Technics 1200 is back!

Κύριε freeman η AnalogPlanet μπορεί να είσαι από την Τζόρτζια αλλά εδώ είναι Ελλάδα.

Μονο βραχίονας εχει 28.000 ...Τον περιποιήθηκες βέβαια προσθέτοντας μάζα στην κεφαλη αλλά έπαιξες και με clamp.
Σκέψου μόνο να έπαιζε η έκδοση G με τον συγκεκριμένο βραχίονα ...Τότε θα έπεφτε μεγάλο κλάμα όπως μεγάλο κλάμα θα πέσει όταν η Technics αποφασίσει να βγάλει τις αναβαθμίσεις για τον κινητήρα με λογισμικό.

Όπως και να εχει καταρρίφθηκε ο Μύθος (κάρβουνο) για dj μόνο χρήση... Μπορεί και διαχειρίζεται ολα τα είδη μουσικής.

Ένα review και τεχνικές πληροφορίες για τον βραχίονα...http://www.stereophile.com/content/swedish-analog-technologies-tonearm#KTXXkrKDVCwTRQvF.97

Και για το πικάπ...http://www.stereophile.com/turntables/106con/#teclOlfEFPoc0RvO.97

Το σχόλιό που έκανα για τον Analog Planet γράφτηκε ακριβώς το ίδιο και στον τοίχο του στο You Tube για να είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι τα όσα λέμε και γράφουμε.

Εφόσον έχω απάντηση θα την μεταφέρω αυτούσια στο αγαπητό Forum που μας φιλοξενεί.

Όπως γνωρίζουμε η έκδοση G ξεπούλησε μέσα σε μισή ώρα και εμείς οι κοινοί θνητοί περιμένουμε την έκδοση GR.

Υπάρχουν όμως κάποιοι που χάρηκαν για το απόκτημα τους .

https://www.youtube.com/watch?v=iYjK567Oux4

To 1200 sl και τότε και τώρα ήταν προορισμένο για οικιακά συστήματα υψηλής απόδοσης. Τότε βέβαια δεν θα ζητούσε σε καμιά περίπτωση τα χρήματα που ζητάει τώρα, ακόμα και αν παρείγαγε τον ίδιο αριθμό κομματιών. Οι αναβαθμίσεις που γίνανε σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την διαφορά στην τιμή.
Γιατί δεν συνέχιζαν την παραγωγή του κλασικού 1200 ; Γιατί απλά δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν τα λεφτά που ζητάνε σήμερα.

Προβλέπω πάντως ότι θα πουλήσει, μετά από τόσα χρόνια που η κοινότητα έφαγε στην μάπα φίκια και μεταξωτές κορδέλες επί αντίτιμο μικρών περιουσιών, είναι σίγουρα πρόθυμη να πληρώσει υπερδιπλάσια τιμή σε κάτι που τουλάχιστον έχει τα specs και το now-how ενός 1200.

Υ.Γ. Στο πρώτο βίντεο προτιμώ το Caliburn, στο δεύτερο δεν ξεχωρίζω. Σ' ένα ξένο σύστημα δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει το μέγεθος των διαφορών, πόσο επιρρεάζει μια πηγή και στο τέλος αν αξίζει η χρηματική διαφορά. Θα έπρεπε να βάλει και ένα απλό 1200 με μια απλώς αξιοπρεπείς κεφαλή.

To 1200 sl και τότε και τώρα ήταν προορισμένο για οικιακά συστήματα υψηλής απόδοσης. Τότε βέβαια δεν θα ζητούσε σε καμιά περίπτωση τα χρήματα που ζητάει τώρα, ακόμα και αν παρείγαγε τον ίδιο αριθμό κομματιών. Οι αναβαθμίσεις που γίνανε σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν την διαφορά στην τιμή.
Γιατί δεν συνέχιζαν την παραγωγή του κλασικού 1200 ; Γιατί απλά δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν τα λεφτά που ζητάνε σήμερα.

Προβλέπω πάντως ότι θα πουλήσει, μετά από τόσα χρόνια που η κοινότητα έφαγε στην μάπα φίκια και μεταξωτές κορδέλες επί αντίτιμο μικρών περιουσιών, είναι σίγουρα πρόθυμη να πληρώσει υπερδιπλάσια τιμή σε κάτι που τουλάχιστον έχει τα specs και το now-how ενός 1200.

Υ.Γ. Στο πρώτο βίντεο προτιμώ το Caliburn, στο δεύτερο δεν ξεχωρίζω. Σ' ένα ξένο σύστημα δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει το μέγεθος των διαφορών, πόσο επιρρεάζει μια πηγή και στο τέλος αν αξίζει η χρηματική διαφορά. Θα έπρεπε να βάλει και ένα απλό 1200 με μια απλώς αξιοπρεπείς κεφαλή.

To sl 1200 ποτέ δεν ήταν φτηνό, το 1989 που το αγόρασα εγώ είχε 189.000 δρχ πολλά λεφτά για την εποχή τότε, απλά κράτησε την τιμή του πριν διακοπεί η παραγωγή του ακριβώς ίδια περίπτωση συναντάμε σε κάποιες κεφαλές όπως η denon dl 103 η shure m 97e... η shure μάλιστα ήταν δεύτερη σε ιεραρχία μετά την V15,ακριβές για την εποχή τότε ...

Μπορεί να υπαρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα .

Αναμένοντας την έκδοση GR για να δούμε τα ενδότερα ...
Κάποιοι άκουσαν και σύγκριναν την έκδοση G με άλλα πικάπhttps://www.gcaudio.com/products/technics-sl-1200g-turntable/

Παρακολουθώντας τις οποίες αναφορές που γίνονται στο διαδύκτιο αλλά και στο Facebook μιας και όλοι αναμένουν την έκδοση GR ...Γίνεται ένας χαμός από τους φαν του συγκεκριμένου πικαπ και όχι μόνο ...

Μου δίνεται όμως η ευκαιρία να σχολιάσω την έκδοση G μιας και το παραπάνω video του Ολλανδού λέει αλήθειες .

Καταρχήν η πρώτη μου επισήμανση έχει να κάνει με το πλατό ...Ορείχαλκος και αλουμινίου δεν συγκαλούνται είμασταν οι πρώτοι που το είχαμε αναφέρει αλλά και ο έντονος προσωπικός προβληματισμός μου για την επιλογή του συγκεκριμένου υλικού μιας για να μπορέσεις να διαπιστώσεις τις αλλαγές πρέπει να είσαι κάτοχος του mk2 να έχεις πειραματιστεί μαζί του και τέλος να ξέρεις τις ιδιότητες των υλικών .

Απλά πληροφοριακά και μόνο όλα τα υλικά είναι συντονισμένα με συχνότητες από την φύση τους από εκεί και πέρα ο κάθε κατασκευαστής κάνει τις επιλογές του ανάλογα το κόστος και αυτό μεταφράζεται σε ήχο .

Όμως ο ορείχαλκος είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να συντονίσεις εσυ με τις συχνότητες που θέλεις εσύ αρκεί να έχεις το συγκεκριμένο μηχάνημα είναι κάτι που δυστυχώς ίσως να μην το μάθουνε ποτέ επίσημα από την Technics.

Η τελευταία επισήμανση έχει να κάνει με την αναφορά που κάνει ο Ολλανδός για την χρήση του pitch adj .

Όπως καλά ξέρουμε στην έκδοση mk2 η ταχύτητα κλειδώνει με την χρήση Quartz(υγρού κρυστάλλου) βλέποντας το στροφοσκόπιο αλλά κάνοντας και την χρήση συγκεκριμένης εφαρμογής από κινητό RBM παρατηρείς ότι στο θέμα μετρήσεων είσαι οκ ...Υπάρχουν όμως αναφορές από review από ακροάσεις ότι δεν εστιάζει σωστά τα μουσικά όργανα μιας και γίνεται μάχη ...Για την σωστή ταχύτητα (στροφές)

Δεν θα διαφωνήσω μαζί τους ...Όμως το άτιμο το αυτί είναι αυτί όπως βέβαια και οι μετρήσεις ...
Τι υπερισχύει τελικά ...Χρησιμοποιείς απλά το pitch λίγο έως ελάχιστο σε απαιτητικά μουσικά δρώμενα ανάλογα τα γούστα σου ,την σαφήνεια όμως μπορείς να την αποκτήσεις με την σωστή επιλογή κεφαλής ,phono,τροφοδοσία.

Στην έκδοση G και GR έχουμε πια το κλείδωμα της ταχύτητας από την τεχνολογία των Blu-ray παραμένει το pitch και κατά την ταπεινή μου άποψη καλά κάνουν .

Νομίζω πως ήταν πολύ θετικά τα σχόλια του reviewer. Οι κεφαλές που δοκιμάστηκαν δεν ήταν ακριβές (Zu-103, 2M Black) οπότε το σχόλιο "έπαιξε καλύτερα από τα πικάπ που έχουμε σαν κλάση-Β" είναι θετικό. Δεν νομίζω να περίμενε κανείς να το τοποθετήσουν στην κλάση-Α, είναι γνωστό πως το Stereophile εδώ και χρόνια στηρίζεται από τις εταιρείες.

Το κρίμα είναι για την τιμολογιακή πολιτική και το κοινό που στόχευσε η εταιρεία, ΙΜΗΟ.

καλό το review.
Λέει αυτό που βγαίνει στο τέλος.
Β με βούλα.

Δυστυχώς ακριβό.
Πλην όμως κουβαλάει μια παράδοση και την πληρώνεις.

Re: Απάντηση: Re: Technics 1200 is back!

Στη 2η σελίδα βάζει τον αντάπτορα για τα 45άρια σαν clump? :huh2::huh2::huh2:

Όχι βρε και στο mk2 εξέχει ο αλουμινένιος αντάπτορας ,χωρίς να υπάρχει τζόγος στο 45αρι.

καλό το review.
Λέει αυτό που βγαίνει στο τέλος.
Β με βούλα.

Δυστυχώς ακριβό.
Πλην όμως κουβαλάει μια παράδοση και την πληρώνεις.

Ας είχα τα 4000 χιλιάρικα που ζητάει και μετά από πέντε χρόνια θα ζητούσα τα διπλά-bye-Αν το έδινα κιόλας...

Ήρθαν τα αποκαλυπτήρια... Του κινητήρα (ενδότερα):grinning-smiley-043 από εμένα...Τουλάχιστον σέβεται το όνομα της !
Μάνο στο AV Club με μέρα καθυστέρησή έτσι όπως έγινε η παρουσίαση στην Ιαπωνίαhttp://av.watch.impress.co.jp/docs/news/1050229.html

t08.jpgt11.jpgt12.jpgt14.jpg