Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Αυτο δεν το γνωριζα. Εχει καποια σχεση η Mitsubishi με καναν αλλον γιγαντα του τομεα ? (panasonic?)

Όχι δεν έχει με Panasonic.... Απ όσο γνωρίζω στο ίδιο γκρουπ ανήκει η Sharp και η Toshiba…

Ο 14-30/4 θα ήταν ο πρώτος φακός που θα διάλεγα ως ερασιτέχνης με δυο prime στις πιο συνηθη εστιακές π.χ. τον 35/1.8 και τον 50/1.8 ή τον 85/1.8. Συνδυάζουν χαμηλό βάρος , καλύπτουν τοπίο , αρχιτεκτονικό, δρόμο, πορτρέτο. Κάποια στιγμή και τον 105 micro ως κοντό τηλεφακό και να καλύψω και το macro.

Μολις βγουν τιμές θα κάνω την σούμα σε λ7 και βάρος και θα δω αν θα φτιάξω ένα δεύτερο συστηματάκι FF συμπληρωματικό του m43 :operator:

Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Μολις βγουν τιμές θα κάνω την σούμα σε λ7 και βάρος και θα δω αν θα φτιάξω ένα δεύτερο συστηματάκι FF συμπληρωματικό του m43 :operator:

Ω Θεοι !!! Ερχεται το τελος του κοσμου.

Το μονο που λειπει απο τα αριστα σωμα της Νικον παντως οντως ειναι οι φακοι. Θεωρω οτι σε δυο χρονια πιθανον να ειναι ξανα κορυφη το συστημα της NIKON αν δεν επερθει καμια καταστροφικη οικονομικη σαιζον ακομα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Αυτό ξαναπέστο, το κλειδί είναι να βγουν σύντομα οι φακοί που ενδιαφέρουν πολλούς και σε λογικές τιμές ώστε το νέο σύστημα να καταφέρει να πάρει πνοή και να προχωρήσει. Αυτή τη στιγμή περναει πολύ δύσκολες στιγμές και η Nikon όπως όλες οι εταιρίες.

Ο 14-30/4 θα ήταν ο πρώτος φακός που θα διάλεγα ως ερασιτέχνης με δυο prime στις πιο συνηθη εστιακές π.χ. τον 35/1.8 και τον 50/1.8 ή τον 85/1.8. Συνδυάζουν χαμηλό βάρος , καλύπτουν τοπίο , αρχιτεκτονικό, δρόμο, πορτρέτο. Κάποια στιγμή και τον 105 micro ως κοντό τηλεφακό και να καλύψω και το macro.

Καλημερα Κωστα.Την λογικη που εγραψες παραπανω ακολουθησα και εγω με την διαφορα οτι,κοιταζω τον 16-35mm/f4 F αντι του 14-30mm/4

Υ.Γ. Στο συγκριτικο του DxO ο 16-35/f ειναι σε ολα τα εστιακα μηκη ανωτερος του 14-30mm/4

Γιώργο ειμαι κατά της χρήσης φακού DSLR στις ακάθρεπτες με ανταπτορα εκτός και αν έχει τον φακό κάποιος. Εκμεταλευεσαι στο επακρο τα νεα ηλεκτρονικά της μηχανης (ριπές, νέα firmware, γενικά πιο αθορυβοι, πιο ελαφριοι, δεν εχεις βαλε βγαλε ανταπτορα που μπορει να πετσικάρει με φακο 700γρ. κλπ) και σε τέτοιο φακό κυνηγας και το απολυτο σε ευρυγώνια εστιακή , αρα πάλι τον 14-30/f4 θα επέλεγα και ας ηταν καλυτερος λιγο ο 16-35/f4

Γιώργο ειμαι κατά της χρήσης φακού DSLR στις ακάθρεπτες με ανταπτορα εκτός και αν έχει τον φακό κάποιος. Εκμεταλευεσαι στο επακρο τα νεα ηλεκτρονικά της μηχανης (ριπές, νέα firmware, γενικά πιο αθορυβοι, πιο ελαφριοι, δεν εχεις βαλε βγαλε ανταπτορα που μπορει να πετσικάρει με φακο 700γρ. κλπ) και σε τέτοιο φακό κυνηγας και το απολυτο σε ευρυγώνια εστιακή , αρα πάλι τον 14-30/f4 θα επέλεγα και ας ηταν καλυτερος λιγο ο 16-35/f4

Κωστα ευχαριστω πολυ για την απάντησή σου

Βεβαια για να συμπληρώσω την τοποθέτησή μου αν το κόστος μπαίνει ως βασικό κριτήριο δεν το συζητάμε ότι οι παλιοτεροι φακοί υπάρχουν σε πληθώρα ποσοτήτων και σιγουρα πιο χαμηλών τιμών, μπορει για ενα διαστημα να την βγαλεις με κάποιο παλιό φακό και να περιμένεις να ισσοροπήσει η τιμή του νεοεισαχθέντος φακού ειδικά αν η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Ο βασικός φακός όμως που καποιος ρίχνει το ειδικό βάρος καλό είναι να είναι native, αυτη είναι η άποψή μου στα υπόλοιπα κάνεις παραχωρήσεις π.χ. στον φακό για πορτρέτο που δεν ενδιαφέρεσαι τόσο για άκρα κλπ.

Αυτός είναι ο νέος roadmap των φακών του συστήματος Nikon Z...

View attachment 172922

Δεν είναι περίεργο που στο f2.8 συμπλήρωσαν διαδοχικά το εύρος μεταξύ 14-200mm (holy trinity) ενώ στο f4 δεν φαίνεται να ακολουθούν τον ίδιο δρόμο;

Βεβαια για να συμπληρώσω την τοποθέτησή μου αν το κόστος μπαίνει ως βασικό κριτήριο δεν το συζητάμε ότι οι παλιοτεροι φακοί υπάρχουν σε πληθώρα ποσοτήτων και σιγουρα πιο χαμηλών τιμών, μπορει για ενα διαστημα να την βγαλεις με κάποιο παλιό φακό και να περιμένεις να ισσοροπήσει η τιμή του νεοεισαχθέντος φακού ειδικά αν η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Ο βασικός φακός όμως που καποιος ρίχνει το ειδικό βάρος καλό είναι να είναι native, αυτη είναι η άποψή μου στα υπόλοιπα κάνεις παραχωρήσεις π.χ. στον φακό για πορτρέτο που δεν ενδιαφέρεσαι τόσο για άκρα κλπ.

Κωστα και Γιαννη,το βασικο μου κριτηριο ειναι η ποιοτητα και ο 16-35mm/4 ειναι πολυ καλυτερος.Ο 14-30mm/4 ειναι soft στο κατω ακρο και αυτο με προβληματιζει.

Οχι Κώστα, τι είπες μόλις τώρα?????!!!!!! Όπως σωστά ειπώθηκε έρχεται το τέλος του κόσμου!!!:grinning-smiley-043

Πέρα από την πλάκα και εγώ αν έμπαινα στο σύστημα τον 14-30 θα κοίταγα πρώτο, γενικά σύντομα πιστεύω η Nikon θα γεμίσει με φακούς, μέσα σε 2 χρόνια θα έχει πλήρη γκάμα. Για μένα βέβαια παίζει σημαντικό ρόλο να βγάλει και κάποιους πιο μαζεμένος/σκοτεινούς φακούς και σε πιο οικονομική σειρά. π.χ. ο 24-50 που μόλις ανακοίνωσε είναι σε αυτή την κατεύθυνση, μικρός/φτηνός ότι πρέπει για να ξεκινήσει κάποιος και για να μην κουβαλάει τούβλα.

Κώστα μέ τό καλό...είμαι σίγουρος ότι έάν μπής στό σύστημα θά έχουν ώφελος πολλοί φίλοι τής nikon μέ τίς έξονυχιστικές δοκιμές πού κάνεις χρόνια τώρα.Τελικά ποιό σώμα σκέφτηκες;

Δεν υπάρχει δυστυχώς κάτι το ιδανικό ακόμα για εμένα, ελπίζω σε 1-2 χρόνια που οι κατασκευαστές θα έχουν επιστρέψει στην φιλοσοφία φτιάχνω μηχανή/σύστημα με ψυχή και χαρακτηριστικά όπως την θέλει ένας ενθουσιωδης ερασιτέχνης φωτογράφος να μπω στον πειρασμό. Έως τοτε παρατηρώ, διαβαζω, μαθαίνω, τεστάρω και Άγιος ο θεός.

Έχω καλομάθει πολύ και σε αρκετά στο m43 που δεν τα βρίσκω κατά προτεραιοτητα στις FF , δεν το έγραψα κοροιδευτικά οτι θα είναι το συμπληρωματικό μου σύστημα το FF όσο και αν κάποιοι θα γέλασαν διαβαζοντας το.

ΥΣ1
Η Ζ5 είναι προς την σωστή κατεύθυνση σίγουρα ως πρόταση.

ΥΣ2
εχω αποφύγει έως σήμερα το διτό σύστημα που αλληλοσυμπληρώνει, ο λόγος είναι εκτός από οικονομικός (που δεν υφίσταται στην ουσία στην περίπτωση μου γιατί θα μπορούσα να έχω και τρία συστήματα) είναι οτι είμαι οπαδός της απλότητας και όταν κάτι με γεμίζει και με ικανοποιεί δεν το αλλάζω εύκολα (είμαι 40 χρόνια σχεδόν με την ίδια γυναίκα :grandpa:).

Για να μην το βλέπετε περίεργο, και η δική μου προσπάθεια σε FF με την Sony 7II ήταν για συμπληρωματικό σύστημα. Θα επανέλθω κι εγώ όταν θεωρήσω ότι προέκυψε κάτι ενδιαφέρον με βάση τα κριτήριά μου, αλλά το m4/3 δύσκολο να το παρατήσω.

Υ.Σ. Κι εγώ κοντεύω τα 40 με την ίδια γυναίκα... :flipout:
Υ.Σ.2. Η Nikon είναι στον σωστό δρόμο - και τα jpeg της είναι πολύ του γούστου μου, φακούς θέλει...

Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

είμαι οπαδός της απλότητας και όταν κάτι με γεμίζει και με ικανοποιεί δεν το αλλάζω εύκολα (είμαι 40 χρόνια σχεδόν με την ίδια γυναίκα :grandpa:).

Καλού κακού βάλε το "σχεδόν" πριν το "40" μην γίνει οπαδός του 300άρη f2.8:smash:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Δυο σημαντικές προσθήκες θα ανακοινωθούν σύντομα πιθανόν και την άλλη βδομάδα για την σειρά Ζ , πρόκειται για τους : Nikkor Z 50mm f/1.2 S και Nikkor Z 14-24mm f/2.8 S , ο δεύτερος θα δέχεται και φιλτρα gel σε οπίσθιο φορέα.

Περισσότερα: https://www.pttl.gr/nikkor-lenses-z-50-1-2-s-and-14-24-f2-8-s-specs-leaked/