TCL 65C805 συνεχώς προβλήματα με τη λήψη με τα επίγεια κανάλια

ath156

Established Member
28 January 2024
112
Εγώ πάντως την μία από τις 2 65C805 την έστειλα για Service, εφόσον είχε συνεχώς προβλήματα με τα επίγεια κανάλια (έδειχνε χαμηλό σήμα ακόμα και όταν αλλάχθηκε η κεντρική κεραία της οικοδομής - ενώ άλλη τηλεόραση στο ίδιο σημείο έδειχνε σήμα full 100% !!!).

Έχοντας 5 χρόνια Total Support από Κωτσόβολο, ήρθαν και την πήραν......την πήραν βέβαια "χύμα στο κύμα" χωρίς να την συσκευάσουν/προστατέψουν με κάποιο τρόπο...να δω σε τι κατάσταση θα έρθει πίσω.....
με ενημέρωσαν ότι θα αλλάξουν την πλακέτα ολόκληρη (αναμενόμενο, εφόσον πλέον κανένας δεν επισκευάζει επι μέρους στοιχεία, π.χ. tuner).
Θα ενημερώσω για την κατάληξη της "περιπέτειας".

Εγώ πάντως την μία από τις 2 65C805 την έστειλα για Service , εφόσον είχε συνεχώς προβλήματα με τα επίγεια κανάλια (έδειχνε χαμηλό σήμα ακόμα και όταν αλλάχθηκε η κεντρική κεραία της οικοδομής - ενώ άλλη τηλεόραση στο ίδιο σημείο έδειχνε σήμα full 100% !!!)...

-----

Συνέχεια στην κατηγορία Εικόνα > Τηλεοράσεις > Service - Βλάβες - > Επισκευές

με τίτλο
TCL 65C805 συνεχώς προβλήματα με τα επίγεια κανάλια
Και σου άλλαξαν κάτι,η σου έδωσαν καινούρια;

Και σου άλλαξαν κάτι,η σου έδωσαν καινούρια;

Σήμερα με ενημέρωσαν ότι θα αλλάξουν την πλακέτα όλη.......
όμως αυτό που με ανησυχεί είναι ο τρόπος μεταφοράς της που ήταν παντελώς πρόχειρος......
θα ελεγχθεί καλά όταν έρθει και σε περίπτωση προβλήματος θα απευθυνθώ απευθείας στον Κωτσόβολο (Total Support Εγγύηση).

1.png

πηγή : kotsovolos.gr

Να πω και κάτι για να μην "τσιμπάτε" στην κάθε εξυπνάδα που θα σας πει ο οποιοσδήποτε "τεχνικός". Σχεδόν όλες οι τηλεοράσεις έχουν επιλογή όπου φαίνεται η ποιότητα/ισχύς του σήματος από την κεραία:cool:
Τουλάχιστον αυτό υπάρχει σε LG, Samsung, Philips(παλιό μοντέλο) κλπ που ήδη είχα.
Όταν λοιπόν ήρθαν από το Service TCL χρησιμοποίησε αντίστοιχο μενού που υπάρχει στην TCL και αλλού έδειχνε 7% σήμα ή 15% κλπ......λέει λοιπόν "φταίει η κεραία σας"......έβαλα λοιπόν στην ίδια θέση μία Samsung και εκεί το σήμα έδειχνε παντού 100% ;).......

Να πω και κάτι για να μην "τσιμπάτε" στην κάθε εξυπνάδα που θα σας πει ο οποιοσδήποτε "τεχνικός". Σχεδόν όλες οι τηλεοράσεις έχουν επιλογή όπου φαίνεται η ποιότητα/ισχύς του σήματος από την κεραία:cool:
Τουλάχιστον αυτό υπάρχει σε LG, Samsung, Philips(παλιό μοντέλο) κλπ που ήδη είχα.
Όταν λοιπόν ήρθαν από το Service TCL χρησιμοποίησε αντίστοιχο μενού που υπάρχει στην TCL και αλλού έδειχνε 7% σήμα ή 15% κλπ......λέει λοιπόν "φταίει η κεραία σας"......έβαλα λοιπόν στην ίδια θέση μία Samsung και εκεί το σήμα έδειχνε παντού 100% ;).......

Οι τηλεοράσεις δεν έχουν όλες την ίδια ευαισθησία στην επίγεια λήψη του ψηφιακού σήματος.
Αλλά στην δικιά σου η διαφορά είναι μεγάλη.

Δοκιμάστηκε η τηλεόραση σε άλλη πρίζα κεραίας στο σπίτι αν έχει τα ίδια θέματα στην λήψη;

To πρόβλημα στη λήψη είναι σε κάποια κανάλια ή σε όλα τα επίγεια;

Επιπλέον όταν αλλάχτηκε η κεντρική κεραία,φαντάζομαι από επαγγελματία εγκαταστάτη κεραιών που γνωρίζει την περιοχή,μετρήθηκε η συγκεκριμένη πρίζα κεραίας ότι βελτιώθηκε το σήμα;

------
[digea.gr]...Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κεντρική ή ατομική εγκατάσταση κεραίας για λήψη του επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος

Οι τηλεοράσεις δεν έχουν όλες την ίδια ευαισθησία στην επίγεια λήψη του ψηφιακού σήματος.
Αλλά στην δικιά σου η διαφορά είναι μεγάλη.

Δοκιμάστηκε η τηλεόραση σε άλλη πρίζα κεραίας στο σπίτι αν έχει τα ίδια θέματα στην λήψη;

To πρόβλημα στη λήψη είναι σε κάποια κανάλια ή σε όλα τα επίγεια;

Επιπλέον όταν αλλάχτηκε η κεντρική κεραία,φαντάζομαι από επαγγελματία εγκαταστάτη κεραιών που γνωρίζει την περιοχή,μετρήθηκε η συγκεκριμένη πρίζα κεραίας ότι βελτιώθηκε το σήμα;

------
[digea.gr]...Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κεντρική ή ατομική εγκατάσταση κεραίας για λήψη του επίγειου ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος
1. Όχι δεν δοκιμάσθηκε σε άλλη πρίζα, εφόσον το να πηγαίνεις μία 65άρα σε άλλη θέση δεν είναι και το πιο εύκολο. Επίσης εκεί δούλευε μία 49άρα Smart LG (model 4007) επί χρόνια, χωρίς κανένα θέμα και μάλιστα χωρίς να έχει αλλαχθεί η κεντρική κεραία.
2. Το πρόβλημα στην λήψη των καναλιών ήταν σαν να "υποβαθμίζονταν" με το πέρασμα του χρόνου. Στην αρχή δεν υπήρχε θέμα. Μετά άρχισε να έχει θέματα σε αυτά με την ένδειξη "HD" (δεν έπιανε καν το ΕΤ1 HD) κοκ
3. Η Κεντρική κεραία φυσικά αλλάχθηκε από επαγγελματία εγκαταστάτη. Φυσικά μετρήθηκε το σήμα και από περίπου 65 πήγε στο 99-100. Μάλιστα μετά δοκίμασε να "υποβαθμίσει" το σήμα με παρεμβολή ενός εξαρτήματος (σαν με ροοστάτη) μπας και "θέλει" μειωμένο σήμα αλλά φευ.....

***Επίσης υποθέτω ότι θα την δοκίμασαν και στο εργαστήριο που πήγε.....δεν θα έθεταν θέμα κεραίας?...αντί για αυτό μου είπαν ότι θα αλλάξουν όλο το motherboard/πλακέτα.

Λοιπόν θα αναφέρω και εδώ το αποτέλεσμα της επισκευής από το service (προφανώς συμβεβλημένο service και όχι απευθείας από TCL):
1. Στις πληροφορίες της τηλεόρασης αναφέρεται πλέον ως 55C755 και όχι ως 65C755 !!! Δηλαδή ωσάν να πρόκειται για 55" τηλεόραση και όχι 65" όπως πράγματι είναι:mad: Έχουν αλλάξει το mainboard. Έχουν το ίδιο mainboard η 55άρα με την 65άρα???
2. Επίσης στις πληροφορίες πλέον και στο πεδίο "serial number" λέει "BLANK". Δεν θα έπρεπε να έχει κάτι εκει?
3. Ενώ φαίνεται να λειτουργούν όλα ΟΚ, υπάρχει μία λωρίδα (περίπου το 1/6 ή 1/7) της τηλεόρασης στο κάτω τμήμα της που φαίνεται να είναι ελαφρά πιο "σκούρο"/"σκοτεινό" από ότι η υπόλοιπη οθόνη !! Δεν το καταλαβαίνεις αμέσως, αλλά υπάρχει. Μπορεί να φταίει το ότι το mainboard "πιστεύει" ότι πρόκειται για 55άρα ενώ στην πραγματικότητα είναι 65άρα?

Εάν κάποιος έχει άποψη/γνώση για τα παραπάνω θα του ήμουν ευγνώμων. Όπως έχω πει για την τηλεόραση αυτή έχω 5ετή εγγύηση από Κωτσόβολο.

UPDATE......
Όλα φαίνεται να έφτιαξαν βάζοντας το σωστό PID number !!!!;).....τα "τζιμάνια" στο "εξουσιοδοτημένο service" είχαν βάλει λάθος PID:mad:

*** Κυρίως έφυγε αυτή η πιο "σκοτεινή" λωρίδα/περιοχή στο κάτω μέρος της οθόνης......ήταν πολύ ενοχλητική......φυσικά η αλλαγή έγινε μετά από οδηγίες του πως αλλάζεις το PID όχι από το service αλλά από αλλού......δηλαδή εάν κάποιος δεν το "έχει" με την τεχνολογία (ή απλά φοβάται) "άστα βράστα";)

Βέβαια ακόμα στις πληροφορίες εμφανίζεται ως 55άρα και όχι ως 65άρα (55C755 και όχι 65C755 όπως θα έπρεπε), αλλά το κυριότερο είναι ότι έφυγε αυτή η σκοτεινή λωρίδα στο κάτω μέρος της οθόνης....τα υπόλοιπα θα δω εάν και πως θα διορθωθούν.

Μου εχει τυχει το ιδιο με Samsung.
Δεν θυμαμαι ποιο μοντελο, καποιο απο αυτα με το απαραδεκτο τηλεκοντρολ των 5 κουμπιων.
Δεν επιανε σχεδον τιποτα, ενω η προηγουμενη (μια LG μικρη) επιανε τα παντα με 100% σημα.
Χρειαστηκε να αναβαθμισω την εγκατασταση ληψης για να πιασει η Samsung.
Νομιζω οτι δεν ειναι βλαβη, αλλα η εργοστασιακη ενσωματωση αναισθητου δεκτη.;)

παίζει να έχω πλέον την μοναδική TCL στον κόσμο που στις πληροφορίες της έχει πλέον ότι είναι "65C805":):p
Από ότι ξέρω ΟΛΕΣ οι C805, εμφανίζονται στο Μενου ως C755.......έτσι ήταν και η δική μου όταν την αγόρασα.....έτσι είχε έρθει μετά την αλλαγή της πλακέτας, απλά έλεγε 55C755 και όχι 65C755 που θα ήταν το σωστό:mad:.....ήρθε λοιπόν σήμερα κάποιος και την έκανε 65C805 !!!!
Το σωστό PID το είχα βάλει ήδη εγώ.
Κουράστηκα όμως και προς το παρόν το αφήνω έτσι όπως το έβαλαν....ελπίζω να μην έχω και κανένα θέμα που δεν έχει καν serial number & user id:mad:

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    481.1 KB · Views: 26