Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Κοίτα.... 10αρα λες ε ?

Δε ξέρω τι να πω ...
Μου φαίνεται ότι ανέβηκες πολύ αλλά ποτέ δε ξέρεις ...
O αντίστοιχος Canon - όπως σωστά γράφει ο Kosh - είναι 12αρα, o παλιός F mount Nikon ήταν 10αρα καινούργιος.
Δεν υπάρχει περίπτωση για σημαντική μείωση, ήταν και είναι φακός για σπορ και έτσι θα χτυπήσουν στα αυτιά, εφόσον θα τον πάρουν 99.9% εταιρίες για ενοικίαση σε δημοσιογράφους/επαγγελματίες φωτογράφους...

• Like
Reactions: Kosh
Μαλλον η meike και η Sirui κανουν πισω και αποσυρουν τους φακους τους με μοντουρα Ζ που εβγαλαν οπως εκανε παλιοτερα και η Samyang υπο τα εξωδικα της Canon.....

Nα δουμε και τι θα κανει η viltrox που ειχε μπει πιο βαθια στην παραγωγη αυτων των φακων

Μαλλον η meike και η Sirui κανουν πισω και αποσυρουν τους φακους τους με μοντουρα Ζ που εβγαλαν οπως εκανε παλιοτερα και η Samyang υπο τα εξωδικα της Canon.....

Nα δουμε και τι θα κανει η viltrox που ειχε μπει πιο βαθια στην παραγωγη αυτων των φακων
Μαύρα τα μαντάτα δηλαδή.
Η Νίκον θα χάσει λαό με αυτά τα κουλά.
Η κάνον τα κάνει αυτά λόγω συνθηκών με market share που ακόμη είναι σχετικά δυνατό (αλλά διαβρώνεται στα ψηλά από Sony σταθερά).
H Nikon απλά δεν έχει τη πολυτέλεια για τέτοια μονοπωλιακά κόλπα. Πάρα πολλοί ερασιτέχνες πάνε εκεί επειδή ακριβώς έχεις φτηνές επιλογές φακών με σώματα που δεν είναι χάλι εργονομειακά.

Προσωπικά θα το σκεφτώ πολύ να συνεχίσω με Nikon εάν κλείσουν το σύστημα αλά Canon.
Αν και οι περισσότεροι φακοί μου είναι first party Nikkor δεν υποστηρίζω και δεν γουστάρω μονοπώλια.

Εγω δεν μπορω να καταλαβω παντως οτι ενας χρηστης Νικον θα φυγει απο το συστημα επειδη δεν θα υπαρχουν φακοι meike και ......sirui.

Να το δεχθω αν ξαφνικα ας πουμε αποκλεισει την Ταμρον (που δεν προκειται ) αλλα για φακους τωρα κινεζικους ?

Μην σωσουν και εχουν αν εχουν εκτος των μαμισιων και εναν κορυφαιο third party σε συμφωνια.