Technics SL1200 Mk5 - Να το πουλήσω;

Νεώτερα:

Πήρα τηλέφωνο στο Studio 17: Η Benz MC20E2 δεν βγαίνει πλέον εδώ και μερικούς μήνες. Για όποιον ενδιαφέρεται όμως, έχουν σε προσφορά τη Benz Silver στα 250 ευρώ.

Όσο για την Ortofon 2M Bronze, είναι στα 211 στο skroutz (ArtSound).

Εκτός budget και οι δύο.

Α, πήρα και στην Exclusive να ρωτήσω για την Frog (από εγκυκλοπαιδικό ενδιαφέρον).
Ε, είναι λιγάκι εκτός budget: 2080 euros η απλή.

Αυτά. Το ψάξιμο συνεχίζεται.

Mπορείς να πάς και σε Denon DL-160 αν δεν μπορέσεις να βρείς μια Benz MC20E2.
Αν η δισκοθήκη σου είναι Ρόκ,Μέταλ κλπ τότε κοιτάς την Audio Technica AT 440mla που έχει ρυθμό και δυναμικά όσο καμία άλλη.

Last edited:
Το phono stage του ενισχυτή σου Κωστή υποστηρίζει μόνο ΜΜ κεφαλές.
Αρα σίγουρα η Denon έξω από την λίστα. Για τις άλλες προτάσεις δεν ξέρω τι τύπου είναι.

Η Shure είναι ΜΜ, η Benz MC20E2 είναι MC με 2.5 mV output.

Μαγεία... Και είχα φτιαχτεί για τη Denon DL-160.
Αλήθεια, από πόσα mV και πάνω μπορεί μια MC να παίξει με MM phono stage;

H απλή Benz MC20E2 είναι υψηλοέξοδη και δεν έχει πρόβλημα να παίξει στη ΜΜ είσοδο.
Αντίθετα η χαμηλοέξοδη έκδοσή της Benz MC20E2 L παίζει μόνο σε MC είσοδο.
H Denon ξεχωρίζει για αυτό που λέμε "soft sound" και χαλαρό άκουσμα αντίθετα η Benz είναι "ζωηρότερη" ψηλά.

Ναι, την είχα δει και είχα διαβάσει και το review.
Δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε (το review και κατ'επέκταση η Bronze).
Την έχεις ακούσει με το Mk5;
Την έχω ακούσει σε ΜΚ-2. πολύ καλή.

H απλή Benz MC20E2 είναι υψηλοέξοδη και δεν έχει πρόβλημα να παίξει στη ΜΜ είσοδο.
Αντίθετα η χαμηλοέξοδη έκδοσή της Benz MC20E2 L παίζει μόνο σε MC είσοδο.
H Denon ξεχωρίζει για αυτό που λέμε "soft sound" και χαλαρό άκουσμα αντίθετα η Benz είναι "ζωηρότερη" ψηλά.

Αρχιζω να κατασταλάζω φίλε Musicalicius, και θέλω να σε ευχαριστήσω για τη βοήθεια.
Θα πάρω ένα ξεχωριστό MM/MC phono stage (το Cambridge Audio 640P κατά πάσα πιθανότητα) και θα πάρω μια χαμηλοέξοδη MC, ίσως τη Denon DL-103.

Πάρε την Denon DL-160! Υψηλοέξοδη κεφαλή που μπορείς να τη συνδέσεις σε οποιοδήποτε phonostage στην είσοδο για κινητού μαγνήτη κι ας είναι κινητού πηνίου. Χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες μπορείς να δεις εδώ: http://www.soundhifi.com/denon phono cartridges.html και τιμή εδώ:
http://www.audioshow.gr/index.php?p...ategory_id=62&option=com_virtuemart&Itemid=65

Στο δικό μου (το οποίο ήταν ΜΚ5 και το επέστρεψα πίσω αντικαθιστώντας το με ΜΚ2 λόγω μη ύπαρξης μεντεσέδων για το καπάκι) φοράω την Denon DL-304. Είναι λίγο δύσκολη δεδομένου οτι είναι χαμηλοέξοδη και θα πρέπει να έχεις και το ανάλογο phono stage που είναι λίγο πολύ πονοκέφαλος. Εμένα το phono τυχαίνει να ταιριάζει απόλυτα δεδομένου οτι είναι παλαιότερο μηχάνημα (Preamplifier Onkyo P-304).

p1010911v.jpg

p1010912y.jpg

Πάντως οποιοδήποτε συνδυασμό κι αν κάνεις μέσα από τις κεφαλές που σου προτείνουν και τα υπόλοιπα παιδιά, το μηχάνημα αξίζει και με το παραπάνω! Τώρα ειδικά που σταμάτησε η παραγωγή του, δεν έχεις κανένα λόγο να το δώσεις! ´
Σου εύχομαι καλές ακροάσεις να έχεις ότι κι αν αποφασίσεις να του βάλεις!
Το σίγουρο είναι οτι δε θα μετανιώσεις ποτέ για την επιλογή που έκανες να το κρατήσεις!:a0210:

Last edited: