Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Απλο λιτο και πολυ ομοργο εργο !
Συμφωνω με το Μιχαλη στο οτι αν ετριβες λιγο παραπανω τις ακρες
θα ηταν πιο εντονο!

Ακόμα στην αρχή είμαι,αλλά μετά από 9+ ώρες πάνω απ`τη σέγα,θέλω να μοιραστώ τη χαρά μου!
Οι κοπές μου βγήκαν πάρα πολύ καλές (oι λάμες της proxxon,πραγματικά κάνουν διαφορά ΤΕΡΑΣΤΙΑ).
Αύριο θα τριφτεί,με κάθε μέσο και όλα!,και απλά ελπίζω να μην με πιάσει η μ*&%() και την πατήσω στην "συναρμολόγηση".
Τα κενά που φαίνονται στην φωτο δεν υπάρχουν,απλά είναι πρόχειρα "ακουμπισμένα" τα κομμάτια κοντά-κοντά.
IMG_20161001_195821.jpg
Αν δεν κάνω τεράστια βλακεία στη συνέχεια,θα είναι μάλλον το καλύτερο που έχω φτιάξει μέχρι τώρα,και σίγουρα το πιο δύσκολο!

Παιδιά μιλάμε ότι έχετε ζωγραφίσει! Εξαιρετικά!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Μπαμπίνο (τα "κύριε Μπάμπη" δεν μου πάνε εμένα) εκτίω μεγάλη ποινή,χωρίς δικαίωμα αναστολής ή έφεσης!
(και μ`αρέσει!)

Με επιασε ενα ριγος οταν ειδα τον αριθμο των κομματιων που εκοψες και εχεις να τριψεις!!
Και γω πιστευω Δημητρη οτι οταν το τελειωσεις με το καλο, θα ειναι το δυσκολοτερο εργο που εχει παρουσιαστει εδω μεσα. Μπραβο!!

Απάντηση: Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Μπαμπίνο (τα "κύριε Μπάμπη" δεν μου πάνε εμένα) εκτίω μεγάλη ποινή,χωρίς δικαίωμα αναστολής ή έφεσης!
(και μ`αρέσει!)

Μακάρι να έχεις πάντα αυτή την όρεξη και τη κάψα.
Έχω γράψει σε παλιότερα posts οτι δεν είμαι φίλος της συγκεκριμένης τεχνικής αλλά όταν το τελειώσεις, αυτό ειδικά, θέλω να το δώ.

Ευχαριστώ για τα (εκ των προτέρων) καλά σας λόγια!
Μιχάλη,μόλις τελείωσα τα κοψίματα,κατάλαβα ότι αυτό ήταν το "εύκολο κομμάτι".Τα τριψίματα (όσα "μηχανάκια" και να`χεις),είναι η αληθινή πρόκληση!

Waldorf η λεξη απιθανο ειναι λιγη για να το περιγραψει !! Καλη υπομονη στο τριψιμο και φροντισε στο
βαψιμο να βαλεις ολη την μαστορια σου γιατι αυτο τελειωμενο θα ειναι υπεροχο !!

Δημήτρη μπράβο σου. Κι εμένα δεν με τραβάει η συγκεκριμένη τεχνική, όμως η υπομονή που απαιτείται και επεδειξες για την ολοκλήρωση του έργου σου, ειναι αξιοθαύμαστη. Πάρε τον χρόνο σου τώρα για το τελικό στάδιο της λειανσης και βαφής και είμαι βέβαιος οτι το αποτελεσμα θα μας καταπλήξει. Ανυπομονώ να το δω βαμμένο.

Sent from my iPad using Tapatalk

Και μενα δεν με τραβουσε η τεχνικη μεχρι που εκανα το κοχυλακι. Η αληθεια ειναι οτι ολοι που το ειδαν τους αρεσε επειδη ηταν κατι διαφορετικο, αλλο στυλ. Moυ αρεσε και μενα παρα πολυ.
Απο τοτε εχω κανει καμμια εικοσαρια κοχυλια και αλλα απλα σχεδιακια (ποτε ομως πανω απο 10-12 κομματια το καθε εργο) και τα εχω δωσει. Για μενα εχω κρατησει ενα μεγαλο κοχυλι και μια μπαλα ποδοσφαιρου :))

Απάντηση: Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Και μενα δεν με τραβουσε η τεχνικη μεχρι που εκανα το κοχυλακι. Η αληθεια ειναι οτι ολοι που το ειδαν τους αρεσε επειδη ηταν κατι διαφορετικο, αλλο στυλ. Moυ αρεσε και μενα παρα πολυ.
Απο τοτε εχω κανει καμμια εικοσαρια κοχυλια και αλλα απλα σχεδιακια (ποτε ομως πανω απο 10-12 κομματια το καθε εργο) και τα εχω δωσει. Για μενα εχω κρατησει ενα μεγαλο κοχυλι και μια μπαλα ποδοσφαιρου :))

Θελω να πιστευω πως υπογράφεις τα έργα σου, αυτά που δίνεις. Μην λενε μετά από δεκαετίες στις γκαλερί. Ότι είναι αγνωστου καλλιτεχνη...:firstprize:

Ωχ,τι μπρίζα μου `βαλες τώρα ρε Κυριάκο!
Δεν το είχα σκεφτεί αυτό,έμεινα μόνο στην πυρογραφία...

Το άργησα λίγο (πρέπει να κάνουμε και κανά δράμι δουλειά που και που,για να συντηρούμε το χόμπυ!),αλλά νομίζω ότι πήγε καλά τελικά.
Ενώ οι κοπές ήταν καλές είχα αστοχίες στα κολήματα (λίγο η κούραση,λίγο η λαχτάρα να το τελειώσω...),αλλά μάλλον είναι σε "ανεκτά" επίπεδα.
Και ιδού ο Gandalf:
IMG_20161005_180501.jpg
Είναι σίγουρα το δυσκολότερο που έχω φτιάξει μέχρι τώρα,και μάλλον το καλύτερο (μέχρι το επόμενο!).