να υπαρχουν, γιατι μας κανουν καλυτερους...

Δεν την λεω σε κανεναν επειδη εχει ταξη Α, προς θεου, αυτο που λεω ειναι οτι επιβαλετε πλεον να βαζουμε και αλλους παραγοντες οταν αξιολογουμε τα πραγματα.

+++1000

Δίκιο 100% έχεις τσιπ, πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που σκεφτόμαστε κυρίως οι Ελληνες, όσον αφορά στις καταναλωτικές μας συνήθειες. Από την άλλη, το να μη πάρει τάξη Α κάποιος το θεωρώ ίσως το τελευταίο που πρέπει να προσέξει, αν σκεφτείς ότι η αγορά-καταναλωτές στην Ελλάδα τέτοιων συσκευών είναι ΑΣΤΕΙΑ < 3.000 άτομα. Πρώτα θα με ενδιέφερε προσωπικά να :
1) μην καίμε τα δάση μας κάθε χρόνο και μετά να χτίζουμε από πάνω
2) μην έχει κάθε οικογένεια 4 αυτ/να και να μην τα χρησιμοποιεί για κέντρο
3) να κάνει ανακύκλωση σε ότι μπορεί
4) να έχει πληντύρια-κουζίνες-κλιματιστικά σε ενεργ. κλάση Α++
5)´Οταν κατασκευάζει ένα σπίτι να το κάνει με περιβαλλοντικούς όρους.
6) κτλ. κτλ.
Προφανώς βέβαια αν θέλει κάποιος να λέει ότι ενδιαφέρεται στο έπακρο για το περιβάλλον, δεν θα έπρεπε να αγοράσει μια τέτοια συσκευή και υπό αυτή την έννοια όντως η μη αγορά έχει έναν συμβολικό χαρακτήρα. Και λέω συμβολικό κι όχι ουσιαστικό, λόγο των ανωτέρω, ότι δηλαδή δεν είναι αυτή η σοβαρότερη αιτία του φαινομένου του θερμοκηπίου, ούτε καν μία από τις σοβαρές...

Πράγματι είναι αστείο,να συζητάμε για μερκές δεκάδες άντε το πολύ 200-300 μηχανήματα σε τάξη Α',που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Καλή είναι η ευαισθησία,αλλά μ' αυτήν την λογική,πρέπει να καταργήσουμε τα κλιματιστικά πρώτα απ' όλα,τους καυστήρες που καίνε πετρέλαιο,να αλλάξουμε εδώ και τώρα τα αυτοκίνητα μας με υβριδικά............... κλπ....................................κλπ.

Το να ασχολούμαστε με μερικά μηχανήματα,είναι κάτι σαν τους διαδηλωτές,που μαζεύονται με μαύρα ρούχα και κεριά,έξω απο την Βουλή για να "διαμαρτυρηθούν" και να...τρομάξουν το σύστημα.

Δεν σώνεται έτσι η γή.Αυτά είναι αμερικανιές,που μεταθέτουν το πρόβλημα,της τεράστιας βιομηχανικής μόλυνσης,της βίαιης εξαφάνισης της πανίδας/χλωρίδας και της υπερθέρμανσης στους ταλαίπωρους κοινούς θνητούς....

Last edited:

Πάρ' όλα αυτα, και τελειώνω κι εγώ, οφείλω να πω, ότι αν όλοι σκέφτονταν όπως ο τσιπ, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα!

Re: Απάντηση: ΠΡΟΣΙΤΑ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ ΣΕ ΤΑΞΗ Α'.

Πράγματι είναι αστείο,να συζητάμε για μερκές δεκάδες άντε το πολύ 200-300 μηχανήματα σε τάξη Α',που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Καλή είναι η ευαισθησία,αλλά μ' αυτήν την λογική,πρέπει να καταργήσουμε τα κλιματιστικά πρώτα απ' όλα,τους καυστήρες που καίνε πετρέλαιο,τις λιγνιτικές μονάδες,να αλλάξουμε εδώ και τώρα τα αυτοκίνητα μας με υβριδικά............... κλπ....................................κλπ.

Το να ασχολούμαστε με μερικά μηχανήματα,είναι κάτι σαν τους διαδηλωτές,που μαζεύονται με μαύρα ρούχα και κεριά,έξω απο την Βουλή για να "διαμαρτυρηθούν" και να...τρομάξουν το σύστημα.

Δεν σώνεται έτσι η γή.Αυτά είναι αμερικανιές,που μεταθέτουν το πρόβλημα,της τεράστιας βιομηχανικής μόλυνσης,της βίαιης εξαφάνισης της πανίδας/χλωρίδας και της υπερθέρμανσης στους ταλαίπωρους κοινούς θνητούς....

Οπως και νάχει φίλε Τσίπ,άσε μας σε παρακαλώ να συνεχίσουμε,το θέμα μας κι άνοιξε άν θές στην εκτός ένα σχετικό θέμα.

Οταν βαζεις ενα θεμα που ουσιαστικα διαφημιζεις ενισχυτες class Α, ελπιζω να περιμενεις και τον αντιλογο για το ποσο "προσιτοι" μπορει να ειναι.

Εγω απο την σειρα μου θα σε παρακαλεσω να μην απαξιωνεις το σκεπτικο μου με "αμερικανιες" και να το εκλαβεις ως ουσιαστικο αντιλογο. Δεν σχολιασα αρνητικα ποτε και κανεναν....

Απο την πλευρα μου την καταναλωση την θεωρω ποιο σημαντικο ως παραγοντα απ το να αναλωθω σε "χροιες" και "δυναμικα" μιλωντας για τους συγκεκριμενους ενισχυτες.

Τα παραδειγματα που αναφερεις ειναι αστοχα, τα ατομικα αποτελεσματα των κοινωνικων υποχρεωσεων ειναι ουτος η αλλος μηδαμινα και δεν αποτελουν επιχειρημα...

αυτα απο εμενα, σας απαλασσω απο την παρουσια μου

Τσίπ κάτι τελευταίο.

Το "αμερικανιές" δεν το χρέωσα προσωπικά σε σένα.Είναι ένα εμβόλιμο, άκρως υποκριτικό και αποπροσανατολιστικό για μένα "κίνημα",που ξεκίνησε απο την Αμερική,εξ ού και ο ορισμός.Εχει διάφορες εκφράσεις,αλλά δεν είναι της στιγμής.

Last edited:

εγω συμφωνω με τον tsip απλα καποια πραγματα ειναι σταση ζωης.Καλη και η ταξη Α (μιας κι εχω κι εγω) αλλα καλο ειναι να βλεπουμε και μακρυτερα και οχι στο εδω και τωρα.Θελει προσοχη τι νοοτροπια περναμε στα παιδια μας.
αυτα τα ολιγα και σορρυ που συνεχισα το off topic.-bye-