Teac UD-H01

Πάντως έχω να δηλώσω ότι το Teac έχει δώσει τα πιο ζεστά, "γεμάτα" μπάσα που έχω ακούσει. Και στρώνει ακόμα...
Αυτά είναι τα καλά!!!;) Πετύχαμε τους Ιάπωνες σε κέφια!!

βασικά κ εγω αυτο σκεφτηκα... σε σχεση με το review!!
αν στα 400 το θεωρει ευκαιρία τότε στα μισα περιπου που το πήρες ειναι το απόλυτο... στα πλαισια της αξιοπιστιας ενος review πάντα!!!
Πάντως ο Σταματάκος χωρίς να ξέρω πως αξιολογεί άλλες μάρκες ,τα γιαπωνέζικα μία για τον ενισχυτή μου και μία για αυτό το dac έχει πέσει ακριβώς μέσα σε αυτά που λέει. Πλέον τον εμπιστεύομαι απόλυτα για τα made in japan τουλάχιστον μετά το 2 στα 2 :cool:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Θέλω μια γνώμη για το συγκεκριμένο dac.
Μια φίλη μου είναι στο Εδιμβούργο και μου είπε ότι το εν λόγω dac το έχει σε ένα κατάστημα κοντά στο σπίτι της μόνο για αύριο σε προσφορά 180 ευρώ.
Σκέφτομαι να της πω να μου το πάρει, αλλά μου είπε ότι θα χρειαστεί αντάπτορα για το ρεύμα. Δεν είναι δηλαδή 220v.

Γνωρίζει κανείς να μου πει αν αυτό καταρχήν γίνεται και αν ναι, αν αυτό μπορεί να επηρεάσει τον ήχο του?

Αν έχω καταλάβει καλά είναι αυτό το κατάστημα

http://www.richersounds.com/stores/edinburgh

Last edited:
Re: Απάντηση: Teac UD-H01

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Θέλω μια γνώμη για το συγκεκριμένο dac.
Μια φίλη μου είναι στο Εδιμβούργο και μου είπε ότι το εν λόγω dac το έχει σε ένα κατάστημα κοντά στο σπίτι της μόνο για αύριο σε προσφορά 180 ευρώ.
Σκέφτομαι να της πω να μου το πάρει, αλλά μου είπε ότι θα χρειαστεί αντάπτορα για το ρεύμα. Δεν είναι δηλαδή 220v.

Γνωρίζει κανείς να μου πει αν αυτό καταρχήν γίνεται και αν ναι, αν αυτό μπορεί να επηρεάσει τον ήχο του?

Αν έχω καταλάβει καλά είναι αυτό το κατάστημα

http://www.richersounds.com/stores/edinburgh

στην θεση σου θα το αγοραζα. 220v πρεπει να ειναι αφου η αγορα ειναι απο αγγλια απλα εχουν διαφορετικο βυσμα για την μπριζα. δεν νομιζω να σου κοστισει παραπανω απο 10 ευρω να βρεις εδω ανταπτορα.

ξεκινανε απο αυριο οι εκπτωσεις στο νησι, δεν πηγε και καλα η χριστουγεννιάτικη αγορα, εχει να γινει της .....ανας
παρε ενα ανταπτορα με 5 ευρω και ολα καλα

Χρόνια πολλά και από μένα!!Ήδη το μηχανηματάκι και για τα 350 που στοιχίζει εδώ θεωρείται value for money. Οπότε καταλαβαίνεις με τα 180 να πάρεις ασύγχρονη usb,καλό ήχο και ενισχυτή ακουστικών είναι κελεπούρι.

Παίδες καλησπέρα σας και καλή χρονιά σε όλους
Μία ερώτηση για τους κατόχους του teac ud-01
Έχω κάνει κανονικά την εγκατάσταση σσε windows 7 και σε windows xp μηχανήματα.
Το θέμα που έχω είναι ότι σε ΧΡ το teac αναγνωρίζει αυτόματα το bitrate του αρχείου και ανάβει το αντίστοιχο led.
Στα 7άρια όμως δείχνει μόνο ό,τι έχω επιλέξει εγώ στην καρτέλα
"για προχωρημένους->προεπιλεγμένη μορφή" των ιδιότήτων της συσκευής.
Στα ΧΡ αυτό δεν ισχύει. Δεν χρειάζεται πουθενά να χρησιμοποιήσω προεπιλεγμένη μορφή αναπαραγωγής και το μηχάνημα κλειδώνει κάθε φορά στην πραγματική συχνότητα του αρχείου.
Μήπως έχετε καμιά ιδέα πώς μπορώ να έχουε την ίδια συμπεριφορά και στα 7άρια
Θενξ και καλή χρονιά

Μπορείς να δοκιμάσεις να κατεβάσεις το player που έβγαλε η teac το TEAC HR audio player.ψάξτο στο google θα σε βγάλει λογικά στο γιαπωνέζικο site της teac και κατέβασε το.Δεν ξέρω αν αλλάζει αυτόματα το bitrate σε αυτό το player δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις. Στο foobar πάντως δεν έχω βρει κάποια λύση.

το άκουσα προχθές στο σύστημά μου μέσω ενός φίλου που μου το έφερε για ακρόαση. Σε win 7 64bit, χωρίς να περάσω driver, μέσω οπτικής και foobar, κλείδωνε μια χαρά σε ότι του έδινα. Αυτό μόνο όταν έπαιζα με wasapi, διαφορετικά έπαιρνε ότι του έδινα από την κάρτα ήχου του υπολογιστή. Επίσης αν παίζεις με foobar και έχεις active DSPs το resamplex sox, αφαίρεσέ το

gojakla, τα μηχανήματά μου είναι diy ηχεία και ενισχυτής λυχνίας vincent tac με kt 77 επάνω, στον οποίο έχει γίνει επίσης μια αναβάθμιση σε τροφοδοσία και πυκνωτές. Προσωπικά το θεωρώ υπέρ αναλυτικό.
Το τεακ έπαιξε μέσω οπτικής μόνο, όπως προανέφερα και επίσης έγινε και σύγκρισή του με ένα marantz cd - 53 το οποίο πρέπει να είναι κοντά στα 20 χρόνια που το έχω.
Σύγκρισή με κάρτα onboard υπολογιστή (η οποία θεωρείται καλή), έδωσε ένα volume παραπάνω (η κάρτα έχει 1.8 έξοδο έναντι 2v του teac) με μια μικρή ενίσχυση σε χαμηλό μεσαία περιοχή δίχως όμως τίποτα το ιδιαίτερο σε όλο το υπόλοιπο φάσμα. Για παράδειγμα η "σκηνή" δεν διευρύνθηκε - "άνοιξε" στο παραμικρό σε αντίθεση με κάποιο diy dac ενός φίλου που είχα σπίτι πριν καιρό. Φωνές - μεσω υψηλή περιοχή, καμία διαφορά.
Σύγκρισή με το marantz, έχασε αμέσως σε λεπτομέρεια και καθαρότητα, μιας και το teac ακούστηκε λίγο πιο μουντό.
Επίσης, κάτι αρνητικό που παρατήρησα, είναι ότι μετά από πολύωρη ακρόαση, αν ένα κομμάτι γινόταν upsampling σε 192, έκανε αρκετά σπασίματα. Σε νορμάλ 44άρι, κανένα πρόβλημα.
Προσωπικά, εφόσον είχα την ευκαιρία να το ακούσω στο δικό μου σύστημα, δεν θα το αγόραζα για τα δικά μου στάνταρ πάντα, αν και πιστεύω πως σε αυτή την κατηγορία τιμής, είναι αρκετά τίμιο μηχανάκι.

gojakla, τα μηχανήματά μου είναι diy ηχεία και ενισχυτής λυχνίας vincent tac με kt 77 επάνω, στον οποίο έχει γίνει επίσης μια αναβάθμιση σε τροφοδοσία και πυκνωτές. Προσωπικά το θεωρώ υπέρ αναλυτικό.
Το τεακ έπαιξε μέσω οπτικής μόνο, όπως προανέφερα και επίσης έγινε και σύγκρισή του με ένα marantz cd - 53 το οποίο πρέπει να είναι κοντά στα 20 χρόνια που το έχω.
Σύγκρισή με κάρτα onboard υπολογιστή (η οποία θεωρείται καλή), έδωσε ένα volume παραπάνω (η κάρτα έχει 1.8 έξοδο έναντι 2v του teac) με μια μικρή ενίσχυση σε χαμηλό μεσαία περιοχή δίχως όμως τίποτα το ιδιαίτερο σε όλο το υπόλοιπο φάσμα. Για παράδειγμα η "σκηνή" δεν διευρύνθηκε - "άνοιξε" στο παραμικρό σε αντίθεση με κάποιο diy dac ενός φίλου που είχα σπίτι πριν καιρό. Φωνές - μεσω υψηλή περιοχή, καμία διαφορά.
Σύγκρισή με το marantz, έχασε αμέσως σε λεπτομέρεια και καθαρότητα, μιας και το teac ακούστηκε λίγο πιο μουντό.
Επίσης, κάτι αρνητικό που παρατήρησα, είναι ότι μετά από πολύωρη ακρόαση, αν ένα κομμάτι γινόταν upsampling σε 192, έκανε αρκετά σπασίματα. Σε νορμάλ 44άρι, κανένα πρόβλημα.
Προσωπικά, εφόσον είχα την ευκαιρία να το ακούσω στο δικό μου σύστημα, δεν θα το αγόραζα για τα δικά μου στάνταρ πάντα, αν και πιστεύω πως σε αυτή την κατηγορία τιμής, είναι αρκετά τίμιο μηχανάκι.

Δηλαδή στο σύστημα σου το Marantz 20ετίας ακούστηκε καλύτερα από το teac ? Μάλλον έχουμε λίγο υπερεκτιμημένα τα φθηνά dac ή μου φαίνεται ? Το teac έπαιξε μόνο μέσω υπολογιστή ή το δοκίμασες και με transport marantz - dac teac ?

Re: Απάντηση: Teac UD-H01

Δηλαδή στο σύστημα σου το Marantz 20ετίας ακούστηκε καλύτερα από το teac ? Μάλλον έχουμε λίγο υπερεκτιμημένα τα φθηνά dac ή μου φαίνεται ? Το teac έπαιξε μόνο μέσω υπολογιστή ή το δοκίμασες και με transport marantz - dac teac ?

Υπερεκτιμημένο δεν θα το χαρακτήριζα.
Με υπολογιστή για πηγή έχεις ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα σε τιμή παραπάνω από τίμια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Teac UD-H01

Υπερεκτιμημένο δεν θα το χαρακτήριζα.
Με υπολογιστή για πηγή έχεις ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα σε τιμή παραπάνω από τίμια.

Mα αν ισχύουν τα αποτελέσματα ακρόασης του φίλου ΤΝΤ, που δεν έχω λόγο να μην πιστέψω , δεν ξεπέρασε ούτε το 20-ετίας cd player !!