Technisub Quartz MK2 μοντιφα

Tsakalos!

Supreme Member
8 December 2009
5,346
Samos!
Παιδια λιγο την βοηθεια σας
Εχω εναν καταδυτικο φακο Technisun Quartz MKII.
IMG_4153.jpg

θελω λοιπον να τον τροποποιησω κ να του κοτσαρω ενα βαρβατο λεντ.
Ο φακος αυτος παιρνει 8 χ ΑΑ μπαταριες, και ειναι 6v, οποτε εχει τις 4σε σειρα κ τις αλλες 4 παραληλα αυξανοντας την αυτονομια του.
Αν δειτε στην φωτο, εκει που παει το λαμπακι μπορει να γινει πατεντα να μπει κατοπτρο με λεντ, κ ας ειναι το κατοπτρο μικροτερης διαμετρου απο οτι ειναι το original.
Δοκιμασα με το solarforce που χω αλλα θελει ενα χιλιοστο μικροτερης διαμετρου λεντ+κατοπτρο. σιγουρα αν το ζεσταν λιγακι θα μπει ταμαμ. ΑΛΛΑ, απο οτι ξερω το λεντ που χω δουλευει μεχρι τα 4.2v.
Υπαρχει λοιπον καμια επιλογη να σηκωνει τα 6v που δινει οφακος, με την μεγιστη φωτεινοτητα? δε με ενδιαφερει να χει Modes. απλα πολυ φως ..ριχτε καμια ιδεα ρε μαστορια.:award:

Είναι το σώμα πλαστικό? Αν ναι δε κάνεις τίποτα. Και να μην είναι πάλι έτσι πως το βλέπω δύσκολα κάνεις κάτι της προκοπής. Έχω τον princeton tec surge(8χΑΑ) και οποιαδήποτε μόντα με λέντ αποτυγχάνει.

γιατι τι φταιει το πλαστικο?για θερμοκρασια?το υπαρχον λαμπακι ζεματαει κ δε εχει καποιο προβλημα 2 χρονια τωρα...ο φακος αυτος εχει τον θετικο πολο στο κεντρο του σπειροματος, και το - στην ακρη του σπειροματος με λαμακι...ασε που σκεφτομαι στην αναγκη το κολαω κιολας.

Το led θα καεί...Οι halogen λάμπες δεν έχουν πρόβλημα με τη θερμοκρασία...To led όμως πρέπει να βγάλει κάπου τη ζέστη που παράγει...Αν δε το κάνει θα καεί...Οπότε μιας και λες ότι είναι πλαστικό κράτα τον ως έχει. Στο λέω από εμπειρία με παρόμοιο σώμα, όταν ήμουν αρχάριος έκαψα 2 λέντ και έφταιγε η κακή ψύξη του λέντ σε τέτοιο σώμα...

να διευκρινησω κατι...ο φακος χρησημοποιειται ανα περιπου 10-15 λεπτα και για το πολυ μισο με 1 λεπτο...λες να προλαβαινει να ζεσταθει?.

θα λιωσει το πλαστικο στα 15 λεπτα.αν προλαβει και δεν εχει καει το led

Χμ Σήφη και πάλι, δε θα το ρίσκαρα, μια φορά θα τον ανάψεις παραπάνω και πάπαλα η μόντα. Για μένα δεν είναι καθόλου πρακτικός ένας φακός αν μπορώ να τον χρησιμοποιώ ένα λεπτό...Καλιά λαμπάκι ως έχει να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

μωρε λυπαμαι τα 150 που χει ενας καλος μικρος υποβρυχιος....
το κακο ξερεις ποιο ειναι? εχω μυωπια κ αστιγματισμο. στη μασκα εχω μονο την μυωπια, και σε τρυπες ζοριζομαι να διακρινω καμια φορα ψαρια, λογω του κιτρινου φωτος που χουν ολοι οι φακοι με λαμπες..γιαυτο με χει φαει να βαλω λεντ...εκτος κ αν κοψω την πλαστικη βασουλα, κ κοτσαρω πισω στο λεντ καμια ψυκτρα, κ τα κολησω ολα μαζι με καμια εποξικη κολα, αφηνοντας χωρο στην ψυκτρα να ψυχεται..,ορεξη υπαρχει μπολικη!!..εκτοοοος και αν παρω τον solarforce lr2 μου, τον παστωσω στη σιλικονη κ τον παρω κεινον στη θαλασσα...

περιπου οσο μια λαμπα του δικου σου....

ειναι πιο χονδρο....για δες ποσο χωρο εχει η υποδοχη της....

μετα μαθαινουμε το παχος της νεας η μετραμε εναν Maglite