Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Όντως το μικρό κοχύλι είναι απίστευτο.... όχι βέβαια πως το άλογο πάει πίσω.....:worshippy:

Παιδιά ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, στενοχωριέμαι μόνο που δεν βρίσκω τον χρόνο όπως παλιότερα για να βγάλω τα σχέδια που έχω κιόλας "κομμένα" στο εργαστήρι μου.

@ Waldorf, G. Red και Χιώτη (ελπίζω να μην ξέχασα κάποιον), οι δημιουργίες σας είναι πανέμορφες. Βλέπω το σκιάχτρο βρήκε και άλλον θαυμαστή και το δικό μου βρήκε αδερφάκι εδώ μέσα. Πολλά μπράβο!

Τελειωσε το πρωτο σταδιο τριψιματος.
Αρχικα το dremelaki ειναι σωτηρια στο σκληρο ξυλο για τις κοφτερες ακρες σε τοσα κομματια, τις λειανε στο πι και φι. Μετα ο σπογγος 60 grit και μετα η λιμα νυχιων στα 120. Σειρα εχει το κανονικο γυαλοχαρτο 240.

Τελειωσα το αεροστατο, την μπαλα βολευ και το κινεζικο. Την μπαλα ποδοσφαιρου την παρατησα γιατι ειναι μικρα τα κομματια και εχει πολυ ταλαιπωρια καθως το ξυλο ειναι πολυ σκληρο.

P1050179.jpg

Απάντηση: Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Τελειωσε το πρωτο σταδιο τριψιματος.
Αρχικα το dremelaki ειναι σωτηρια στο σκληρο ξυλο για τις κοφτερες ακρες σε τοσα κομματια, τις λειανε στο πι και φι. Μετα ο σπογγος 60 grit και μετα η λιμα νυχιων στα 120. Σειρα εχει το κανονικο γυαλοχαρτο 240.

Τελειωσα το αεροστατο, την μπαλα βολευ και το κινεζικο. Την μπαλα ποδοσφαιρου την παρατησα γιατι ειναι μικρα τα κομματια και εχει πολυ ταλαιπωρια καθως το ξυλο ειναι πολυ σκληρο.

Σαν να μου φαίνεται ότι άλλαξες στρατόπεδο ή κατέκτησες & αυτό της Intarsia !
Ωραίες δημιουργίες !

χαχα, μπα δεν αλλαξα στρατοπεδο, ακριβως ιδια εργαλεια, ακριβως ιδια πρωτη υλη χρησιμοποιειται και ιδια διαδικασια ακολουθειται.
Για μενα ειναι μικροξυλοκατασκευες ολα αυτα. Απλα επειδη εχουμε αλλο νημα για intarsia, τα βαζω εδω.

Τελειωσα τα δυο παραπανω τεμαχιακια, την μπαλα βολευ και το κινεζικο.
Για να πω την αληθεια θα τα προτιμουσα αβερνικωτα, αλλα δεν θα ειχαν καμμια προστασια. Ισως επρεπε να χρησιμοποιουσα βερνικι σατινε (λιγοτερο γυαλιστερο) απο αυτο που χρησιμοποιησα(glossy/brilliant).

27575770333_bd057508fd_c.jpg

Thanks Nick!

Για οσους εχουν τον oscillating sander, ειναι καλη ιδεα να δοκιμασουν να βαλουν ενα κομματι γυαλοχαρτο πανω στο μεγαλο βαρελακι -με την μικρη ροδελα.
Αν και κινειται και πανω κατω, κινειται αρκετα αργα, και δεν εμποδιζει την επιπεδη λειανση μικρων τεμαχιων.

28156379086_12c5c2f5e9_c.jpg

Εδω το 80αρι γυαλοχαρτο (οπως το παραπανω) σε κοντινο πλανο.

28197549825_22e508fde2_c.jpg

Απάντηση: Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Εχουμε και απο μοριοσανιδα :))

28120421731_d7a40f6425_b.jpg

Σαν να βλεπω φωτογραφια της Παλαιστινης απο καποιο λοφο...
Μιχαλη μεγαλη υποθεση και η μακροφωτογραφιση.

Αλλος κοσμος Νεκταριε, πραγματικα αλλος κοσμος, που ειναι μπροστα στα ματια μας και δεν τον βλεπουμε!!

Ετοιμο και το αεροσκαφος!
Η βαση δεν ειναι κολλημενη καθως θα σκεφτω κατι που να δενει καλυτερα με το πολυχρωμο αεροπλοιο.

28099257522_66296b7f64_c.jpg

Τι υπεροχα πραγματακια ! Αν ειμουν και εγω μαστορας θα εφτιαχνα μια σκακιερα :)