Όντως, έγινε η αναβάθμιση πρόσφατα από Ε-Μ1ΙΙ & 75-300 σε ΟΜ-1ΙΙ & 300f4.Καλά δε ντρέπεσαι?
Το om1 mkii βλέπω στα specs και 300mm f4? Και δε λες τίποτα?
Κυρίως λόγω του ότι δε βλέπω pre-capture και >20fps να έρχονται σε Ζ8 (αποδείχτηκε περιορισμός σε hardware και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση για firmware update).
Η δε Ζ8ΙΙ ρεαλιστικά θα έλθει σε διετία+ και βάλε άλλο έναν χρόνο μέχρι να πέσει σε προσφορά.
Δηλαδή 3-4 χρόνια μέχρι να έχω σώμα Νίκον με καλό precapture και 30-40fps, κάτι που με τα τωρινά δεδομένα βλέπω ότι χρησιμοποιώ και κάνει διαφορά (με τη Ε-Μ1ΙΙ και τα 50fps precapture δίχως AF/metering). Η ΟΜ-1 έχει αυτά που θέλω με καλό AF (κάτι που η Ε-Μ1ΙΙ χωλαίνει ιδιαίτερα).
Έτσι έχωσα τα λεφτά που κρατούσα/μάζευα για μεταχειρισμένο nikon F 5/600f4 σε αυτό το κιτ.
Μεταχειρισμένος 300f4 από black friday ( -20% προσφορά και έπεσε στα 1300€ με 6 μηνη εγγύηση) και άλλα τόσα για ΟΜ-1ΙΙ από παράγκα.
Δεν μπορώ να πω πολλά τώρα γιατί δεν το έχω παραπάνω από εβδομάδα.
Η πρώτη φορά επί του πεδίου ήταν καλή, με βάση το πόσο λίγο ξέρω το σώμα/λειτουργίες βέβαια.
Το πραγματικό τεστ φυσικά θα γίνει την Άνοιξη όταν θα είμαι πολύ περισσότερο έξω.
Η Ε-Μ1ΙΙ θα φύγει βέβαια, πολύ καλή κάμερα για τα λεφτά της, αλλά δεύτερη Μ43 δεν χρειάζομαι στο κιτ.