Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... στις Canon

Δεν ξερω αν εχει νοημα να βγαλει κι αλλο σωμα με τις R6, RP, και την R7 πλεον στην χαμηλη κατηγορια.

οπως στους υπολογιστές... αν ειναι κλειστό το κύκλωμα θα έχει αρκετά πλεονεκτήματα, αρκει μη μείνει απο ... υγρό.. και πως θα γίνεται αντικατάσταση;

οπως στους υπολογιστές... αν ειναι κλειστό το κύκλωμα θα έχει αρκετά πλεονεκτήματα, αρκει μη μείνει απο ... υγρό.. και πως θα γίνεται αντικατάσταση;

Για κλειστο κυκλωμα το κοβω.

Παντως μια χαρα ειναι οι αεροψυξεις τωρα για να μπλεξουν με κατι τετοια....

Τι ευχάριστα νέα, για μένα ειδικά που μόλις αγόρασα μια r7, και είχα βάλει στο μάτι στο μάτι το rf-ef speedbooster της Viltrox, που ήδη έχει εξαφανιστεί σχεδόν από παντού,
αλλά και να τον βρω στο ebay ας πούμε, firmware not!
Έτσι είναι, ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του, το speedbooster της Viltrox είχε τη μισή τιμή σε σχέση με τον μαμίσιο, και μάλλον είναι καλύτερος αφου δε φαίνται να έχει το purple flare του μαμίσιου (όχι τόσο έντονο και συχνό). Σίγουρα είναι copy - paste, και μολις η Canon κυκλοφορισε εκτός απ τη C70, σώματα με aps-c αισθητήρα, τους απείλησε και απέσυραν ότι rf έχουν.

Κλαίω λίγο.

• Sad
Reactions: evanfotis
Kαι εγω παντως που πηρα το speedbooster EF - R3 καπως ετσι αισθανομαι.

Μην μας κανει εντυπωση το ιδιο προφανως βιωσε και η Samyang η οποια αποτομα σταματησε την διαθεση φακων RF προφανως μετα απο δικονομικα μετρα εναντιον τους.

οι δυο φακοι που ειχε βγαλει (14, 85mm) πουλουσαν σαν ζεστα ψωμακια και οι αντιστοιχοι της canon ειχαν 5πλασια λεφτα.

Δυστυχως η canon εχει επιλεξει αλλον δρομο απο αυτον της Sony (που αφησε ελευθερους τους 3rd party κατασκευαστες φακων) και δεν ειναι καλο μαντατο αυτο.

Πιθανολογω οτι ζηταει πολλα δικαιωματα για αυτο και καθυστερουν και να βγαλουν φακους οι κυριοι 3rd party δηλαδη οι Tamron,Sigma.

υγ

Παντως ενω βλεπω οτι ενω εχει αποσυρθει απο παντου ακομα και απο το site της viltrox ο EF - R3 βλεπω διαθεσιμοτητα στον EF - R3 pro δηλαδη την εκδοση cine

Ισως ειναι ευκαιρια αν το ψαχνεις να παρεις εναν τετοιο καλυτερα

Last edited:
  • Sad
Τελεια so far....

και η επιβεβαιωση της ειδησης

Εστειλα και εγω email ζητωντας τα firmwares να υπαρχουν.

Η Samyuag τουλαχιστον δεν σταματησε το online support στους φακους που σταματησε. Αυτοι πρεπει να τα εκαναν πανω τους.....

Kαι εγω παντως που πηρα το speedbooster EF - R3 καπως ετσι αισθανομαι.

Μην μας κανει εντυπωση το ιδιο προφανως βιωσε και η Samyang η οποια αποτομα σταματησε την διαθεση φακων RF προφανως μετα απο δικονομικα μετρα εναντιον τους.

οι δυο φακοι που ειχε βγαλει (14, 85mm) πουλουσαν σαν ζεστα ψωμακια και οι αντιστοιχοι της canon ειχαν 5πλασια λεφτα.

Δυστυχως η canon εχει επιλεξει αλλον δρομο απο αυτον της Sony (που αφησε ελευθερους τους 3rd party κατασκευαστες φακων) και δεν ειναι καλο μαντατο αυτο.

Πιθανολογω οτι ζηταει πολλα δικαιωματα για αυτο και καθυστερουν και να βγαλουν φακους οι κυριοι 3rd party δηλαδη οι Tamron,Sigma.

υγ

Παντως ενω βλεπω οτι ενω εχει αποσυρθει απο παντου ακομα και απο το site της viltrox ο EF - R3 βλεπω διαθεσιμοτητα στον EF - R3 pro δηλαδη την εκδοση cine

Ισως ειναι ευκαιρια αν το ψαχνεις να παρεις εναν τετοιο καλυτερα

Χωρίς support δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και το ρίσκο, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει αύριο, ...πλέον φοβάμαι ν αγοράσω τον viltrox 13 1.4 για τη fuji μου...

ΥΓ Σκέφτομαι σοβαρά να εγκαταλείψω την Canon
ΥΓ2 οι τιμές στους φακούς της μου θυμίζουν εποχές ΑΤΑ, για όσους θυμούνται...

Τουλαχιστον Ο απλός er to rf Canon λειτουργεί καλά το af?

Όχι όπως τον διαφημίζουν δηλαδή όχι τέλεια, αλλά σίγουρα καλύτερα απ την αντίστοιχη προσέγγιση της Νικον με τον FTZ.

Πιο σωστά, δεν είναι θέμα αντάπτορα είναι θέμα κυκλωμάτων και μοτέρ των παλαίοτερων φακών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν απροβλημάτιστα στις πολλές "πληροφορίες" που στέλνουν οι νεότερες mirrorless μηχανές.

Last edited:
Τα πολλα λ7 ειναι στους φακους οχι στα σωματα, κάπως πρεπει να σπρώξουν τον κόσμο να παρει φακους RF, απο εκει βγαζουν χρηματα οι εταιριες οχι απο τα σωματα

Οσοι εχουν οπλοστασια σε καλο γυαλί EF (και ειναι παρα πολλοι) τους ερχεται φθηνά ακομα και ο ακριβος Metabone για να το αξιοποιήσουν, οι υπολοιποι που θα εμπαιναν στον πειρασμό να ξεκινησουν με νεο ακαθρεπτο RF σωμα , ενα φθηνό Viltrox και μερικους καλούς και φθηνους ΕF το ξεχνάνε το ονειρο

τοχουμε πει ομως πολλες φορες , ανεξαρτήτως εταιρίας αν θες να εχεις ταχύτητα και ακρίβεια εστιασης , ομαλή και ήσυχη εστιαση σε βιντεο, μεγαλες ριπές και αξιοποίηση ολων των νεων ηλεκτρονικών λειτουργιών που παρεχουν τα σωματα ξεχνάς τους ανταπτορες , ουτε τα firmware θα δωσουν κατι παραπανω απο την στοιχιωδη συμβατότητα

Επειδη και εχω δοκιμασει και καραεχω δοκιμασει ενα σκασμο φακους EF σε σωμαΤΑ RF αυτη η παλια αντιληψη για τους ανταπτορες ειναι εντελως λανθασμενη ή προερχεται απο χρηση και εμπειρια απο σωματα που εχουν ετσι κι αλλιως προβληματα στην αυτοματη εστιαση ( Panasonic FF)

H Canon απο την δικη μου εμπειρια και οσων ξερω εχει επιτυχει το απολυτο με τους δικους της ανταπτορες οπως ηταν λογικα και οι φακοι της ΕF σπερνουν σε συνεργασια με τους μαμισιους ανταπτορες και τα σωματα RF

Σε σημειο που να μην το πιστευει καποιος που ειχε πριν εμπειρια απο προσαρμογη φακων EF σε σωματα Sony ( αρκετα μεγαλη διαφορα) και σε σωματα Panasonic ( η απολυτη τραγωδια)

Νομιζω οτι στο ιδιο εξαιρετικο αποτελεσμα ειναι και η Nikon χωρις να εχω ιδία πειρα ομως .

υγ

αυτο που δεν εχεις με τους αλλους πλην RF φακων ειναι το ελαφρυτερο βαρος (νεα σχεδιαση και κραματα χαμηλου βαρους) και το μικροτερο μηκος των φακων αποτελεσμα και του μηκους του ανταπτορα φυσικα αλλα και της σχεδιασης των RF φακων .

Last edited:
Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ 2 ef φακούς 50 1.2 85 1.2 πρώτη έκδοση, τ αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περίμενα (να το πω ευγενικά), ούτε σε θέμα ακριβειας στην εστίαση αλλα ούτε και σε ποιότητα εικόνας, (ghosting, Color Fringing) κλπ.

Ναι παλιοί φακοί, ναι κρατάμε χαμηλά τον πήχη, οκ όλα αυτά γνωστά, όμως...

από μικρό παιδί κρατάω μια μηχανή στο χέρι, σήμερα είμαι σχεδόν 50, τα βασικά τουλάχιστον τα καταλαβαίνω,

και ας πούμε ότι εγώ κάνω λάθος, υπάρχουν αρκετές αναφορές για προβλήματα στην εστίαση της R7 με παλιούς ef usm φακούς (κάποια απ τα οποία συμβαίνουν και σε μένα), αλλά και με τους νεότερους stm.

για να μην παρεξηγηθώ η R7 είναι μηχανάρα με τα όλα της, καμία σχέση με όποια μηχανή Νικον είχα μέχρι τώρα, άλλο λέβελ, όμως κανείς δεν είναι τέλειος.

ΥΓ Η z50 σε μένα τουλάχιστον με af-s φακούς πανω στον FTZ σταματούσε να εστιάζει κατώ από διάφορες συνθήκες και για διάφορους λόγους.

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ 2 ef φακούς 50 1.2 85 1.2 πρώτη έκδοση, τ αποτελέσματα δεν είναι αυτά που περίμενα (να το πω ευγενικά), ούτε σε θέμα ακριβειας στην εστίαση αλλα ούτε και σε ποιότητα εικόνας, (ghosting, Color Fringing) κλπ.

Ναι παλιοί φακοί, ναι κρατάμε χαμηλά τον πήχη, οκ όλα αυτά γνωστά, όμως...

εγω θα εβγαζα συμπερασματα αυτου του ειδους παντως με πιο συγχρονους φακους.

Και εγω λατρευω τον tamron 24-70 f2,8 G1 που εχω αλλα δεν ειναι η γενια φακων που θα τεσταρες ενα συστημα αυτοματης εστιασης και συνεργασιας με την νεα γενιας καμερα παντως.

Oπως και να το δεις ειναι φακοι του 2006. Μια δεκαετια μετα ειχαν αλλαξει αρκετα εσωτερικα των φακων.

υγ

Οι φακοι f1,2 της canon (και νομιζω ολων των εταιρειων εκεινη την εποχη) παντως παντα ειχαν θεματα μετριας οπτικης αποδοσης . Ναι μεν ειχες το απολυτο απο πλευρας φωτεινοτητας

Κοιτα εδω πχ συγκριση με τον νεοτερο RF 50mm

και με τον νεοτερο RF 85mm

• Like
Και γενικά από άποψης ταχύτητας εστίασης οι Canon f/1.2 ανέκαθεν θεωρούνταν αργοί, και σε σώματα DSLR… Ήταν οι συμβιβασμοί της μεγίστης φωτεινότητας που προσέφεραν.

• Like
Reactions: Kosh
Χωρίς support δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και το ρίσκο, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει αύριο, ...πλέον φοβάμαι ν αγοράσω τον viltrox 13 1.4 για τη fuji μου...

ΥΓ Σκέφτομαι σοβαρά να εγκαταλείψω την Canon
ΥΓ2 οι τιμές στους φακούς της μου θυμίζουν εποχές ΑΤΑ, για όσους θυμούνται...

Σε αυτα εχεις ασφαλως δικιο.

Δεν θα φοβομουν παντως αντιστοιχες κινησεις απο την Fuji οπως αυτο που εκανε ΞΑΝΑ η Canon.

καποια καταστηματα ακομα πωλουν τους viltrox που λεγαμε.

Και οντως ειναι περιεργο οτι η Rokinon δεν αλλαξε τιποτα στην διαθεση αυτων των φακων RF στην αγορα σε αντιθεση με την Samyang.

Don’t expect any third-party autofocus lenses in the near future

"One of the sources said not to expect anything from the third-party manufacturers until late 2024 at the earliest, and that not every manufacturer is going to be given the opportunity to make RF lenses."

"Canon believes the “more affordable” options are already covered by the hundred and whatever million EF lenses out there that work extremely well on the RF mount with Canon’s line of adapters."

η μιση αληθεια ειναι οτι οντως οι μυριαδες EF μπορουν να καλυψουν την αναγκη για φθηνους φακους και μαλιστα με κανεναν συμβιβασμο στην λειτουργια του φακου.

Με συμβιβασμο ομως στο βαρος και στον ογκο γιατι προκειται για φακους DSLR και οχι σχεδιασμενους για mirroless αρα και αλλης σχεδιασης (ασχετα αν στο ζυγι κοστους/αποδοσης των RF/EF η ζυγαρια γερνει τραγικα υπερ των EF)

Προσωπικα επειδη ετσι κι αλλιως οι φακοι EF ειναι ταμαμ για την εργασια μου πανω σε καμερες all around (μπαινουν σε καθε λογης καμερες πολλες φορες και χωρις ανταπτορα) εκει ειμαι ακομα προσανατολισμενος με 1-2 εξαιρεσεις.

Μην αναφερω οτι το focus by wire των mirroless φακων ειναι αρκετες φορες αποτρεπτικος παραγοντας