Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Φοβερες οι δημιουργιες σας παιδια.

Ξεκινησα και εγω ενα προχθες με σκοπο να το βαλω στο τραπεζι των ευχων αλλα μου κοπηκε η λαμα....
Κανω να πιασω μια απο το ραφακι που εχει η μηχανη και ειχαν εξαφανιστει....

Χθες πηρα αλλες απο το u-tools να συνεχισω.

Λίγο intarsia,λίγο χρώμα,λίγο κάψιμο (όπως λέμε λίγο κρασί λίγο θάλασσα και τ`αγόρι μου!) και (σχεδόν) έτοιμη η ταμπέλα για την πόρτα του δωματίου του ανηψιού μου:
IMG_20160621_175658.jpg
Μένει να το κολλήσω σε λεπτό κόντρα πλακέ (ή ό,τι βρω) και να του βάλω κρεμαστάρι.
Μ`'αρεσε το ρημάδι παρ`όλες τις ατέλειες.Άλλωστε είναι ουσιαστικά το πρώτο μου έργο intarsia (σχεδόν!)

Ειναι σχεδον απιστευτο τι μπορεις να κανεις με ενα ειδικο εργαλειο με το που το αγοραζεις, φτιαχνοντας κατι με τεχνικη που παλι την πρωτοδοκιμαζεις !!!

Παρα πολυ ομορφο και χαρουμενο, μπραβο!!

Εαν ειναι κολλημενα καλα τα τεμαχια, εγω θα εβαζα (θα κολλουσα) μονο μια στενη λεπτη λωριδα ξυλου απο πανω μεχρι κατω και πανω της το κρεμασταρι για την πορτα.

Σας ευχαριστώ για τα ενθαρυντικά σας λόγια,αν και δεν πόσταρα για να πάρω "μπράβο",αλλά για να τονίσω τη δυσκολία της τεχνικής για όσους μας φαινόταν απλό!
Πήρα αυτήν https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7834 ελλείψη χρημάτων,αλλά μια χαρά μου φαίνεται.Βέβαια δεν έχω μέτρο σύγκρισης μιας και πρώτη φορά χρησιμοποιώ τέτοιο εργαλείο,οπότε καλή θα μου φαινόταν.

Μπράβο σας κύριοι,ωραία πράγματα
Δημήτρη (waldorf) Kαλή αρχή καί καλές δημιουργίες εύχομαι.
Μιά ερώτηση πώς καί δέν αγόρασες τήν επιτραπέζια σέγα τής Einhel πού έχει 95 ευρώ,και πήρες τήν Scheppach πού έχει 115 ευρώ,έτσι καί αλλιώς ίδια πράγματα είναι καί οι δύο νομίζω

Eυχαριστώ για τα καλά σας λόγια:)
Δημήτρη η einhel δεν παίρνει ακέφαλες λάμες (ή όπως τις λένε) και δεν θέλω να κάνω πατέντες σε αμφιβόλου ποιότητας εργαλεία (την είδα κι από κοντά στο praktiker και δεν μου φάνηκε τόσο στιβαρή όσο η μπλέ κινέζικη που πήρα εγώ,βέβαια ο καιρός θα δείξει!).Συν ότι ακριβώς επειδή είναι αμφιβόλου ποιότητας,προτίμησα να εμπιστευτώ ένα μαγαζί που θα με καλύψει σε κάθε πρόβλημα και δεν θα`χει μα-μου (πρώτη φορά ψώνισα απ`το κέντρο βίδας και μόνο καλά λόγια έχω να πω)...
Και Νίκο....Τέρμα τα πλαστικά απ`τα βάθη της Κίνας (και για παιδιά και για μεγάλους).Έτσι κι αλλιώς πάντα προσπαθούσα να αποφύγω αυτού του είδους δώρα (κυρίως για τα παιδιά),αλλά μου κόστιζε μια μικρή περιουσία,οπότε ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία.....Και ακριβώς όπως το είπες:είναι δώρα με ψυχή!

Καλή αρχή κι από μένα waldorf.

Στην einhell κατάφερα να βάλω με μια απλή πατέντα με κλέμενς νηματοειδή λάμα της stanley. Μόνο αυτή μπόρεσα να βρώ στη Λευκάδα.
http://toolshouse.gr/εργαλεια/αναλώ...y-0-15-402-ανταλλακτική-λάμα-καρβιδίου-για-σ/.

Αύριο μάλλον μου έρχονται αυτές οι σπειροειδείς λάμες http://www.vardakas-tools.gr/products/productid/1379 θα δοκιμάσω πάλι με τον ίδιο τρόπο και θα σας πω.

Μια ερώτηση τώρα γιατί φρακάρισα ! Πως θα κόβατε τα νύχια του αητού που είναι 1 χιλ. ; Μου φαίνεται αδύνατο. Σκέφτομαι να κόψω όλο το δάχτυλο και απλώς να χαράξω και να χρωματίσω το νύχι.

tQ7eKde.jpg

Αν αυτο που βλεπω ειναι το κοκκινο το κινεζικο κοντρα πλακε μην το κοψεις καθολου το χιλιοστο . Εγω μια φορα εκοψα σχεδιο σε κοκκινο κοντρα πλακε και ηταν και η τελευταια φορα .Χρησιμοποιω το κοντρα πλακε σημυδας που ειναι μεν ειναι πιο ακριβο, αλλα δεν διαλυεται ευκολα σε πολυ μικρες κοπες.

Αυτό είναι. Όμως, ανεξαρτήτως υλικού, μπορείς να κάνεις τόσο μικρή κοπή ; Τρίγωνο βάσης 1 χιλ. και ύψος 1 χιλ. ; Έχω και 2,25 πρεσβυωπία !!!

Αυριο μεθαυριο τελειωνω ενα αλογο που εφτιαξα , οταν δεις την κοπη στο ματι θα απορησες οπως και εγω ακομα απορω πως καταφερα και εκανα τοσο μικρη κοπη .
Μερικοι χρησιμοποιουν μεγεθυντικο φακο .
1 χιλιοστο κοπη ειναι παρα πολυ μικρη κοπη βεβαια, μηπως να τον εφτιαχνες μεγαλυτερο τον αετο?

Είναι μια λύση που σκέφτηκα κι εγώ αλλά μάλλον θα κάνω τα νύχια με πιο σκληρό ξύλο.

Στάλθηκε από το IdeaTab S6000-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ή να το κάνω με πυρογραφία.

Στάλθηκε από το IdeaTab S6000-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πυρογραφια ειναι μια καλη ιδεα ,με αλλο ξυλο θα αγανακτησεις τοσο μικρα να τα ταιριαξεις.

Μετα το αλογο "οικογενειακη εκδοση" που ειχα φτιαξει πριν λιγο καιρο ειπα να φτιαξω μια πιο "σπορ εκδοση" !:flipout:
Το παλευω 2,5 εβδομαδες μου πηρε 8 ωρες συνολικης απασχολησης (κοψιμο,τρψιμο,βαψιμο,κολλημα) και εχει τα περισσοτερα κομματια που εχω φτιαξει μεχρι τωρα ,84 τον αριθμο!!
Ειναι κομμενο σε 6mm κοντρα πλακε σημυδα και η πλατη ειναι απο ξυλο πευκου. Η πλατη δεν ειναι τελειωμενη ακομα γιατι περιμενω wood stain να την περασω .
Τα φτερα ,χαιτη και οπλες ειναι βαμμενα με ακρυλικο χρωμα αραιωμενο και ολο εχει περαστει ενα χερι βερνικι σε σπρευ . Το μηκος του αλογου ειναι 30cm πλατος και 25 cm υψος.

attachment.php
[/IMG]

Δε χορταινω να το βλεπω, γεια στα χερια σου!!!

Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι το κεφαλι ισως να το σηκωνα ~1 χιλιοστο παραπανω για να ξεχωρισει καλυτερα απο το φτερο.

Stain που βρηκες στην Ελλαδα? Τι αποχρωσεις πηρες?

Πολύ ωραίο! Προσωπικά θα προτιμούσα να είχες καλύψει τους ρόζους, αν δεν μπορούσες να τους αποφύγεις.

Λογικα με το stain (φανταζομαι να ειναι σκουροχρωμο) που θα περασει την βαση, θα καλυψει σε μεγαλο βαθμο τους ροζους.

Μιχαλη δεν ξερω αμα εχει αναφερθει αλλα παραγγειλα απο Αμερικη keda dye μπες στο site τους να δεις πως δειχνει το stain πανω στο ξυλο ,ειναι απιθανο.

Panava δεν εχει τελειωσει η βαση ακομα, περιμενω τα stain που ειπα στον Μιχαλη να δω πως θα δειξει, και αν δεν μου αρεσει θα κολλησω το ποδι του αλογου πανω στους ροζους η θα κοψω αλλη βαση!

Τα stain εινα τα 5 βασικα χρωματα αλλα με μιξεις κανει οποιο θες ! Ακουω γνωμες για την βαση.

Τέλειο, μπράβο greekn1c ! Νομίζω ότι η βάση είναι μιά χαρά. Δεν πειράζει για τους ρόζους, ίσα ίσα αν βαφτεί σε σκούρα καρυδιά ματ θα δείχνει υπέροχα.

Εγώ τελείωσα πρίν λίγο (δεν έχει τραβήξει ακόμη το βερνίκι) ένα αητό που με παίδεψε αρκετά λόγω των πολύ μικρών κομματιών.

7h0hpa1.jpg