Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Όσοι πάνε full frame ,κυρίως ψάχνουν 3 πράγματα.
Μεγάλη δυναμική περιοχή, καλό low light/high ISO (ειδικά σε κινούμενο θέμα) και ρηχό βάθος πεδίου.

Αν ζητάς κάτι άλλο, ψάχνεις αλλού...

Αυτά τα έχεις στο καλύτερο βαθμό μόνο σε FF.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ν'αγιασει ο στόμας σου Γιαννη.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Νικο εδώ μιλάμε για φωτογραφικές μηχανές όχι υποκατάστατα αυτών, ολο το πακέτο , να εχουν εργονομια και ολα τα χειριστηρια. Τα κινητά έχουν το βήμα τους στις συζητησεις εκεί που πρέπει (στα δυο νήματα) και εκεί θα μείνουν. Προσπαθείστε οσο μπορείτε αυτο να γινει συνήθεια για να μην σβήνουμε και μεταφέρουμε συνεχώς post, ειναι στενάχωρο κυρίως για εσάς που αφιερωνεται χρόνο να πειτε τι σκέψεις σας.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Ζυγισμένη ανάλυση και κριτική για το DFD της Panasonic από το dpreview έχοντας ως βάση την S5 και τις αντίστοιχες βελτιώσεις που δέχθηκαν και οι άλλες μηχανές της με το νέο firmware : https://www.dpreview.com/articles/0...us-how-panasonic-s-dfd-gamble-may-yet-pay-off.

Συμπερασματικα βλέπουνε στο μέλλον φως στο τούνελ του DFD με την ραγδαία εξέλιξη του hardware αλλά αναρωτιούνται αν η αγορά θα δείξει τόσο υπομονή.

The updates in the S5 show us a couple of things. Firstly, that Panasonic is well aware of the criticisms being leveled at its cameras and is continuing to fine-tune its software to squeeze everything it can out of the current hardware.

But, more significantly, the improvements we’re seeing when shooting stills and when using AF-C during bursts of stills in particular suggest that some of the downsides we’ve seen in the past aren’t necessarily inherent flaws of the DFD concept. Instead they’re aspects that can improve as sensor readout and processing power improve. You don’t need to be a semiconductor physicist to recognize that improvements in those areas are always coming.

In principle, in the long run, staying committed to an AF method that gets better as hardware gets faster may prove to be a better choice than an approach that trades-off light capture for AF performance. But the S5’s performance, particularly in video, shows DFD is not there yet. The risk for Panasonic is whether these fast-readout sensors and powerful processors arrive before the majority of full frame buyers have already committed themselves to other camera systems.

There is also one fact to mention: Not having phase detection pixels on the sensor gets rid of the sometimes annoying €œstripe€ artifact.

https://youtu.be/1jUd3izgwiI
 
Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Νέα cinema 4Κ box camera η οποία ήδη δηλώθηκε με τον κωδικό β€œLUMIX BGH1β€œ και ακολουθεί τη μόδα με αισθητήρα χαμηλής ανάλυσης , ακολουθούν κάποια specs που διερευσαν : https://www.43rumors.com/leaked-specs-of-the-new-panasonic-cine-bgh1-mft-camera/

10.28 million effective pixels Four Thirds sensor
Micro Four Thirds mount
C4K60P 4: 2: 2 10-bit RAW video (HDMI output)
C4K60P 4: 2: 0 10-bit (H.265 / HEVC) Internal recording
dual native ISO
Double SD card slot
Wi-Fi / Bluetooth
11800mAh VBR battery compatible
size 93.0Γ—93.0x78.0mm
weight 545g (main unit only)
 
Κυκλοφορει και μια φωτο της κακιας ωρας και μαλλον απο αυτην την καμερα ειναι



cine-600x1024.jpg


ετσι ετσι βγαλτε καμερουλες να χαιρομαστε οσοι εχουμε φακουδακια
 
Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

GH6 το 2021 θα δούμε : https://www.techradar.com/news/panasonic-lumix-gh6-could-now-be-delayed-until-2021

Σωστή κίνηση κατεμε , μόλις έχουν δώσει μια πολύ ικανή FF μηχανή (την S5) σε βίντεο με Dual ISO σε μικρότερο μέγεθος από την GH5 και σε κόστος εφαμιλο στα 2000$.

Οποτε η GH6 πρέπει να φέρει κάτι πολύ δυνατό σε αισθητήρα , επιδόσεις (8K?) για να δικαιολογήσει την ύπαρξη της και το κόστος της.

Πρόσφατα έβγαλαν και την studio version σε m43 camera την BGH1.

Εξυπνη κίνηση θα ήταν να βγει μια δυνατή αντικατάσταση της G9 για να τραβήξει την αβέβαιη φωτογραφική βάση της Olympus όπου φυσικά θα κάνει τα βασικά στο βίντεο όπως και η G9. Και την GH6 να την βγάλει στο δεύτερο εξάμηνο όταν θα μπορεί να δώσει το 8Κ σε μικρότερο σώμα της S5 και χωρίς υπερθέρμανση.
 
Last edited:
Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Πολύ ενδιαφέρουσες μερικές απαντήσεις, πρώτη φορά ακουσα την άποψη αν η μηχανή ζεσταίνεται είναι καλό γιατί υπάρχει απαγωγή της θερμότητας στο περιβάλλον.
 
Μακάρι, άλλα να είναι σοβαρή μηχανή και όχι σαν το ''φιάσκο'' της gx9, σε πρώτη φάση να έχει κανονικό Oled σκόπευτρο, 4Κ χωρίς crop και έξοδο μικροφώνου και βλέπουμε για τα υπόλοιπα.
 
Νίκο το "φιάσκο" είναι μαζί μου περισσότερο χρόνο από οποιαδήποτε άλλη digital μηχανή (πλην GM1). Ήταν και είναι η οικονομικώτερη 20mp m4/3, με κάποια μειονεκτήματα (όπως όλες), αλλά και πολλά πλεονεκτήματα, κυρίως για όσους αδιαφορούν για το βίντεο. Το δε "εφέ" του σκόπευτρου, είναι ορατό από λιγότερο από το 10-15% του γενικού πληθυσμού. Δεν επεκτείνομαι, υπάρχει το σχετικό νήμα για όποιον θέλει να το κουβεντιάσουμε.

Μακάρι βέβαια, η διάδοχος να έχει καλύτερο σκόπευτρο, βελτιωμένη σταθεροποίηση και weather sealing. Τα του βίντεο μου είναι παντελώς αδιάφορα, για να μην πω ανεπιθύμητα μια και ανεβάζουν άνευ λόγου και αιτίας το κόστος μιας μηχανής που λόγω στυλ και μόνο, απευθύνεται κυρίως σε φωτογράφους που ίσως τραβήξουν ευκαιριακά κανένα κλιπάκι, και γκρινιάζουν καιρό τώρα στα διεθνή φόρα για το κουμπί του βίντεο που δεν μπορεί να πάρει άλλες λειτουργίες. Περισσότερα mp δεν χρειάζομαι - ούτε και νομίζω ότι θα υπάρχουν. Αν προκύψει ο 47άρης, μάλλον θα μπει στα "μεγάλα" μοντέλα με διπλή λειτουργία, full resolution/pixel binning και τιμές... εκεί (πολύ) ψηλά.
Οπότε αν προκύψει GX10 με αυτά που προανέφερα και κάποιες άλλες μικροβελτιώσεις με αρχική τιμή στο χιλιάρικο για σκέτο σώμα, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ 'Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, θα περιμένω κλασσικά το φθινόπωρο για τις προσφορές και θα βγάλω το αγαπημένο μου... "φιάσκο" στο σφυρί... :flipout:
 
Δεν είναι μόνο αυτά Δημήτρη που ανέφερα, είναι και ότι δεν έχει υβριδική εστίαση (dealbreaker αυτό), δεν έχει αδιαβροχοποίηση, δεν έχει καλή μπαταρία (ούτε φορτιστή δεν δίνουν μαζί) και διάφορα άλλα που είναι και λίγο προσωπικό γούστο (π.χ. δεν μoυ αρέσουν τα jpeg της και το κράτημά της μηχανής, χάλια εστίαση σε βίντεο, ούτε καν εμφανισιακά δεν μου αρέσει κλπ.), δεν είναι τυχαίο ότι με το που κυκλοφόρησε σχεδόν η μηχανή την έβρισκες σε προσφορές, και ο νοων νοειτω....από εκει και πέρα είναι και θέμα γούστου, για μένα είναι μια από τις χειρότερες προτάσεις εκει έξω και μόνο αν την βρει κάποιος σε τιμή χώμα ίσως αξίζει (φίλος την είχε πάρει το καλοκαίρι στα 300 ευρώ που ήταν καλό deal)....πλεονεκτήματα σαφώς και έχει, απλά κάποια από τα μειονεκτήματα που έχει είναι πάρα πολύ σοβαρά που την ''καταστρέφουν'' για μένα σαν μηχανή, βέβαια όπως είπα είναι και θέμα γούστου, για μένα τέτοιες μηχανές είναι που έφεραν τις πωλήσεις της panasonic στον πάτο....

Από εκει και πέρα στα της gx10 όπως είπα αν δεν βάλει για αρχή Oled σκόπευτρο, 4Κ χωρίς crop, έξοδο μικροφώνου και καλύτερη εστίαση σε βίντεο (πολλά από αυτά τα δίνει ήδη η olympus από την em10III μάλιστα, άλλο αν έχει σοβαρά θέματα και αυτή) δεν θα έχει μέλλον ούτε αυτή και θα την βρίσκουμε σε προσφορές μετά από λίγο καιρό. Ας περιμένουμε να δούμε , ας ελπίσουμε ότι έβαλε μυαλό η Panasonic.

Υ.Γ. Οχι Δημήτρη πιο μικρή, ήδη είναι στο όριο που δεν κρατιέται η μηχανή.
 
Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Η GX9 όπως και η G9 είναι κυρίως φωτογραφικα σώματα, έχουν σίγουρα και κάποια χαρακτηριστικά στο βίντεο αλλά δεν έχουν ριξει εκεί το βάρος, τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά τους είναι φωτογραφικά.

Ελπίζω έτσι να συνεχίσουν και να διατηρήσει η GX10 την αρχική χαμηλή τιμή του σώματος της GX9.Αν θυμάμαι καλά είχε ξεκινήσει με τιμή στο σώμα γύρω στα 600-650 με τον 20αρη αισθητήρα και σταθεροποίηση και ήταν σούπερ deal για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (περίπου δυο χρόνων) αφού η επόμενη μηχανή με ανάλογο αισθητήρα κόστιζε 1000 και βάλε (Penf). Από τοτε βέβαια βγήκε πρόσφατα η ΕΜ10IV και έδωσε σε παρόμοια τιμή και καλυτερο σκόπευτρο τον 20αρη αισθητήρα.

Για όσους ερασιτέχνες ασχολούνται με το βίντεο και θέλουν ένα μικρό φθηνό και βολικό σώμα η Panasonic έβγαλε την G100, αν θέλει να βελτιώσει σε βιντεοχαρακτηριστικα μοντέλο εκεί θα το κάνει με ένα επόμενο π.χ. G200. Για όσους θέλουν παραπάνω πράγματα σε βίντεο πάνε σε G9 (που παίζει στο χιλιάρικο) και ακόμη παραπάνω στην σειρά GH.

Εγω θα ήθελα η GX10 αρχικά να ξαναφορέσει το σπαστό καλυτερο EVF της GX8 και το σώμα να ξαναγίνει τούμπανο όπως αυτό των GX8/GM1/GM5. Την εστίαση δεν θα την αλλάξει είναι γνωστό. Το μέγεθος της μια χαρά ειναι για μικρό σώμα με σταθεροποίηση. Οτι άλλο καλοδεχούμενο και ειδικά η στεγανότητα έστω στο επίπεδο που είχε η GX8. Το ζήτημα είναι να συνδυαστεί και μια χαμηλή τιμή και αυτό θα είναι δύσκολο γιατί η G9 είναι ήδη φορτωμένη με χαρακτηριστικά και σε εξαιρετικη τιμή.
 
Κώστα συμφωνώ σε αυτά που έγραψες, διαφωνώ μόνο για την g100, καθώς και έχει και μεγάλο crop στο 4Κ βίντεο και προβληματική εστίαση, Ουτε αυτή είναι για σοβαρό βίντεο, και δεν ξέρω καν γιατί βγήκε. Μεγάλο λάθος.....μακάρι να ξαναδούμε ένα σώμα σαν της gx8, τούμπανο, στιβαρό, με καλο σκόπευτρο και αδιαβροχοποιηση...μακάρι...

Υ.Γ. Η g9 είναι τούμπανο και σε καλή τιμή πλέον, όποτε δύσκολα τα πράγματα όπως είπες.

Υ.Γ. Να προσθέσω επίσης ότι όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους, μηχανή την σημερινή εποχη χωρίς αξιοπρεπές και καλο βίντεο δεν έχει καμία μα καμία τύχη...
 
Επίσης κάτι πρόσθετο, πέρα από τη τραγική τεχνολογία του σκοπεύτρου της gx9, για μηχανή που δεν απευθύνεται όπως λέτε σε άτομα που ασχολούνται με βίντεο, ποιος ο λόγος να βάλεις σκόπευτρο σε αναλογία 16:9???? Καμία λογική για άλλη μια φορά από την Panasonic...δεν ξέρω ωρες ωρες τις σκέφτονται και πως αποφασίζουν να κάνουν τέτοιες κινήσεις.
 
Απάντηση: Re: Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... από την Panasonic

Για εμένα το σημαντικό είναι να βγει νέο σώμα από την Panasonic αλλά να έχει κάτι να μας πει ουσιαστικό.

Η GH6 λογικά θα αργήσει. Οι φήμες λένε οτι G10 δεν είναι στα σκαριά. Οπότε ίσως η GX10 μπορεί να γεφυρώσει χαρακτηριστικά και άλλης σειράς.

Το κάνει συχνά η Panasonic να μπλέκει τα μπούτια της σε χαρακτηριστικά στα μοντέλα της .
 
Μακάρι Κώστα να δούμε κάτι πραγματικά καλο και ουσιαστικό, το έχει ανάγκη το σύστημα εδώ που φτάσαμε, δεν πάει πιο κάτω πλέον και κάθε κίνηση μετράει, ειναι θέμα επιβίωσης πλέον. Ας περιμένουμε να δούμε.