Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Re: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Μια δική μου πρόβλεψη
Μόνο σώμα, με δώρο τον αντάπτορα
Ζ6: $2300
Ζ7: $3300

+ $700 ακριβώς επομένως στις τιμές που είπα, όταν είναι κιτ με τον 24-70/4, κοντά έπεσα, αφού τόσο θα είναι και το κόστος του φακού.

Απάντηση: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Καλό σώμα δείχνει, κρίμα που δεν είναι περιστρεφόμενη αριστερά η LCD όπως στις 6D, GH5, και τις μικρές Νικον. Ενώ έχει χώρο, μιάς και όλα τα κουμπιά πήγαν δεξιά.
Mου αρέσει όμως η top lcd σε μαύρο με ανοικτούς χαρακτήρες όπως της Fuji.

Kάποιες παρατηρήσεις από τις 1ες φωτό:

- Σαν σχεδίαση μοιάζει να έχει συνδιάσει διάφορα στοιχεία, πχ "καρούμπαλο" evf και πίσω ροδέλα από 1 V2, πάνω μέρος γκριπ από dslr, top lcd από fuji X-H1. To "καρούμαλο" από μπροστά μου αρέσει πάντως.
- Λίγος χώρος για τα μπροστινά Fn. Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι με μεγάλα - χονδρά δάχτυλα θα παραπονεθούν.
- Δεν βλέπω ανακοίνωση βασικού tele-zoom; Δηλαδή για αρχή όποιος θέλει tele zoom πάλι "κανόνι" θα κουμπώσει πάνω...
- 'Ηλπιζα οι φακοί να έχουν focus scale... γιατί οι παραδοσιακοί πελάτες της εταιρίας είναι χρήστες dslr. Ας είχε έστω μια μικρή ψηφιακή οθονούλα πάνω στον φακό να δείχνει απόσταση. Και αισθητικά, ήθελα ένα μικρό σιριτι, ένα διακριτικό, κάτι να ξεχωρίζουν, σαν Sony είναι.
- Καμία διαφοροποίηση στο σώμα των 2 μοντέλων, έστω και μικρή πινελιά? Ακόμα και τα copy - paste σώματα της Sony μια μικροδιαφορούλα την έχουν...
- Ακόμα περιμένω την εταιρία που θα κάνει την υπέρβαση στην LCD και θα ανέβει σε ίντσες.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σώμα μοιάζει πιο "ώριμο" από τις Sony, αλλά περίμενα από την Nikon κάτι πιο "καθαρό" σχεδιαστικά.

To ενσωματωμενο φλας στις επαγγελματικες κατηγοριες πλεον δεν αποτελει top 'επιλογη' των εταιριων.
Δειτε αυτο το αρθρο:
Nikon Z vs Nikon F – What’s the Difference?

Σωστό αλλά το Auto που κολλάει?

Απάντηση: Re: Nikon φήμες για νέες mirrorless?

Η θετική έκπληξη είναι η πενταξονικη σταθεροποίηση στο σώμα, από την άλλη οι ριπές είναι σχετικα χαμηλές σε σύγκριση με αλλά pro ακαθρεπτα μοντέλα.

Ποιο Auto? :huh2:

Στι φωτό που είδα δίπλα από τις μνήμες στο κεντρικό επιλογέα υπάρχει και το Auto ως επιλογή εκτός των PASM. Ελπίζω να προγραμματίζεται και να μην ειναι άχρηστο για ένα επαγγελματία.

Αυτό το 273 af points της Z6 θυμίζει λίγο Canon: 'έλα και πολλά σας δώσαμε ,κάτι πρέπει να κόψουμε,ώστε να διαφέρει από την Ζ7'

Καλόμαθες εσύ στη Fuji που δίνει πολλά και στα μεσαία μοντέλα και σου κακοφαίνονται οι περικοπές.

την Α7iii είχα στο μυαλό μου ως κύριο ανταγωνιστή.Για να δούμε αύριο

Ακούγεται ότι ο adaptor δεν θα δίνεται δωρεάν με την αγορά του σώματος....

Ένας καρτοδέκτης μόνο, και αυτός για κάρτα XQD.

Καλή επιλογή κάρτας, αλλά για δύο 256άρες θα χρειαστούν 2x460=920 ευρώ!