rehoused ZR;Ωχ... ποιος τους (σας) ακούει χωρίς ibis, χωρίς video, χωρις Evf..
Φήμη για νέα κάμερα Nikon FX με fixed lens...
![]()
First rumors about a new Nikon compact full-frame fixed lens camera - Nikon Rumors
I have been reporting for a while rumors about a new small Nikon full-frame mirrorless camera without a viewfinder, designed for photography: Rumors about a third small Nikon full-frame mirrorless camera without a viewfinder, designed for photography, expected in 2026 There is a new twist to...nikonrumors.com
////////
The compact fixed-lens cameras segment is currently exploding, and as usual, Nikon is again late to the game...
ΥΓ: Nikon... ο Internet Explorer των φωτογραφικών ...
Πάντως το να βγάζουν το EVF είναι βλακεία (αν και πιστεύω ότι βασίζονται ότι οι πελάτες που έρχονται από τα κινητά θεωρητικά δεν θα έχουν πρόβλημα), αλλά η καφρίλα είναι ότι δεν θα βάλουν IBIS.
Εκτός και εάν έχει VR ο φακός φυσικά. Δίχως σταθεροποίηση θα είναι ένα βήμα πίσω.
Τώρα τιμές, φαντάζομαι θα είναι ανταγωνιστικές σε σχέση με τους άλλους μπας και πιάσουν κανένα από Sony/Panasonic/Canon/Ricoh/Fujifilm.
Η Νίκον είναι τελείως "uncool" με το κοινό των υπερφορητών compact και γενικά το κοινό που δεν βλέπει τις μηχανές πρωτίστως ως εργαλείο.
Θα θέλει επιθετικό μάρκετινγκ και πραγματικά καλές τιμές να μην βγει βαλούτα η προσπάθεια.
Προσωπικά θα το έχω στα υπ'όψιν εφόσον η φτηνή, "υπερφορητή"/"τσέπης" λύση ΝΕΧ5Τ+20f2.8 που έχω δεν τραβάει ιδιαίτερα από άποψης IQ και χρηστικότητας.
Έτσι είμαι στην αγορά για κάτι καινούργιο.