Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα που εγώ εντοπίζω δεν είναι αν θα το καταφέρουν μελλοντικά αλλά οτι το DFD μιλά στους δικούς της φακούς και μόνο και συνεργάζεται σωστά, αρα πως θα μιλά π.χ. στους Sigma ή στους LEICA οέο ? :drummer:

Οπως μιλαει και στους sigma με Ε mount.

Θεμα πρωτοκολλων συνεργασιας ειναι εφοσον συνεργαζονται ολα γινονται. Με ανταπτορα θεωρω αρχικα εκτος αν ειναι τοσο προχωρημενη η συνεργασια και υπαρχουν ηδη ετοιμοι οι φακοι με μοντουρα SL

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panas

Θεωρώ σίγουρο οτι ορισμένοι φακοί Sigma θα ανακοινωθούν σύντομα σε μοντουρα L (αυτός είναι ο σωστός όρος και όχι SL) αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι θα εινα ιDFD compatible όπως δεν είναι και οι mzuiko παρότι υπάρχει συνεργασία στο m43 εξαρχής των δυο.
Οι mzuiko δεν έχουν firmware (δεν το θέλει η Panasonic από όσο ξέρω) συμβατό για DFD, αν η Panasonic δεν δουλεψει στο να <ανοίξει> το DFD σε άλλους κατασκευαστές (που δεν θα το κάνει για να έχει έξτρα λόγο κανεις να αγοράζει τους δικούς της φακούς) δεν βλέπω γιατρειά με φακούς τρίτων για αξιόπιστη ταχύτητα σε CAF.

Δεν μπορει ναναι τοσο κοντοφθαλμοι.

Προκειται - για εμενα- για την τελευταια προσπαθεια της πανασονικ (ουσιαστικα , οι αλλοι δυο ειναι βοηθητικοι λογικα ) να αναδειχθει σε leader εταιρεια. Γιατι το χαστουκι που εχει φαει εμπορικα απο την ΒΜ σε βαρος των GH5/s δεν μετριεται πλεον.

DnsINglU0AAaco8.jpg-large-1024x667.jpg

teaser image.....

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Η GH5 από όσο ξέρω εμπορικά πήγε πολύ καλά και η Panasonic δεν περίμενε τέτοιες πωλήσεις, η νέα BM σίγουρα μοιράζει χαστούκια προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά είναι πολύ πιο ειδικό προϊόν σχεδόν αποκλειστικά για επαγγελματίες και χωρίς Ibis. Η GH5s είναι το αντίστοιχο προϊόν της που πλήττει κυρίως η BM.

Σταλαγματια σταλαγματια βγαινουν τα χαρακτηριστικα .

Panasonic Fullframe Camera Rumored Specification
Panasonic is expected to announce 2 Mirrorless camera on Photokina 2018
In Pixel Shift Mode Users will get 150 Megapixel Files.
High Speed DFD II
Dual Card Slots
Both camera records 4K Videos at 60p
Both camera features built-in Image stabilization
Sensor Resolution of one of the camera is 50 / 42 MP
Internal variable ND Filter
weather sealed
New Panasonic Fullrame Mirrorless camera to Leica SL-Mount
Panasonic Designed Both Fullframe Camera sensors
WiFi / NFC
Headphone jack, mic input, USB c and HDMI. Time code synchronization
Base Model Price Stars from $3000
Shipping of the camera start from Early 2019

αν το βασικο μοντελο κοστιζει 3000$ το αλλο με το Pixelswift στα 150mp θα περναει για πλακα τα 4000$.

Και για να μην κλαιμε θα βγαλουν και μια mirrorless αλλα με foveon αισθητηρα ?

Δεν μπορει ναναι τοσο κοντοφθαλμοι.

Προκειται - για εμενα- για την τελευταια προσπαθεια της πανασονικ (ουσιαστικα , οι αλλοι δυο ειναι βοηθητικοι λογικα ) να αναδειχθει σε leader εταιρεια. Γιατι το χαστουκι που εχει φαει εμπορικα απο την ΒΜ σε βαρος των GH5/s δεν μετριεται πλεον.

Ελπίζω το χαστούκι να έδωσε ένα μάθημα ότι συχνά δεν χρειάζεται να ανακαλύψεις τον τροχό για να βγάλεις πετυχημένο σώμα. Τι έκανε η ΒΜ; μια μεγάλη οθόνη έβαλε καλύτερο codec και συνδεσιμότητα.

Σε FF σώμα είναι καιρός πια να φύγουμε από τις μινιατούρες LCD των 3-3.2 ιντσών. Αν το κάνει αυτό η Panasonic και δεν φοβηθεί το μέγεθος θα πετύχει.

Εξ ' άλλου τέτοια συστήματα δεν απευθύνονται στους 25άρηδες που βλέπουν 10/10... χώρια τα πολλά mpixel, τι προεπισκόπηση να κάνεις στην μικρούλα LCD σε αρχείο 50 μεγαπίξελ. Εκτός κι αν θέλουν κι αυτοί να κάνουν ακόμα πιο πλούσια την Atomos που πουλά οθόνες σε τιμές κάμερας.

Περιστρεφόμενη 5" είναι το θέμα, αν και η pocket μπορούσε σχετικά έυκολα νομίζω να γυρνά προς τα πάνω.

Φαντασου στα 150mp του Pixel swift που θα εχει η ακριβη.

Μονον αν εισαι Jedi θα μπορεις να νεταρεις.

Ε καλά να ξαναγυρίσουμε στα 10 Mpx για να βλέπουμε αν έχουμε νετάρει :slapface: καταλαβαίνω τον προβληματισμό σας αλλά νομίζω σας περιβάλλει σιγά σιγά η <dark force> :smash:

μας περιβάλλει αργά αλλά σταθερά η πρεσβυωπία...
:ernaehrung004: είμαι μια δεκαετία εμπρός σου μην το ξεχνάς ...

Οπότε ας ελπίζουμε το DFD II να είναι jet

Γιατί και jet ναναι μήπως θα την πάρουμε ? με το φθηνότερο μοντέλο στα 3 χαρτιά ? έτσι για να γκρινιάζουμε σαν παπουδια muppet (αυτό κολλάει στην πρεσβυωπία :grandpa:)

Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

:ernaehrung004: είμαι μια δεκαετία εμπρός σου μην το ξεχνάς ...

Μηπως ειχες μυωπια μικρος ομως ? εχει σημασια .

Γιατί και jet ναναι μήπως θα την πάρουμε ? με το φθηνότερο μοντέλο στα 3 χαρτιά ? έτσι για να γκρινιάζουμε σαν παπουδια muppet (αυτό κολλάει στην πρεσβυωπία :grandpa:)

:flipout:

Ετσι λεμε για να λεμε και στο τελος θα παρουμε σονυ με 2 χαρτια και πολλα τους ειναι .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Χα χα μάλλον δεν κατάλαβες , ο Νίκος είναι πολύ πιο νέος και στις αρχές πρεσβυωπίας, εγώ την έχω μια δεκαετία τώρα μαζί με υπερμετρωπία και αστιγματισμό ενώ παλιά ημουν αετός χωρίς καθόλου προβλήματα όρασης ...

το "πολύ πιο μικρός" με κολακεύει, ό'τι και να λες πάντως το γεγονός είναι ότι σε 3´´ οθόνη πρέπει να κάνω κόντραστ ντετέκτ φρόντ μπακ φόκους κομφιρμέισον 2-3 φορές στους 30 πόντους απόσταση και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα εστιάσω σωστά. Με γυαλιά η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη, αλλά σε δουλειά δεν τα έχω συνηθίσει ακόμα, με ενοχλούν. Στις 5 ίντσες ακόμα και στο σχετικά παλιό Ninja Βlade βρίσκω το φως το αληθινό.

Στην 3αμισάρα 16/9 της pocket οριακά τα καταφέρνω καλά, με τη βοήθεια των focus peaking - magnify σε μεσαίες - μακρινές αποστάσεις εστίασης, εκτός φυσικά από μέρα μεσημέρι όπου δεν έχει καλή ευκρίνεια.

Συνεπώς θα ήθελα μια 3.5 - 4 ιντσών σπαστή παρακαλώ.

Ευχαριστώ.