Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Απάντηση: Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Πολύ όμορφα όλα. Ποιό είναι το ιδανικό πάχος ξύλου για την τεχνική αυτή?

Δεν είμαι ειδικός να σου απαντήσω απόλυτα σε αυτή την ερώτηση αλλά θα σου πω σύμφωνα με αυτά που έχω φτιάξει . Το έχω δοκιμάσει με 18αρι έλατο και 8 MDF , το MDF αν εξαιρέσεις ότι δεν μου άρεσε η ύφη και το ότι δεν είχε νερά , δεν είχε και βάθος η κατασκευή , φαινόταν αρκετά επίπεδο .Το 18άρι έλατο απο την άλλη είναι αρκετά αξιοπρεπές με σχετικά καλά νερά ευκολοδούλευτο αλλά δεν με ικανοποιεί τόσο πολύ το φινίρισμά του και θα το ήθελα λίγο πιο λεπτό.

Αν είχα την δυνατότητα θα το έκανα με 15άρι καλό ξύλο και άντι για ακρυλικά θα το περνούσα με τα χρωματιστά '' stan '' που είχε παρουσιάσει ο ΧΙΩΤΗΣ (αν δεν κάνω λάθος) τα οποία θα αναδείκνυαν απίστευτα τα νερά.

Κανείς δεν είναι ειδικός και μάστορας. Όλοι την άποψη μας λέμε. Ευχαριστώ για την δική σου.

Και αν έχεις πρόσβαση σε ξύλα με διαφορετικούς φυσικούς χρωματισμούς απο 1 έως 2 εκατοστά (όπως γίνετε κανονικά η τεχνική intarsia ) τότε το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κανείς δεν είναι ειδικός και μάστορας. Όλοι την άποψη μας λέμε. Ευχαριστώ για την δική σου.

:2thumb22sup:

Το μεγαλυτερο ξυλο παχους που εχω χρησιμοποιησει σε intarsia ηταν περιπου 18 χιλιοστα και το μικροτερο περιπου 8μμ.
Μπορω να πω οτι η διασταση 8-12 χιλιοστα βρισκω οτι ειναι η καλυτερη και πιο ευκολοδουλευτη. Για μικρα εργακια (διασταση <10 εκατοστα) τα 8μμ και για μεγαλυτερα τα 10+ χιλιοστα.

Έχω μερικά ξύλα για μια πρώτη επαφή
47a61b0bd433cad50c111df4e1d67743.jpg

0ba561edef89f719e7e48a1c0c4e20ce.jpg

Με τόσα ξύλα φτιάχνεις έργα σε κλίμακα 1:1 !!!!
Αφού έχεις ξύλα και αν θες να συνδυάσεις διαφορετικά κομμάτια μεταξύ τους αυτή η σειρά βίντεο σου εξηγεί αναλυτικά τον τρόπο , αλλά είναι αρκετά χρονοβόρο .

Διαφορετικά ενα εκτυπωμένο κομμάτι του σχεδίου το κολλάς πάνω σε ένα ενιαίο κομμάτι ξύλο (αφού πρώτα απο κάτω βάλεις χαρτοταινία για για να μην σου μείνει κόλλα πανω στο ξύλο ) και μετά κόβεις πάνω στις γραμμές ( αρίθμηση πάνω στο σχέδιο το οποιο θα το έχεις για για δεις στο τελος την συναρμολόγηση και τα χρώματα και όταν τελειώσεις με μολύβι στην κάτω μερια του κομμένου ξύλου για να μην μπερδέψεις τα κομμάτια αν είναι πολλά ) καλό τρίψιμο όλες τις πάνω γωνίες , τρίψιμο όλα τα κομμάτια ξεχωριστά , βάψιμο - σέγνωμα , κόλλημα τα κομμάτια , και τοποθέτηση πλάτης και είσαι έτοιμος .

Sorry αν σε κούρασα με την ίσως αχρείαστη ανάλυση .

Και το βιντεάκι

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

GRed (Γιώργο,αν δεν κάνω λάθος) ΜΠΡΑΒΟ!
Πολύ καλά όλα και ιδιαίτερα τα πετούμενα!(τα πουλιά εννοώ,γιατί και τα αγγελάκια "πετούμενα" είναι,αλλά δεν είναι και πολύ του γούστου μου ως θέμα).

Έχω μερικά ξύλα για μια πρώτη επαφή
47a61b0bd433cad50c111df4e1d67743.jpg

0ba561edef89f719e7e48a1c0c4e20ce.jpg

Ο μη ειδικός και ο μη μάστορας !
Εγω οταν βλέπω κατι τετοια μου λέω:
Που πα ρε Καραμήτρο ;

Sent from my iPad using Tapatalk

4 τελευταία (μέχρι τα επόμενα ) εργάκια .

Τα χρώματα στα πουλιά δεν είναι τόσο έντονα όσο στα προηγούμενα , και το ένα μάτι silvestro αλληθωρίζει (θα διορθωθεί κάποια στιγμή )

20161207_163040_zpsi3blu5be.jpg

20161207_163029_zpsnurbazmv.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

GRed (Γιώργο,αν δεν κάνω λάθος) ΜΠΡΑΒΟ!
Πολύ καλά όλα και ιδιαίτερα τα πετούμενα!(τα πουλιά εννοώ,γιατί και τα αγγελάκια "πετούμενα" είναι,αλλά δεν είναι και πολύ του γούστου μου ως θέμα).

Σωστά Γιώργος , σε ευχαριστώ !!!!

Γιώργο ζητάω απεγνωσμένα link ή σχέδιο για τον Συλβέστρο και τον Τουίτη!!!!!!
Έχεις ανέβει επίπεδο φίλε!Πολλά μπράβο!

Απάντηση: Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Γιώργο ζητάω απεγνωσμένα link ή σχέδιο για τον Συλβέστρο και τον Τουίτη!!!!!!
Έχεις ανέβει επίπεδο φίλε!Πολλά μπράβο!

Ναι ρε Γιώργο, που θα τα βρούμε αυτά; Θα τρελαθούν τα μικρά αν τους τα φτιάξω.

Φιλε, δεν ξέρω τι λες για τα χρώματα, είναι υπέροχα... :SFGSFGSF:

Πραγματικά δεν περίμενα να σας αρέσουν τόσο πολύ , σας ευχαριστώ !!!!

Η αστείρευτη πηγή είναι το Pinterest !!!!

Αυτό που κάνω είναι να βρώ την φωτογραφία να της πειράξω το μέγεθος με την ''ζωγραφική '' των windows , ( το πραγματικό μέγεθος που τα έφτιαξα είναι : το γατί 23 επί 14 περίπου και το κιτρινοπούλι 9 επί 9 περίπου , ) και μετα να κάνω το σχέδιο απο πάνω με ένα ριζόχαρτο .

Το γατοπούλι αν υπάρχει η δυνατότητα να το κάνετε μεγαλύτερο θα δείξει ακόμα καλύτερα .

Οι φωτογραφίες είναι αυτές , αλλά δυστυχώς δεν έχω κρατήσει τα αρχεία που τα έχω φτιαξει στο σωστό μέγεθος .

Screenshot_2016-11-04-19-21-29_zpsz7nfbfut.png

Screenshot_2016-11-04-19-21-56_zpses6uiu0c.png

Re: Απάντηση: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Συγχαρητήρια Γιώργο,πανέμορφα είναι όλα

Γιώργος ο Καλλιτέχνης
Αρχίζουμε και μαζεύουμε παρατσούκλια, το αντιλαμβάνεστε ;
Καταπληκτικα, αλλα κι εγω ξεχώρισα Σιλβέστερ, τουιτυ
Μπράβο και πάλι.

Sent from my iPad using Tapatalk