TEAC A-V3000Ρ τί είναι;

zxcv

AVClub Enthusiast
6 August 2008
931
Θα μπορούσε κάποιος :grandpa: να με διαφωτίσει περί τίνος πρόκειται; (προ-ενισχυτής AV, ενισχυτής 3Χ50W ή ότι άλλο; )

http://www.finn.no/finn/viewimage?f...ERSE+STEREO+TIL+SALGS&adTypeId=67&areaId=1734

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

(εννοείται πως έχω ψάξει αρκετά στο διαδίκτυο, αλλά δεν βρήκα κάτι σε κατανοητή γλώσσα εκτός του ότι κάπου πουλιόταν στα 78 ευρώ με περιγραφή: 3 Amp Stages,Dolby Pro-Logic Surr.Decoder,14Inputs - αν κατάλαβα καλά... )

Last edited:
Είναι τρικάναλος Dolby prologic

με την προσθήκη αυτού τη δεκαετία του 80 αρχές 90 σε ένα δικάναλο σύστημα έφτιαχνες surround στα πρότυπα του prologic που επεξεργαζόταν τη διαφορά φάσης στο stereo σήμα για να δώσει την ψευδέσθηση του περιφεριακού ήχου.

Μετά στη μέση προς το τέλος της δεκαετίας του 90 καθιερώθηκε το dolby digital το dts και τα λοιπά ψηφιακά φορμά που είχαν 5 ξεχωριστά κανάλια ήχου, οι ενισχυτές που αφορούσαν αποκλειστικά prologic πέρασαν στη λήθη

Eυχαριστώ φίλε Νίκο!

Δηλ. είναι προ + ενισχυτής μαζί; (σήμερα μπορεί να σταθεί μόνος του ή να συνδεθεί σε ένα δικάναλο σύστημα ; )

Last edited:
Δεν ξέρω αν μπορεί να δουλέψει σαν προ ή αν μπορεί μόνο να δουλέψει σαν αποκωδικοποιητής - ενισχυτής για prologic.

Θα ρίξω μια ματιά στο αρχείο μου αν έχω κάτι για το μοντέλο αυτό, αλλά προβλέπω πως η χρησιμότητα μιας τέτοιας συσκευής σήμερα είναι πολύ μικρή.

Τελικά από όσο καταλαβαίνω μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν προενισχυτής και μάλιστα έχει αρκετές εισόδους, μέχρι και phono! αλλά χρειάζεται και ξεχωριστό τελικό καθώς τα δικά του 3 κανάλια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τις pro logic λειτουργείες του και δεν υπάρχουν ξεχωριστοί βρόγχοι για να χρησιμοποιηθούν σκέτοι οι τελικοί του.

Γενικά ήταν μοντέλο στην χαμηλή κατηγορία τιμής, παραθέτω εικόνες από το τεστ του Hi tech εν έτει 1996 με λιανική τιμή περίπου 100.000 δραχμές.

Ελπίζω να σε κάλυψα φίλε μου :grandpa:

Attachments

• img013.jpg
    img013.jpg
    232.1 KB · Views: 8
  • img014.jpg
    img014.jpg
    276.2 KB · Views: 9