Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

Status
Not open for further replies.
Ασε που στο εκει σχόλιό σου λες χωρις κανενα εξτρα κουτάκι και μετά έρχεσαι να μας πεις οτι υπάρχει εξτρα κουτάκι που ρυθμίζει αζιμούθιο και υπερκρέμαση....ούτε με τον εαυτό σου δε λες τα ίδια........:flipout:

Ρε παιδιά... Ο κ. Καμινάρης με εξουθένωσε...ειλικρινά!

Είδες νέες τακτικές που προκύπτουν μέσα από το πεδίο της μάχης...

:laugh:

Re: Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

κοίτα παρ όλο που υπάρχει κίνδυνος εκτροπής της συζήτησης σε νέα πεδία, η ρύθμιση στροφών ήταν τότε πολύ απαραίτητη για μουσικούς..

Για τους DJ μιλάς;
Για αυτούς ήταν το Α και το Ω! (ακόμη είναι άλλωστε).
Για οικιακή χρήση όμως δεν...
Εκτός αν αντί να ακούς μουσική κάθεσαι και παίζεις με το pitch control και κάνεις αλλαγές... :p

Ρε παιδιά... Ο κ. Καμινάρης με εξουθένωσε...ειλικρινά!

Είδες νέες τακτικές που προκύπτουν μέσα από το πεδίο της μάχης...

:laugh:

Εμ, επί δυο μέρες εσύ εξουθένωσες τόσους και τόσους.....τώρα είδες πως είναι η εξουθένωση........-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

Την περίπτωση να ακούσεις ή να δοκιμάσεις πρώτα κάτι και μετά να σχηματίζεις άποψη τη σκέφτεσαι εσύ καθόλου; :p

Μα γιατί;
Επειδή το στροβοσκόπιο τελικά σου βγήκε κάτι άλλο από αυτό που νόμιζες;
Ή επειδή πρακτικά ούτε μικρομετρική είναι η ρύθμιση αλλά ούτε καν χρήσιμη;

1)Και τι σε κάνει να πιστεύεις πως αυτό δεν το έχω κάνει;

Η ερώτηση ήταν αν είμαι κάτοχος!

2)Με το στροβοσκόπιο του ORIGINAL, κάνεις μικρομετρική ρύθμιση, με την έννοια πως μπορείς να κρατήσεις τις στροφές ακριβώς να προσθέσεις η να αφαιρέσεις όσο θέλεις. Το MK 2 έχει περισσότερες επιλογές!

:smile:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

1)Και τι σε κάνει να πιστεύεις πως αυτό δεν το έχω κάνει;

Η ερώτηση ήταν αν είμαι κάτοχος!

Γιατί αν το είχες κάνει, μετά από τόσες και τόσες σελίδες θα το έλεγες.
Και επειδή έχει γίνει ήδη η ερώτηση, την οποία αποφεύγεις και δεν απαντάς.... :p

2)Με το στροβοσκόπιο του ORIGINAL, κάνεις μικρομετρική ρύθμιση, με την έννοια πως μπορείς να κρατήσεις τις στροφές ακριβώς να προσθέσεις η να αφαιρέσεις όσο θέλεις. Το MK 2 έχει περισσότερες επιλογές!

Με το στροβοσκόπιο δεν κάνεις καμία ρύθμιση.
You know; Αυτά τα τετραγωνάκια που γυρίζουν σαν τρελά και που είναι στο πλάι του πλατώ σου;
Με το στροβοσκόπιο απλά βλέπεις αν παίζεις σε 33 1/3 στροφές, σε λιγότερες ή σε περισσότερες.

Επίσης δεν μπορείς ούτε να προσθέσεις ούτε να αφαιρέσεις όσες στροφές θέλεις μικρομετρικά!
Δεν μπορείς να ορίσεις ότι θέλεις το δίσκο να παίζει στις 33 2/3 ή στις 33 ακριβώς. Στο περίπου βγαίνει!
Μικρομετρική ρύθμιση έχει το VTA μου π.χ. που μπορώ να ορίσω μέχρι και εκατοστό του χιλιοστού!

Για τους DJ μιλάς;
Εκτός αν αντί να ακούς μουσική κάθεσαι και παίζεις με το pitch control και κάνεις αλλαγές... :p

όχι
γιά τους μουσικούς.
Εκείνα τα χρόνια που ήκμασε η μικρομετρική ρύθμιση, ή έστω η ρύθμιση στροφών υπήρχε πρόβλημα με τους μουσικούς που προσπαθούσαν να παίξουν μαζί με το δίσκο.
όλα αυτά λύθηκαν με την έλευση του τέλειου μέσου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

Για τους DJ μιλάς;

Yπ´όψη πως όταν παρουσιάστηκε το SL-1100 το 1970, και το SL-1200 το 1975, δεν απευθυνόντουσαν στους DJ. Eίχαν όμως το ίδιο σύστημα, σε απλούστερη μορφή, όπως το MK 2.

TECHNICS SL-1100

technics_sl1100a.jpg

όχι
γιά τους μουσικούς.
Εκείνα τα χρόνια που ήκμασε η μικρομετρική ρύθμιση, ή έστω η ρύθμιση στροφών υπήρχε πρόβλημα με τους μουσικούς που προσπαθούσαν να παίξουν μαζί με το δίσκο.
όλα αυτά λύθηκαν με την έλευση του τέλειου μέσου

Α... Οκ... Σωστό και αυτό.
Αλλά ούτε τέτοιοι είμαστε... :flipout:

Δεν αμφέβαλα πουθενά ότι το mk2 είναι θεϊκό για τους επαγγελματίες (DJ, μουσικούς, whatever)...
Απλα... Μουσική δεν παίζει! :p
Και όσους έχω δει να σκίζουν τα ιμάτιά τους ότι το mk2 είναι το καλύτερο πικάπ στον κόσμο, σκίζουν επίσης τα ιμάτιά τους για το ότι το cd παίζει καλύτερα από το πικάπ.
Τυχαίο;
Δεν νομίζω...

Και όσους έχω δει να σκίζουν τα ιμάτιά τους ότι το mk2 είναι το καλύτερο πικάπ στον κόσμο, σκίζουν επίσης τα ιμάτιά τους για το ότι το cd παίζει καλύτερα από το πικάπ.

Και απο το 1200 ;

Απάντηση: Re: Technics 1200MkII...Σε κουβέντα να βρισκόμαστε..

:popcorn::food-smiley-005:

Αυτό το thread δεν θα τελειώσει με τίποτις άμα λάχει ναούμ..:flipout:..

Κατσε γιατι εχουμε αφησει την συζητηση για τα Cav στην μεση :listen:

Status
Not open for further replies.