Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Μπραβο βρε συ Δημητρη, μονο ετσι.
Μια που λες για λαμες, δοκιμασα και τις υπολοιπες λαμες της πολυδιαφημισμενης στο εξωτερικο Olson, και δεν πιανουν μια μπροστα στις proxxon σε ποιοτητα κατασκευης και κοπης.
Τελικα proxxon και dremel εχουν τις καλυτερες λαμες. Δυστυχως οι dremel μπαινουν μονο στην δικη τους σεγα.

Τελείωσε ο Gandalf,και πήρε σειρά η ανηψιά μου και το bazaar που κάνουν κάθε χρόνο στους προσκόπους.
Σήμερα ξεκίνησα "δοκιμαστικά" και έφτιαξα το πρώτο κομμάτι:

"ἔσο ἕτοιμος" και "αἰέν ἀριστεύειν", τι μου θυμισες, ωραια χρονια. Μπραβο για τις "ασκησεις υπομονη σου" και για το αποτελεσμα συνολικα.

Ο Gandalf είναι πανέμορφος, μπράβο σου για την δουλειά που έριξες!!!!
Έφτιαξες και πλάτη ή απλά τα έχεις κολλητά μεταλύ τους τα κομμάτια? Την επόμενη φορά προσπάθησε να σηκώσες λίγο τα χέρια και τα ρούχα (αναλόγως το έργο), όπως και τ αγένια για να δώσεις μία πιο ζωντανή αίσθηση της κατασκευής σου.
Χθες επέστρεψα από Αλεξ/πολη που πήγα και επισκέφθηκα την βαφτισιμιά μου και της έφτιαξα ένα αλογάκι.

20161006_084812.jpg20161001_133151.jpg

Είναι κλασσικά από πέυκο και τα μέρη του βαμμένα με αντίστοιχου χρώματος συντηρητικό ξύλου της βιβεχρωμ. Στο τέλος περάστηκε με βερνίκι θαλάσσης σατινέ (το αγαπημένο μου) που του έδωσε εντελώς βελούδινη αίσθηση.

Απάντηση: Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Έφτιαξες και πλάτη ή απλά τα έχεις κολλητά μεταλύ τους τα κομμάτια? Την επόμενη φορά προσπάθησε να σηκώσες λίγο τα χέρια και τα ρούχα (αναλόγως το έργο), όπως και τ αγένια για να δώσεις μία πιο ζωντανή αίσθηση της κατασκευής σου.
Χθες επέστρεψα από Αλεξ/πολη που πήγα και επισκέφθηκα την βαφτισιμιά μου και της έφτιαξα ένα αλογάκι.
Είναι κλασσικά από πέυκο και τα μέρη του βαμμένα με αντίστοιχου χρώματος συντηρητικό ξύλου της βιβεχρωμ. Στο τέλος περάστηκε με βερνίκι θαλάσσης σατινέ (το αγαπημένο μου) που του έδωσε εντελώς βελούδινη αίσθηση.

Οι καλλιτέχνες του φόρουμ κεντάνε... :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Το αλογακι βγηκε τελειο και με τις λεπτομερεις προσεγμενες οπως πρεπει σε προσωπο και οπλες στα ποδια! Μπραβο!!
Γιατι το εκανες τοσο μεγαλο?

Μιχάλη είναι 16 cm διάμετρος.
Τρύπα με 1mm τρυπανάκι και κόψιμο με τις (απίθανες!) λάμες της proxxon.
6 τρύπες έγιναν συνολικά.
2 σε κάθε αστέρι,και 2 στο μεσαίο κομμάτι (στη ζώνη ας πούμε).Αφού κόπηκε η "ζώνη",είχα αέρα να κόψω όλα τα υπόλοιπα κομμάτια.
ααα και ένα τρύπημα στο εσωτερικό του εξωτερικού κύκλου.

@Waldorf ζωγραφιζεις με την σεγα !! Εντυπωσιακο !! Οι λαμες της proxxon ειναι ακεφαλες ??

@Jimaras1982 ομορφο και καλοφτιαγμενο το αλογακι !!

Εδω και καμποσο καιρο παλευω μια εικονα που βρηκα στο ιντερνετ αλλα λογω δουλειας καθυστερησε! Μενει να το κολλησω και να το βερνικωσω ! Ειναι περιπου 50x20 cm .

attachment.php
[/IMG]

Greekn1c,ναί οι λάμες της proxxon είναι ακέφαλες.
Jimara,ναί έφτιαξα και πλάτη,αλλά από το πόστ σου κρατάω την συμβουλή για "ανισόπεδα" κομμάτια!Πραγματικά θα έδειχνε πολύ διαφορετικό,θα το απογείωνε!θα το εφαρμώσω στο επόμενο.
Και το αλογάκι είναι super!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Greekn1c δεν σχολίασα το έργο σου...Είναι πάρα πολύ καλό,οι κοπές δείχνουν τέλειες και σε τέτοιο μέγεθος η δυσκολία πολλαπλασιάζεται!Πολλά μπράβο από`μένα!!!!

Πανέμορφο το αλογάκι. Πολλά μπράβο Δημήτρη!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

@Waldorf ζωγραφιζεις με την σεγα !! Εντυπωσιακο !! Οι λαμες της proxxon ειναι ακεφαλες ??

@Jimaras1982 ομορφο και καλοφτιαγμενο το αλογακι !!

Εδω και καμποσο καιρο παλευω μια εικονα που βρηκα στο ιντερνετ αλλα λογω δουλειας καθυστερησε! Μενει να το κολλησω και να το βερνικωσω ! Ειναι περιπου 50x20 cm .

Πολύ πολύ όμορφο! Μπράβο!!!

attachment.php
[/IMG]

Παλευες αλλα βγηκε ενα μικρο εργο τεχνης σε μεγαλες διαστασεις!!
Πολυ καλος Νικο και φανταζομαι οτι σε δυσκολεψε επειδη δεν δουλεψες απο ετοιμο pattern -απ'οτι καταλαβαινω.

Σας ευχαριστω για τα σχολια !!
Μιχαλη φωτογραφια ηταν και την εκανα ασπρομαυρη και την εκοψα !

Μιχάλη το έκανα τόσο μεγάλο γιατί πίστεψα ότι θα δείξει πολύ όμορφα στο δωμάτιό της και πράγματι έτσι έγινε. Η μικρή κατενθουσιάστηκε.
Νίκο πολύ όμορφος ο πίνακάς σου. Πολλά μπράβο!!!

Jimaras ευχαριστω .
Μιχαλη πιο πολυ με ζορισε το μεγεθος γιατι οπως ξερεις η dremel δεν ειναι για μεγαλα projects.

Eύκολες (σχετικά) δημιουργίες για τ`ανήψια.
Έντονα χρώματα,επειδή θα δωρηθούν σε πιτσιρίκια (μόνο στις βάσεις πειραματίστικα με κάτι πιο "ενήλικο",αν και η φώτο το αδικεί):
IMG_20161020_172723.jpg

Πανέμορφοι οι χιονάνθρωποι !!!!

Και ένα ακόμα αγγελάκι απο εμένα (νομίζω 'οτι το είχε κάνει παλιότερα μέλος με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία )

2 μεγάλα λάθη αυτή τη φορά 1: έγινε με mdf και το έβαψα κατευθείαν με ακρυλικά χωρίς υπόστρωμα , 2: δεν έπρεπε να ''ζωγραφίσω'' χαμόγελο

20161016_163216_zps6qfmc3ga.jpg

2016-10-16%2016.36.38_zpsjcbrodij.jpg

-Δημητρη εγραψες παλι, απιθανα τα Αγιοβασιλακια με εξαισιο χρωματισμο και επι μερους λεπτομεριες!!! Την κατω κατω βαση θα την εβαφα λευκη.

-John Red! Πολυ ομορφη δουλεια και το μαυρο background το αναδεικνυει ακομα καλυτερα. Το στομα και τα ματια μπορεις να τα σβησεις/να τα περασεις το χρωμα του προσωπου απο πανω η τα εχεις χαραξει?

Σας χαιρομαι παιδες, μπραβο σας!!!

Απάντηση: Re: Τεχνική Intarsia, συμβουλές, κατασκευές.

Eύκολες (σχετικά) δημιουργίες για τ`ανήψια.
Έντονα χρώματα,επειδή θα δωρηθούν σε πιτσιρίκια (μόνο στις βάσεις πειραματίστικα με κάτι πιο "ενήλικο",αν και η φώτο το αδικεί):
View attachment 133258

Πολύ, πολύ όμορφα. Μπράβο κ πάλι μπράβο.