TDA vs LM

Τι πως τα ζηταμε ωρε? παρε ενα στερεο ποτενσιομετρο λογαριθμικο, 50ΚΩ..
Ειναι καπως ετσι
r16110g-a2k.jpg

και η συνδεσμολογια ειναι ετσι:
3810036911486083377AD5247_cd1.gif

οπου στο Α παει το + rca-in, τo W παει στο +in του ενος καναλιου και το Β γειωνεται, πχ στο - του -in του καναλιου.
Παρομοια και στο αλλο καναλι.
Α αμα παρεις ποτενσιομετρο μη παρεις κανα πλαστικο της πεινας, παρε κανα μεταλικο με 2-3ε η ακομα καλυτερα αμα γουσταρεις και βρεις μαρκας οπως Alps (θα δωσεις βεβαια κανα 30αρι).

αμεεε...αν και μαλον ειναι μαιμουδιαρικο, δε πειραζει..ειναι σχεδον το ιδιο πραμα..χτυπα το!

αμεεε...αν και μαλον ειναι μαιμουδιαρικο, δε πειραζει..ειναι σχεδον το ιδιο πραμα..χτυπα το!

Πως το καταλαβες οτι ειναι μαιμου ρε φιλαρακι? Οχι τιποτ' αλλο αλλα να μαθω να τα ξεχωριζω κι εγω...

υποθετικα μιλησα αρχηγε!Μαλον... δεν αποκλειεται να ναι κ original...το συμπαιραινω απτην τιμη του. Εδω Ελλαδα εχει καμια 35αρια ευρα, και απο καταλογους (αν θυμαμαι καλα το δα στον Darlas) τα χω δει γυρω στα 25ε λιανικη.
Οπως και να χει ειναι θαυμασια και αξιοπιστα ποτενσιομετρα! εγω παντως στα οικονομικα μου projects χρησημοποιω φθηνα μεταλικα phier των 2-3ε και ποτε δε ειχα προβλημα..τωρα οσον αφορα τον ηχο..τι να σου πω..ιδια μου φαινονται..

Οτι φαινεται φθηνο εχεις δικιο, γι αυτο μου εκανε εντυπωση κι εμενα αλλα οντως μου φανηκε... too good to be true...

ναι μωρε, μη δωσεις τωρα 15-20ε για ποτενσιομετρο..παρε ενα οικονομικο μεταλικο και αμα γουσταρεις το αλλαζεις αργοτερα.
οριστε
6msi%2010k.jpg

με 2-3ε καθαρισες..τα χουν παντου.

Καλο ειναι να μην τα θελουμε και ολα δικα μας..εχει 30ε αλλα μονο τα 4 τσιπακια και οι 2πυκνωτες κανουν 20ε..και ειδικα για τα 7294 κυκλοφορουν πολλα πλαστα κομματια.ψαξε και θα δεις.

ειχα και εγω την επιλογη να παρω με 25ε ενα κιτ με 2 3886 μαζι με τροφοδοτικο και προστασια ηχειων!αλλα πηρα ενα αλλο με 20ε που δεν ειχε ουτε προστασια ουτε τροφοδοτικο. Eιδικα για εναν κινεζο που γραφει η πλακετα juan ling καπως ετσι εχουν ανοιξει ολοκληρο thread στο diyaudio..λενε οτι οι τιμες σε καποιοα στιχεια φαινονται σβησμενες και εχει γραψει απο πανω αλλες.

Tεσπα το σημαντικοτερο ειναι να ψαξεις αρκετα μην βρεθεις με κλωνο 7294!κυκλοφορουν πολλοι.αντιθετα με τους 3886.

Με τα απλά στερεοφωνικά ποτ/τρα που βρίσκουμε στα μαγαζιά της ελληνικής αγοράς (κατουμάς, φανός κλπ) υπάρχει θέμα. Έχουν μεγάλες αποκλίσεις, κάνουν μέτρια επαφή. Όποτε τα έχω χρησιμοποιήσει έχω βλαστημήσει την ώρα.

ακόμα και στο αυτί ακούγονται οι διαφορές στα κανάλια (σε χαμηλές εντάσεις, στις ψηλές όχι ιδιαίτερα). Μετρητικά είναι εφιάλτης.

Δεν λέω ότι αυτό είναι γενικός κανόνας, μπορεί εγώ να είμαι απλά σούπερ γκαντέμης.

Γι αυτο κι εγω λεω να παω απ' ευθειας στο alps...

@Impel123: Για το 7294, φιλε μου αν ειναι κι αυτο κλωνος του κλωνου δεν το ξερω αλλα με 25 δολλαριακια παει στην ευχη, στο τελος την πλακα μας κανουμε...:jester:
Αν και νομιζω οτι εχει δυο τσιπακια κι οχι τεσσερα...

Last edited:
το δικο μου παντως και κλωνος να ναι παιζει καταπληκτικα για τα χρηματα που δωσα!! μαραθηκα...!:2thumb22sup::2thumb22sup:

Αlps ε? Xe χε χε....
Ααα ακομα περιμενουμε φωτο απτον ψηφιακο ε.. :damnyou:

Εχεις δικιο ρε Σηφη αλλα εχει πεσει πολυ τρεξιμο τελευταια. Ελπιζω συντομα ν' ανεβασω καποιες φωτογραφιες και του μεγαλου αλλα και του μικρου (που οπως ειπα ειναι για πολλα γελια:flipout:) αλλα στο αλλο νημα για να μην τα μπερδεψουμε...

Ξαναρχομαστε, ο μετασχηματιστης εχει και ενα τυλιγμα 12-0-12 1Α για τον προ και καλα... αυτο που ακριβως συνδεεται βρε παιδια???

και ποιος σου πε οτι θες 2χ12v Μανα μου?..μια τροφοδοσια παιρνει πανω αυτο. απο 2χ22-2χ26 περιπου.

ΟΚ το καταλαβα αυτο τωρα, ομως αν θελω (λεμε τωρα... αν) μπορω να βαλω ξεχωριστο προ στο κουτι και να τον τροφοδοτησω απο αυτο σωστα?

αναλογα ..αν ο προ θελει τροφοδοσια κ σου κανει ο 2χ12 τοτε ναι σου κανει..αλλα με τα συγκεκριμενα κιτ δε θα χρειαστεις τιποτα αλλο. το lm εχει ηδη προ πανω, και το tda που δεν εχει, νομιζα οτι ηθελε, και του βαλα με αποτελεσμα να υπεροδηγειται ευκολα. Τον ξαναβγαλα κ ολα μια χαρα.απλα θελει λιγααακι ποιο δυνατο σημα εισοδου απο οτι το Lm. (και αυτο δεν εξαρταται απο το τσιπακι καθεαυτου ε.Απο οτι μου παν κ μενα αλλα παιδια αλλαζοντας καποιες αντιστασεις στην εισοδο και το κιτ με το tda γινεται ποιο ευαισθητο)

Καλα ο lm αλλα για τον tda εχω ενα buffer/preamp με λαμπιτσα και volume control και σκεφτομαι μηπως να το βαλω μεσα στο κουτι κι αυτο για να παιξει το ρολο του προ...