Τεχνικές προδιαγραφές VDSL 50 σε καμπίνα μικρής απόστασης

Το έχω προσέξει και εγώ, σε απλοποιημένη περιγραφή,
φεύγουμε από εδώ σφαίρα, αναμειγνύονται δρομολογητές Αμερικής, οι οποίοι αυξάνουν ( επιβαρύνουν το Ping) με καθυστέρηση στην διαδικασία δρομολόγησης προς Ευρώπη.
Οι Γερμανοί που περνάνε από τα ίδια μονοπάτια δρομολόγησης έχουν 10ms προς USA και άλλα 10ms για επιστροφή, = 20ms στο Game Server.
Εμείς φορτωνόμαστε με ένα καπέλο 30ms εντος USA + τα 20ms ( 10 GR + 10 επιστροφή από USA), και φτάνουμε τα 55ms όταν το παίγνιο κάνει χρήση συγκεκριμένου μεγέθους πακέτα, τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες του.

Και εφόσον εστιάσαμε στο αληθινό πρόβλημα, το ερώτημα είναι ποιος ευθύνεται για την απώλεια επιδόσεων? (αναζήτηση ευθυνών)
Η OTEGlobe είμαι σίγουρος ότι γνωρίζει την αρνητική κατάσταση, την αποδέχεται λόγο συμφερόντων ?
Η οπτική ίνα αντιπροσωπεύει την ταχύτητα του φωτός, και η διαχείριση δρομολόγησης γινετε με μηχανήματα του 2010.

Μια άλλη εποχή, περνάγαμε από 35 hops, και σήμερα με λιγότερους πάλι στην από κάτω είμαστε.

Για να φτάσουμε Γερμανία - Hetzner, δεν περνάμε ΗΠΑ. Για να φτάσουμε ΗΠΑ, ακόμα και από Γερμανία, απαιτούνται >~100ms σε κάθε περίπτωση roundtrip.

Το πρόβλημα δεν είναι ακριβώς πρόβλημα, τουλάχιστον δεν λογίζεται ως τέτοιο.
Στο GR-IX έχει τη δυνατότητα κάθε provider να διασυνδεθεί με ένα συγκεκριμένο rate.
Στις περιπτώσεις τις οποίες ο provider του destination που μας ενδιαφέρει έχει PoP -point of presence στο GR-IX, τότε φτάνουμε μέσω του δικτύου του παρόχου μας μέχρι το GR-IX. Από εκεί και πέρα, η δρομολόγηση γίνεται μέσω του δικτύου του provider.

Μπορεί εν προκειμένω σε σχέση με τη διασύνδεση του ΟΤΕ, το δίκτυο του εκάστοτε provider, να προσθέτει σε latency.
Ωστόσο, μέσω του GR-IX, μπορούν οι πάροχοι να χτίσουν neutral local caches που να μην είναι εντός του εκάστοτε ISP λ.χ.
Ούτε μηχανήματα το 2010 χρησιμοποιούνται, ούτε πρόβλημα στη διασύνδεση είναι πάντως. Η συμπεριφορά αυτή είναι by design.

Το γιατί φτάνεις σε 65ms στη Hetzner, είναι περίεργο, σε εμένα, τα τελευταία hop έχουν ως εξής:

4 2 ms 2 ms 2 ms kolasr01-hu-0-5-0-0.ath.OTEGlobe.gr [62.75.3.13]
5 40 ms 39 ms 41 ms 62.75.6.190
6 41 ms 41 ms 43 ms oteglobe-gw.hetzner.com [213.133.113.37]
7 42 ms 43 ms 43 ms core0.fra.hetzner.com [213.239.252.17]

20ms round trip με Αμερική δεν υφίσταται... όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο είναι στην καλύτερη ψεύτης :D

Θεωρώ ότι υπάρχει ένα κομμάτι του παζλ που ακόμα λείπει, ανέφερα στατιστικά και από διαφορετικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς.
Κάποιοι παραμένουν ευνοημένοι, και δεν είναι το θέμα φυσικής απόστασης.

Ας κρατήσουμε ότι βγήκε από την συζήτηση ως κέρδος από την ανταλλαγή ιδεών.
Σε τελική ανάλυση, ούτε η αγορά χρυσού ρουτερ, δεν μπορεί να βοηθήσει όταν βγαίνεις στα διεθνή νερά.