TDA vs LM

Ενταξει για την ωρα εχουμε και το μετασχηματιστη κι ενα alps 10k στα χερια μας και τωρα περιμενουμε να φτασουν τα τσιπακια.....:slug:

δε μου λες φιλαρακι, αυτο το Buffer-ακι πως παιζει?λεει τιποτα?..σκεφτομαι το ενδεχομενο να βαλω ενα τετοιο στον Τριπαθο 2024 που ετοιμαζω...αλλα το σκεφτομαι...
Το Αλπσ που το βρηκες?10Κ ισως ειναι λιγα...

Σηφη αυτο που θυμαμαι ειναι οτι εχει gain 1db και κατα βαση... μαλακωνει τον ηχο μεσω λαμπας (λεμε τωρα) παντως με πηγη ενα cd ας πουμε κανει για προ (η εστω γι απλο volume control).

To alps απο το φιλο μας το Μανωλη.

α ok ok...αρα ειναι σιγουρα original και θα κανει..μπραβο..μπα δε με ενθουσιαζει η προοπτικη..ιδομεν..

Ακυρο Σηφη, τωρα που το ξαναδα στα specs ελεγε gain 0db βεβαια εχει το volume control παραταυτα... οπως μου ειχαν πει πιθανον να κανει attenuation???

Οτι καταλαβες... καταλαβες τωρα...

Last edited:
Για πειτε μου βρε παιδια με δεδομενο το μετασχηματιστη μου (24V-0-24V - 300VA) τι ασφαλεια θα πρεπει να βαλω ??? Εχω δει οτι υπαρχουν και ρευματοληπτες για σασι με ενσωματωμενη ασφαλεια (και θα τους προτιμουσα για λιγοτερα καλωδια/κολλησεις) αλλα τι ασφαλειες εχουν αυτοι?

Εχω επισης παρατηρησει οτι πολλοι βαζουν ενδεικτικα led στα κουτια τους. Μ' ενα προχειρο ψαξιμο βρηκα διαφορα με 12v, 24v αλλα και 220v. Τι θα προτεινατε στη συγκεκριμενη περιπτωση??? Κι αυτα μπορουν να παρουν παραλληλα ρευμα απο το μετασχηματιστη η απο την πλακετα? Γενικα πως τα τροφοδοτουν και πως τα βαζουν στο κουτι? Υπαρχουν ειδικες θηκες?

Mετα την ανορθωση που εχεις την ταση +-v, υπολογιζεις την τιμη της αντιστασης με τον τυπο r=(V-Vr)/I οπου το v ειναι η διαφορα δυναμικου στην τροφοδοσια σου,vr η πτωση τασης του led και I το ρευμα που τραβαει το led. Πχ για ενα κοκκινο λεντ που εχει vr=2.7 και I=15ma, και ταση τροφοδοσιας +-30 ο τυπος σου δινει αντισταση r=(60-2.7)/0,015=3800ohm. Mετα συνδεεις το ενα ακρο της αντιστασh στην θετικη τροφοδοσια,το αλλο στο θετικο ποδι του λεντ και το αρνητικο ποδι του λεντ στην αρνητικη τροφοδοσια.dhladh syndesh en seira. αν πας σε μπλε λεντ τοτε vr=3.3.και προσεχε η αντισταση που θα παρεις να ειναι στα 2watt.

Last edited:
Τελικα ειμαι εδω για να σας... ζαλιζω... διαρκως μ' ερωτησεις-bye-

Φιλε Impel123 σ' ευχαριστω πολυ, το led που παρηγγειλα ειναι το παρακατω (μου το προτειναν απ' το καταστημα) ειναι πρασινο 24v... http://www.markidis.gr/product_info.php?cPath=946_31_495_496&products_id=29039.

Οχι οτι δεν ησουν ακριβεστατος, απλα εγω ειμαι... ανεπιδεκτος:damnyou:
Πως ακριβως θα συνδεθει??? Ο μετασχηματιστης εχει μια εξοδο ac 24v και ειπες εν σειρα, δηλαδη θα παω απο το+ του μτχ στο + του led και μετα θα βγω απο το - του led και θα παω στο + της πλακετας?? Sorry για την αγνοια...

Να προσπαθησω κι εγω να βοηθησω:
Συνδεεις το + του μετασχηματιστη με το + του led παρεμβαλλοντας ενδιαμεσα την σχετικη αντισταση, δηλαδη
εχουμε + μετασχηματιστη, αντισταση, + led.
Το - του led το συνδεεις με - μετασχηματιστη, αν δεν κανω κι εγω λαθος.

Νομιζω οτι μπορεις να τροφοδοτησεις το led και απο τα σημεια
(+,-) της πλακετας, εκει δηλαδη που προηγουμενως εχεις
συνδεσει τα + και - του μετασχηματιστη, αν θελεις να αποφυγεις τα διπλα καλωδια απο μετασχηματιστη, ενα προς led και ενα προς πλακετα.

Νομιζω οτι δεν παιζει καποιοι ρολο, ας απαντησουν και οι
ποιο εμπειροι.

Oχι παιδια λαθος ειναι αυτο!το λεντ παει στην ανορθωμενη κ σταθεροποιημενη ταση!αν ο ενισχυτης σ περνει εισοδο ac και δεν εχεις ανορθωτη, τοτε εχεις προβλημα.αν συνδεθει αναποδα το λεντ μπορει να καει.σε αυτη την περιπτωση θες μια γεφυρα.θα συνδεσεις τα 2 ακρα της γεφυρας στην ac ταση, μετα το + της γεφυρας στην αντισταση,τ αλλο ακρο της αντιστασης στο θετικο του λεντ και το αρνητικο του λεντ στο - της γεφυρας.θα αναβοσβηνει βεβαια 50 φορες το δευτερολεπτο,δηλαδη δεν θα το καταλαβαινεις οτι αναβοσβηνει.βεβαια ετσι απτα 24βολτ εναλασομενη θα περνεις 23.2 τυλιγματα εχει ο μετασχηματιστης σου?αν ναι θα χρησιμοποιησεις μονο τα 2 απο τα 4 καλωδια-αυτα π συνδεονται στην γεφυρα-

Φιλε μου σ' ευχαριστω και παλι. Αν καταλαβα το led θελει dc?

Ναι η πλακετα δεχεται 24v ac.

Ο μετασχηματιστης δεν εχω ιδεα ποσα τυλιγματα εχει... παντως βγαζει δυο καλωδια με ac 24v 300va κι αλλα δυο με ac 12v 1a...(για χρηση με προ).

Αυτη τη γεφυρα που λες που τη βρισκουμε? Και -παλι αν καταλαβα καλα- αυτη θα μπει παραλληλα με την πλακετα?

Ωραια μια χαρα τοτε.περνεις μια γεφυρα που να αντεχει 1αμπερ ρευμα και αυτη εχει 4ποδια.τα 2 γραφουν ac.σε αυτα συνδεεις τα 2 καλωδια απτα 12βολτ.μετα η γεφυρα εχει αλλα 2 ποδια το ενα γραφει + και το αλλο -.συνδεεις στα ποδια +- ενα πυκνωτη με προδιαγραφες 25βολτ/2200μf, η 4700μf ακομα καλυτερα.τν πυκωτη τον βαζεις γ να μην αναβοσβηνει το λεντ.μετα παλι στα ιδια ποδαρακια βαλε το λεντ και την αντισταση οπως σ ειπα.υπολογισε οτι τωρα με τον πυκνωτη,τα +- ποδαρακια της γεφυρας εχουν ταση 17.5βολτ σταθερη και οχι εναλασσομενη. Mετα υπολογιζεις την αντισταση με τον τυπο π σ ειπα!

Oλα μαζι αντισταση λεντ γεφυρα πυκνωτης 2-3ευρω απο απο μαγζι με ηλεκτρονικα.ο ηλεκτολιτικος πυκνωτης και το λεντ εχουν πολικοτητα.τα μακρια ποδια πανε στο + και τα κοντα στο -.

Last edited:
Κι επειδη, οπως εχω πει παλι, ειμαι... ανεπιδεκτος πηγα σ' ενα καταστημα ηλεκτρονικων κι εκει τους ειπα τι θελω να κανω. Μου εδωσαν λοιπον μια γεφυρουλα αλλα κι ενα TA7824S ??? Αυτο οπως καταλαβα ειναι voltage regulator για να σταθεροποιει την συνεχη ταση της γεφυρας, σωστα καταλαβα? Μου ειπαν λοιπον να βαλω μετα τη γεφυρα αυτο και μετα το led.

Τωρα αυτο το TA7824S εχει τρια ποδαρακια (in/out/ground) τη γειωση του βρε παιδια που θα τη βαλω? Γενικα με τη γειωση εχω ενα θεμα, πως ακριβως τη συνδεουμε και που? Να σημειωσω οτι το κουτι του ενισχυτη θα 'ναι απο plexiglass...

το σημαντικοτερο ειναι ολες οι γειωσεις να εχουν το ιδιο δυναμικο-αρα να συνδεονται μαζι. Οπότε διαλεξε ενα ενα σημειο που εσυ θες και συνδεσε ολες τις γειωσεις εκει. στην ουσια μια μακρια βιδα θες, και σε αυτη θα συνδεονται ολες οι γειωσεις. τωρα στο πλεξιγκλας δν γινεται να βαλεις βιδα...δες πως το κανε κ αυτος ο φουκαρας να παρεις μια ιδεα.. http://mark.rehorst.com/LM3886_amp/amps_chips_and_star_ground.jpg

Αντισταση δν σου δωσε για το ledaki?

Last edited: