Έχω μία συλλογή (πανω απο 150 δίσκους, παλιούς και νέους) και θέλω καινούργιο πικαπ. Αυτό που έχω είναι φθηνιάρικο αλλά μόλις πήρα σοβαρά την συλλογή, άρχισα να διαβάζω και κατάλαβα οτι τους κάνω κακό παίζοντας τους εκεί, σταμάτησα να το χρησιμοποιώ. Διαβάζω το φόρουμ με πολύ προσοχή και παρατηρώ τις αναφορές:
Πάρε ένα μεταχειρισμένο Technics καλύτερα, είναι κτήνος...
Βρίσκω αγγελίες αλλά δεν γνωρίζω, ούτε έχω κάποιον να με βοηθήσει και στενοχωριέμαι.
Μιάς και αναφέρατε το πράσινο LED στο pitch, σε μία αγγελία έγραφε πως δεν ανάβει επειδή το πικαπ είναι 110 volt (από Αμερική). Αυτή η πλακέτα όμως αν είναι καμμένη μπορεί να επηρεάσει το παίξιμο γενικά σε περίπτωση που π.χ. δεν είναι κάποιος DJ (δεν θα xρησιμοποιεί δηλαδή το pitch) και απλώς το θέλει για το σπίτι;
Εν κατακλείδι, θα μπορώ σε λίγο καιρό να διαθέσω 500 ευρώ maximum και θέλω να πάρω ή ένα μεταχειρισμένο SL 1200 (αν μπορώ να αξιολογήσω την κατάσταση του βέβαια) ή κάποιο Audio Technica όπως το AT-LP5X.
Κρατάω αυτό που είπατε για την κλίμακα VTA και θα το ψάξω λεπτομερώς!
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!
αν η πλακέτα του pitch adj έχει πρόβλημα, το μηχάνημα θα δυσκολευτεί να κρατήσει σταθερές στροφές -στην καλύτερη περίπτωση-.
αν ξεσυνδέσεις την πλακέτα, το πλατώ δεν γυρίζει σχεδόν καθόλου.. (κάνει κίνηση προς τα εμπρός και αμέσως προς τα πίσω κ.ο.κ.)
δεν ισχύει αυτό που λέει "σε μία αγγελία" ότι δεν ανάβει επειδή το μηχάνημα είναι 110ν..
καταρχάς για να μην καεί ο Μ/Σ των 110ν πρέπει να μπει "δικός" μας των 220ν στα 110ν και 110ν να πάρει το μηχάνημα που ήρθε από την Αμερική.
τα αμερικάνικα δεν έχουν επιλογή 110/220ν όπως τα ευρωπαϊκά και φυσικά το πράσινο λεντ ανάβει όταν δεν υπάρχει πρόβλημα στην πλακέτα.
το μοναδικό "φαινόμενο" που μπορεί να παρατηρήσει κάποιος στην περίπτωση αλλαγής της τάσης λειτουργίας από 220ν σε 110ν, είναι να "αργήσει" κάπως η "γεννήτρια συχνοτήτων" να "προσαρμοστεί" στα 50Hz του δικτύου μας.
αν ανάψεις όμως το αμερικάνικο ΜΚ2 και απλά περιμένεις 1-2 λεπτά πριν πατήσεις start , όλα θα είναι μια χαρά.
και φυσικά μέχρι να σβήσεις το power εντελώς, τίποτα δεν σου δίνει να καταλάβεις ότι το μηχανάκι δεν είναι ευρωπαϊκό.
εννοείται ότι πάντα πρέπει να δουλεύει με Μ/Σ πίσω του στα 110ν , ή να "πεταχτεί" ο δικός του και να μπει ένας πχ τοροειδής με έξοδο 30ν , ή γνήσιος ευρωπαϊκός (μτχ ή καινούργιος) που απλά θα έχει βραχυκυκλωμένο το πρωτεύον σαν να είναι ο διακόπτης του ευρωπαϊκού πικάπ στο 220.
το Led πρέπει να ανάβει, είναι "νόμος" !!