Ταξίδι στα μαγευτικά Highlands of Scotland

Re: Απάντηση: Ταξίδι στα μαγευτικά Highlands of Scotland

Αχ...βαχ.....κλάψ....κλάψ....
Μακάρι να μπορούσαμε να έρθουμε και εμείς με την μηχανή μας....
Αλήθεια με τι μηχανή θα ταξιδέψεις;

Το TDM 900 Γιάννη και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο.

Καλό δρόμο , καλά χιλιόμετρα και καλό καιρό να έχετε.
Περιμένουμε όλοι μας με αγωνία τις φωτογραφίες από όλα
Τα μέρη που θα πάτε.

Thanks για το link.

Τα μέρη που θα πάτε.

Ευχαριστώ Κώστα.

Να περάσεις από κανένα αποστακτήριο!

Λευτέρη το έχω στις δεδομένες επισκέψεις. Έχεις κάτι συγκεκριμένο στο νού σου?

Δεν έχω πάει σε πολλά για να ξεχωρίσω κάποιο. Υποθέτω ότι η εμπειρία θα είναι αντίστοιχη σε όποιο και να πας.

Τα μέρη που θα πάτε.

μην χασεις εσυ...
:flipout:

Εδιμβούργο έχω διανυκτέρευση, οπότε ρίξτε κανά καλό.

Μπάμπη το Saint Adreus (καλά το γράφω?) κατά που πέφτει? Τι παίζει εκεί?

Μια και ο Sir Babis δεν το ανέφερε το St.Andrews είναι η γενέτειρα του golf με το πιο γνωστό γήπεδο στο κόσμο σε μια μαγική τοποθεσία ;) η επίσκεψη απαραίτητη ;)

http://www.standrews.org.uk/

Μια και ο Sir Babis δεν το ανέφερε το St.Andrews είναι η γενέτειρα του golf με το πιο γνωστό γήπεδο στο κόσμο σε μια μαγική τοποθεσία ;) η επίσκεψη απαραίτητη ;)

http://www.standrews.org.uk/

Thanks Γιώργο.-bye-

Έλα να βλέπω και άλλες προτάσεις:FSGSFGS4:

Γιατί δεν παίρνεις το φέρι από Βέλγιο-Zeebrugge για Σκωτία-Rosyth; (δες εδώ http://www.superfast.com/Scotland/English/passengers/sen_timetables07.aspx)
Έτσι γλιτώνεις όλην την αηδία Αγγλίας και Ουαλίας και φτάνεις κατευθείαν βορά. Η βενζίνη στην ΜΒ κοστίζει έχε υπόψη σου 1.2 πάουντς , ήτοι 2 ευρώ / λίτρο!
Επίσης πιο βόρεια θα συνηθίσεις πιο άνετα την ανάποδη οδήγηση και μετά μπορείς να κατέβεις από Αγγλία με μεγαλύτερη άνεση. Δεν είναι εύκολο, θέλει γύρω στις τρεις μέρες προσαρμογής.
Συμβουλεύω να πάρεις δύο σετ αδιάβροχα, ο καιρός επάνω είναι απίστευτος και ανέβεις οπωσδήποτε μέχρι το Τζον ο' Γκόουτ αν το θυμάμαι καλά.
Το σχεδίαζα κι εγώ το ταξίδι για φέτος, αλλά τελικά διάλεξα προορισμό στην άλλη πλευρά της Ευρώπης.

Γιατί δεν παίρνεις το φέρι από Βέλγιο-Zeebrugge για Σκωτία-Rosyth; (δες εδώ http://www.superfast.com/Scotland/English/passengers/sen_timetables07.aspx)
Έτσι γλιτώνεις όλην την αηδία Αγγλίας και Ουαλίας και φτάνεις κατευθείαν βορά. Η βενζίνη στην ΜΒ κοστίζει έχε υπόψη σου 1.2 πάουντς , ήτοι 2 ευρώ / λίτρο!
Επίσης πιο βόρεια θα συνηθίσεις πιο άνετα την ανάποδη οδήγηση και μετά μπορείς να κατέβεις από Αγγλία με μεγαλύτερη άνεση. Δεν είναι εύκολο, θέλει γύρω στις τρεις μέρες προσαρμογής.
Συμβουλεύω να πάρεις δύο σετ αδιάβροχα, ο καιρός επάνω είναι απίστευτος και ανέβεις οπωσδήποτε μέχρι το Τζον ο' Γκόουτ αν το θυμάμαι καλά.
Το σχεδίαζα κι εγώ το ταξίδι για φέτος, αλλά τελικά διάλεξα προορισμό στην άλλη πλευρά της Ευρώπης.

Αρχικά έτσι το είχα στο μυαλό μου αλλά το άλλαξα για τους εξής λόγους:

-Τα εισιτήρια Zeebrugge - Rosyth είναι πανάκριβα (γύρω στα 500 EUR one way)

-Ήθελα πάω οπωσδήποτε στο Le Mont Saint Michel (Normandie) που στο γυρισμό
δύσκολα θα το έβαζα και επίσης είναι πολύ μακριά για να το κολλήσω σε άλλο ταξίδι
(εκτός εάν πήγαινα κάποτε Κοιλάδα του Λίγηρα και Νορμανδία)

-Ήθελα να πάω Stonehedge και Bath που πάλι δεν κόλλαγαν στην επιστροφή.

Το John o' Groats (Last House in Scotland) εννοείται ότι είναι στο πρόγραμμα.

Για Wales πάντως δεν έχω ακούσει άσχημα πράγματα.

Αυτό για την βενζίνη είναι σίγουρο ότι έχει τόσο πολύ?

Εσύ για που λες φέτος?

Κατεβαίνοντας, μετά το Στρασβούργο, ακολούθα τα σύνορα Γερμανίας-Ελβετίας.
Από κεί και κάτω τελειώνει η πεδιάδα κι αρχίζουν τα βουνά. Τρομερή διαδρομή.
Κατέβα Λουκέρνη και κάνε το γύρω της λίμνης.... Μετά κατέβα πρός Κόμο Λουγκάνο και τις λίμνες....
Απίστευτα όμορφα μέρη.
Όταν βρεθούμε για καφέ θα σου πώ λεπτομέρειες...

Κατεβαίνοντας, μετά το Στρασβούργο, ακολούθα τα σύνορα Γερμανίας-Ελβετίας.
Από κεί και κάτω τελειώνει η πεδιάδα κι αρχίζουν τα βουνά. Τρομερή διαδρομή.
Κατέβα Λουκέρνη και κάνε το γύρω της λίμνης.... Μετά κατέβα πρός Κόμο Λουγκάνο και τις λίμνες....
Απίστευτα όμορφα μέρη.
Όταν βρεθούμε για καφέ θα σου πώ λεπτομέρειες...

Μπάμπη θα σου πω το βράδυ από ποιο δρόμο έλεγα να κατέβω
από Στρασβούργο για Λουκέρνη, να μου πεις αν συμφωνείς.

Σημ.: Ρε Μπαμπίνο ψήστους για βραδάκι καθημερινής στο Verde....:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταξίδι στα μαγευτικά Highlands of Scotland

Μπάμπη θα σου πω το βράδυ από ποιο δρόμο έλεγα να κατέβω
από Στρασβούργο για Λουκέρνη, να μου πεις αν συμφωνείς.

Οκ...

Σημ.: Ρε Μπαμπίνο ψήστους για βραδάκι καθημερινής στο Verde....:ernaehrung004:

Τι να ψήσω;
Το κανονίζουμε μόνοι μας κι όσοι πιστοί προσέλθετε...
Απλά το κάνουμε Σ/Κ γιατί βολεύει τους περισσότερους αφού κάποιοι παντρεμένοι που έχουν "σκίσει τη γάτα" παίρνουν δίωρη μόνο Κυριακή πρωί, τις καθημερινές δέν.....
icon10.gif

Για βραδάκι πάντως αντί για Verde προτείνω το Gastone δίπλα στο "Βασσιλόπουλο" στο Ψυχικό. Άμα γουστάρετε πάμε κι απόψε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταξίδι στα μαγευτικά Highlands of Scotland

-Τα εισιτήρια Zeebrugge - Rosyth είναι πανάκριβα (γύρω στα 500 EUR one way)

Αυτό για την βενζίνη είναι σίγουρο ότι έχει τόσο πολύ?

Εσύ για που λες φέτος?

Όχι, δεν είναι τόσο ακριβά: http://www.superfast.com/Scotland/English/passengers/sen_prices07.aspx
62 ευρώ η μηχανή και 120 η φθηνότερη καμπίνα. Αν αντέχετε ταλαιπωρία (τι ερώτηση, εννοείται ότι την αντέχετε αφού θα κάνετε 8.000 χλμ με μηχανή) το κατάστρωμα έχει 82 ευρώ. Βάλ' τα κάτω και υπολόγισε κόστος βενζίνης οδικώς.
Όταν το προγραμμάτιζα είχα ρωτήσει έναν CouchSurfer για τα κόστη στα Highlands και είχε απαντήσει τα εξής:

Hi
sorry for delay in replying
there is a ferry from brugge in belgium to
rosyth/Edinburgh, it is a great ferry takes 17 hours
overnight.
google superfastferries the are actually a greek
company.
August is usually sunny around 20 degrees
fuel cosst 98-120p per litre, its very exspensive
the highlands are brilliant for motorbikes
i live next door to a motorbike shop.
B&bs cost around £30 per night for a single room
there are lots of hostels though dorm rooms for £15
I dont know if i will be around
cheers

Ένας άλλος σκωτσέζος που είχα φιλοξενήσει ωστόσο, μου είχε πει ότι άλλο το "sunny" το δικό τους και άλλο αυτό που εννοούμε στην Ελλάδα.

Σε ζηλεύω πάντως, η Σκωτία είναι πανέμορφη και η βόλτα πολύ καλή όπως την έχεις οργανώσει. Έχω βρεθεί μόνο στο Εδιμβούργο, όπου πήρα μόνο μια ιδέα για τι μπορεί να υπάρχει παραπάνω.
Εγώ φεύγω 27 Ιουλ. - 20 Αυγ. για ...Μόσχα. Πηγαίνουμε από Μαύρη Θάλασσα και επιστρέφουμε από Αγ. Πετρούπολη, Βαλτική και ντουγρού κάτω, περ. 8.500 χλμ. Δύο LC8 & ένα βαρκαδέρο.
Για να οργανωθούμε όμως για το μέλλον.
Σου εύχομαι καλά, απολαυστικά και ασφαλή χιλιόμετρα!

..............βρουμμμμμμμμμμ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταξίδι στα μαγευτικά Highlands of Scotland

Οκ...

Τι να ψήσω;
Το κανονίζουμε μόνοι μας κι όσοι πιστοί προσέλθετε...
Απλά το κάνουμε Σ/Κ γιατί βολεύει τους περισσότερους αφού κάποιοι παντρεμένοι που έχουν "σκίσει τη γάτα" παίρνουν δίωρη μόνο Κυριακή πρωί, τις καθημερινές δέν.....
icon10.gif

Για βραδάκι πάντως αντί για Verde προτείνω το Gastone δίπλα στο "Βασσιλόπουλο" στο Ψυχικό. Άμα γουστάρετε πάμε κι απόψε.

No problem.

Μέσα (μόνο όχι για σήμερα γιατί έχω κανονίσει). Τα λέμε από Δευτέρα.-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταξίδι στα μαγευτικά Highlands of Scotland

Σε ζηλεύω πάντως, η Σκωτία είναι πανέμορφη και η βόλτα πολύ καλή όπως την έχεις οργανώσει. Έχω βρεθεί μόνο στο Εδιμβούργο, όπου πήρα μόνο μια ιδέα για τι μπορεί να υπάρχει παραπάνω.
Εγώ φεύγω 27 Ιουλ. - 20 Αυγ. για ...Μόσχα. Πηγαίνουμε από Μαύρη Θάλασσα και επιστρέφουμε από Αγ. Πετρούπολη, Βαλτική και ντουγρού κάτω, περ. 8.500 χλμ. Δύο LC8 & ένα βαρκαδέρο.
Για να οργανωθούμε όμως για το μέλλον.
Σου εύχομαι καλά, απολαυστικά και ασφαλή χιλιόμετρα!

..............βρουμμμμμμμμμμ

Ρε θα μας τρελάνεις ........ τί ζηλεύεις ?
Ταξιδάρα θα κάνεις και εσύ:Banane0:
Σου εύχομαι επίσης καλά, απολαυστικά και πάνω απ' όλα ασφαλή χιλιόμετρα!:2thumb22sup:

Αν συνεχίσει έτσι την έκατσα ..............:FSGSFGS4:

με βλέπω να διασχίζω τα highlands με φουσκωτό ....
sport-smiley-027.gif

:BXVZCBXZ6:

πηγή:Flash.gr

Το πιο υγρό καλοκαίρι από το 1766 στη Βρετανία

Για το Flash.gr, Κόσμος
Διεύθυνση του άρθρου: http://world.flash.gr/cosmosl/2007/7/26/33087id/

Το πιο υγρό καλοκαίρι από το 1766 που άρχισαν να κρατούνται αρχεία βιώνουν εφέτος η Αγγλία και η Ουαλία με τις βροχές να έχουν προκαλέσει τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και 60 χρόνια.

Όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι ακόμη και πριν ολοκληρωθεί ο Ιούλιος, στο τρίμηνο Μαΐου - Ιουλίου έπεσαν 38,7 εκατοστά βροχής, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 34,9 εκατοστά στο 1789.

Αυτά τα στοιχεία δεν θα εκπλήξουν κανέναν στην Αγγλία και την Ουαλία που υπέφεραν από τις πλημμύρες που προκάλεσα οι εξαιρετικά σφοδρές βροχοπτώσεις, ανέφερε σε ανακοίνωση της η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ένας μετεωρολογικός σταθμός στο Φαϊλινγκντέηλς του Βόρειο Γιορκσάιρ μέτρησε 10,3 εκατοστά βροχής μόλις σε 24 ώρες ενώ το Κολέγιο Περσόουρ στο Γουορσεστερσάιρ 12 εκατοστά μόνο στις 20 Ιουλίου.

Οι πλημμύρες έχουν δημιουργήσει βάλτους σε τεράστιες περιοχές σε όλη την χώρα προκαλώντας σε σπίτια και επιχειρήσεις ζημιές ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ

Σε πολλές περιοχές μάλιστα διεκόπησαν οι παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και πόσιμου νερού.

Τις χειρότερες επιπτώσεις βίωσαν οι κάτοικοι των περιφερειών Έηβον, Σεβερν και Τάμεση. Τον προηγούμενο μήνα οι πλημμύρες έπληξαν τεράστιες θερισμένες περιοχές στην κεντρική και τη βόρεια Αγγλία, ενώ αγρότες δήλωσαν ότι οι καταρρακτώδεις βροχές κατέστρεψαν τις σοδειές και τις μονάδες των γαλακτοκομικών προϊόντων.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε βοήθεια 15 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον από τα αρχικά 21 εκατομμύρια ευρώ που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

Last edited:
Να πας οποσδήποτε Loch Lomond στη Σκωτία.

Στο Εδιμβούργο να επισκεφτείς το κάστρο, ανεβαίνοντας το Royal Mile με τα πόδια.

Αξίζει να δεις ακόμα το Rosslyn Chapel http://www.rosslynchapel.org.uk/

το Dynamic Earth http://www.dynamicearth.co.uk/

και το Εθνικό μουσείο http://www.nms.ac.uk/nationalmuseumhomepage.aspx

Αξίζει να δείς μια παράσταση στο Festival Theatre ή στο Playhouse.

Φαγητό

Σκωτσέζικη κουζίνα δεν υπάρχει ακριβώς, αλλά το εθνικό τους φαγητό είναι το Haggis, και το Εθνικό πρωινό περιλαμβάνει Porridge και ρέγγες (kipper fillets). Το ξενοδοχείο Caledonian στο West End της Princess Street σερβίρει ότι πιο Σκωτσέζικο αν και είναι ακριβό.

Αν σου αρέσει το Ινδικό φαγητό θεωρώ must to Indian Cavalry Club http://www.indiancavalryclub.co.uk/index.html

Από fish & chips bars χτύπα οποσδήποτε Ψάρι, Haggish
& Smoked Sausage. Μόνα τους λέγονται single πχ single haggis. Πε πατάτες λέγονται supper πχ smoked sausage supper. Να συνοδεύονται από brown sauce.

Κινέζικα στο Loon Fung και Haymarket.

Ιταλική κουζίνα στου Pasquale.

Αγαπημένες Pubs

Beehive Inn (με φοιτητόκοσμο)
18-20 Grassmarket

Frankensteins (γοτθικού στυλ και θέματος)
George IV Bridge

The Royal McGregor (στο Royal Mile)
154, High St

Cafe Royal (από τα παλαιότερα)
19, West Register St

Αν θες τίποτα πιο συγκεκριμένο ρώτα.
Να περάσεις καλά

Δημήτρη ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.:ernaehrung004:

Ελπίζω να μου κάνει το χατήρι και ο καιρός και να σταματήσουν
οι βροχές.