Technics SL-1300G

Που ξέρεις μπορεί μέχρι τότε να βγεί G2 με τις βελτιώσεις του 1300G σε τροφοδοσία και έλεγχο του μοτέρ (ΔΣ drive).....:cool:
Την κατασκευή του 1200G δεν θα την περάσουν ποτέ σε μικρότερο μοντέλο.
Και αυτή η κατασκευή είναι που μου έχει πάρει το μυαλό..
Δεν εννοώ τον βραχίονα, εννοώ όλα τα άλλα....
Και που να το δούμε λυμένο καμιά φορά..
Αλλά που... τολμάει κανείς να το κάνει φύλλο και φτερό;;; :LOL:

Τώρα κατάλαβα ότι εννοείς να περιμένω το επόμενο 1200G ( κάτι σαν 1200G2 ;; )
Ας έχω τα φράγκα και ας έρθει....

• Like
Reactions: superfly
Γενικα , φαινεται να κερδιζει ο καλυτερος βραχιονας και damping . Σχεδον αναμενομενο ?

• Like
Γενικα , φαινεται να κερδιζει ο καλυτερος βραχιονας και damping . Σχεδον αναμενομενο ?
δεν έχω δει ακόμα το βίντεο (ίσως προλάβω να το δω το απόγευμα), αλλά οι διαφορές στον βραχίονα είναι μόνο αισθητικές πέρα από το μαγνήσιο στο armtube του 1200.
ρουλεμάν ίδια , όπως και στο 1200GR , από ότι λέει η ίδια η Technics.. o σταυρός και η ουρά πρέπει να είναι πλαστικά όπως στο παλιό ΜΚ2, δεν έχουν πει κάτι γιαυτά.
η ανώτερη κατασκευή και το μεγαλύτερο βάρος του 1200G είναι αυτό που κάνει την διαφορά κατά την γνώμη μου.

Το damping που λεω ειναι αμεσα συνδεδεμενο με την καλυτερη κατασκευη του 1200GR , και τη διαφορα του μαγνησιου απο το αλουμινιο δεν θα την ελεγα αμελητεα, το αντιθετο μαλλον. Ακομα κι αν ολα τα υπολοιπα στο βραχιονα ειναι ιδια, το μαγνησιο ειναι απο μονο του εγγυηση για καλυτερο ηχο.

• Like
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
ο τύπος πούλησε SME των 20Κ για χάρη του 1200G και δεν το μετάνιωσε στιγμή.. (λέει)

τι έχουν να πουν γι΄αυτό οι κάτοχοι SME ήθελα να΄ξερα.....

Το damping που λεω ειναι αμεσα συνδεδεμενο με την καλυτερη κατασκευη του 1200GR ,
(y)
(εννοείς την καλύτερη κατασκευή του 1200G , το GR είναι το μικρότερο και φθηνότερο μοντέλο)
και τη διαφορα του μαγνησιου απο το αλουμινιο δεν θα την ελεγα αμελητεα, το αντιθετο μαλλον.
πέρα από την μικρότερη ενεργό μάζα (όπου αυτή βολεύει) δεν θα ορκιζόμουν ότι η διαφορά είναι " η μέρα με την νύχτα"...
Ακομα κι αν ολα τα υπολοιπα στο βραχιονα ειναι ιδια, το μαγνησιο ειναι απο μονο του εγγυηση για καλυτερο ηχο.
δώρον άδωρον κατά την γνώμη μου στους βραχίονες της Technics

Last edited:
ο τύπος πούλησε SME των 20Κ για χάρη του 1200G και δεν το μετάνιωσε στιγμή.. (λέει)

τι έχουν να πουν γι΄αυτό οι κάτοχοι SME ήθελα να΄ξερα.....

Το έκανε και για λόγους λειτουργικούς, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάζεις κεφαλές για ριβιού με το Τechnics παρά με το SME....

Δεν νομίζω ότι οι κάτοχοι SME θα πρέπει να έχουν κάτι να πουν....άλλωστε άλλη κατηγορία το SME....

Είσαι σίγουρος γι'αυτό Βλάντ?
για τα ΜΚ2 και όλα τα παλιά μοντέλα, ναι είμαι 100% σίγουρος αφού έχω κρατήσει και μελετήσει πάμπολους στα χέρια μου, έχω τρυπήσει και κάψει με κολλητήρι σταυρό και ουρά.
είναι πλαστικά , βαμμένα με ειδικό χρώμα καλό αγωγό του ηλεκτρισμού και πανάλαφρα φυσικά.

εδώ μια από τις 10άδες εταιρίες που μπορείς να βρεις για αυτή την δουλειά..:

δεν είναι τυχαίο ότι πάρα πολλοί φτιάχνουν και πουλάνε σταυρούς από 3D printers , πλαστικούς φυσικά.. στο ebay βρωμάει ο τόπος..

πες μου τώρα αν η Technics το είχε γυρίσει σε μέταλλο, δεν θα είχε χαλάσει τον κόσμο.....

πες μου τώρα αν η Technics το είχε γυρίσει σε μέταλλο, δεν θα είχε χαλάσει τον κόσμο.....
Όχι απαραίτητα.
Θεωρητικά αναρωτιέμαι, αν θα έμπαιναν στη διαδικασία να φτιάξουν βραχίονα (το σωλήνα) από κρυογεννημένο μαγνήσιο και θα κράταγαν το σταυρό και τα υπόλοιπα πλαστικό;
Για ένα πικαπ που έριξαν ότι είχαν και δεν είχαν στην κατασκευή του;
Δεν το έχω δει βέβαια από κοντα (ούτε τα GR,GR2). Θα σου πώ σίγουρα όταν θα πάρω ένα.....:p

Όχι απαραίτητα.
Θεωρητικά αναρωτιέμαι, αν θα έμπαιναν στη διαδικασία να φτιάξουν βραχίονα (το σωλήνα) από κρυογεννημένο μαγνήσιο και θα κράταγαν το σταυρό και τα υπόλοιπα πλαστικό;
Για ένα πικαπ που έριξαν ότι είχαν και δεν είχαν στην κατασκευή του;
μην σου φαίνεται παράξενο.. για να γίνει ο σταυρός μεταλλικός χρειάζεται cnc 5 αξόνων.. η ουρά είναι πιο εύκολη φυσικά.
το κόστος εκτοξεύεται.. είμαι ακόμα σε αναζήτηση για να κοπιάρω αυτά τα 2 πράγματα σε μαγνήσιο ή αλουμίνιο (και το τιτάνιο δεν θα με χάλαγε...)
για την ευκολία του να φτιαχτεί armtube από μαγνήσιο, τι να σου πω... 2 ή 3 εργαστήρια μέχρι τώρα μου πρότειναν να μου φτιάξουν τον "σωλήνα" από μαγνήσιο..
εύκολη δουλειά ακόμα και για τους Έλληνες μαστόρους
Δεν το έχω δει βέβαια από κοντα (ούτε τα GR,GR2). Θα σου πώ σίγουρα όταν θα πάρω ένα.....:p
ούτε εγώ τα έχω δει από κοντά. αν δω κάποιο, πιστεύω ότι θα το καταλάβω χωρίς να το αγγίξω.. πιστεύω.. δεν ορκίζομαι... :LOL:

Ααααα.....!!
τώρα θυμήθηκα και το "άλλο" !!
συνεχίζουν να κόβουν το σήμα στην καλωδίωση του βραχίονα !
η καλωδίωση "πέφτει" σε τυπωμένο και μετά άλλα έξτρα καλώδια για να φτάσει το σήμα στα RCA εξόδου...
πες μου πόσες "audiophile" εταιρίες κατασκευής πικάπ ξέρεις με τέτοιο χούι......

Last edited:
Το έκανε και για λόγους λειτουργικούς, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάζεις κεφαλές για ριβιού με το Τechnics παρά με το SME....

Δεν νομίζω ότι οι κάτοχοι SME θα πρέπει να έχουν κάτι να πουν....άλλωστε άλλη κατηγορία το SME....
πάλι καλά που είπε ότι το SME είναι (ήταν) ανώτερο ηχητικά..

για μάζες και ΣΣ κουβέντα πάντως... σαν να αγνοεί την "διαδικασία"...
άλλος ένας reviewer με βάθος γνώσεων......

(y)
(εννοείς την καλύτερη κατασκευή του 1200G , το GR είναι το μικρότερο και φθηνότερο μοντέλο)
Ναι (y)
πέρα από την μικρότερη ενεργό μάζα (όπου αυτή βολεύει) δεν θα ορκιζόμουν ότι η διαφορά είναι " η μέρα με την νύχτα"...
Σιγουρα δεν ειναι η μερα με τη νυχτα, αλλωστε παιζουν κι αλλα πραγματα ρολο στο τελικο αποτελεσμα.
δώρον άδωρον κατά την γνώμη μου στους βραχίονες της Technics
Ε..... κατι πρεπει να βελτιωνουν οπου μπορουν 😃

2 ή 3 εργαστήρια μέχρι τώρα μου πρότειναν να μου φτιάξουν τον "σωλήνα" από μαγνήσιο..
εύκολη δουλειά ακόμα και για τους Έλληνες μαστόρους
Λογω ακαμψιας του μαγνησιου , θα ελεγα οτι ο σωληνας μαλλον θα βγαινει χυτος ;

Σιγουρα δεν ειναι η μερα με τη νυχτα, αλλωστε παιζουν κι αλλα πραγματα ρολο στο τελικο αποτελεσμα.
δεν διαφωνώ
Ε..... κατι πρεπει να βελτιωνουν οπου μπορουν 😃
"όπου μπορούν"
εδώ είναι το "ζουμί"
το κόστος είναι που τους κρατάει και ΔΕΝ μπορούν.

για να μην παραξηγηθώ..
πολύ καλά πικάπ για τα λεφτά τους τα 1200GR/GR2 , 1300G , κάτι παραπάνω από εξαιρετικό το 1200G !
τέτοια κατασκευή, τέτοιο μοτέρ, οι άλλοι ούτε στον ύπνο τους !
θα το αγόραζα αν είχα τα φράγκα και ας έχει αυτόν τον βραχίονα..

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Λογω ακαμψιας του μαγνησιου , θα ελεγα οτι ο σωληνας μαλλον θα βγαινει χυτος ;
δεν το θυμάμαι αυτό φίλε.. αλλού ήταν και είναι η προσοχή μου....
όόόόταν και αν φτιάξω τον βραχίονα όπως θέλω και συνεχίσω να έχω όρεξη , θα κοιτάξω για mag armtube :LOL:

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC