Καλησπερα σε ολους. Εχω μια απορια σχετικα με τη ληψη του HD σηματος απο την ΕΡΤ. Εχω εναν αποκοδικοποιητη ο οποιος δε διαθετει συνδεση HDMI και ειναι συνδεδεμενος με SCART. Οταν προσπαθησηα να δω το εν λογω καναλι μου εβγαζε μαυρη οθονη αλλα ο ηχος μου ερχοτανε κανονικα. Γνωρίζω οτι ο δεκτης μου ειναι F&U DTR2219PVRο οποιος αναγωριζει μονο SD ψηφιακα καναλια ενω η τηλεοραση μου ειναι απ τις παλιες της τεχνολογιας CRT. Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι οτι ο δέκτης μου δε θα έπρεπε κανονικα να κατεβάζει το HD και να το δειχνει σε SD ή κατι τετοιο ειναι αδύνατον; (περα απ τηςν τηλεοραση που δεν εχει δυνατοτητα να δειξει HD) Κανονικα νομίζω οτι θα έπρεπε να έχω εικόνα. Κατι ακόμα αν αυτο που λέω είναι παραλογο ειναι πχ σαν να εχω δεκτη MPEG2 και προσπαθώ να πιάσω καναλια κωδικοποιησης MPEG4 ; Τελος οταν αν η ΕΡΤ HD αναβαθμισει τον ηχο της απο stereo και τον αναβαθμισει σε Dolby Digital Surround 5.1 θα συνεχιζω να ακούω ηχο σε ποιοτητα stereo η δεν θα ακουω καθόλου λόγω ασυμβατοτητας με το δεκτη η την tv μοθ που ειναι παλια...!!
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, εύχομαι εδω να λυνουμε ολα τα τεχνικα μας ζητήματα..:worshippy:
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, εύχομαι εδω να λυνουμε ολα τα τεχνικα μας ζητήματα..:worshippy: