Ταξινόμηση ψηφιακών καναλιών σε samsung

kos210

New member
16 November 2007
79
Χρόνια πολλά σε όλους.:smile:
Πήγα σήμερα να φτιάξω τα κανάλια σε μια lcd samsung της γιαγιάς μου και μπλέχτηκα στο μενού της τηλεόρασης.Για να βρω τα ψηφιακά πάτησα αυτόματη αποθήκευση και μου βρήκε όλα τα μπουκέτα με τα κανάλια της digea αλλά όπως είναι λογικό αποθηκεύτηκαν με τυχαία σειρά.

Πως θα ταξινομήσω τα κανάλια με την σειρά που θέλω;Όσο κι αν έψαξα στο μενού δεν βρήκα τον τρόπο.
Ξέχασα να κοιτάξω για το μοντέλο της τηλεόρασης αλλά έχει το παρακάτω τηλεκοντρόλ αν βοηθάει για τις επιλογές.
http://sparedparts.com/images/made/AA59-00496A_850_567_90.JPG

Δεν μπορεις φιλε μου. Και εγω το ιδιο προβλημα αντιμετωπισα με την σαμσουνγκ του γερου μου. Καπου στο μενου εχει μια ενοτητα ''αγαπημενα'' αλλα δεν ασχοληθηκα παραπανω. Του εφτιαξα ενα χαρτι με τα νουμερα των καναλιων που βλεπει. Παντως πιστευω οτι αμα βρεις τα ''αγαπημενα'' θα μπορεσεις να βαλεις τα καναλια που βλεπει περισσοτερο.

Χρόνια πολλά σε όλους.:smile:
Πήγα σήμερα να φτιάξω τα κανάλια σε μια lcd samsung της γιαγιάς μου και μπλέχτηκα στο μενού της τηλεόρασης.Για να βρω τα ψηφιακά πάτησα αυτόματη αποθήκευση και μου βρήκε όλα τα μπουκέτα με τα κανάλια της digea αλλά όπως είναι λογικό αποθηκεύτηκαν με τυχαία σειρά.

Πως θα ταξινομήσω τα κανάλια με την σειρά που θέλω;Όσο κι αν έψαξα στο μενού δεν βρήκα τον τρόπο.
Ξέχασα να κοιτάξω για το μοντέλο της τηλεόρασης αλλά έχει το παρακάτω τηλεκοντρόλ αν βοηθάει για τις επιλογές.
http://sparedparts.com/images/made/AA59-00496A_850_567_90.JPG

Χρόνια Πολλά!
Μενού/Κεραία/Διαχείρηση Καναλιών/Εργαλεία/Eπεξεργασία Αριθμού Καναλιού

Ευχαριστώ θα δοκιμάσω αύριο την λύση του φίλου Chrpep.

Για να μην τα ψάχνω εκείνη την στιγμή και να τα φορτώσω από φλασάκι πως είναι η διαδικασία;Πρέπει να τα έχω ήδη φορτωμένα στο φλασάκι από πριν κάτι σαν backup;

Ευχαριστώ θα δοκιμάσω αύριο την λύση του φίλου Chrpep.

Για να μην τα ψάχνω εκείνη την στιγμή και να τα φορτώσω από φλασάκι πως είναι η διαδικασία;Πρέπει να τα έχω ήδη φορτωμένα στο φλασάκι από πριν κάτι σαν backup;

Αν θες να κάνεις restore απο φλασάκι, πρέπει να έχεις σώσει απο πριν τα κανάλια σε αυτό (μάλλον εννοείς απο άλλη τηλεόραση, σωστά?). Αν έχουν και τη σωστή σειρά δεν χρειάζεσαι να τα ταξινομήσεις κιόλας. Και οι δύο λειτουργίες γίνονται απο το μενού Κεραία/Μεταφορά λίστας καναλιών, απλά θέλει κωδικό (αν θυμάμαι καλά ο default είναι 0000, έχει επιλογές Εξαγωγή σε USB/Εισαγωγή απο USB). Η διαδικασία θα σου γλιτώσει χρόνο μόνο αν τα κανάλια έχουν σωστή σειρά. Αν δεν έχουν, λίγο το κακό να ξανακάνεις σκανάρισμα για ψηφιακά.

Απάντηση: Re: Ταξινόμηση ψηφιακών καναλιών σε samsung

Με ενδιαφέρει κ εμένα η ταξινόμηση σε samsung κ όσο κ να το πάλεψα δεν το κατάφερα. Τελικά δεν γίνεται? Υπάρχει τρόπος να φτιάξουμε την λίστα κ να την εισάγουμε πχ από το usb?

Re: Απάντηση: Re: Ταξινόμηση ψηφιακών καναλιών σε samsung

Με ενδιαφέρει κ εμένα η ταξινόμηση σε samsung κ όσο κ να το πάλεψα δεν το κατάφερα. Τελικά δεν γίνεται? Υπάρχει τρόπος να φτιάξουμε την λίστα κ να την εισάγουμε πχ από το usb?
Αυτό που λέει εδώ μέσα στο ποστ 3 , δε σε βοηθάει; Πάντως κσι στη δική μου που είχα τη C8000 έτσι γίνονταν.
Μενού/Κεραία/Διαχείρηση Καναλιών/Εργαλεία/Eπεξεργασία Αριθμού Καναλιού

Σε όλες γίνεται ταξινόμηση ,εγω σε οσες δεν καταλάβαινα πως γίνεται ,το έβρισκα στο e manual ,η όπως το λένε ,που είχε μεσα η ιδια η tv.
Πάντως γινεται σε όλες.

Edit
Στις πιο καινούργιες εχω την εντύπωση πως δεν υφίσταται πια το " διαχείριση καναλιών->εργαλεία -> αριθμός καναλιού" .

Σε μια καινουρια μικρη Samsung που εχω, η ταξινομηση γινεται μεσα απο την λιστα καναλιων και οχι απο το κεντρικο μενου.

Η λιστα καναλιων ανοιγει πατωντας το πληκτρο Channel List στο τηλεκοντρολ, οταν ειμαστε συντονισμενοι σε οποιοδηποτε καναλι.
Με ανοιχτη την λιστα καναλιων, πατωντας Tools στο τηλεκοντρολ βγαινει ενα μικρο μενου και εκει υπαρχει η επιλογη ταξινομησης.

Αυτο ειναι το κλασσικό συστημα samsung .
Αυτο μόλις είπαμε οτι δεν ειναι έτσι πλέον.

Γίνεται κανονική ταξινόμηση σε όλες τις samsung,δε σταμάτησε ποτε ρε παιδιά .
Εχει οδηγίες ειπαμε η ιδια η τηλεόραση συνήθως ,εντός της ,υπό τη μορφή καποιου e-manual.

Τα αγαπημένα που τα βρίσκω :bigcry::bigcry:?

ακριβως δεν θυμαμαι,καπου στο συντονισμο των καναναλιων θα μπεις,θα σου βγαλει τη λιστα με τα καναλια και καπου εκει σου δινει τη δυνατοτητα να φτιαξεις τ'αγαπημενα,με τη σειρα που θελεις.

Όταν είσαι σε κάποιο κανάλι και πατήσεις το "Tools" σου δίνει μόνο την δυνατότητα επεξεργασίας αγαπημένης λίστας καναλιών, δηλαδή "τικάροντας" την λίστα αγαπημένων 1,2,3,4,5 να προστίθεται σε αυτή το κανάλι που βλέπεις εκείνη την ώρα.

Για πλήρη παραμετροποίηση πρέπει να πατήσεις πρώτα "Smart Hub", να επιλέξεις την εφαρμογή "Κανάλι" και εκεί να πηγαίνεις στο κανάλι που θέλεις και να πατάς το "Tools", απ' όπου μπορείς πλέον να επεξεργαστείς και να βάλεις των αριθμό καναλιού που θέλεις και την σειρά που θέλεις επιλέγοντας ταφινόμηση ανά αριθμό π.χ. 1-ΕΤ1, 2-ΝΕΤ, 3-ΕΤ3, 4-ΜΕΓΑ κ.λ.π. (για να μην υπάρχει η αρίθμηση με τη σειρά που έχει βρει τα κανάλια στον αυτόματο συντονισμό).

Αυτό το έχει δοκιμάσει κανείς?