Τάξη Α κι οικολογία.

Απάντηση: Τάξη Α' κι οικολογία.

Τώρα εδώ δεν είσαι πλέον...Συνεχίστε...

Re: Τάξη Α' κι οικολογία.

Φιλε μου μηπως η νομπελιστρια παρελπιδα ανεφερε κανενα νουμερο σχετικα με τον αριθμο των πυρηνικων δοκιμων που εχουν γινει σε θαλασσιους και υποθαλασσιους χωρους, μεσα στη γη καθως και μεσα και σε βουνα, γιατι αν δε το ανεφερε τα συμπερασματα του ο καθενας.

Εγω πιστευω(η μαλλον φοβαμαι)οτι οι ανθρωποι θα αρχισουν και θα ασχολουνται με περιβαλλοντικα θεματα(η μαλλον θα τρεχουμε και δε θα φτανουμε),οταν ειναι πλεον αργα,η τελος παντων,οταν τα πραματα θα ειναι πραγματικα παρα πολυ ασχημα.Ειναι δυσκολο να κανεις την πλειοψηφια των ανθρωπων να αφησει τις απολαυσεις,τις ανεσεις και τις ευκολιες για χαρη του περιβαλλοντος.Μονο οταν απειλειθει επικινδυνα το βασικοτερο αυτο αγαθο μας(ο πλανητης,η ζωη),τοτε μονο θα γινει κατι.Μακαρι να διαψευσθω.

Τωρα ποιος φταιει,βιομηχανιες,εμεις οι απλοι ανθρωποι...ολοι φταιμε γιατι και αυτα που παραγουν οι βιομηχανιες εμεις τα καταναλωνουμε παλι...

Αν παρατηρησετε και στον ιδιο σας τον εαυτο,πολλα πραματα που κανουμε,δε θα επρεπε να τα κανουμε,αλλα παρολα αυτα τα κανουμε(λογο ευκολιας,απολαυσης κτλ),και οταν ερθουν τα δυσκολα εξαιτιας αυτων που κανουμε,τοτε μονο "ξυπναμε" και προσπαθουμε να διωρθωσουμε την κατασταση.

βεβαια και εγω βλεπω οτι το να πας να τα ριξεις ολα στον κοσμο οτι αφηνει τη βρυση ανοιχτη ενω πλενει τα δοντια και κατι τετοια,κατι κρυβει απο πισω.Βεβαια μη ξεχναμε οτι ολοι ανθρωποι ειναι,και αυτοι με τις πυρηνικες δοκιμες,και αυτοι το ιδιο με εμας ειναι,στον ιδιο πλανητη ζουν.

Απάντηση: Τάξη Α' κι οικολογία.

Αν μου επιτρέπετε κι εμένα, είναι τουλάχιστον υποκριτικό π.χ. να πρέπει να βγάζω τις συσκευές από το stand by, τη στιγμή που από το μπαλκόνι μου βλέπω όλη τη νύχτα δεκάδες φωτεινά κιλοβατ.

Όλη η Αθήνα με τις τηλεοράσεις stand by δεν καίει όσο 10 πολυκαταστήματα.

Όταν αυτοί που οφείλουν να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα - και είναι στο χέρι τους, νομοθετώντας - κάνουν το κορόιδο, είναι τουλάχιστον αήθες να προσπαθούν να μου φορτώσουν εμένα και άλλων 500 ατόμων ενοχές και τύψεις με τα 100-200 βατ από τις λάμπες μου ή επειδή έχω την tv στο stand by για να μην κοψομεσιάζομαι καθε φορά που θέλω να δω ειδήσεις.

Είναι η ίδια τρελή ιστορία με τα τούβλα στα καζανάκια (τα θυμάστε?) και το πλύσιμο του αυτοκινήτου με κουβάδες - ευτυχώς όχι από πηγάδι- όταν το μισό νερό της χώρας εξατμίζεται από τα ¨κανονάκια" στους κάμπους.

Re: Απάντηση: Τάξη Α' κι οικολογία.

Αν μου επιτρέπετε κι εμένα, είναι τουλάχιστον υποκριτικό π.χ. να πρέπει να βγάζω τις συσκευές από το stand by, τη στιγμή που από το μπαλκόνι μου βλέπω όλη τη νύχτα δεκάδες φωτεινά κιλοβατ.

Όλη η Αθήνα με τις τηλεοράσεις stand by δεν καίει όσο 10 πολυκαταστήματα.

Όταν αυτοί που οφείλουν να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα - και είναι στο χέρι τους, νομοθετώντας - κάνουν το κορόιδο, είναι τουλάχιστον αήθες να προσπαθούν να μου φορτώσουν εμένα και άλλων 500 ατόμων ενοχές και τύψεις με τα 100-200 βατ από τις λάμπες μου ή επειδή έχω την tv στο stand by για να μην κοψομεσιάζομαι καθε φορά που θέλω να δω ειδήσεις.

Είναι η ίδια τρελή ιστορία με τα τούβλα στα καζανάκια (τα θυμάστε?) και το πλύσιμο του αυτοκινήτου με κουβάδες - ευτυχώς όχι από πηγάδι- όταν το μισό νερό της χώρας εξατμίζεται από τα ¨κανονάκια" στους κάμπους.

Η οικολογική συνείδηση ειναι ακριβώς αυτό που λέει.ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Η έχεις καταλάβει τι γίνεται η όχι.Σε ενδιαφέρει η όχι.
Το να κοιτάμε τους απέναντι αν έχουν και πόσα φώτα αναμένα για να πράξουμε αναλόγως, σημαίνει οτι κάτι δεν καταλάβαμε καλά.
Αν περιμένουμε από τις βιομηχανίες να σταματήσουν να ριπαίνουν
και μετά να δούμε και μείς τι θα κάνουμε,κάτι δεν πάει καλά.

Το να κοιτάμε τους απέναντι αν έχουν και πόσα φώτα αναμένα για να πράξουμε αναλόγως, σημαίνει οτι κάτι δεν καταλάβαμε καλά.

+100000000000000

Με πρόλαβες!

Παντως εγω ακουω ομορφη μουσικη απο τους ενισχυτες μου SE class A ,, [καταναλωση 600+ βατ ] , εχω την τηλεοραση στο stand by,,αλλα θα αγορασω υβριδικο αυτοκινητο για να το ισορροπήσω....:idea:

Attachments

• SEE A.jpg
    SEE A.jpg
    29.9 KB · Views: 45

Φιλε μου μηπως η νομπελιστρια παρελπιδα ανεφερε κανενα νουμερο σχετικα με τον αριθμο των πυρηνικων δοκιμων που εχουν γινει σε θαλασσιους και υποθαλασσιους χωρους, μεσα στη γη καθως και μεσα και σε βουνα, γιατι αν δε το ανεφερε τα συμπερασματα του ο καθενας.

οχι δεν τη ρωτησα και θα ηταν και αγενεστατο να το κανω... Οπως δεν την ρωτησα για τα κρεματορια, την αρμενικη γενοκτονια, τον τζεκις χαν, τη εξαφανιση των δεινοσαυρων και το πως περναει ο Θεος τις Κυριακες του...ας σοβαρευτουμε...

αυτο που εννοεις ειναι οτι ο ανθρωπος φταιει για ολα, και κατ επεκταση οι κυβερνησεις του και κατ επεκταση ο στρατος κτλπ κτλπ...εκει ναι συμφωνουμε..Αυτο που λεει ο maggelan με βρισκει απολυτα συμφωνο...

Αλλα στο θεμα μας, εαν υπαρχει πια, πιστευω πως πλεον πρεπει να βλεπουμε και αυτον τον παραγοντα στις επικειμενες αγορες μας....και ισως πρεπει καποιες υλοποιησεις να μπουν οριστικα στο χρονοντουλαπο απο την στιγμη που δεν εχουν κατι παραπανω να προσφερουν.......ή έχουν?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τάξη Α' κι οικολογία.

Είναι θέμα ερμηνείας. Εσύ το λες συνείδηση, εγώ το λέω καλλιεργημένες ενοχές.
Να νιώθουμε άσχημα αν δεν κλείσουμε όλοι τα " stand by" μειώνοντας τη συνολική κατανάλωση ενέργειας κατά 0,0001%.
Ή το αντίθετο, να νιώθουμε ήρωες οικολόγοι αν σήμερα εξοικονομήσαμε το παραπάνω ποσοστό.

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν έχει αντίρρηση να κάνει εξοικονόμηση σε λογικά πλαίσια. Όπως τα αντιλαμβάνεται ο καθένας βέβαια.
Οι 2 ώρες τη μέρα που παίζει σε 500 σπίτια ο τάξη Α δεν είναι λογικά πλαίσια, είναι -κατ εμέ - εμμονή.

Τόσο δύσκολο είναι πια να κάνουμε σαν πολίτες μια ουσιαστική παρέμβαση, π.χ. να απαιτήσουμε να σβήνουν οι άχρηστες διαφημιστικές πινακίδες-προσόψεις μετά το κλείσιμο? (ΠΟΛΛΑ κιλοβάτ)?

Αντ´αυτού εκτονωνόμαστε σε γραφικότητες τύπου "stand by" και χαζοσυμβολισμούς όπως το σβήσιμο των φώτων για μια ώρα!!
Έτσι και η συνείδηση είναι ήσυχη και δεν μπαίνουμε στα δύσκολα - αλλά ουσιαστικά.

Γιατί δεν πάει κάτι καλά αν κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι γύρω μου? είμαστε κοινωνικά όντα, οι πράξεις μας έχουν άμεση σχέση με το "τι κάνουν οι άλλοι γύρω", αν ζούμε μόνοι σε καμιά βουνοκορφή αλλάζει.

Κωνστανινε, αν εχεις διαβασει τα μηνυματα μου καταλαβαινεις οτι δεν κατακρινω κανεναν, ουτε στοχοποιω κανεναν. Λεω απλα οτι ειναι μια υπερβολη. Το κακο με τα φορα ειναι οτι νομιζουν ολοι οτι βαλονται απο ενα γραπτο και οτι ολα, μεχρι και το κυπριακο λυνεται σε ενα νυμα. Ξερουμε πολυ καλα οτι δεν ειναι ετσι.

Αν συμφωνουμε και οι δυο οτι ενας class Α ειναι μια ενεργοβορα υπερβολη ως ενισχυτης υψηλης πιστοτητας, γιατι τον επιλεγουμε? Ποια ειναι η ιδιαιτερη ποιοτητα του που το δικαιολογει?

Φυσικα ειναι ενα καταναλωτικο προιον και ως τετοιο δεν χρειαζεται η υπαρξη του να ειναι λογικη, και μπορεις απλα να μου πεις ετσι γουσταρω και τελειωνει το θεμα. Αλλα αν μπορεις εξηγησε μου.

+1
ακριβως αυτο ειναι, σταση ζωης.το θεμα ειναι τι κανεις εσυ οχι τι κανουν οι αλλοι.:damnyou:

Η οικολογική συμπεριφορά είναι αναμφιβόλως κάτι καλό.
Όμως οι γνώσεις μας είναι πολύ περιορισμένες και ίσως περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να αντιληφθούμε με σαφήνεια τους τρόπους προστασίας του χώρου και του τρόπου που ζούμε.
Μέχρι τότε αυτό που λέμε οικολογική συνείδηση έχει να κάνει περισσότερο με ενοχές παρά με σαφή γνώση για το που πάμε και ποιόν ωφελούμε.
Νομίζω πως το σημαντικότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι η κριτική σκέψη, η ουσιαστική μόρφωση και η απαίτησή μας για πληροφόρηση υψηλού επίπεδου. Ούτως ή άλλως το αποτέλεσμα κάθε <<οικολογικής>> μας κίνησης είναι αμφίβολο. Όμως για να εφαρμοστούν οικολογικές πρακτικές σε δημοκρατικές κοινωνίες πρέπει αυτές να πείθουν το πολίτη και να μην είναι υποχρεωτικές (π.χ φόροι, αποκλεισμοί, υποχρεώσεις κ.α). Η επιβολή οικολογικών συμπεριφορών δεν είναι μια αθώα κατάσταση και ίσως πίσω της κρύβει μια μορφή μοντέρνου φασισμού ή ασύδοτα εμπορικά κόλπα με πολιτική απενοχοποίηση.
Ακόμα σημαντικός είναι ο ξεπερασμένος τρόπος που εξελίσσουμε τις τεχνολογίες μας.
Ο κύριος άξονας έχει την αφετηρία του στο 19ο και 20ο αιώνα και εδράζεται στο τι είναι εφικτό.
Αντίθετα ο 21ος αιώνας απαιτεί να σκεφτόμαστε για το τι είναι ωφέλιμο και βιώσιμο.

Για να γυρίσω στη τάξη Α που τόσο πολύ σκανδάλισε κάποιους από εμάς.
Σκεφτείτε το εξής: αν τεχνολογικά εξελίσσαμε μεγάφωνα με απόδοση 30 – 50%, τότε με ένα ενισχυτή μόλις 1watt στα 8ohm ρυθμισμένο στα 2Α ρεύμα ηρεμίας (ώστε να παραμένει σε τάξη Α ακόμα και με φορτίο 2ohm) θα είχαμε συνεχή κατανάλωση περίπου 20 watt ενώ η ακουστική ισχύς θα ήταν πολλαπλάσια συγκριτικά με τα σημερινά συστήματα. Τέτοια εξέλιξη θα είχαν τα μεγάφωνα, στα πλαίσια μίας γενικότερης βασικής έρευνας, για την αύξηση της απόδοσης κατά την ηλεκτρομηχανική μετατροπή. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάφωνα με αντίσταση πολύ μεγαλύτερη (π.χ 100ohm) οπότε αντίστοιχα θα μειωνόταν η απαίτηση του ρεύματος ηρεμίας.
Και όλα αυτά χωρίς να υπάρξει η παραμικρή εξέλιξη στους ενισχυτές.
Φυσικά είναι ευκολότερο (εφαρμοσμένη έρευνα) να εξετάσουμε, εναλλακτικούς τρόπους – τοπολογίες που μειώνουν το πρόβλημα της παραμόρφωσης διάβασης σε τοπολογίες push pull.
Μέχρι τότε χρησιμοποιήστε τον ενισχυτή τάξης Α για μουσική απόλαυση και επικουρική θέρμανση μόνο το χειμώνα και το καλοκαίρι αλλάξτε κλάση (π.χ D) ή κάντε περισσότερα μπάνια.
Θα μου πείτε περισσότεροι ενισχυτές στο σπίτι.
Ελάτε τώρα …εύκολο είναι άλλωστε τι σόι DIYουηδες είμαστε.

Κωνστανινε, αν εχεις διαβασει τα μηνυματα μου καταλαβαινεις οτι δεν κατακρινω κανεναν, ουτε στοχοποιω κανεναν. Λεω απλα οτι ειναι μια υπερβολη. Το κακο με τα φορα ειναι οτι νομιζουν ολοι οτι βαλονται απο ενα γραπτο και οτι ολα, μεχρι και το κυπριακο λυνεται σε ενα νυμα. Ξερουμε πολυ καλα οτι δεν ειναι ετσι.

Αν συμφωνουμε και οι δυο οτι ενας class Α ειναι μια ενεργοβορα υπερβολη ως ενισχυτης υψηλης πιστοτητας, γιατι τον επιλεγουμε? Ποια ειναι η ιδιαιτερη ποιοτητα του που το δικαιολογει?

Φυσικα ειναι ενα καταναλωτικο προιον και ως τετοιο δεν χρειαζεται η υπαρξη του να ειναι λογικη, και μπορεις απλα να μου πεις ετσι γουσταρω και τελειωνει το θεμα. Αλλα αν μπορεις εξηγησε μου.

Κατ' αρχάς, η οικολογική συνείδηση όσο αφορά στα ηλεκτρονικά είναι απαραίτητη. Το θέμα ειναι να εφαρμόζεται εκει που έχει νόημα.

Ο λόγος που, ορισμένοι, επιλέγουν ενισχυτές με στάδια εξόδου σε τάξη-Α είναι η ηχητική συμπεριφορά τους. Γενικά, η συγκεκριμένη σχεδίαση συμπεριφέρεται πιο γραμμικά από τις λοιπές(ΑΒ, D) με αποτέλεσμα να είναι και πιο "μουσική". Υπάρχει λοιπόν αντικειμενικός λόγος και λογική, δεν είναι θέμα καταναλωτισμού.

Αντίστοιχα, ποιός ο λόγος να διαλέξεις ενα πλυντήριο, ενα ψυγείο, ενα air-condition χαμηλής ενεργειακής κλάσης; Κανείς. Γιατι και τα μεν και τα δε, το ίδιο αποτέλεσμα έχουν με μόνη διαφορά την χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Επομένως, εδω η λογική είναι υπερ του ενεργειακά οικονομικού.

Τέλος, έχω την αίσθηση οτι οι περισσότεροι ενισχυτές σε τάξη-Α ειναι με λυχνίες. Αυτό σημαίνει οτι δεν δουλεύουν πολλές ώρες, μια και οι λυχνίες έχουν χρόνο ζωής, κι όχι σπάνια έχουν μονοψήφια ισχύ...

Συνολικά, ενώ δεν διαφωνώ να συνεχιστεί η κουβέντα, πρέπει ν' ακούσουμε κάτι περισσότερο από το "οι ενισχυτές τάξης-Α ειναι ενεργοβόροι".

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τάξη Α' κι οικολογία.

Είναι θέμα ερμηνείας. Εσύ το λες συνείδηση, εγώ το λέω καλλιεργημένες ενοχές.

Αγαπητέ Κωνσταντίνε,
Δεν είναι θέμα ερμηνείας, είναι θέμα ανάγκης
-για την επιβιωσή μας πιά- να κατανοήσουμε μερικά βασικά πράγματα, απλά με τη λογική που μας διακρίνει(?) σαν είδος.

Να νιώθουμε άσχημα αν δεν κλείσουμε όλοι τα " stand by" μειώνοντας τη συνολική κατανάλωση ενέργειας κατά 0,0001%.
Ή το αντίθετο, να νιώθουμε ήρωες οικολόγοι αν σήμερα εξοικονομήσαμε το παραπάνω ποσοστό.

Κανείς δεν πρόκειται να μας βραβεύσει έστω και αν εξοικονομούσαμε 20Kw
ο καθένας μας την ημέρα.Είπαμε..

Κανείς λογικός άνθρωπος δεν έχει αντίρρηση να κάνει εξοικονόμηση σε λογικά πλαίσια. Όπως τα αντιλαμβάνεται ο καθένας βέβαια.
Οι 2 ώρες τη μέρα που παίζει σε 500 σπίτια ο τάξη Α δεν είναι λογικά πλαίσια, είναι -κατ εμέ - εμμονή.

Καλά μη στεναχωριέσαι!Απόλαυσε τη μουσικούλα σου! Όλοι έχουμε το δικαίωμα σε μικρές χαρές φυσικά.Και εγώ με ενισχυτές class A ακούω!

Αντ´αυτού εκτονωνόμαστε σε γραφικότητες τύπου "stand by" και χαζοσυμβολισμούς όπως το σβήσιμο των φώτων για μια ώρα!!
Έτσι και η συνείδηση είναι ήσυχη και δεν μπαίνουμε στα δύσκολα - αλλά ουσιαστικά.

Προσωπικά είμαι απολύτως κατά, σε τέτοιου είδους κατευθυνόμενες γραφικότητες.Δεν φτάνουν για να σωθεί ο πλανήτης!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Τάξη Α κι οικολογία.

Η οικολογική συμπεριφορά είναι αναμφιβόλως κάτι καλό.
Όμως οι γνώσεις μας είναι πολύ περιορισμένες και ίσως περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να αντιληφθούμε με σαφήνεια τους τρόπους προστασίας του χώρου και του τρόπου που ζούμε.
Μέχρι τότε αυτό που λέμε οικολογική συνείδηση έχει να κάνει περισσότερο με ενοχές παρά με σαφή γνώση για το που πάμε και ποιόν ωφελούμε.
Νομίζω πως το σημαντικότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι η κριτική σκέψη, η ουσιαστική μόρφωση και η απαίτησή μας για πληροφόρηση υψηλού επίπεδου. Ούτως ή άλλως το αποτέλεσμα κάθε <<οικολογικής>> μας κίνησης είναι αμφίβολο. Όμως για να εφαρμοστούν οικολογικές πρακτικές σε δημοκρατικές κοινωνίες πρέπει αυτές να πείθουν το πολίτη και να μην είναι υποχρεωτικές (π.χ φόροι, αποκλεισμοί, υποχρεώσεις κ.α). Η επιβολή οικολογικών συμπεριφορών δεν είναι μια αθώα κατάσταση και ίσως πίσω της κρύβει μια μορφή μοντέρνου φασισμού ή ασύδοτα εμπορικά κόλπα με πολιτική απενοχοποίηση.
Ακόμα σημαντικός είναι ο ξεπερασμένος τρόπος που εξελίσσουμε τις τεχνολογίες μας.
Ο κύριος άξονας έχει την αφετηρία του στο 19ο και 20ο αιώνα και εδράζεται στο τι είναι εφικτό.
Αντίθετα ο 21ος αιώνας απαιτεί να σκεφτόμαστε για το τι είναι ωφέλιμο και βιώσιμο.

Για να γυρίσω στη τάξη Α που τόσο πολύ σκανδάλισε κάποιους από εμάς.
Σκεφτείτε το εξής: αν τεχνολογικά εξελίσσαμε μεγάφωνα με απόδοση 30 – 50%, τότε με ένα ενισχυτή μόλις 1watt στα 8ohm ρυθμισμένο στα 2Α ρεύμα ηρεμίας (ώστε να παραμένει σε τάξη Α ακόμα και με φορτίο 2ohm) θα είχαμε συνεχή κατανάλωση περίπου 20 watt ενώ η ακουστική ισχύς θα ήταν πολλαπλάσια συγκριτικά με τα σημερινά συστήματα. Τέτοια εξέλιξη θα είχαν τα μεγάφωνα, στα πλαίσια μίας γενικότερης βασικής έρευνας, για την αύξηση της απόδοσης κατά την ηλεκτρομηχανική μετατροπή. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάφωνα με αντίσταση πολύ μεγαλύτερη (π.χ 100ohm) οπότε αντίστοιχα θα μειωνόταν η απαίτηση του ρεύματος ηρεμίας.
Και όλα αυτά χωρίς να υπάρξει η παραμικρή εξέλιξη στους ενισχυτές.
Φυσικά είναι ευκολότερο (εφαρμοσμένη έρευνα) να εξετάσουμε, εναλλακτικούς τρόπους – τοπολογίες που μειώνουν το πρόβλημα της παραμόρφωσης διάβασης σε τοπολογίες push pull.
Μέχρι τότε χρησιμοποιήστε τον ενισχυτή τάξης Α για μουσική απόλαυση και επικουρική θέρμανση μόνο το χειμώνα και το καλοκαίρι αλλάξτε κλάση (π.χ D) ή κάντε περισσότερα μπάνια.
Θα μου πείτε περισσότεροι ενισχυτές στο σπίτι.
Ελάτε τώρα …εύκολο είναι άλλωστε τι σόι DIYουηδες είμαστε.

Γουέλ σέντ.

Προς το παρόν ατομικές ενοχές και προϊοντοποίηση του πράσινου. Ελάχιστα ουσιαστικά βήματα.

Προσωπικά ζεσταίνω το σπίτι με κατανάλωση 120Watt class A τον χειμώνα και 10watt class B το καλοκαίρι.

οχι δεν τη ρωτησα και θα ηταν και αγενεστατο να το κανω... Οπως δεν την ρωτησα για τα κρεματορια, την αρμενικη γενοκτονια, τον τζεκις χαν, τη εξαφανιση των δεινοσαυρων και το πως περναει ο Θεος τις Κυριακες του...ας σοβαρευτουμε...

αυτο που εννοεις ειναι οτι ο ανθρωπος φταιει για ολα, και κατ επεκταση οι κυβερνησεις του και κατ επεκταση ο στρατος κτλπ κτλπ...εκει ναι συμφωνουμε..Αυτο που λεει ο maggelan με βρισκει απολυτα συμφωνο...

Αλλα στο θεμα μας, εαν υπαρχει πια, πιστευω πως πλεον πρεπει να βλεπουμε και αυτον τον παραγοντα στις επικειμενες αγορες μας....και ισως πρεπει καποιες υλοποιησεις να μπουν οριστικα στο χρονοντουλαπο απο την στιγμη που δεν εχουν κατι παραπανω να προσφερουν.......ή έχουν?

Αγαπητε δεν σε ρωτησα πουθενα εαν ρωτησες τη νομπελιστρια, και οσο για τη γενοκτονια και οτι αλλο αναφερεις ειναι δικα σου γραφομενα.Οσα γραφονται για την οικολογικη συνειδηση ειμαι απολυτα συμφωνος και συμπρατω με διαφορους τροπους σε αυτη τη σταση ζωης αλλα εχω κουραστει να ακουω για την καταστροφη της φυσης απο τον αμετρο καταναλωτισμο του κοσμου, αλλα στα ψιλα να περναει η πυρινικη μολυνση που τα καταλοιπα της τελειωμο δεν θα'χουν ακομη και οταν ολοι θαχουμε φυγει απο αυτη τη ζωη.Αφου κατασοδομισαμε το πλανητη με τα πυρηνικα τωρα τρεχουμε.-bye-

διαβάζοντας αυτό το thread παραλίγο να νιώσω τρομερές ενοχές...
Ενοχές διότι έχω ένα δίχρονο enduro, ενοχές διότι έχω ένα δίχρονο kart, ενοχές διότι έχω ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που αν και χρησιμοποιώ τον προαιρετικό για τους αγώνες καταλύτη βγάζει ντουμάνια καυσαερίων από πίσω, ενοχές διότι τα ενισχυτικά μου είναι τάξης Α.
Όμως όλα αυτά τα μηχανήματα είναι μέσα ψυχαγωγίας και όλοι μας κάνουμε χρίση αυτόν πολύ περιορισμένη και συνειδητή. Άρα συμπεραίνω πως όποιος έχει αγοράσει ενισχυτικά τάξης Α τα αγόρασε όχι εν αγνοία της κατανάλωσης αλλά με απόλυτη γνώση.
Το πλυντήριο μου για παράδειγμα με ενδιαφέρει να είναι καλό ενεργειακά διότι η λειτουργία του δεν με απασχολεί. μακάρι να μπορούσα να πατήσω ένα κουμπί και να βγουν και καθαρά και σιδερωμένα χωρίς ούτε 1 watt ενέργειας. Όταν όμως ακούω μουσική με ενδιαφέρει το κάθε δευτερόλεπτο που έχω ξεκλέψει για να μπορέσω να ακούσω μουσική με χρήματα που πρέπει να δουλεύω 12 ώρες την ημέρα για να τα αγοράσω.
Εάν λυπών το θέμα αυτού του post είναι μην αφήνετε τα ενισχυτικά σας ανοιχτά χωρίς λόγο, ΟΚ θα συμφωνήσω και με το παραπάνω, εάν όμως έχει να κάνει με το καταπιέζεσαι στην δουλειά καταπιέζεσαι και στον ελεύθερο σου χρόνο συγγνώμη αλλά θα διαφωνήσω κάθετα.
Να προσθέσω πώς σε περίπτωση που ένα class T-D μου αρέσει πιο πολύ μουσικά και αισθητικά δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να ξεφορτωθώ τις λαμπίτσες μου.

Κατ' αρχάς, η οικολογική συνείδηση όσο αφορά στα ηλεκτρονικά είναι απαραίτητη. Το θέμα ειναι να εφαρμόζεται εκει που έχει νόημα.

Ο λόγος που, ορισμένοι, επιλέγουν ενισχυτές με στάδια εξόδου σε τάξη-Α είναι η ηχητική συμπεριφορά τους. Γενικά, η συγκεκριμένη σχεδίαση συμπεριφέρεται πιο γραμμικά από τις λοιπές(ΑΒ, D) με αποτέλεσμα να είναι και πιο "μουσική". Υπάρχει λοιπόν αντικειμενικός λόγος και λογική, δεν είναι θέμα καταναλωτισμού.

Αντίστοιχα, ποιός ο λόγος να διαλέξεις ενα πλυντήριο, ενα ψυγείο, ενα air-condition χαμηλής ενεργειακής κλάσης; Κανείς. Γιατι και τα μεν και τα δε, το ίδιο αποτέλεσμα έχουν με μόνη διαφορά την χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Επομένως, εδω η λογική είναι υπερ του ενεργειακά οικονομικού.

Τέλος, έχω την αίσθηση οτι οι περισσότεροι ενισχυτές σε τάξη-Α ειναι με λυχνίες. Αυτό σημαίνει οτι δεν δουλεύουν πολλές ώρες, μια και οι λυχνίες έχουν χρόνο ζωής, κι όχι σπάνια έχουν μονοψήφια ισχύ...

Συνολικά, ενώ δεν διαφωνώ να συνεχιστεί η κουβέντα, πρέπει ν' ακούσουμε κάτι περισσότερο από το "οι ενισχυτές τάξης-Α ειναι ενεργοβόροι".

Συμφωνώ απόλυτα. Η ουσία είναι αν ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάστηκε ένα μηχάνημα εξυπηρετεί κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί εναλλακτικά ώστε να ικανοποιεί και τις οικολογικές μας ανησυχίες και την προστασία του περιβάλοντος καθεαυτή. π.χ. Η Πόρσε υπάρχει για να πηγαίνει με 300. Υπάρχει κοινό που θέλει να πηγαίνει με 300; Ναι. Άρα υπάρχει και ανάγκη ενός οχήματος που να πηγαίνει με 300. Υπάρχει τρόπος αυτό να καίει υδρογόνο; Όχι. Άρα εξακολουθούμε να φτιάχνουμε Πόρσε και ταυτόχρονα να αναζητούμε τρόπους να το κάνουμε πιο οικολογικό αλλά και τρόπους να καταλήξουμε σε ένα ηλεκτρικό όχημα με επιδόσεις Πόρσε.

Το ίδιο ισχύει και για τους ενισχυτές. Αν (ή όταν) φτάσουν οι ενισχυτές κλάσης D να ακούγονται εξίσου καλά με τους τάξης Α, το πρόβλημα θα έχει λύθεί αυτόματα. Μέχρι τότε η παράμετρος "οικολογία" στην κατασκευή ενισχυτών υπάρχει αλλά δεν είναι η κυρίαρχη.