Ταυτόχρονη Απόδοση Διαφορετικών Συνδέσεων

polykarp

New member
12 November 2007
46
Καλησπέρα Σε Όλα Τα Μέλη Του AVClub,

Είμαι Καινούριος Στον Κόσμο Του Home Cinema Και Ενδιαφέρομαι Να Αγοράσω Έναν Ενισχυτή. Θα 'Ηθελα Να Σας Ρωτήσω Το Εξής :
Αν Συνδέσω Από Το HDMI Out Της Κάρτας Γραφικών Μου, Στο HDMI In Του Ενισχυτή ΚΑΙ Από Το Optical Out Της Κάρτας Ήχου Μου, Στο Optical In Του Ενισχυτή. Μπορεί Ο Ενισχυτής Να Αποδώσει Ταυτόχρονα Εικόνα Στην Τηλεόραση Και Ήχο Στα Ηχεία;

Υποψήφιοι Ενισχυτές : ΟΝΚΥΟ ΤΧ-NR905, DENON AVR-3808, PIONEER VSX-LX70.

Σας Ευχαριστώ Εκ Των Προτέρων.

Υ.Γ Υπάρχει Αντάπτορας Που Επιτρέπει Την Εναλλαγή (Switsh) HDMI? Δηλαδή Να Δέχεται 1 HDMI In Και Να Βγάζει 2 HDMI Out.

Καλησπέρα Σε Όλα Τα Μέλη Του AVClub,

Είμαι Καινούριος Στον Κόσμο Του Home Cinema Και Ενδιαφέρομαι Να Αγοράσω Έναν Ενισχυτή. Θα 'Ηθελα Να Σας Ρωτήσω Το Εξής :
Αν Συνδέσω Από Το HDMI Out Της Κάρτας Γραφικών Μου, Στο HDMI In Του Ενισχυτή ΚΑΙ Από Το Optical Out Της Κάρτας Ήχου Μου, Στο Optical In Του Ενισχυτή. Μπορεί Ο Ενισχυτής Να Αποδώσει Ταυτόχρονα Εικόνα Στην Τηλεόραση Και Ήχο Στα Ηχεία;

Υποψήφιοι Ενισχυτές : ΟΝΚΥΟ ΤΧ-NR905, DENON AVR-3808, PIONEER VSX-LX70.

Σας Ευχαριστώ Εκ Των Προτέρων.

Υ.Γ Υπάρχει Αντάπτορας Που Επιτρέπει Την Εναλλαγή (Switsh) HDMI? Δηλαδή Να Δέχεται 1 HDMI In Και Να Βγάζει 2 HDMI Out.

Νομιζω οτι καλυτερο ειναι να συνδεσεις κατευθειαν απο το htpc στην tv για εικονα και απο το htpc στον ενισχητη για ηχο. Οχι οτι αυτο που ελεγες δεν γινετε. Απλα ειναι καλυτερο να μην περναει απο πολλες συσκευες το σημα για να μην εχεις απωλειες.
Οσο για το αλλο που ζητας ναι υπαρχουν switcherακια hdmi στην αγορα.

Re: Απάντηση: Ταυτόχρονη Απόδοση Διαφορετικών Συνδέσεων

Νομιζω οτι καλυτερο ειναι να συνδεσεις κατευθειαν απο το htpc στην tv για εικονα και απο το htpc στον ενισχητη για ηχο. Οχι οτι αυτο που ελεγες δεν γινετε. Απλα ειναι καλυτερο να μην περναει απο πολλες συσκευες το σημα για να μην εχεις απωλειες.
Οσο για το αλλο που ζητας ναι υπαρχουν switcherακια hdmi στην αγορα.

Νομίζω πως έγινε κάποια παρανόηση, καθώς και ο φίλος polykarp αρκιβώς αυτό λέει, να συνδέσει δηλαδή απευθείας το HTPC του με τον A/V ενισχυτή και για εικόνα και για ήχο.

Αυτό που ρωτά είναι αν μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη σύνδεση της εικόνας το HDMI (χωρίς ήχο καθώς θα το πάρει προφανώς από κάρτα γραφικών που δεν υποστηρίζει ήχο στο HDMI ή έχει μόνο DVI) και για ήχο το optical SPDIF output της κάρτας ήχου. Και η ερώτησή του είναι όταν βάλει στον A/V ένα audio signal στο optical και ένα video στο HDMI (χωρίς ήχο) αν θα βλέπει εικόνα και θα ακούει ήχο ταυτόχρονα.

Η δική μου απάντηση είναι, παρόλο που δεν έχω ακόμα A/V ενισχυτή, πως αν δεν μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα ο ενισχυτής τότε τι μπορεί; Ας με επιβεβαιώσουν όμως καλύτερα οι γνωρίζοντες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταυτόχρονη Απόδοση Διαφορετικών Συνδέσεων

Νομίζω πως έγινε κάποια παρανόηση, καθώς και ο φίλος polykarp αρκιβώς αυτό λέει, να συνδέσει δηλαδή απευθείας το HTPC του με τον A/V ενισχυτή και για εικόνα και για ήχο.

Αυτό που ρωτά είναι αν μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη σύνδεση της εικόνας το HDMI (χωρίς ήχο καθώς θα το πάρει προφανώς από κάρτα γραφικών που δεν υποστηρίζει ήχο στο HDMI ή έχει μόνο DVI) και για ήχο το optical SPDIF output της κάρτας ήχου. Και η ερώτησή του είναι όταν βάλει στον A/V ένα audio signal στο optical και ένα video στο HDMI (χωρίς ήχο) αν θα βλέπει εικόνα και θα ακούει ήχο ταυτόχρονα.

Η δική μου απάντηση είναι, παρόλο που δεν έχω ακόμα A/V ενισχυτή, πως αν δεν μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα ο ενισχυτής τότε τι μπορεί; Ας με επιβεβαιώσουν όμως καλύτερα οι γνωρίζοντες.

Δεν το εγραψα καθαρα. HDMI στην τηλεοραση και COAX ή SPDIF στον ενισχητη. Αυτο ειναι για μενα το καλυτερο. Μπορει ομως να κανει και αυτο που ρωταει, δηλαδη να στειλει οπως λεει ολα τα σηματα στον ενισχητη (με τον τροπο που λεει) και μετα απο τον ενισχητη στην τηλεοραση χωρις κανενα οφελος (ζημια θα εχει μιας και θελει αλλο ενα hdmi καλωδιο).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταυτόχρονη Απόδοση Διαφορετικών Συνδέσεων

Δεν το εγραψα καθαρα. HDMI στην τηλεοραση και COAX ή SPDIF στον ενισχητη. Αυτο ειναι για μενα το καλυτερο. Μπορει ομως να κανει και αυτο που ρωταει, δηλαδη να στειλει οπως λεει ολα τα σηματα στον ενισχητη (με τον τροπο που λεει) και μετα απο τον ενισχητη στην τηλεοραση χωρις κανενα οφελος (ζημια θα εχει μιας και θελει αλλο ενα hdmi καλωδιο).

Δεν υποτίθεται όμως ότι ένας σύγχρονος A/V ενισχυτής, σαν και αυτούς που ανέφερε ο φίλος, έχουν καλύτερα κυκλώματα upscaling και φίλτρα (πχ. μείωση των MPEG artifacts) σε σχέση με μια τηλεόραση? Αν όχι, ποιος ο λόγος να έχουμε HDMI inputs σε έναν τέτοιο ενισχυτή ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταυτόχρονη Απόδοση Διαφορετικών Συνδέσεων

Δεν υποτίθεται όμως ότι ένας σύγχρονος A/V ενισχυτής, σαν και αυτούς που ανέφερε ο φίλος, έχουν καλύτερα κυκλώματα upscaling και φίλτρα (πχ. μείωση των MPEG artifacts) σε σχέση με μια τηλεόραση? Αν όχι, ποιος ο λόγος να έχουμε HDMI inputs σε έναν τέτοιο ενισχυτή ?

Να κανει upscale ο ενισχητης σε htpc???? Για ποιο λογο?????Υποτιθεται οτι ηδη περνει το καλυτερο δυνατο σημα. Απο τον ανισχητη θα το περναγε απλως passthrough.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ταυτόχρονη Απόδοση Διαφορετικών Συνδέσεων

Να κανει upscale ο ενισχητης σε htpc???? Για ποιο λογο?????Υποτιθεται οτι ηδη περνει το καλυτερο δυνατο σημα. Απο τον ανισχητη θα το περναγε απλως passthrough.

Εδώ ακριβώς είναι και το δικό μου ερώτημα ποιος τελικά κάνει το καλύτερο upscale, φιλτράρισμα, motion handling κλπ. ένα HTPC με software που τρέχει σε general purpose CPUs, μια τηλεόραση με φθηνά DSPs, ή ένας καλός A/V ενισχυτής με προηγμένα DSP και αλγορίθμους αφού για αυτό τον λόγο είναι προορισμένος άλλωστε. Χωρίς να έχω κάνει την παραμικρή δοκιμή, ομολογώ, γιατί δεν έχω ακόμη A/V ενισχυτή θα στοιχημάτιζα σε αυτόν.

Αν έπαιζα για παράδειγμα μια ταινία 720p στο HTPC θα προτιμούσα να δώσω τέτοιο output στο HDMI προς τον A/V και να κάνει αυτός το upscale παρά να κάνει το upscale το PowerDVD. Ακόμη περισσότερο θα περίμενα να κάνει καλά τη δουλειά του ο A/V και στα φίλτρα για μείωση των MPEG artifacts τα οποία δεν είναι καθόλου αμελητέα ειδικά σε ταινίες SD. Αλλά πάλι αυτό που λέω είναι απλά υπόθεση καθώς δεν έχω κάνει καμιά σχετική δοκιμή.

Last edited:
Ο A/V ενισχυτής στο 99,5% των περιπτώσεων κάνει την χειρότερη δουλειά σε upscaling από όλα τα παραπάνω.

Όσο για de-noising, αν δεν κάνω λάθος δεν το υποστηρίζει κανένας AV ενισχυτής, σίγουρα όχι αυτοί της μεσαίας - μεγαλο-μεσαίας κατηγορίας. Ίσως κάποιο HiEnd μοντέλο..

Το PC κάνει μακράν το καλύτερο upscaling/denoising από οτιδήποτε κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Και είναι και 100% παραμετροποιήσιμο (όχι το PowerDVD βέβαια - βλέπε κατηγορία HTPC).

άρα μπορώ να δουλεύω με profiles, δηλαδή να ζευγαρώνω εικόνα και ήχο από διαφορετικές σύνδεσης στους σύγχρονους ενισχυτές??? όσο για το upscaling δεν είναι προϋπόθεση για μένα, το passthrough μου αρκεί, το conrol με ενδιαφέρει να μπορώ να έχω πολλές πηγές input στον ενισχυτή π.χ. PCs, DVD/CD player, SAT ... και 2 εξόδους TV & προβολέα.

Στο πρωτο ερωτημα σου η απαντηση ειναι ναι...
Οι AV ενισχυτες (τουλαχιστων αυτοι που αναφερεις) ειναι απολυτα παραμετροποιησιμοι στις εισοδους τους. Μπορεις να ορησεις σε οποιαδηποτε επιλογη εισοδου να παιρνει σημα απο οποια εισοδο HDMI, Digital ή Analog, video ή audio...
Τωρα για το πια συσκευη θα αναλαβει καλυτερα το scaling ή γενικοτερα την επεξεργασια της εικονας θα πρεπει να μιλησουμε με πιο συγκεκριμενες κταστασεις.
Περαν αυτου ομως συμαντικο ρολο στην επιλογη τροπου συνδεσης θα παιξουν και τα υπολοιπα κοματια του συστηματος (αν υπαρχουν) ,αν εχεις πολες πηγες εικονας σιγουρα η διαχειρηση μεσο του AV θα σε βολεψει περισοτερο

Last edited: