Technicolor DSI 810 PVR

Status
Not open for further replies.
ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση. θα ήταν φυσικά ποιο λειτουργικό πατώντας πάλι εγγραφή (REC)
να μπορείς να ορίσεις εσύ τον χρόνο που θα γράψει. π.χ. 30 λεπτά, 1 ώρα, 1 μιση ώρα κ.τ.λ.
ελπίζω να προσθέσουν αυτή την λειτουργία με μελλοντικό update. να'σαι καλά φίλε μου.

παρελαβα σημερα τον δεκτη απο το 13888 κατεβασε μια αναβαθμιση αλλα μετα δεν εβρισκε σημα εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων και ολα καλα. το μονο αρνητικο ειναι το κοκκινο χρωμα στην οθονη του δεκτη πεφτει το ματι μου εκει ολη την ωρα. Τωρα 1080p η 1080i? δεδομενου ουι δεν υπαρχει native 1080p παρα μονο upscale που μαλλον χαλαει την εικονα

Εγω τον δέκτη τον πήρα την προηγούμενη Παρασκευή και δεν μου κατέβασε αναβαθμιση οταν τον συνέδεσα. Το software που έχω γράφει 21 Οκτ 1.000.001 ή κατι τετοιο. Απο τότε συνέχεια ανοιχτό τον έχω και δεν έχει κατεβάσει κάτι άλλο. Στον lak100 γιατί κατέβασε; Μήπως φταίει ο δέκτης μου;

Εγώ τον παρέλαβα χτες Τετάρτη 13 /11/13 και όντως μετά από λίγο έκανε αναβάθμιση στο software.

Μπορείς να δείς ποια έκδοση λογισμικού έχεις; Μέσα απο το μενου στις ρυθμίσεις έχει μια καρτέλα. Σου γράφει 21 Οκτ ή κατι αλλο; Δεν θυμαμαι ακριβώς την αλληλουχία των πληκτρων για να το δεις. Κάπου λέει πληροφορίες δέκτη ή κατι τέτοιο.

φοβαμαι μηπως το upscaling χαλασει την εικονα

Η μετάβαση από 1080i -> 1080p λέγεται απόπλεξη. Γενικά περιμένω μια τηλεόραση να το εκτελεί καλύτερα από τον δέκτη, αλλά μένει να τεσταριστεί...
Upscaling είναι η μετατροπή από χαμηλότερη ανάλυση σε υψηλότερη, και εκεί πολλές τηλεοράσεις το κάνουν σημαντικά καλύτερα...

Κάτι που λείπει και από τις 2 πλατφόρμες είναι να δίνουν στην έξοδο το σήμα του καναλιού στο φορμά που εκπέμπεται, αλλά δεν βλέπω φως...

ευχαριστω για την διορθωση:2thumb22sup: τωρα ως πιο εμπειρος τι θα προτεινες 1080p η 1080i που ειναι η native αναλυση?

Last edited by a moderator:
ευχαριστω για την διορθωση:2thumb22sup: τωρα ως πιο εμπειρος τι θα προτεινες 1080p η 1080i που ειναι η native αναλυση?

Συνήθως τα HD κανάλια εκπέμπονται σε 1080i, και τα SD σε 576i. Σίγουρα δεν θες τον δέκτη σε λειτουργία p.
Εγώ θα πρότεινα 1080i...

Η native ανάλυση είναι 720p

Ποιανού πράγματος είναι εγγενής αυτή η ανάλυση;

Last edited by a moderator:
Μόνο κάτι παππούδες κάνουν ακόμα zapping με αριθμούς. Όταν έχεις 100+ κανάλια, είναι ανοησία να προσπαθείς να κάνεις zapping με αριθμούς. Ούτε φυσικά κάνουμε zapping από το CH+/CH-. Κάνε zapping από τα βελάκια. Βλέπεις και το EPG έτσι.

Μαλιστα...Το να κανεις γρηγορο κυκλικο ζαπινγκ σε 3-4 καναλια την ωρα που εχουν ταυτοχρονη μεταδοση πχ ποδοσφαιρικων αγωνων ειναι υπερβολικη απαιτηση .Το ακουσαμε και αυτο.

Ποιά κανάλια δείχνουν ποδοσφαιρικούς αγώνες; Μήπως τα 301, 302, 303, 304, 305; Τι πιο εύκολο να κάνεις ζάπινγκ ακόμα και με τον παραδοσιακό τρόπο σε 5 κανάλια που βρίσκονται διαδοχικά τοποθετημένα στο μπουκέτο; Θα το χάσουμε τελείως με αυτά που διαβάζουμε είναι σίγουρο...

Εχεις δικιιο.απορω που ολοι οι δεκτες (εκτος του ΟΤΕ) εχουν αυτη την αχρηστη δυνατοτητα.

Δεν είναι άχρηστη αλλά για τα ποδοσφαιρικά ματς που ανέφερες συγκεκριμένα δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, λυπάμαι.

Άρχισε να θυμίζει ο διάλογος συσκευή της μήλο-εταιρίας λιγάκι, ή είναι η ιδέα μου;
Σαν τηλέφωνο που θέλει ειδικό χειρισμό για να μην βραχυκυκλώνει η κεραία του; :flipout:

Το θετικό είναι ότι στον ΟΤΕ γνωρίζουν το πρόβλημα, και προσπαθούν να βρουν λύση. Θα πάρει λίγο χρόνο μέχρι να συνεννοηθούν οι εταιρίες μεταξύ τους και να σκευτούν μια υλοποιήσιμη λύση. Μέχρι τότε, ας κάνουμε το zapping λίγο διαφορετικά...
(Και εγώ πάντως πολλές φορές με το ch +/- ψάχνω... :smile: Και αρκετές με το EPG...)

Status
Not open for further replies.