Ταυτόχρονη λήψη 39, 42 και 46°E

gred

New member
29 November 2007
74
Volos
Έχω κεντραρισμένο πιάτο 85 εκ. στον Turksat και θέλω παράκεντρα 39Ε και 46Ε.
Τα lnb (κανονικά κι όχι στενά)τα έχω ήδη τοποθετημένα αριστερά και δεξιά, αλλά δεν μπορώ να τους βρω.
Θέλω να ρωτήσω:
1) Αν πρέπει να λυγίσω τη ράγα και πόσο
2) Αν πρέπει να τη σηκώσω προς την πλευρά του 39 ή του 46.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Καθώς πας από τις 39 προς τις 46 η ανύψωση μειώνεται και το skew αυξάνεται(προς τα δεξιά αν το βλέπεις από μπροστά το πιάτο

Έχω κεντραρισμένο πιάτο 85 εκ. στον Turksat και θέλω παράκεντρα 39Ε και 46Ε.
Τα lnb (κανονικά κι όχι στενά)τα έχω ήδη τοποθετημένα αριστερά και δεξιά, αλλά δεν μπορώ να τους βρω.
Θέλω να ρωτήσω:
1) Αν πρέπει να λυγίσω τη ράγα και πόσο
2) Αν πρέπει να τη σηκώσω προς την πλευρά του 39 ή του 46.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

φιλε σε πιατο 1.05 μου ηταν αδυνατο να βαλω 39Ε + 42Ε με δυο κανονικα lnb .
Το κεντρικο κανονικο (οποιον δορυφορο και αν εβαζα) και το δευτερο slim και μαλιστα με πατεντα στη βαση του και να ερθουν ακομη πιο κοντα .

Μέχρι πριν 1 μήνα έπιανα κανονικά 39 κέντρο και 42 παράκεντρα πολύ καλά με κανονικά lnb.
Δοκίμασα τις 46 και βγήκαν οριακά.
Τώρα που άλλαξα τη ρύθμιση κι έβαλα κέντρο τις 42 έχασα τις 39 και τις 46 βέβαια.
Πάντως και στο 80άρι που έχω 9 και 13 ανοίγουν με δυνατό σήμα με κανονικά lnb.
Είναι θέμα του ανοίγματος του κάθε πιάτου.

Και εγώ έχω πιάτο 0,85x0,95m για αυτούς τους δορυφόρους και τους πιάνω κανονικότατα .

Για 39Ε , 42Ε έχω κανονικά lnb τα Smart Titanium twin 0,2 , που λόγω σχήματος βολεύουν πολύ .
Για 45 και 46 έχω slim lnb .

Δες αν φαίνονται εδώ :
image-AE4D_51FC0969.jpg

Αύριο θα βάλω μια κοντινή φωτογραφία, να φαίνονται καλύτερα .

Last edited:
Πιθανον λογω υψους (γεωγραφικα ) , τα πραγματα να γινονται ευκολοτερα οσον αφορα το μεγεθος του πιατου .
Οι δυο δορυφοροι μαλιστα που ανεφερα ( 39Ε + 42Ε ) δειχνουν τοσο κοντα , που με απλο πειραγμα στις βιδες του ιστου
μπορουν και αλλαζουν .

Φαίνεται στη φωτογραφία πως τα έχεις βάλει. Η απορία μου είναι γιατί αφού και στα δύο παράκεντρα η απόσταση είναι 3 μοίρες στις 45 χρησημοποίησες στενό lnb.
Θα δοκιμάσω τότε κι εγώ με τέτοιο για να δω αν θα βρω το δορυφόρο.

Όπως αναφέρω και πιο πάνω τα κανονικά lnb βολεύουν λόγω σχήματος χοάνης.
Το lnb για τις 39 Ε είναι πιο πίσω από αυτό των 42 .

Κοίτα εδώ μια πιο παλιά φώτο που είχα άλλο slim για τις 45-46Ε :

image-9926_51FD11DD.jpg

Έβαλα ένα στενό lnb Alps που είχα στις 39 κι άνοιξε ο δορυφόρος κανονικά(σήμα μέχρι 73%).
Πήγα αγόρασα κι ένα άλλο στενό και το έβαλα στις 45. Αυτό είναι σαν πύραυλος και προεξέχει πολύ μπροστά.
Μου ανοίγει με 80% τα 2 ρουμάνικα αλλά από τις 46 κανένα!
Μήπως να ξαναδοκιμάσω με το κανονικό lnb που είχα, τώρα που έχω και 2 κανάλια σαν βάση της λήψης;

Δεν είχα ποτέ Maximum X0-R1 , από αυτά που διαβάζω συμπεραίνω ότι είναι από τα κορυφαία slim lnb.
Οπότε δεν έχεις θέμα απόδοσης του lnb.

Έχεις μια μπάρα όπως εγώ ή δύο ;

Κι εγώ πιστεύω ότι κάνει τη δουλειά του.
Μία μπάρα έχω κι εγώ.
Μου φαίνεται περίεργο ότι δεν ανοίγει και τους 2 δορυφόρους που είναι κολλητά.
Εκτός αν έχουν διαφορά μεγάλη στην απόκλιση. Λογικά θα θέλει πείραγμα το ύψος που κεντράρει το lnb στο πιάτο.

σε 80αρι πιατο βγηκαν εμενα και οι 3, με στριψιμο της ραγας στον hellasat προς τα πανω και στον 46 ελαφρως προς τα κατω,
οπως κοιτας το πιατο, θελει υπομονη παντως ακομα κ με πεδιομετρο

Πριν λίγο άλλαξα το στενό lnb με κανονικό, λύγισα τη ράγα αρκετά στις 46 και την κατέβασα ελαφρώς απ' ότι ήτανε.
Άνοιξαν οι 2 Ευρωπαικές συχνότητές του με σήμα 57% εκτός από την 11134Η. Στις 45 στα δυο ρουμάνικα έπεσε το σήμα από 83% (με στενό lnb) σε 59%.
Πιθανόν με το στενό να πιάνανε καλύτερα, αλλά τόσες μέρες δεν έβλεπα φως, οπότε μάλλον το αφήνω έτσι για την ώρα.

Στην Αρτα με slim lnb αντιγραφο του maximum XO-R1 σε 80εκ. κατοπτρο παρακεντρα με κεντρο 42Ε βγαινει ο AZERSPACE 46E με ισχυρη συχνοτητα την 11169(IDMAN) 11-11,6db.Aδυνατεςς οι 11095 και11135 με διακυμανσεις (6_7db).Kαλη η 11015 στα 10db.O INTELSAT 45E βγαινει με σημα στις περισσοτερες συχνοτητες στα 8-10db

Απάντηση: Re: Ταυτόχρονη λήψη 39, 42 και 46°E

Πριν λίγο άλλαξα το στενό lnb με κανονικό, λύγισα τη ράγα αρκετά στις 46 και την κατέβασα ελαφρώς απ' ότι ήτανε.
Άνοιξαν οι 2 Ευρωπαικές συχνότητές του με σήμα 57% εκτός από την 11134Η. Στις 45 στα δυο ρουμάνικα έπεσε το σήμα από 83% (με στενό lnb) σε 59%.
Πιθανόν με το στενό να πιάνανε καλύτερα, αλλά τόσες μέρες δεν έβλεπα φως, οπότε μάλλον το αφήνω έτσι για την ώρα.

Από ότι θυμόμουν δεν είναι στον ίδιο άξονα οι τέσσερις δορυφόροι, γι αυτό και σε ρώτησα για δυο η μια ράγες .
Θέλει υπομονή στο κεντράρισμα και θα "χάσεις" λίγο από σήμα από τους άλλους δορυφόρους για να έχει καλύτερο σήμα στις 46 Ε.

Είναι ο Azerspace-1 (46°E).

Κοίταξα πριν από λίγο στις 45 Ε έχω 83% στις συχνότητες .
Στις 46 Ε έχω στις 11014 Η και 11169 Η σήμα 67 και 69 %.
Δεν έχω σήμα στην 11135 Η .

Εσύ τα ανοίγεις με πιο δυνατό σήμα.Τουλάχιστον πιάνουν τα αζέρικα που έχουν ποδόσφαιρο. Η συχνότητα 11135Η γιατί δεν ανοίγει καθόλου;