Technics SL1200 Mk5 - Να το πουλήσω;

costis_d

AVClub Enthusiast
20 November 2009
758
Πειραιάς
Αγόρασα πέρισυ το πικάπ του τίτλου, όταν ακόμα δεν είχα ηχοσύστημα.

Γιατί το αγόρασα; Γιατί το βρήκα μπροστά μου και ήθελα μια αφορμή να αρχίσω να στήνω ένα ηχοσύστημα, γιατί από παλιά άκουγα καλά λόγια για το Μκ2, γιατί έχω λίγες εκατοντάδες LPs που έχω να τα ακούσω πολλά χρόνια και μου έλειψαν, κλπ.

Τώρα λοιπόν που βρέθηκαν ηχεία, ενισχυτής και CD player, ήρθε η ώρα να αποφασίσω για το αν θα χρησιμοποιήσω το πικάπ, το οποίο σημειωτέον δεν έχει παίξει ποτέ (δεν το έχω καν συναρμολογήσει).

Την εποχή της αγοράς του λοιπόν, δεν ήξερα και δεν είχα διαβάσει τίποτα περί πικάπ. Μετά από 10-11 μήνες εδώ μέσα, όπου έχω διαβάσει εκατοντάδες συζητήσεις, βλέπω ότι ίσως ένα Rega P3-24 ή ένα Project αντίστοιχης τιμής, να ήταν καλύτερες, μουσικότερες επιλογές. Ισχύει;

Από την άλλη, αν τελικά μείνω στο Technics, υπάρχει κάποια κεφαλή μέχρι το πολύ 150 ευρώ που να έχει μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο από τη δική του;

Μην το πολυσκέφτεσαι, στήσε το και απόλαυσε τα βινύλιά σου. Πάντα υπάρχει καιρός να αγοράσεις καινούρια κεφαλή, καινούριο πικάπ, καινούριο δεν ξέρω τι. Αν υπάρχουν καλύτερα πικάπ; σαφώς. Αλλά και το χειρότερο πικάπ είναι καλύτερο από κανένα πικάπ.

Την εποχή της αγοράς του λοιπόν, δεν ήξερα και δεν είχα διαβάσει τίποτα περί πικάπ. Μετά από 10-11 μήνες εδώ μέσα, όπου έχω διαβάσει εκατοντάδες συζητήσεις, βλέπω ότι ίσως ένα Rega P3-24 ή ένα Project αντίστοιχης τιμής, να ήταν καλύτερες, μουσικότερες επιλογές. Ισχύει;

Από την άλλη, αν τελικά μείνω στο Technics, υπάρχει κάποια κεφαλή μέχρι το πολύ 150 ευρώ που να έχει μεγάλη διαφορά προς το καλύτερο από τη δική του;

Δεν ισχύει είναι από τις καλύτερες επιλογές μέχρι χιλιάρικο.
Και σε θέμα αξιοπιστίας πατάει τα πάντα είναι αθάνατο μηχάνημα.
Η δική του κεφαλή είναι άθλια και το αδικεί.
Η καλύτερη κεφαλή που έχω ακούσει επάνω σε αυτό μέχρι αυτά τα λεφτά είναι η Benz MC20E2 αρκεί να έχεις και ένα καλό phono

Άλλοι έχουν βάλει και ακριβότερες κεφαλές αλλά τότε θέλεις και ανάλογο phono.

005.jpg

Last edited:

Είσαι σίγουρος ότι περιλαμβάνεται κεφαλή στη συσκευασία;

Γιατί από όσο γνωρίζω, ποτέ τα SL12x0 δεν περιλάμβαναν κεφαλή..

Είσαι σίγουρος ότι περιλαμβάνεται κεφαλή στη συσκευασία;

Γιατί από όσο γνωρίζω, ποτέ τα SL12x0 δεν περιλάμβαναν κεφαλή..

Καθόλου σίγουρος Δημήτρη. Υπέθεσα ότι θα έχει.
Είδες για να μην το έχω στήσει; Θα κοιτάξω στο κουτί.

Μην το πολυσκέφτεσαι, στήσε το και απόλαυσε τα βινύλιά σου. Πάντα υπάρχει καιρός να αγοράσεις καινούρια κεφαλή, καινούριο πικάπ, καινούριο δεν ξέρω τι. Αν υπάρχουν καλύτερα πικάπ; σαφώς. Αλλά και το χειρότερο πικάπ είναι καλύτερο από κανένα πικάπ.

Κώστα το σκεφτόμουνα μόνο επειδή είναι καινούργιο και δεν θα έχανα πολλά λεφτά στη μεταπώληση. Και επειδή δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία αναβαθμίσεων, έλεγα να ξεκινούσα με ένα πικάπ με το οποίο και θα έμενα.

Αλλά μου αρέσει η φιλοσοφία σου, του "sit back and enjoy the music".
Μάλλον αυτό θα κάνω -bye-

Οπότε, προτείνετέ μου καμιά καλή κεφαλή μέχρι 150 ευρώ για το Technics.

Δεν ισχύει είναι από τις καλύτερες επιλογές μέχρι χιλιάρικο.
Και σε θέμα αξιοπιστίας πατάει τα πάντα είναι αθάνατο μηχάνημα.
Η δική του κεφαλή είναι άθλια και το αδικεί.
Η καλύτερη κεφαλή που έχω ακούσει επάνω σε αυτό μέχρι αυτά τα λεφτά είναι η Benz MC20E2 αρκεί να έχεις και ένα καλό phono

Άλλοι έχουν βάλει και ακριβότερες κεφαλές αλλά τότε θέλεις και ανάλογο phono.

Ευχαριστώ, νιώθω καλύτερα :). Η τιμή στο άρθρο του Stereophile είναι 199 λίρες το 2007, οπότε υπερβαίνω αρκετά το όριο των 150 ευρώ.
Ξέρουμε εδώ Ελλάδα ποιός αντιπροσωπεύει τις Benz; Κοίταξα στον Ήχο και δεν έχει τη μάρκα στους αντιπροσώπους.

Επίσης κάπου διάβασα για καλό ματσάρισμα και με την Ortofon 2M Blue που είναι και μέσα στο budget που έχω βάλει. Γνώμες;

Για phono σκέφτομαι το Cambridge Audio 640P.

Παιδιά, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Turntable Economics

Or Why Your Next Turntable Should Be The
the Technics SL1200 MK5 SE From KAB.

If you really think you can do cost comparisons and come up with better performance over a 1200, try this check list when you go looking for your next turntable:

What is the speed accuracy? (is it better than 0.005%)
What is the Wow and Flutter rating? (is it better than 0.025%)
What is the tonearm tracing accuracy? (less than 2.32° outside and 0.08 ° inside)
What is the tonearm bearing friction?(Is it less than 0.007 gram)
What is the tonearm mass?(is it 12 grams or less)
How sensitive is the table to air and floor borne vibration?
Is the tonearm fully adjustable?(VTA and Antiskate adjustable while record is in play)
Are the adjustments easy, repeatable and stable?
Does stylus drag slow the speed?(Without servo or flywheel, forget this one)
Does dynamic stylus drag alter the pitch?(Without Flywheel or >20Lb platter forget this one)
Is the construction non resonant(Hint: a single block of wood or plastic is insufficient)

Ευχαριστώ, νιώθω καλύτερα :). Η τιμή στο άρθρο του Stereophile είναι 199 λίρες το 2007, οπότε υπερβαίνω αρκετά το όριο των 150 ευρώ.

Ebay Price

Ξέρουμε εδώ Ελλάδα ποιός αντιπροσωπεύει τις Benz; Κοίταξα στον Ήχο και δεν έχει τη μάρκα στους αντιπροσώπους.

Studio 17, τηλ.: 210-645.5397

Επίσης κάπου διάβασα για καλό ματσάρισμα και με την Ortofon 2M Blue που είναι και μέσα στο budget που έχω βάλει. Γνώμες;

Με τέτοια το είχα ακούσει μια φορά στο Σάκη που έχει το 33.1/2 στο Χαΐδάρι

Για phono σκέφτομαι το Cambridge Audio 640P.

Πολύ καλή επιλογή για αρχή ή μεταχειρισμένο Musical Fidelity X-LPSV3 MC/MM

Παιδιά, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Studio 17, τηλ.: 210-645.5397

Κώστα το σκεφτόμουνα μόνο επειδή είναι καινούργιο και δεν θα έχανα πολλά λεφτά στη μεταπώληση. Και επειδή δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία αναβαθμίσεων, έλεγα να ξεκινούσα με ένα πικάπ με το οποίο και θα έμενα.

Αλλά μου αρέσει η φιλοσοφία σου, του "sit back and enjoy the music".
Μάλλον αυτό θα κάνω -bye-

Οπότε, προτείνετέ μου καμιά καλή κεφαλή μέχρι 150 ευρώ για το Technics.

Θα μπορούσα και εγώ να σου ζαλίσω τα "ούμπαλα" με το ποιό άλλο στην ίδια κατηγορία παίζει καλύτερα, πόσο καλύτερα, γιατί και πώς να το αποκτήσεις πουλώντας αυτό που έχεις αλλα. Σε τελική ανάλυση όμως στην θέση σου και εγώ θα την άραζα ακούγοντας μουσικούλα και θα με έγραφα κανονικά..

Υ.Γ.
Έχω μία BENZ MC20E2 σαν κι'αυτή που σου προτάθηκε αχρησιμοποίητη, αν σε ενδιαφέρει στείλε pm και θα κάνω ότι μπορώ να σε βοηθήσω πολύ κάτω απο αυτό που αναφέρεις.

Με τέτοια το είχα ακούσει μια φορά στο Σάκη που έχει το 33.1/2 στο Χαΐδάρι

Εντυπώσεις; Θυμάσαι σε σύγκριση με τη Benz;

Όσο για αγορά της Benz από το ebay, χμ.
Θα πάρω να μαθω τιμή στο Studio 17.

Εντυπώσεις; Θυμάσαι σε σύγκριση με τη Benz;

Όσο για αγορά της Benz από το ebay, χμ.
Θα πάρω να μαθω τιμή στο Studio 17.

Άλλο σύστημα δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα αλλά ήταν ισοροπιμένος ο ήχος της.
Μετά έβαλε επάνω τη The FROG και την έσβησε -bye-

TNT Audio

Last edited:
Θα μπορούσα και εγώ να σου ζαλίσω τα "ούμπαλα" με το ποιό άλλο στην ίδια κατηγορία παίζει καλύτερα, πόσο καλύτερα, γιατί και πώς να το αποκτήσεις πουλώντας αυτό που έχεις αλλα. Σε τελική ανάλυση όμως στην θέση σου και εγώ θα την άραζα ακούγοντας μουσικούλα και θα με έγραφα κανονικά..

Υ.Γ.
Έχω μία BENZ MC20E2 σαν κι'αυτή που σου προτάθηκε αχρησιμοποίητη, αν σε ενδιαφέρει στείλε pm και θα κάνω ότι μπορώ να σε βοηθήσω πολύ κάτω απο αυτό που αναφέρεις.

Πέτρο, σε βάζω στα υπ'όψιν αν αποφασίσω τελικά για Benz.

Άλλες γνώμες για κεφαλές για το Technics;

H φτηνότερη δυνατή επιλογή είναι αυτή παρακάτω δεν πάει.

Όχι βρε παιδί μου, θέλω να πάρω κάτι αξιόλογο μέσα στα όρια των δυνατοτήτων της τσέπης μου και δευτερευόντως του πικάπ. Έως 150 ευρώ μαξ.

Γιατί υποθέτω ότι σίγουρα μπορεί να σηκώσει και καλύτερες κεφαλές από 150 ευρώ αλλά από την άλλη και αν είχα τα λεφτά, γιατί να έβαζα μια κεφαλή των π.χ. 1000 ευρώ σε ένα πικάπ των 550 ευρώ;

Τεσπα, μου έδωσες food for thought -bye-