Technikdirekt τελος για Ελλάδα

αν καποιο ευρωπαικο μαγαζι περασει καποιο οριο σε πωλησεις λιανικης σε αλλη χωρα της ευρωπαικης ενωσης τοτε υποχρεουται να παρει αφμ απο την χωρα αυτη και να δινει το φπα. ειναι ο ιδιος λογος που πλεον το amazon.co.uk βαζει τον ελληνικο φπα. καπου ειχα πετυχει μια συζητηση σε ενα φορουμ με αφορμη το αμαζον. αν την βρω θα επανελθω.
Ενδιαφέρον αυτό (από λογιστικής άποψης) αλλά δεν μπορεσα να το επιβεβαιωσω.

Θα το κοιταξω πάντως.

Επίσης το amazon δε χρεώνει πια μεταφορικά προς Ελλάδα για αγορές άνω των £25.
(υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις)
Απλά επιλέγεις στο checkout το FREE Super Saver Delivery (3-10 business days)

Πήρα πρόσφατα μια μηχανή δε το πρόσεξα και έσκασα και £5 μεταφορικά επειδή το είχα αφήσει standard

Σωστός (για τα μεταφορικά).

Θέλω όμως να λύσω το μυστήριο του ΦΠΑ....

Re: Απάντηση: Technikdirekt τελος για Ελλάδα

καλά μπορεί τα πράγματα να μην είναι τόσο επιφανειακά όσο φαίνονται....

Εγώ πιστεύω και σε ένα άλλο σενάριο: να έχουν παραπονεθεί πολλές εταιρείες για αθέμιτο ανταγωνισμό....
πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε αναφέρει μεγάλες διαφορές στις τιμές. Ειδικά πριν από μερικά χρόνια ήταν κραυγαλέες .

Δεν πιστεύω οτι με την γενική κριση που υπάρχει και στην Ευρώπη (η οποια σιγουρα επηρεάζει και τα ιντερνετομαγαζα) θα δεχοταν το technikdirekt να χάσει εναν πελάτη επειδή καποιοι διαμαρτηρήθηκαν απο την Ελλάδα..

Ας περιμενουμε να δουμε αν θα αλλάξει κάτι στο μελλον και αν ισχυει αυτό που αναφέρεται παραπάνω για το budget..

Λοιπον βρηκα που το ειχα δει ειναι εδω http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=3748672&postcount=32

μπορειτε να δειτε εδω http://ec.europa.eu/taxation_custom...at/traders/vat_community/vat_in_ec_annexi.pdf

και εδω http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxation/vat/traders/vat_community/index_en.htm

και οπως λεει και ο χρηστης ariadgr στο www.adslgr.com το οριο ειναι στις 35.000

Threshold for application of the special scheme for distance selling - Greece 35.000

οποτε προφανως το Technikdirekt εχει πλησιασει αυτο το οριο και δεν θελει να μπλεξει με το ελληνικο φορολογικο συστημα και για αυτο σταματησε της αποστολες στην ελλαδα

ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΘΑΛΕΓΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΗ ΤΟ ΟΡΙΟ.

Τον δέκτη τον βρήκε στα 50 ευρώ στην Κίνα και εγώ τον είχα 90. Μπήκε μέσα με αυτή την ιστορία..

Σχεδον διπλη τιμη... μιλας για ιδιο ακριβως δεκτη (σε προδιαγραφες)? Δικαιολογειται η διπλη αυτη τιμη μονο για το σερβις εδω (και αυτο αν χρειαστει) ή περιλαμβανει και αλλες χρεωσεις (υψηλοτερη φορολογια, υψηλοτερα ενοικια, ΟΑΕΕ κτλ κτλ)?

Να σας καταθέσω και τη δική μου άποψή επί του θέματος σαν επαγγελματίας πλέον.

Καλό και θεμιτό να ψάχνεις να βρεις την καλύτερη τιμή προς όφελός σου, το έχω κάνει ουκ ολίγες φορές.

Αλλά.....

Μπαίνει στη μέση ο παράγοντας εισαγωγέας και η εγγύηση που έχουμε στη χώρα μας. (δεν θα το αναπτύξω αυτό γιατί υπάρχουν και πολλά στραβά παραδείγματα στο Ελλαδιστάν μας)...

Από την άλλη θα μου πείτε και δικαίως ότι και τα ξένα μαγαζιά μας δίνουν εγγύηση του προϊόντος !!! Σαφώς, αλλά βάλτε στη μέση το αν το προϊόν μας βγει ελαττωματικό τι θα πληρώσουμε για μεταφορικά πήγαινε έλα στο εξωτερικό, τελικά μας έρχεται μία η άλλη με την εδώ τιμή.
Εξαιρώ τις περιπτώσεις που τα μεταφορικά τα καλύπτει το μαγαζί του εξωτερικού αλλά αυτές είναι μετρημένες στα πέντε δάχτυλα.

Πρόσφατο παράδειγμα, φίλος ήθελε έξι δέκτες δορυφορικούς και με ρώτησε αν μπορώ να τους φέρω εγώ από την Κίνα, του απάντησα όχι λόγω του γνωστού προβλήματος με το πήγαινε έλα της εγγύησης, του πρότεινα να του δώσω δέκτη ίδιο σε άλλη μάρκα που τον είχα στο μαγαζί αλλά προτίμησε τελικά να τους παραγγείλει από Κίνα.

Αποτέλεσμα : 2 από τους 6 δέκτες ήταν προβληματικοί και τα έξοδα για να τα στείλει πίσω ήταν ασύμφορα. Τον δέκτη τον βρήκε στα 50 ευρώ στην Κίνα και εγώ τον είχα 90. Μπήκε μέσα με αυτή την ιστορία.

Ένα απλό παράδειγμα σας φέρνω γιατί είναι πολλά που θα μπορούσα να γράψω αλλά δεν με παίρνει η ώρα...

Αυτά όλα είναι γνωστά σε όλους. Για να συνεχίζουν όμως να φεύγουν λεφτά στο εξωτερικό, κάτι δεν πάει καλά. Εγώ έφερα 2 ενισχυτές από Αγγλία και ακόμα και να μου χαλούσε ο ένας, πάλι κερδισμένος θα έβγαινα αν τον έστελνα πίσω για επισκευή. Αν μου χαλούσαν και οι δύο, θα ήταν απλά σαν να τους είχα πάρει από Ελλάδα. Το παράδειγμά σου είναι ακραίο πάντως. Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά άτομα σαν αυτό που περιγράφεις. μαζί με τα μεταφορικά και τον εκτελωνισμό, δεν πρέπει να είχε μεγάλη διαφορά και πάλι επέλξε να αγοράσει από μια χώρα που είναι πολύ μακριά και εκτός ΕΕ. Χαζή επιλογή, δύσκολο να την κάνει κάποιος.

Δεν είναι πάντα θέμα τιμής όμως, μην ξεχνάς ότι στην Ελλάδα, πάρα πολλά μαγαζιά έχουν ανοίξει από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτ' άλλο στη ζωή τους.... παραδείγματα άπειρα και δεν αναφέρομαι σε κανέναν κλάδο συγκεκριμένα.

Last edited:
Σχεδον διπλη τιμη... μιλας για ιδιο ακριβως δεκτη (σε προδιαγραφες)? Δικαιολογειται η διπλη αυτη τιμη μονο για το σερβις εδω (και αυτο αν χρειαστει) ή περιλαμβανει και αλλες χρεωσεις (υψηλοτερη φορολογια, υψηλοτερα ενοικια, ΟΑΕΕ κτλ κτλ)?

Ναι, με διαφορετικό κουτί όμως. Η διαφορά είναι στην τιμή του εισαγωγέα και φυσικά σε αυτά που έχεις στην παρένθεση...

Αυτά όλα είναι γνωστά σε όλους. Για να συνεχίζουν όμως να φεύγουν λεφτά στο εξωτερικό, κάτι δεν πάει καλά. Εγώ έφερα 2 ενισχυτές από Αγγλία και ακόμα και να μου χαλούσε ο ένας, πάλι κερδισμένος θα έβγαινα αν τον έστελνα πίσω για επισκευή. Αν μου χαλούσαν και οι δύο, θα ήταν απλά σαν να τους είχα πάρει από Ελλάδα. Το παράδειγμά σου είναι ακραίο πάντως. Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλά άτομα σαν αυτό που περιγράφεις. μαζί με τα μεταφορικά και τον εκτελωνισμό, δεν πρέπει να είχε μεγάλη διαφορά και πάλι επέλξε να αγοράσει από μια χώρα που είναι πολύ μακριά και εκτός ΕΕ. Χαζή επιλογή, δύσκολο να την κάνει κάποιος.

Δεν είναι πάντα θέμα τιμής όμως, μην ξεχνάς ότι στην Ελλάδα, πάρα πολλά μαγαζιά έχουν ανοίξει από ανθρώπους που δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτ' άλλο στη ζωή τους.... παραδείγματα άπειρα και δεν αναφέρομαι σε κανέναν κλάδο συγκεκριμένα.

Μαζί σου στα τελευταία αλλά..... όπως είπα και πιο πάνω δεν γίνεται εμείς τα μαγαζιά να φέρνουμε πράγματα σε μεγάλες ποσότητες. Δεν το αντέχουμε...

Για να θεωρείς ακραίο το παράδειγμά μου μάλλον δεν το έχεις ψάξει καλά. Σημειωτέον ότι δεν έγραψα για εισαγωγή από Ευρώπη αλλά από τρίτη χώρα....

Αποτέλεσμα : 2 από τους 6 δέκτες ήταν προβληματικοί και τα έξοδα για να τα στείλει πίσω ήταν ασύμφορα. Τον δέκτη τον βρήκε στα 50 ευρώ στην Κίνα και εγώ τον είχα 90. Μπήκε μέσα με αυτή την ιστορία.

Μην το δει η NOVA το ποστ αυτο γιατι δεν προκειται να ριξει ποτε την τιμη του PACE.:BDGBGDB55:

Μαζί σου στα τελευταία αλλά..... όπως είπα και πιο πάνω δεν γίνεται εμείς τα μαγαζιά να φέρνουμε πράγματα σε μεγάλες ποσότητες. Δεν το αντέχουμε...

Για να θεωρείς ακραίο το παράδειγμά μου μάλλον δεν το έχεις ψάξει καλά. Σημειωτέον ότι δεν έγραψα για εισαγωγή από Ευρώπη αλλά από τρίτη χώρα....

Ναι κατάλαβα ότι αναφερόσουν σε τρίτη χώρα, γι' αυτό και είπα ότι ο τύπος έκανε χαζή επιλογή. 240 διαφορά τιμής συνολικά, για 6 κομμάτια. Αν βάλεις 100-150 μεταφορικά και άλλα 50 εκτελωνισμό το λιγότερο, βγαίνει μια και τα ίδια περίπου. Αν τον έχασες θα ήταν για 40-60 .

Φταίτε και οι δύο. Ξέρεις γιατί?
Διότι αυτός ήταν ηλίθιος (δεν τον ξέρω) που για τόσο μικρό ποσό πήρε το ρίσκο, κι εσύ γιατί όταν βρίσκεσαι μπροστά σε έναν ηλίθιο και σε μια τέτοια κατάσταση (αν το ήξερες φυσικά εκ των προτέρων), καλύτερα να βγάζεις λίγα παρά να μην βγάζεις τίποτα. Και το κυριότερο είναι ότι αυτός πήρε το μάθημα που του έδωσες και τέτοια βλακεία δεν θα ξανακάνει, αλλά πολύ πιθανό να μην ψωνίσει από εσένα μελλοντικά, λόγο εγωισμού.

Last edited:
Ηλίθιος δεν είναι, το αντίθετο μάλιστα. Ήθελε να το δοκιμάσει και το δοκίμασε, ήταν κάτι που ήταν σε γνώση του αφού του το είχα πει...

Είναι φίλος και θα παραμείνει φίλος, δεν χαλάω χατήρια και δεν χάθηκε ο κόσμος για 20-30 ευρώ. Την υγειά μας να έχουμε.....:D