Ταυτόχρονη σύνδεση balanced & unbalanced σε τελικό ενισχυτή

Έχω την εξής απορία...
Μερικοί τελικοί έχουν balanced & unbalanced εισόδους. Μπορούμε στην μια είσοδο να χρησιμοποιήσουμε έναν av ενισχυτή (για να βλέπουμε τις ταινιούλες μας) και στην άλλη έναν καλό προενισχυτή (για να ακούμε ωραία και τα cdάκια μας χωρίς να χρησιμοποιούμε το av σαν προ);
Αν δώσουμε και στις δύο εισόδους ταυτόχρονα (κατα λάθος βέβαια) τι γίνεται;
Καλημέρα...-bye-

ατυχησες φιλε μου δεν γινεται.

παντως ενας τελικος anthem mca 2 αν θυμαμαι καλα εχη ενα κουμπι και αλλαζης balanced to unbalanced.

αυτος κανη αν και το κουμπι ειναι πισω πραγμα οχι και τοσο ευχρηστο.

Μπορείς αν γίνεται να είσαι πιο αναλυτικός; Θέλω να καταλάβω το λόγο που δεν γίνεται...:grandpa:

οκ ελπιζω να καταλαβης.

αν υποθεσουμε οτι ο καθε προ εχει αντισταση εξοδου 100ohm και ο τελικος 10000ohm η συνθετη αντισταση που θα βλεπη ο καθε ενας στην εξοδο του δινεται απο τον τυπο R1XR2/R1+R2.

δηλαδη 10000Χ100/10000+100=99ohm.

ακομα και ζημια να μην γινη ο ηχος θα ειναι χαλια.

εγω παντως εχω ριξη το pre out του av σε μια εισοδο του δικαναλου pro και σε διαβεβαιω οτι ο ηχος ειναι καλυτερος απο οτι οταν ο av οδηγη τον τελικο μονος του.

μοναδικο μειονεκτημα οτι εχω δυο volume αλλα εχω βρη με ενα ντισιμπελομετρο μετρωντας με test tone οτι οταν ο δικαναλος ειναι λιγο πριν το μισο η σταθμη ειναι ιση σαν μην υπαρχη.

τον βαζω λοιπον εκει και ρυθμιζω απο το volume του AV ολα τα ηχεια μαζι.

φυσικα οταν επιλεξω cd o av δεν παρεμβαλεται πια.

ελπιζω να μην σε μπερδεψα.

Οι τελικοί έχουν σχεδόν πάντα μία είσοδο.

Το ότι υπάρχουν δύο (2) ζεύγη (ένα balanced & ένα unbalanced) συμβαίνει γιά δική μας ευκολία, ήτοι
γιά να έχουμε την δυνατότητα επιλογής μεταξύ των διαφορετικών ειδών συνδεσμολογίας.

Σπανιότερα, σε τελικούς ενισχυτές τοπολογίας true balanced, εκτός από την συνηστόμενη balanced σύνδεση, υπάρχει και η επιλογή singleded (...με RCA). -bye-

οκ ελπιζω να καταλαβης.

αν υποθεσουμε οτι ο καθε προ εχει αντισταση εξοδου 100ohm και ο τελικος 10000ohm η συνθετη αντισταση που θα βλεπη ο καθε ενας στην εξοδο του δινεται απο τον τυπο R1XR2/R1+R2.

δηλαδη 10000Χ100/10000+100=99ohm.

ακομα και ζημια να μην γινη ο ηχος θα ειναι χαλια.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ο πρό (στο συγκεκριμένο παράδειγμα) αντί να βλέπει τα 10000ohm του τελικού βλέπει μόνο 99ohm (η συνολική αντίσταση του άλλου προ με τον τελικό) και εκεί δημιουργείται το πρόβλημα.
Δεν παίζει ρόλο φαντάζομαι αν ο ενισχυτής είναι on ή off...

Last edited:
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά ο πρό (στο συγκεκριμένο παράδειγμα) αντί να βλέπει τα 10000ohm του τελικού βλέπει μόνο 99ohm (η συνολική αντίσταση του άλλου προ με τον τελικό) και εκεί δημιουργείται το πρόβλημα.
Δεν παίζει ρόλο φαντάζομαι αν ο ενισχυτής είναι on ή off...

ετσι ειναι.

δεν παιζη ρολο on η off.