Τεχνικός για κασσετόφωνο Denon

Δαμιανέ

αν έχεις πρόσβαση σε ένα κασετόφωνο αναφοράς (ρυθμισμένο) γράψε σήμα 1Κhz με αυτό σε κασέτα. Μετά παίζεις την κασέτα στο δικό σου και με το αυτί ή με παλμογράφο καλύτερα, ρυθμίζεις το αζιμούθιο κατάλληλα.

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αλλά νομίζω έτσι γίνεται.

:HTEHETH63:

Έτσι γίνεται Βαγγέλη, ευχαριστώ! :smileJap: Λίγο μετά που άνοιξα το θέμα, βρήκα αυτήν εδώ, την παρήγγειλα και το απόγευμα μου έστειλαν e-mail πως την ταχυδρόμησαν ήδη. Μόλις το παραλάβω και το δοκιμάσω, θα γράψω εντυπώσεις.

Α ωραία!

Αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα μετά το καλιμπράρισμα κάποιες κασσέτες που γράφτηκαν πριν να μην ακούγονται σωστά.:BXVZCBXZ6:

Και επειδή φαντάζομαι Δαμιανέ, δεν θα γράψεις καινούριες, μήπως να έκανες βέλτιστη ρύθμιση γι αυτές που θα ακούς;
:ears:

φυσικά και ζουν...

έκανα μιά ηρωϊκη προσπάθεια να τις περάσω σε minidisk, πέρασα τις μισές και κάπου στο δρόμο ανακάλυψα τις άλλες μισές...

έτσι τα παράτησα.
το aiwa αγορασμένο το 1976 !, έχει να πάιξει από πρόπερσι που έκανα τις ηχογραφήσεις.
Το έβαλα μπρος ξανά πριν από το Πάσχα γιά να μεταφέρω σε cd μιά κασέτα του φίλου μας Σπύρου Κωστόπουλου και διαπίστωσα ότι είχε ξεκολλήσει το rca εξόδου από την πλακέτα από την γήρανση του υλικού.
Επειδή το μηχάνημα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανοιχτεί και επειδή βιαζόμουνα να στείλω πίσω την κασέτα, αναγκάστηκα να το κάνω με ένα φορητό.

Ίσως όταν σφίξουν τα κρύα να το ξαναβάλω να πάιξει. Αν και τις έχω μεταγράψει τις περισσότερες στο minidisk, η διαδικασία κασέτας μου είναι πιό οικεία και ανθρώπινη...

Απάντηση: Re: Τεχνικός για κασσετόφωνο Denon

Δηλαδή Δαμιανέ οι κασέτες ξαναζούν ? Μήπως βιάστηκα να απαλλαχθώ από το ηρωικό TEAC ?:flipout:

Νίκο, εσύ την ξέρεις καλά την ιστορία. ;) Το πρώτο νεανικό μηχάνημα που ξέφευγε από τη φτήνια (αφήνω στην άκρη το NAD 3020 και τα AKG K240), καρπός σκληρής καλοκαιρινής δουλειάς στα αφιλόξενα εδάφη της Χαλκιδικής. :p Με έβαλε στα σαλόνια των τριών κεφαλών, τριών μοτέρ, διπλού κάπσταν και μου έδωσε το μέσο να γράφω αξιοπρεπώς βινύλια και τα βρεφικά cd της εποχής. Αισθάνομαι περίπου προδότης που το έχω σε απομόνωση στην κούτα. :blush:

Αλλά υπάρχει πάντα η πιθανότητα μετά το καλιμπράρισμα κάποιες κασσέτες που γράφτηκαν πριν να μην ακούγονται σωστά.:BXVZCBXZ6:

Έχεις απόλυτο δίκιο Βαγγέλη, αλλά υπάρχουν κασσέτες γραμμένες από διάφορα μηχανήματα. Θα δοκιμάσω κατ' αρχήν το στάνταρ και θα δω...

Πριν 1 μηνα εστησα και παλι μετα μια 10ετια στο rack μου το Nakamichi CR7E.

http://www.audioinnovationen.de/html/nakamichi_cr-7e.html

Ειχε προηγηθει ενα τυπικο service, το πρωτο στα 18 χρονια που το εχω.

Για να ειμαι και στο πνευμα του thread το συγκεκριμενο κασσετοφωνο διαθετει ποτενσιομετρο ρυθμισης του αζιμουθιου μετακινοντας το μπλοκ των κεφαλων.

Oι κεφαλές ρυθμίζονται με σήμα 8 χιλιόκυκλων.
Το 1 kilo δεν ενδύκνειται για ρύθμιση.

Πράγματι όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα

Πουλάει κανένας κανα παλιό ντέκ σε καλούτσικη κατάσταση. Δύο κεφαλών μου φτάνει...

Re: Απάντηση: Τεχνικός για κασσετόφωνο Denon

Πράγματι όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερα

Πουλάει κανένας κανα παλιό ντέκ σε καλούτσικη κατάσταση. Δύο κεφαλών μου φτάνει...

....θες μηπως να ξεφορτωθεις τιποτα μεγαφωνακια ή καμια πλακετα?

Φουσέ έχω ένα με βούμετρα της ΙΤΤ!
Είναι όμως λίγο τρανό και δεν χωρά στα συνήθη ρακ...
Θέλει ιμάντες.
Κεφαλές όμως έχει μούξου.
Πάρε το όταν έρθεις να έχεις να μαστορεύεις.

Που να βρώ ιμάντες εδώ κάτω βρέ;
Της ....ΙΤΤ και μεγάλο; Σε σασί από τηλεφωνικό κέντρο το συναρμολόγησαν;:flipout:

Με γοητεύει η ιδέα με τα βιούμετρα (έχουν και φωτισμό; ) αλλά από ήχο;....:ears:

Από ήχο φιαλαράκ τον ντεκι είχε λαμπάτο!
Τα βου έχουν φωτισμό.
Το μηχανάκ στα νειάτα του ήταν αργαλείο, βαρύ και ακριβό!!
Έχει πλάτος περίπου μισό μέτρο...
Τα πλήκτρα του ακούγονται σαν κλείστρο από Μ1...

Από ήχο φιαλαράκ τον ντεκι είχε λαμπάτο!
Τα βου έχουν φωτισμό.
Το μηχανάκ στα νειάτα του ήταν αργαλείο, βαρύ και ακριβό!!
Έχει πλάτος περίπου μισό μέτρο...
Τα πλήκτρα του ακούγονται σαν κλείστρο από Μ1...

Πώς και δεν μού λέει τίποτα εμένα αυτό; Τα κασετόφωνα ήταν η αγάπη μου κάποτε...
Μπορείς να βάλεις καμμιά φωτογραφία (κοντινή) να το δούμε;