Technics 1200 is back!

Επειδή ξέρεις όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμαι με το Mk2 και επειδή ξέρω τα υλικά και τις ιδιότητες τους με έτρωγε πως μπορείς να παντρέψεις τον ορείχαλκο και το αλουμίνιο και τι μπορεί να κερδίσεις ηχητικά...

Δουλεύω στην βιομηχανία με πανάκριβα μηχανήματα ...Τόρνους, διαθέτουμε και χυτήριο...Οπότε το έψαξα περισσότερο καθαρά από μηχανολογικης άποψης.

Πλάκα κάνεις Κώστα...Το κάνω καθαρά για την αγάπη που έχω για το Mk2 αλλά και λόγω επαγγέλματός...Σιγά μην αποκαλύψει η Matsushita τα μυστικά της .

Οχι Αντώνη από τις φωτογραφίες που έχω δει...Άλλα είμαι σίγουρος μόλις το πιάσουνε στα χέρια τους οι διάφοροι review,θα τους απασχολήσει σίγουρα το πλατό.

Σύμφωνα πάντα μα τις φωτογραφίες...Έχουμε έναν αλλο βραχίονα.
1) Εξολοκλήρου από μαγνήσιο.

2)Τα Bearings που ξαναείδα είναι πιο μεγάλα και σίγουρα άλλα ρουλεμάν...Να αναφερω ότι στον βραχίωνα του MK2 τα ρουλεμάν έχουνε ανοχή μόλις +-0,5 micron και το βάρος με το δικό του headshell στα 12 γραμμάρια.

technics_sl1200g11.jpg

Έχει και άλλες αλλαγές. Το καινούριο θα είναι πολύ πιο βαρύ. Δε θυμάμαι που το διάβαζα, αλλά νομίζω συνολικά θα είναι γύρω στα 20 κιλά, συν το βραχίονα απο κράμα μαγνησίου, συν πολύ βελτιωμένο μοτέρ. Σε σχέση με το original, είναι κάτι τελείως διαφορετικό και μάλλον πολύ βελτιωμένο.

Βρε παιδια .... δεν ειρωνευομαι.
Καποτε ειχα ακουσει οτι καθε υλικο εχει μια ιδιοσυχνοτητα
που το αναγκαζει να ταλλαντωθει με την ελαχιστη δυνατη αποσβεση.

Ισχυει για τον ορειχαλκο (η τα οποια αλλα υλικα) μεσα στο 1200 ?
Και αν ναι, τοτε γιατι δινει τοσο μεγαλο πλεονεκτημα στην Matsusita ?

Φυσικά κάθε υλικό συντονίζει σε διαφορετικές συχνότητες. Χοντρικά, όσο σκληρό, τόσο ανεβαίνει η συχνότητα. Το θέμα είναι να συνδιάσεις τα υλικά ώστε να μην περάσει ο συντονισμός από το ένα στο άλλο.

Απάντηση: Re: Technics 1200 is back!

Φυσικά κάθε υλικό συντονίζει σε διαφορετικές συχνότητες. Χοντρικά, όσο σκληρό, τόσο ανεβαίνει η συχνότητα. Το θέμα είναι να συνδιάσεις τα υλικά ώστε να μην περάσει ο συντονισμός από το ένα στο άλλο.

Πως υπολογίζεται αυτό;

Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω εάν ο χαλκός ή όποιο άλλο υλικό ποιές συχνότητες κλπ μεταφέρει ή δεν μεταφέρει.

Τα πλατό από χαλκό δεν είναι πρωτιά της Matsushita και υπάρχουν πολλά πικάπ που κάνουν χρήση υλικών σάντουιτς.

Καλά κάνανε και βάλανε ότι βάλανε, δεν νομίζω ότι είναι διαστημική τεχνολογία.

Εγώ σε άρθρο που διάβασα, στο οποίο μιλάγανε για το υψηλό κόστος του νέου πικάπ, ειπώθηκε ότι δεν είναι για τεχνολογικούς λόγους, αλλά διότι τα μηχανήματα παραγωγής των πικάπ έπρεπε να ξαναγοραστούν ή να ξανασχεδιαστούν, διότι η παλαιότερη γραμμή παραγωγής του 1200 είχα σταματήσει καιρό και πολλά μηχανήματα αχρηστεύθηκαν ή δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του νέου μοντέλου.

Εγω ρωτησα επειδη ο MakisM ανεφερε (στο ποστ που σβηστηκε) οτι με τα καινουργια κραματα του 1200
η Matsushita θα επιβαλοταν τεχνολογικα στην αγορα για τα επομενα 30 χρονια. Οποτε θεωρησα (ως
αστοιχειωτος με τα hifi) οτι η Matsushita πετυχε καποια απιθανη πατεντα που κανεις αλλος δεν μπορουσε
να πετυχει.

Ομως .... σβηστηκαν οι απαντησεις του MakisΜ και δεν μπορω να κουοταρω των λογων μου το αληθες !

Και εγώ μπορώ να ισχυριστώ ότι θέλω, όλα αυτά είναι γνώμες, ας βγάλει πρώτα επίσημη πληροφόρηση η Matsushita και ας δούμε πρώτα κανένα ριβιού και βλέπουμε αν είναι και τι δεν είναι.

Δεν ξέρω αν θα το έχουν στο Μόναχο που θα πάω, αν το έχουν εκεί θα μάθω ότι μπορώ.

Εγω παντως, το εχω εγκρινει στυλιστικα.
To DNA μου εχει ενσωματωσει αυτο το σχεδιο ... απο το 1978.

Tα υπολοιπα (που ειναι ακρως σημαντικα) αφορουν εσας .... -bye-

Οποτε θεωρησα (ως
αστοιχειωτος με τα hifi) οτι η Matsushita πετυχε καποια απιθανη πατεντα που κανεις αλλος δεν μπορουσε
να πετυχει.

Ως σχετικός όμως με τα sci fi, κάτι θα έπρεπε να είχες ψυλλιαστεί 😋

:laugh::laugh::laugh::laugh:

Με υπερεκτιμας (και σ'ευχαριστω γιαυτο).
Ομως, to SciFi εχει σχεση με το HiFi
οσο η Γαστρονομια με την Αστρονομια !

-bye-

Προσπαθεί να σου πει ότι το περιεχόμενο των σβησμένων ποστ ήταν SciFi και όχι HiFi.

Μα ... αν ηξερα οτι διαβαζα SciFi ... τοτε θα ημουν και ελαχιστα σχετικος με HiFi.
Δεν θα χρειαζοταν να κανω την ερωτηση (για ιδιοσυχνοτητες και κραματα).