Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες ....από την Νikon.

Ωχ... ποιος τους (σας) ακούει χωρίς ibis, χωρίς video, χωρις Evf..

Φήμη για νέα κάμερα Nikon FX με fixed lens...

////////

The compact fixed-lens cameras segment is currently exploding, and as usual, Nikon is again late to the game...

ΥΓ: Nikon... ο Internet Explorer των φωτογραφικών ...
rehoused ZR;
Πάντως το να βγάζουν το EVF είναι βλακεία (αν και πιστεύω ότι βασίζονται ότι οι πελάτες που έρχονται από τα κινητά θεωρητικά δεν θα έχουν πρόβλημα), αλλά η καφρίλα είναι ότι δεν θα βάλουν IBIS.
Εκτός και εάν έχει VR ο φακός φυσικά. Δίχως σταθεροποίηση θα είναι ένα βήμα πίσω.

Τώρα τιμές, φαντάζομαι θα είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με τους άλλους μπας και πιάσουν κανένα από Sony/Panasonic/Canon/Ricoh/Fujifilm.
Η Νίκον είναι τελείως "uncool" με το κοινό των υπερφορητών compact και γενικά το κοινό που δεν βλέπει τις μηχανές πρωτίστως ως εργαλείο.
Θα θέλει επιθετικό μάρκετινγκ και πραγματικά καλές τιμές να μην βγει βαλούτα η προσπάθεια.

Προσωπικά θα το έχω στα υπ'όψιν εφόσον η φτηνή, "υπερφορητή"/"τσέπης" λύση ΝΕΧ5Τ+20f2.8 που έχω δεν τραβάει ιδιαίτερα από άποψης IQ και χρηστικότητας.
Έτσι είμαι στην αγορά για κάτι καινούργιο.

rehoused ZR;
Πάντως το να βγάζουν το EVF είναι βλακεία (αν και πιστεύω ότι βασίζονται ότι οι πελάτες που έρχονται από τα κινητά θεωρητικά δεν θα έχουν πρόβλημα), αλλά η καφρίλα είναι ότι δεν θα βάλουν IBIS.

Υπαρχει κοινο εκει εξω που θελει καμερα κανονικη σε μικρο μεγεθος οπως αυτες χωρις IBIS γιατι παιζουν μονιμα σε gimball ή σε αλλα μεσα στηριξης.

Δεν ειναι αυτες οι μηχανες για φωτογραφους.

Υπαρχει κοινο εκει εξω που θελει καμερα κανονικη σε μικρο μεγεθος οπως αυτες χωρις IBIS γιατι παιζουν μονιμα σε gimball ή σε αλλα μεσα στηριξης.

Δεν ειναι αυτες οι μηχανες για φωτογραφους.
Οι super compact είναι για - casual κυρίως - φωτογράφους.

Μήπως νόμιζες ότι αναφέρομαι για τη ZR;
Εκείνη είναι άλλο φρούτο και πιστεύω ότι θα ξαναχρησιμοποιήσουν μέρος της, αλλά με διαφορετικό κοινό/αποτέλεσμα.

Άμα δεν κοστίζει όσο οι αντίστοιχες των υπολοίπων ας είναι και late to the game. Το καλό με αυτού του στυλ μηχανές είναι πως μπορείς να προσθέσεις μια τέτοια στον εξοπλισμό χωρίς να δεθείς με το σύστημα αφού δε θα χρειαστείς φακούς. Αφού η αντίστοιχη Sony είναι εκτός budget, θα πω ότι φαίνται αρκετά ενδιαφέρουσα ΑΝ εν τέλει βγει κάτι τέτοιο.
Αστειευόμενος το έγραψα επειδή είδα αυτο που γράφανε ότι... Και κλασσικά ή Νίκον άργησε να μπει στο παιχνίδι...
Θυμήθηκα αυτη την αστεία εικόνα

images.jpeg

Από εκεί και πέρα δε ξέρω σε αυτή την κατηγορία τι υπάρχει ούτε τι κάνει ο ανταγωνισμός αλλά ούτε και ποιες είναι οι προτάσεις του.

Ίσως να τους βγει μια χαρά σε καλό, δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με την κατηγορία μιας και δεν είναι στο ύφος και στο είδος που θέλω να φωτογραφίζω.

Η έλλειψη πάντως του ibis λίγο θα με απασχολούσε... περισσότερο το ματάκι θα μου έλειπε.

Last edited:
  • Like
Reactions: pifilos