Τεχνικές εργασίες αναβάθμισης NOVA σε DVB-S2 / MPEG-4

και παλι ομως Πανο,δεν θα υπαρχει προβλημα πολυ χαμηλου σηματος?

Ένα splitter κόβει το σήμα κατά 3,5 με 4 dB (3 από τον υποβιβασμό στα δύο και το υπόλοιπο από απώλειες συνδέσεων). Δεν υπάρχει πρόβλημα αν το καλώδιο είναι καλό και όχι πολύ μεγάλο.

Ο ΟΤΕ έχει ήδη όλους τους αναμεταδότες στο ίδιο τεταρτημόριο φάσματος και γι' αυτό θα μπορεί να δουλέψει ΚΑΙ με ένα καλώδιο, αλλά αν θες εγγραφές και από άλλα κανάλια (ελεύθερα στις 9 ή σε άλλους δορυφόρους) τότε θα χρειάζεσαι και εκεί 2 καλώδια.

Τα έκαναν λίγο σαλάτα ή μου φαίνεται; Πρόσθεσαν +3 κανάλια στην 11823 φτάνοντας τα 11 και η 12169 έχει μείνει στην ουσία με 7 κανάλια. Επίσης υπάρχει πρόβλημα με το EPG του Μακεδονία TV που μεταφέρθηκε στην 11823.

@malakudi

τα μετεφεραν μαλλον για να συνεχισει η τροφοδοσια σε επιγειους... δηλαδη να να μεινουν για λιγο ακομα σε mpeg2.

παντως η 11823 ηταν πολυ αδεια.

επισης εβαλαν το euronews στην θεση 112

ας ελπισουμε στην 12169 να μπει κανα νεο hd!

Last edited by a moderator:
Προσωπικά δεν είδα καμία διάφορα στην εικόνα συγκριτικά με την πρώτη αναβάθμιση . Η δεν βλέπω καλά ή θέλω καινούργια τηλεόραση :music-smiley-005:

Αν κάποιος δεν κάνει την προβλεπόμενη διαδικασία, θα πρέπει αύριο να αφήσει για 15 λεπτά τον δέκτη στην 10.930 όπως την προηγούμενη φορά?

Re: Απάντηση: Τεχνικές εργασίες αναβάθμισης NOVA σε DVB-S2 / MPEG-4

γιατι εχεις καποιο προβλημα ληψης?
εαν τα βλεπεις κανονικα τα καναλια σου,δεν κανεις τιποτε.
εαν εχεις προβλημα,κανεις απλα ενα scan.
δεν νομιζω οτι χρεαζεσαι κατι αλλο.

Re: Απάντηση: Τεχνικές εργασίες αναβάθμισης NOVA σε DVB-S2 / MPEG-4

σημερα το βραδυ ελεγε.εγω το αφησα στο ns7 και το πρωι που σηκωθηκα δεν ειχα προβλημα.
επισης δεν ειδα και καμια διαφορα στην εικονα.

Αυτό που χρειάζεται είναι φτιάξιμο του μπουκέτου(αν κάποιος είχε προσωπικό μπουκέτο)από την αρχή.Έγιναν λίγο σαλάτα μερικά κανάλια.

οπα...!
τωρα καταλαβα τι εχει γινει..
μολις εβαλα edt,μου εδειξε κωδικοποιημενο.
εχω φτιαξει δικο μου πακετο αγαπημενων,οποτε ειχαν μεινει οι mpeg2,οι οποιες δουλευουν ακομα(εκτος της edt).
οποτε παμε βαση του πακετου Nova και ξαναστηνουμε το πακετο αγαπημενα που θελουμε.

**
με προλαβε ο hdanca..:2thumb22sup:

Απ οτι καταλαβα απλα χρειαζεται να εχεις ανοιχτο τον αποκωδικοποιητη την στιγμη που γινεται η αναβαθμιση, γιατι εγω ξεχασα να το βαλω στο ΝΣ7 και εβλεπα στο ΝΣ1 αλλα ολα τα καναλια ειναι οκ.

εαν τα βλεπεις απο το ετοιμο πακετο nova εισαι οκ.
εαν τα βλεπεις απο δικο σου αγαπημενο πακετο,βλεπεις τα παλια.

Εμενα παντως δεν μου εχει epg στο σκαι και στο Μακεδονια,το κανει και σε εσας αυτο?

Τα βλέπεις μέσα από το μπουκέτο που έχεις φτιάξει,γι αυτό.Δυστυχώς,πρέπει να τα σβήσεις και να φτιάξεις από την αρχή το μπουκέτο σου.Θα φτιάξουν όλα.

Tα νευρα μου εχουν γινει τσαταλια...ειμαι μιση ωρα στο τηλεφωνο κι ακομα να απαντησουν.
Το προβλημα μου ειναι το εξης :
Απο την αναβαθμιση της 10 Σεπτεμβριου δεν εμφανιζονται τα καναλια history, national wild κτλ. (ολα της συχνοτητας 11823)
Εκανα απειρα σκαν, ρεσετ, αλλα τα καναλια δεν ηρθαν ποτε...
Αυτον τον μηνα (τριτος απο την ενεργοποιησση), μου ηρθε ο λογαριασμος 35 ευρω, πιθανολογω λογω των HD καναλιων, τα οποια λειτουργουσαν μονο τις δυο πρωτες εβδομαδες και μετα εξαφανιστηκαν απο την λιστα, αλλα δεν ειχα δωσει σημασια επειδη ετσι κι αλλιως δεν τα ηθελα.

Τελοσπαντων προσπαθω να βρω μεσω google καποιο φυσικο καταστημα nova, ωστε να παω με τον αποκωδικοποιητη στο χερι να τον δοκιμασουμε και μου ειναι αδυνατο να βρω.
Ουτε ενα φαξ να στειλω παραπονα ... τιποτα ρε παιδι μου, μονο ενα τηλεφωνο που δεν το σηκωνουν ουτε μετα απο μιση ωρα.
Μενω Παγκρατι, αν μπορει καποιος φιλος να με βοηθησει για καποιο καταστημα.

Απο την αναβαθμιση της 10 Σεπτεμβριου δεν εμφανιζονται τα καναλια history, national wild κτλ. (ολα της συχνοτητας 11823)
Εκανα απειρα σκαν, ρεσετ, αλλα τα καναλια δεν ηρθαν ποτε...
Εννοείς της συχνότητας 11938. Προφανώς χρειάζεται εκ νέου στόχευση του δορυφόρου, εργασία που αναλαμβάνει δωρεάν τεχνικός nova.

Last edited:
Πηρα τηλεφωνο.
Αυτο φιλε ειναι καταστημα forthnet.
Δεν εχουν δυνατοτητα για τεχνικο ελεγχο αποκωδικοποιητων, αλλα μου εδωσαν την διευθυνση καποιου τεχνικου. Ευχαριστω.

Σεραφειμ στο τεταρτο ποστ γραφει τα εξης:
1η. Συντονιστείτε σε κάποιο από τα προγράμματα του πρώτου αναμεταδότη (11823GHz) όπως το Novasports 7, το Disney, το Novacinema 1, ή το Novasports 1, και παραμείνετε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για 15 λεπτά περίπου.
Οπως επισης και σε αλλο φορουμ λενε για την συχνοτητα 11823 εδω

Μολις ξαναεκανα σαρωση δικτυων και στην συχνοτητα 11823 βρηκε περι τις 19 υπηρεσιες ΤV, αν και θα ορκιζομουν οτι μεχρι και την προηγουμενη εβδομαδα δεν εβγαζε καμμια.
Η συχνοτητα 11938 δεν εμφανιστηκε καθολου κατα την σαρωση!!!!!
Ενοειται οτι παλι λειπουν ολα τα καναλια της αναβαθμισης, οπως και τα HD που μαλλον πληρωνω κανονικα.

Επεξεργασία:
Αααααα
Καταλαβα ... εννοει οτι για να ενεργοποιηθει η αναβαθμιση των καναλιων της συχνοτητας 11938, πρεπει να παραμεινεις επι 15λεπτου σε καποιο απο τα καναλια της συχνοτητας 11823.
Αρα ο αποκωδικοποιητης μου δεν σκαναρει καθολου την συχνοτητα 11938.