Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Re: CanoNikon φήμες για νέες mirrorless?

Μωρε παντα ετσι ηταν. Στο χρωμα δεν παιζεται. Αλλα τα λεφτα δεν βγαινουν με αυτους που κανουν φωτογραφια μοδας. Βγαινουν με τις χιλιαδες πωλησεις και μεγαλη γκαμα πελατων.

Εμπορικα οσο απιθανο color science και αν εχει η Fuji (που εχει) εμπορικα ειναι καταδικασμενη αν δεν απευθυνθει στο ευρυ κοινο. Ειναι νομος της αγορας αυτος.

Ετσι είναι, πρέπει να πιάσεις πρώτα τους επαγγελματίες sport φωτογράφηση, ρεπορταζ και γαμο/βαφτίσεων και βλέποντας από αυτούς ο κόσμος τρέχει και αγοράζει την ίδια μάρκα. Οταν ο απλός κόσμος βλέπει τους φωτογράφους στο Γάμο τους με Canon/nikon, πάει μετά στο μαγαζί και παίρνει μια entry level Canon/Nikon...έτσι βγαίνουν τα λεφτά....τα περί χρώματος κλπ. είναι για εμάς τους λίγους που ασχολούμαστε......
 
Απάντηση: Re: Canon Mirrorless FF project

Χωρίζω το κοινό προϋπάρχον νήμα για να συνεχιστεί η συζήτηση για τα επερχόμενα ακαθρεπτα μοντέλα των δυο εταιριών ανεξάρτητα. Το νήμα αφορά τα μοντέλα της Νikon. Οποιοδήποτε μοντέλο ανακοινωθεί επίσημα ή ανεπίσημα εννοείται ότι θα αποκτήσει και το δικό του νήμα στην κατηγορία φωτογραφικού εξοπλισμού.
 
Last edited:
Απάντηση: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Γεμάτο spoiler:flipout:
Για να δούμε Nikon γιατί οι μεγάλες υποσχέσεις καταλήγουν συχνά σε μεγάλες απογοητεύσεις οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι.
 
Re: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

το mount φαίνεται τεράστιο...
 
Απάντηση: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Παραδείχνει μεγάλο μπορεί να είναι και οι φωτογραφίες ή να είναι medium format!
 
Απάντηση: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

O φωτιζόμενος κύκλος είναι πιο έξω από τη μοντουρα.
 
Re: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Τι μοντουρα τεραστια ειναι ετουτη ?

Μαλλον το κανει για να βγαλει πολυ φωτεινους φακους λενε οι πληροφοριες.
 
Re: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Καλά ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του, κάπου αναφέρθηκε ότι το έκαναν για να βάλουν αργότερα αισθητήρες medium format... Ας κάνουμε λίγη υπομονή - τόσα χρόνια γκαγκανιάσαμε περιμένοντας!
 
Re: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Αυτο μας ελειπε.


Παντως οι πληροφοριες ειναι κατι παραπανω απο εναθαρρυντικες. Οχι για τα ποσα αγορας αλλα για τον τροπο που προσεγγιζουν το νεο σωμα.

Να δουμε αν θα εχει τα κορυφαια αποτελεσματα που εχει η σονυ αλλα με color της προκοπης και χωρις τα προβληματα των sony.


Εχει ιδιαιτερη σημασια αυτο δε γιατι πιθανον να χρησιμοποιουν αισθητηρες της σονυ.
 
Απάντηση: Re: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Πιστευω ότι λόγω παράδοσης θα θέλουν να παρουσιάσουν ένα σώμα αξιόπιστο με καλή εργονομία που να μπορεί να υποστηρίξει τους νέους φακούς αλλά δεν θα είναι στην κορυφή της τεχνολογίας στα ηλεκτρονικά μπιμπιλικια, δεν θα είναι δηλ. ένα προσιτό κονσουμεραδικο FF αλλά Α7ΙΙΙ αλλά ένα σώμα για ολα τα αλλα που θα κάνει τη σκληρή δουλειά. Μην ξεχνάμε οτι δεν καταργεί άμεσα τις DSLR της οπότε δεν μπορεί να τα δώσει ολα μεμιάς και να στραγγαλίσει τις πωλήσεις τους.
 
Απάντηση: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Επίσημη ανακοίνωση από τη Nikon....

ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΜΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΉΣ ΜΗΧΑΝΉΣ MIRRORLESS ΠΛΉΡΟΥΣ ΚΆΔΡΟΥ ΕΠΌΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΆΣ ΚΑΙ ΦΑΚΏΝ NIKKOR ΜΕ ΝΈΑ ΜΟΝΤΟΎΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΈΡΕΙ ΜΙΑ ΝΈΑ ΔΙΆΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΤΙΚΉ ΑΠΌΔΟΣΗ

Άμστερνταμ, Ολλανδία, 25 Ιουλίου 2018: Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανάπτυξη μιας φωτογραφικής μηχανής mirrorless πλήρους κάδρου, με φορμά FX, της Nikon και φακών NIKKOR με νέα μοντούρα.

Η φωτογραφική μηχανή mirrorless και οι φακοί NIKKOR που αναπτύσσονται επέτρεψαν την επιδίωξη μιας νέας διάστασης στην οπτική απόδοση, με την υιοθέτηση μιας νέας μοντούρας. Η φωτογραφική μηχανή mirrorless είναι αποτέλεσμα των προηγμένων οπτικών και κατασκευαστικών δυνατοτήτων της Nikon που έχουν αποκτηθεί μέσα από έναν αιώνα παράδοσης, καθώς και υψηλής τεχνολογίας επεξεργασίας εικόνας. Η τεχνογνωσία που δημιουργήθηκε μέσω της ανάπτυξης των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR της Nikon έχει επίσης συμβάλει αποφασιστικά στην εξέλιξη αυτή.

Με αυτήν τη νέα φωτογραφική μηχανή mirrorless και τους φακούς NIKKOR, δεσμευόμαστε να παρέχουμε στους φωτογράφους τη δυνατότητα να αποτυπώνουν φωτογραφίες που είναι πιο πλούσιες και πιο ζωντανές από ποτέ.

Επιπλέον, αναπτύσσεται ένας νέος προσαρμογέας μοντούρας για τη νέα φωτογραφική μηχανή mirrorless. Αυτός θα λειτουργεί με τους φακούς NIKKOR με μοντούρα F που αποτελούν μέρος του ψηφιακού συστήματος SLR της Nikon, εμπλουτίζοντας έτσι την ποικιλία επιλογών για τους φωτογράφους.

Η Nikon θα εξακολουθήσει να ηγείται στον κλάδο της απεικόνισης με την κυκλοφορία της νέας φωτογραφικής μηχανής mirrorless, καθώς και με τη συνεχή ανάπτυξη των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών SLR της Nikon, παρέχοντας έτσι στους καταναλωτές τις επιλογές να απολαμβάνουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κάθε συστήματος.

Ειδικό περιεχόμενο απεικόνισης σχετικά με αυτό το προϊόν διατίθεται για προβολή εδώ. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερο περιεχόμενο.

Λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας κυκλοφορίας και της προτεινόμενης τιμής λιανικής, θα κοινοποιηθούν αργότερα.


https://www.nikon.gr/el_GR/news-pre...f-full-frame-mirrorless-camera-and-nikkor.dcr
 
Re: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Πιστεύω ότι θα είναι μία πολύ σοβαρή προσέγγιση στην κατηγορία των Mirrorless. Δεν έχει και πολλά περιθώρια για το αντίθετο μιας και ο ανταγωνισμός εκεί έξω είναι πολύ δυνατός (δες Sony και όχι μόνο).
Η mirrorless σχολή δίνει έδαφος και χώρο για πολλές ευκολίες και δεν νομίζω να στερείται από πλευράς ευκολιών.
Η επιλογή του FF αισθητήρα μάλλον δείχνει σοβαρή προσέγγιση.
Αν και φανατικός Nikonάκιας, να δούμε τι ψάρια θα πιάσει.
Από πλευράς mirrorless η επαφή που έχω είναι με την Sony μου a6000 και μπορώ να πως πλέον και μετά από ένα χρόνο χρήσεις ότι είναι τρομερή από πλευράς εργονομίας και ευκολιών. Φαντάζομαι τι γίνεται με τα μεγαλύτερα μοντέλα της Sony. Σίγουρα οι άνθρωποι της Nikon το ξέρουν. Και σίγουρα το πρώτο μοντέλο θα έχει χώρο για βελτιώσεις.
 
Re: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Η Nikon στο συστημα μας εως τωρα ειχε 2 μειονεκτηματα που τεινει να μετατρεψει σε πλεονεκτηματα.


1) Η μοντουρα της ηταν πεπαλαιωμενη και προβληματικη οσον αφορα την χρηση αλλων φακων με ανταπτορες ακομα και των παλαιοτερων φακων απο τα συστηματα των φιλματων. Κατι που η canon ειχε μετατρεψει σε πλεονεκτημα μιας και δεχοταν με τους καταλληλους ανταπτορες σχεδον ολους τους φακους της αγορας (εκτος των παλιοτερων canon FD) ακομα και αυτων της Nikon.


Oποτε οι χρηστες της Nikon πιθανολογω οτι θα καλωςορισουν με μεγαλη ευκολα μια νεα μοντουρα στο συστημα τους σε αντιθεση με την Canon που οι χρηστες της θα ευχοντουσαν να μεινουν στο ΕF.

2) Η Nikon αν δεν κανω λαθος γιατι δεν την παρακολουθω και πολυ στενα εχει καιρο να ανανεωσει τα βασικα της οπτικα μεσα ευρειας χρησης. Δηλαδη οπως το 14-24mm αλλα και τον 24-70 που εβγαλε το 2015 νομιζω και τον 70-200 το 2016.

Εννοωντας οτι θα ειναι ευκολο για καποιον να παρει εξαρχης ενα νεο συστημα Nikon με νεους φακους που σιγουρα θα ακολουθησουν την νεα μοντουρα και θα παρουσιαστουν σαν τσουναμι τα επομενα 2 χρονια .
 
Απάντηση: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

"In development"
να δούμε πότε να θα παρουσιαστεί...