Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Προτιμήσεις είναι αυτές... Εγώ δεν τις μπορώ με τίποτα τις περιστρεφομενες.

Τόσο, που αποτελεί και κριτήριο απόρριψης!

Sent from my LG-H930 using Tapatalk

Ρε συ την αφηνεις καρφωμενη δεν ειναι αναγκη να την ανοιγεις ολη. Αμαν με τους τοιχους που σηκωνετε με τον εξοπλισμο.

Sent from my ZTE A2017G using Tapatalk

Τόσο, που αποτελεί και κριτήριο απόρριψης!

Kι εμένα βρε Γιάννη... τι πράγμα είναι αυτό. Συμπαθώ πχ τις πανασονιc και ο κυριότερος λόγος που τις αποφεύγω είναι αυτός!

Αυτό το άνοιξε στρίψε ξεστρίψε κλείσε διαρκώς είναι 2πλός κόπος! Χώρια που μέχρι να το κάνεις πριν σηκώσεις ή χαμηλώσεις τη μηχανή συχνά πετά το "πουλάκι". Τι να την κάνω εκεί τη διαφορά πχ στη γρήγορη εστίαση όταν είσαι όλο άνοιξε στρίψε - ξεστρίψε κλείσε.

Καταντάς να την έχεις μόνιμα στη θέση της αλλιώς κρατάς μια κάμερα με 2πλό πλάτος, αλλά και τότε όταν σκοπεύω από το evf/ovf στη φωτογραφία δεν την μπορώ ανοικτή γιατί πρέπει να περνώ το χέρι κάτω από το "εμπόδιο" για να πιάνω τον φακό!

Αυτά μπορεί να μην ακούγονται τραγικά σε κάποιους, και εμένα γενικά δεν με πολυνοιάζει με τα πάντα τραβώ, διάφραγμα - ταχύτητα - iso - σημείο εστίασης και άσε με που λένε, αλλά όταν είσαι ειδικά σε δουλειά που μέσα σε κάποιες ώρες βγάζεις 100άδες φωτό είναι ενοχλητικό.

Εγώ θέλω μόνο λίγο tilt up τίποτα παραπάνω και αυτό δε γίνεται με τις περιστρεφόμενες.
Δεν μ αρέσει επίσης που αλλάζει ο άξονας που κοιτάς, δεν είναι ο ίδιος με του φακού.

Επίσης επειδή μ αρέσει η street photo, η περιστρεφόμενη με προδίδει και δε με βολεύει από το ύψος της κοιλιάς να τραβάω, δεν βλέπω τίποτα άμα την έχω κλειστή.

Προτιμήσεις είναι αυτές, δεν υπάρχει γιατί...

Λιγότερο προδίδει η περιστρεφόμενη να κοιτάς μπροστά και να βγάζεις στο πλάι, είτε κάθετα είτε και οριζόντια.

Ο άλλος ούτε που φαντάζεται ότι τον βγάζεις όταν έχεις το σώμα σου στραμμένο αλλού.

Ας πάμε παρακάτω, είναι προσωπικές προτιμήσεις αυτές, δεν επιδέχονται κριτικής....

Εγώ δεν τις μπορώ με τίποτα, εσένα μπορεί να σε βολεύει.

Μακάρι να γίνονταν και τα 2 ταυτόχρονα, νομίζω η νέα Fuji xt100 είχε κάτι αντίστοιχο.

Τις μηχανές κριτικάρουμε, όχι τις προτιμήσεις.

Υπάρχουν αντικειμενικές διαφορές, π.χ. σε selfie/vlog, όπου η σπαστή όχι δυσκολεύει, αλλά αποκλείει τελείως τη δυνατότητα για προεπισκόπηση.

Εγώ μπορεί να μην τραβώ selfie/vlog, αυτό όμως δεν έχει σημασία αφού είναι δικό μου θέμα και δεν αναιρεί το γεγονός ότι η σπαστή αφαιρεί τη δυνατότητα.

Η περιστρεφόμενη οθόνη δυσχέρεια λόγω προέκτασης στα αριστερά προκαλεί. Αλλά δεν αποκλείει δυνατότητες λήψης.

δε τραβαω ποτε vlog και selfie με τις μηχανες μου, οποτε για μενα δεν ειναι προβλημα.

Το αντιθετο οπως ειπα, ειχα την EM1 II με τη περιστρεφομενη οθονη και δεν τη μπορουσα με τιποτα.

Με δυσκολευε αφανταστα , ειδικα οταν τραβουσα απο χαμηλα ....αλλα παμε παρακατω, αυτο δεν ενδιαφερει κανεναν (οι προσωπικες προτιμησεις )...

Εδώ ο Γιάννης σου λέει ότι τον ενοχλεί η περιστρεφόμενη που είναι έκκεντρα του φακού, μην τον βάζεις να στρίψει και 90 μοίρες το σώμα για να τραβήξει :violent-smiley-030:

Μέσα από την περιγραφή της προσωπικής εμπειρίας η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει και συμπέρασμα για τις ανάγκες του. Απλά το υπεραναλύσαμε ε; Κι εγώ μέσα.

Νομίζω η καλύτερη υλοποίηση θα ήταν όπως οι σπαστές οθόνες στην ίδια ευθεία με τη μηχανή και όχι στα πλάγια που να μπορούν να επεκτέινονται και να κοιτάνε μπροστά.
Σαν την Sony a99 οπου γυρνούσε προς τα εμπρός απο πάνω και απο κάτω!
https://www.imaging-resource.com/PRODS/sony-a99/sony-a99TECH.HTM

ZLCDANIM-400.GIF

Καθε extra βραχίονας και flat cable όμως αυξάνει εκθετικά την περίπτωση βλάβης της οθόνης.

Προσωπικά θα φοβόμουν τέτοια οθόνη σε μια ακριβή κάμερα.

Mε βολεύουν και εμένα οι tilt only οπως εχω στην J5 και την EM1. Τις δουλεύεις με το ένα δάχτυλο.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Έχω δουλεψει και με τους δυο τύπους οθονών και προσαρμόζομαι αντίστοιχα και χωρίς γκρίνια για το τι κάνει η κάθε μιά καλύτερα. Ίσως να φταιει σε αυτό και οτι δεν χρησιμοποιώ τις μηχανές για βίντεο. Αν με βάλεις να διαλέξω θα επέλεγα την περιστρεφόμενη γιατί μπορεί να μετατρέψει την μηχανή σε αναλογική με μια κίνηση κλείνοντας τη και δευτερευόντως σε φωτογράφηση δράσης που χρησιμοποιώ συχνά την εστίαση μέσα από την οθόνη αφής ως track pad και ταυτόχρονα έχω τo μάτι στο EVF, με βοηθά πολύ να είναι στην άκρη και να τη δουλεύω με το αριστερό χερι εφοσον ο φακός δεν είναι βαρύς και δεν θέλει υποστήριξη.

Το θέμα είναι οτι η Panasonic αποφάσισε διαφορετικά και δεν νομίζω οτι θα επηρεαστεί από την ψηφοφορϊα του κοινού.

Μα την παναγια θαθελα πολυ να βγαλει μια καμερα που να βγαζει την καλυτερη εικονα ever να βγαζει ματια να βλεπει και ο τυφλος το φως το αληθινο αλλα να μην εχει ουτε IBIS ουτε περιστρεφομενη οθονη ουτε κορυφαια μπλιμπλικια να δω τι θα γραψετε :flipout:

Αυτο θα το ελεγε ενας ασχετος.

Ενας που αγαπα την εικονα θα αναβε λαμπαδα στους μηχανικους και σχεδιαστες.

Εγώ ως άσχετος λοιπόν που είμαι θα το έλεγα πάντως.

Όπως λέω το ίδιο και προσπερνώ πολλές μηχανές μεσαίου φορμά.

Απο τοτε που το φιλμ περασε στην ιστορια και εξαρτομαστε απο την προοδο της τεχνολογιας για την απεικονιση του καδρου μας στον αισθητηρα το ζητουμενο στην εξελιξη ειναι η καρδια του πυρηνα της εικονας και οχι τα υποβοηθηματα.

Αν ειμασταν στην εποχη του φιλμ τοτε ναι τα βοηθηματα θαταν σημαντικα. Τωρα μιλαμε για ουτοπια να τα εχουμε στην πρωτη γραμμη της τεχνολογικης μας αναζητησης εις βαρος του βασικου ζητουμενου.

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Ότι γυρίσαμε ένα αιώνα πίσω :flipout:τοτε που η εικόνα είχε τον πρώτο λόγο.

αλλα είναι άδικο να διαλέγουμε εποχές ή να κρίνουμε τα πράγματα όπως θα θέλαμε να είναι.
Η ερώτηση σου Ναθαναηλ καταλαβαίνω γιατί έγινε αλλά σε αυτό πρέπει να ρωτηθούν οι εταιρίες που έχουν επιλέξει το μαρτύριο της σταγόνας στην εξέλιξη της εικονας. Δεν μπορούν? δεν θέλουν? δεν το εξετάζω το αποτέλεσμα όμως είναι οτι αυτές οδηγούν και οι χρήστες ακολουθούν.
Περιμενω πως και πως την εξέλιξη της τεχνολογίας την επόμενη πενταετία στους αισθητήρες με μεγαλες βελτιώσεις στην ποιότητα της εικόνας.Μεχρι τοτε όμως ασχολούμαστε με τα μπιμπιλίκια για να ειμαστε σε εγρήγορση. :violent-smiley-030:

Αυτο θα το ελεγε ενας ασχετος.

Ενας που αγαπα την εικονα θα αναβε λαμπαδα στους μηχανικους και σχεδιαστες.

Είναι δηλαδή σαν να φτιάξεις τον τέλειο, ροπάτο, πανίσχυρο κινητήρα και να τον βάλεις στο πλαίσιο ενός fiat punto. :p

Μια ΨΦΜ ειναι ολο το πακέτο και οχι μόνο ο αισθητήρας. Για εμάς τους ερασιτέχνες τουλάχιστον.

Επαγγελματικά μπορείς να εχεις αυτή τη κάμερα που λες για το studio η στα carbon τριποδια. Αλλη μια για handheld. Αλλη μια για lowlight με καλο IBIS. Αλλη μια.....κτλ κτλ