Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Ένα απλό (παιδικό) σχεδιάκι.Το έφτιαξα πριν αρκετό καιρό "στο φτερό",και ουσιαστικά μας έδωσε τη βασική ιδέα για τις μπομπονιέρες (που έχω αναφέρει στο άλλο νήμα).
IMG_20160826_121535.jpg
Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο,αλλά ήθελα να "ανεβάσω" λίγο το νήμα.Ελπίζω ότι σύντομα (αν όλες οι συνθήκες το επιτρέψουν),θα καταπιαστώ μ`ένα πιό απαιτητικό intarsia project που έχω κατά νου.

Τι εννοείς δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.
εγώ δεν το βγάζω αυτό.. είναι πολύ όμορφο..

Ευχαριστώ κατ`αρχήν.
Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο,γιατί όπως είπα στην αρχή το έκανα "στο φτερό',τα κενά και το "πολύγωνο" του φεγγαριού είναι μάλλον απαράδεκτα για intarsian!
Ωστόσο παραμένει ένα πολύ καλό παιδικό σχέδιο,και παρά τις ατέλειές του εγώ το χάρηκα πολύ.(για να μην αναφέρω και τη χαρά που έκανε ο μπόμπιρας μόλις το είδε!)

Σχεδια απο που βρισκετε ωρε παλικαρια...???
μιας και ο λογος που πηρα την επιτραπεζια σεγα ειναι για να φτιαχνω τετοια πραγματακια για την μικρουλα μας...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επισης θα βοηθουσε πολυ ΑΝ και υπαρχουν πολλες πληροφοριες διασπαρτες στο θεμα...
να εβαζε καποιος που ασχολειτε με το αθλημα...
τι ξυλα προτεινετε για καλο αποτελεσμα...διαβασα καπου οτι θελει να εχει πολλα νερα το ξυλο...(τι ειδους ξυλα εχουν πολλα νερα...???)
τι παχος ειναι ιδανικο για τετοιες δουλειες...???
τι χρωματα χρησιμοποιουμε και τι βερνικια...???
Ισως αυτες οι απαντησεις να εμπαιναν με καποιο τροπο στο πρωτο ποστ, που εξηγει καποια βασικα πραγματα...
Ευχαριστω...

Εγω χρησιμοποιω αραιωμενα ακρυλικα χρωματα και για βερνικι βαζω βερνικια ξυλου που υπαρχουν στην αγορα .Κυριως σε σπρευ.
Οσον αφορα το ξυλο τα περισσοτερα που εχω φτιαξει ειναι σε κοντρα πλακε σημυδα 4,9 και 1,2 χιλιοστα. Επισης εχω χρησιμοποιησει
πευκο και ελατη απο praktiker μεχρι 20 χιλοστα.

Εγω χρησιμοποιω αραιωμενα ακρυλικα χρωματα και για βερνικι βαζω βερνικια ξυλου που υπαρχουν στην αγορα .Κυριως σε σπρευ.
Οσον αφορα το ξυλο τα περισσοτερα που εχω φτιαξει ειναι σε κοντρα πλακε σημυδα 4,9 και 1,2 χιλιοστα. Επισης εχω χρησιμοποιησει
πευκο και ελατη απο praktiker μεχρι 20 χιλοστα.

Εχει το praktiker πευκο/ελατη μικροτερα παχη απο 20 χιλιοστα?

Βλεπω οτι για κοντρα πλακε βρισκεις απο 1.2μμ παχος. Καταλαβα καλα?

Eυχαριστω Κυριακο.
Δηλαδη 2μμ κοντρα πλακε δεν θα βρω στην Ελλαδα? Το λεω γιατι οι πατοι απο τα μινι συρταρακια και αλλα μικρα που φτιαχνω πρεπει να ειναι ~2μμ.

Eυχαριστω Κυριακο.
Δηλαδη 2μμ κοντρα πλακε δεν θα βρω στην Ελλαδα? Το λεω γιατι οι πατοι απο τα μινι συρταρακια και αλλα μικρα που φτιαχνω πρεπει να ειναι ~2μμ.

Θα βρεις στα μοντελιστικά καταστήματα σαν lite ply ή το πολύ ακριβό, αεροπορικό κόντρα πλακέ.
Εναλλακτικά τα φέρνεις από Γερμανία.

Έτσι είναι,

εγώ που θέλω να φτιάξω ένα αεροπλάνο από σχέδια (RC) και υπολογίζω εδω τις τιμες και παθαίνω ντουβρουτζα!!!

Απάντηση: Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Eυχαριστω Κυριακο.

Μιχάλη, 2 mm κομμάτια μπορείς να κόψεις μόνος σου απο μασίφ ξύλο. Δεν έχω δοκιμάσει με τη κορδέλα της proxxon αλλά με δισκοπρλιονο γίνεται εύκολα.
Αν δεν θες σώνει και καλά ξύλο, μια πολύ καλή λύση είναι να αγοράσεις ένα κομμάτι PVC στα 2 mm που κόβεται ακόμα και με ψαλίδι. Κι από ανθεκτικότητα πολύ μεγαλύτερη βέβαια.

Απάντηση: Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Μιχάλη, 2 mm κομμάτια μπορείς να κόψεις μόνος σου απο μασίφ ξύλο. Δεν έχω δοκιμάσει με τη κορδέλα της proxxon αλλά με δισκοπρλιονο γίνεται εύκολα.
Αν δεν θες σώνει και καλά ξύλο, μια πολύ καλή λύση είναι να αγοράσεις ένα κομμάτι PVC στα 2 mm που κόβεται ακόμα και με ψαλίδι. Κι από ανθεκτικότητα πολύ μεγαλύτερη βέβαια.
+1

Ή να φτιαξεις το δικο σου κοντρα πλακε απο λεπτες φετες ξυλου.
Αν θυμασαι ετσι ειχα φτιαξει τα μπρατσα απο το jcb και το bobcat.