Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... στις Canon

Re: Canon Mirrorless FF project

Την μοντούρα που χρησιμοποιεί ήδη στις Mirrorless θα έχει η Canon, απλά και εύκολα και με αντάπτορα θα παίρνει και τους φακούς Dslr. Οσο πουλάει dslr θα το πάει αργά και καλά θα κάνει, όταν έχεις ένα μαγαζί που πουλάει μια χαρά δεν το κλείνεις για να πας σε νέα trendy γειτονιά με ανταγωνισμό και να χαντακώσεις το παλιό μαγαζί. Θα το κάνει όταν αυτή κρίνει σωστό και μιας και μιλάμε για την Canon τον κολοσσό του κλάδου κάτι ξέρει περισσότερο από εμάς, μην ξεχνάμε ότι αρχικά με ένα μοντέλο Mirrorless την m1 πούλαγε περισσότερο από ότι π.χ. η Sony στην Ιαπωνία, από αυτό φαίνεται και η τεράστια δυναμική της εταιρίας.

Re: Canon Mirrorless FF project

Κράτα μικρό καλάθι .Ήδη ο CΕΟ της Canon σε συνεντεύξη θεώρησε 'trend' τις ακάθρεφτες και είπε διάφορα άλλα απαξιωτικά.Το σωστό θα είναι να χτυπήσει τον ανταγωνισμό ,αλλά δεν έχει πείσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Καλά δεν έχει και ανταγωνισμό, προς το παρών στους επαγγελματίες παίζει μόνη της...ίσως κάποια στιγμή κάτι κάνει η Sony εκει άλλα θέλει πολλά ψωμιά ακόμα και σώματα σαν τανκς που δεν τα προσφέρει η Sony, δεν είναι μόνο τα specs και κυρίως δεν ενδιαφέρεται όλος ο κόσμος για βίντεο και νέα Trends όπως το 4Κ κλπ...

Re: CanoNikon φήμες για νέες mirrorless?

Δε νομιζω ότι ειναι ακριβώς έτσι....

Ότι Sony μηχανή πουλάω, φεύγει σε λίγες ώρες, ευκολα και χωρις παζαρι.
Και τις μηχανές τις παίρνουν κυρίως φωτογράφοι και βιντεαδες.

Δεν εχω δει κανέναν τα τελευταία χρόνια να επενδύει σε CAnon kai nikon...

Και μιλάω για επαγγελματίες του χώρου... Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι δεινόσαυροι που έχουν αρκετούς φακούς σε Canon kai nikon, είτε βρίσκουν τρόπο να τους βάλουν σε Mirrorless μέσω ανταπτορα, είτε σκέφτονγαι κι αυτοί σιγά σιγά να αλλάζουν στρατόπεδο.

Το ότι κάποιοι ακόμα επιμένουν dslr δεν είναι γιατί ειναι καλύτερα εκεί, απλά είναι δυσκολο Ν αλλάζουν συνήθειες, είτε γιατί βολευονται.

Το είδα πολλά χρόνια πριν, με συναδέλφους στο Mega, που αρνούνταν πεισματικά να δοκιμάσουν Mirrorless και τώρα όλοι είναι με Sony kai Panasonic.

Οποίος δε προσαρμόζεται και δεν αλλάζει... Πεθαίνει.

Ειναι Κανονας αυτός!

Canon φήμες για νέες mirrorless

Χωρίζω το κοινό προϋπάρχον νήμα για να συνεχιστεί η συζήτηση για τα επερχόμενα ακαθρεπτα μοντέλα των δυο εταιριών ανεξάρτητα. Το νήμα αφορά τα μοντέλα της Canon. Οποιοδήποτε μοντέλο ανακοινωθεί επίσημα ή ανεπίσημα εννοείται ότι θα αποκτήσει και το δικό του νήμα στην κατηγορία φωτογραφικού εξοπλισμού.

Re: CanoNikon φήμες για νέες mirrorless?

Δε νομιζω ότι ειναι ακριβώς έτσι....

Ότι Sony μηχανή πουλάω, φεύγει σε λίγες ώρες, ευκολα και χωρις παζαρι.
Και τις μηχανές τις παίρνουν κυρίως φωτογράφοι και βιντεαδες.

Δεν εχω δει κανέναν τα τελευταία χρόνια να επενδύει σε CAnon kai nikon...

Και μιλάω για επαγγελματίες του χώρου... Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Οι δεινόσαυροι που έχουν αρκετούς φακούς σε Canon kai nikon, είτε βρίσκουν τρόπο να τους βάλουν σε Mirrorless μέσω ανταπτορα, είτε σκέφτονγαι κι αυτοί σιγά σιγά να αλλάζουν στρατόπεδο.

Το ότι κάποιοι ακόμα επιμένουν dslr δεν είναι γιατί ειναι καλύτερα εκεί, απλά είναι δυσκολο Ν αλλάζουν συνήθειες, είτε γιατί βολευονται.

Το είδα πολλά χρόνια πριν, με συναδέλφους στο Mega, που αρνούνταν πεισματικά να δοκιμάσουν Mirrorless και τώρα όλοι είναι με Sony kai Panasonic.

Οποίος δε προσαρμόζεται και δεν αλλάζει... Πεθαίνει.

Ειναι Κανονας αυτός!

Γιάννη δεν συμφωνώ σε αυτά που λές, καταρχάς μην κρίνεις από τον μικρόκοσμο της Ελλάδας δεν είναι κριτήριο το πως πάει η αγορά. Δεύτερον μια χαρά πουλιούνται εύκολα Canon/Nikon, ναι η sony δίνονται εύκολα άλλα έχω φτύσει κυριολεκτικά αίμα να πουλήσω Fuji/Olympus/Panasonic που δεν τα αγοράζει κανένας ή τα δίνεις σε τιμές χώμα.
Επίσης δουλεύω σε διαφημιστική εταιρία (την μεγαλύτερη της χώρας), παντού όλοι με Canon/Nikon είναι, πας σε γάμους Canon/Nikon, sport φωτογράφηση Canon/Nikon, σε ταξίδια που πάω το ίδιο, πολεμικά ρεπορτάζ και ταξιδιωτική φωτογράφηση τα ίδια, φωτογράφηση προϊόντων και μόδας το ίδιο μέχρι και στο διαστημικό σταθμό Dslr έχουν....σχεδόν όλοι οι γνωστοί μου άλλα και φίλοι στην δουλειά με Dslr είναι και με κοιτάνε σαν ζόμπι που έχω mirrorless ενώ πι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι είναι. Πέρα από κάποιες εκδηλώσεις που έχω δει μερικούς με sony Α7 άλλα με φακούς Canon ο φωτογραφικός κόσμος κυριαρχείται σε όλους τους τομείς από Dslr.
Σε πρόσφατο ταξίδι στην Εσθονία για την Google όλοι μα όλοι dslr είχαν και κοιτάγανε την Olympus em1 που είχα μαζί σου σαν αξιοθέατο, μάλιστα ένας Γάλλος με ρώτησε που την βρήκα και αν είναι μηχανή με φιλμ!!!!
Μην κοιτάς που εδώ στο Forum είμαστε 10-15 νοματαίοι και αγοράζουμε Mirrorless, έξω στον αληθινό κόσμο οι dslr ζουν και βασιλεύουν.
Οσο για την Canon μια χαρά θα τα πάει, δεν πρόκειται να πάθει τίποτα, όσο έχει τους επαγγελματίες παγκοσμίως όλων των κλάδων δεν έχει να φοβάται τίποτα, και αν μπει σοβαρά στις Mirrorless μάλλον οι άλλοι πρέπει να ανησυχούν μην πεθάνουν παρά αυτή και θα το δούμε και στην πράξη.

Τέλος για να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια, δεν ενδιαφέρονται όλοι για βίντεο και 4Κ, οι περισσότεροι επαγγελματίες είναι φωτογράφοι εκει έξω και δεν ξέρουν που είναι καν το κουμπί rec πάνω στην μηχανή, και όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με βίντεο, σε παραγωγές ταινιών, σειρών, διαφημιστικών σποτ (έχω πάει σε δεκάδες γυρίσματα διαφημιστικών σποτ) κλπ. με θηρία βιντεοκάμερες είναι και δεν ασχολούνται με sony a7 Κλπ. αυτές τις χρησιμοποιούν επι το πλείστον χομπίστες ή άτομα που τραβάνε εκδηλώσεις ή άντε κανένα γάμο το πολύ πολύ.

Υ.Γ. Τέλος επειδή έχω βαρεθεί τον κάθε πληρωμένο Youtuber ή Bloger φωτογράφο που άλλαξε την Dslr και πήρε Mirrorless και είδε το ''φως το αληθινό'', να πω ότι για κάθε έναν που αλλάζει σύστημα και αφήνει την dslr υπάρχουν χιλιάδες άλλοι από πίσω που δεν συζητάνε καν να αφήσουν τις Canon/Nikon.

Re: Canon φήμες για νέες mirrorless

Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε ! :p

κι εγω σε παρομοιο χωρο κινουμαι.... και δεν βλεπω κανεναν πια με canon-nikon.

Εχω παει σε αρκετα φωτογραφεια προσφατα , που ζητανε μοντερ, και σε μικρα γραφεια παραγωγης , και μονο sony-panasonic εχουν.

Σε μεγαλα γραφεια παραγωγης και διαφημιστικες, εχουν RED και URSA (Blackmagic), πουθενα σχεδον canon nikon...

Και στο εξωτερικο, προσφατα σε ταξιδι στο Λονδινο για δουλεια, παλι το ιδιο.... δε ξερω τι βλεπεις εσυ.

ΥΓ... και σε 2 καναλια που προσφατα εργαστηκα προσωρινα, κι εκει το ιδιο, ειχαν sony a7s ii...

YΓ2.. εκανα προσφατα 2 σεμιναρια για Davinci resolve στην Ελλαδα, και ολοι μοι οι "μαθητες" , που ηταν επαγγελματιες του χωρου της εικονας, ειχαν επισης Panasonic, Sony kai BM Ursa ! Ουτε ενας canon-nikon.

Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε ! :p

κι εγω σε παρομοιο χωρο κινουμαι.... και δεν βλεπω κανεναν πια με canon-nikon.

Εχω παει σε αρκετα φωτογραφεια προσφατα , που ζητανε μοντερ, και σε μικρα γραφεια παραγωγης , και μονο sony-panasonic εχουν.

Σε μεγαλα γραφεια παραγωγης και διαφημιστικες, εχουν RED και URSA (Blackmagic), πουθενα σχεδον canon nikon...

Και στο εξωτερικο, προσφατα σε ταξιδι στο Λονδινο για δουλεια, παλι το ιδιο.... δε ξερω τι βλεπεις εσυ.

ΥΓ... και σε 2 καναλια που προσφατα εργαστηκα προσωρινα, κι εκει το ιδιο, ειχαν sony a7s ii...

YΓ2.. εκανα προσφατα 2 σεμιναρια για Davinci resolve στην Ελλαδα, και ολοι μοι οι "μαθητες" , που ηταν επαγγελματιες του χωρου της εικονας, ειχαν επισης Panasonic, Sony kai BM Ursa ! Ουτε ενας canon-nikon.

Γιάννη να το ξαναπώ, μιλάς για βίντεο, δεν ενδιαφέρονται όλοι για βίντεο, αν είσαι επαγγελματίας σε βίντεο ε ναι πιο πιθανό να πάς σε sony. Σε φωτογραφία που είναι το ζουμί τι γίνεται???
Δες π.χ. και στο μουντιάλ, για πες μου είδες έστω και έναν φωτογράφο με κάτι άλλο πέρα από Canon/Nikon??? γιατί εγώ δεν είδα ούτε έναν. 100νταδες φωτογράφοι όλοι με θηρία Canon/Nikon που είναι η sony και η Panasonic Που λες???
Τα άτομα που ασχολούνται με αποκλειστικά με βίντεο είναι πολύ λιγότερα από αυτούς που ασχολούνται με φωτογραφία και αυτό το ξέρει μια χαρά η Canon.

Υ.Γ. Δες ακόμα και εδώ στον μικρόκοσμό μας στο forum που είμαστε όλοι φαν των νέων τεχνολογιών και των Mirrorless, πόσα βίντεο βλέπεις να ανεβαίνουν από τους χρήστες σε σχέση με τις φωτογραφίες?? Έχουμε δεκάδες νήματα με κατηγορίες φωτογραφιών και όλα είναι γεμάτα με φωτογραφίες χρηστών, σε βίντεο έχουμε μόλις ένα νήμα post your video και δεν ανεβαίνει σχεδόν τίποτα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται κυρίως για φωτογραφία, εκει είναι τα λεφτά και εκει χτυπά ή Canon/nikon τους επαγγελματίες με τα θηρία dslr που αντέχουν σε ακραίες συνθήκες.

δεν μιλαω μονο για βιντεο.... αλλωστε πολλοι φωτογραφοι πια το γυρνανε ΚΑΙ στο βιντεο .
Και γιατι ειναι το ζουμι στη φωτογραφια ?
ΜΕΓΑ λαθος...το ζουμι πια ειναι στο βιντεο !

αυτο το δειχνουν οι παραδοσιακα φωτογραφικες εταιρειες , οπως Fuji kai Olympus, που βαζουν και κανουν οτι μπορουν πια στο τομεα αυτο.

Το youtube ειναι βιντεο, το vimeo, το instagram πια εχει βιντεο το ιδιο και το Facebook .

H τηλεοραση και το ιντερνετ κυριαρχουν και οχι τα περιοδικα και οι εφημεριδες.

Το ξερει καλα η canon (kai h nikon) και γι αυτο θα βγαλουν mirroless (οπως ακουγεται αλλωστε)... αλλιως θα εκαναν το Κινεζο !

Γι αυτο τρεχουντωρα να τα μαζεψουν...κι αν δε το κανουν συντομα, θα τους γραψει η ιστορια σαν δεινοσαυρους κι αυτους.

ΥΓ... δεν ειναι αναγκη να "εξαφανιστει" καποιος, το βλεπω και στο χωρο μου . η Avid που παραδοσιακα ειχε τους επαγγελματιες μοντερ, συνεχιζει να τους εχει! Εχει ομως μειωθει αισθητα ο ογκος τους και κυριως τη βαση την εχουν πιασει αλλοι παιχτες (Premierre kai FCPX) . Κι εκει ειναι τα λεφτα , οχι στους επαγγελματιες, που ειναι απλα για το prestige ! H apple Με το FCPX εχει το μεγαλυτερο μεριδιο αγορας, με 30 εκατομ. πελατες....και αφηνει την Avid να εχει τους λιγους εκατονταδες "επαγγελματιες". Αυτοι αλλωστε αλλαζουν εξοπλισμο καθε δεκαετια και αν ! :p

YG2... το αντιθετο συμβαινει απ αυτο που λες...ποιος ενδιαφερεται για ακραιες συνθηκες και βαρυ εξοπλισμο (εκτος των λιγων επαγγελματιων που λες) ?
ΚΑΝΕΝΑΣ (ή εστω ελαχιστοι) ... οι περισσοτεροι ενδιαφερονται για μικροτερο-ελαφρυτερο εξοπλισμο , ευκολιες, βιντεο, κλπ

Εχουμε εντελως διαφορετικη αποψη , αλλα δε πειραζει καλο ειναι .... προσωπικα στο χωρο μου , στην ελλαδα , βλεπω ολους αυτους που κοιτουσαν με απορια τις Mirroless, τωρα να τις υιοθετουν με τα χιλια! Και στο χωρο της φωτογραφιας.,...

Διαφωνώ κάθετα και έχω εντελώς αντίθετη γνώμη και εντελώς διαφορετική εικόνα από την δουλειά μου σχεδόν σε όλα από αυτά που λες, άλλα οκ. Εγώ βλέπω δεκάδες φωτογράφους μόδας, προϊόντων κλπ. που γνωρίζω που πήραν Nikon D5, και στο ξαναλέω δες στο μουντιάλ, που ήταν οι Mirrorless???, και φαντάζομαι την βροχή την είδες στο τέλος ε???
Να στο ξαναπώ πάλι στο πρόσφατο συνέδριο της Google στην Εσθονία με δεκάδες φωτογράφους επαγγελματίες και μη όλοι με Dslr ήταν.
Πέρυσι στην φωτογράφιση του Αντετοκούνμπο στο ΟΑΚΑ για την NIKE όλοι μα όλοι ήταν με Canon/Nikon.
Εχω δεκάδες παραδείγματα από ταξίδια στην Καλιφόρνια για την Google, Apple, φωτογράφηση προϊόντων στο Κάιρο, αυτοκινήτων Ford στην Γερμανία, Μουρουνέλαιο Möller's στην Νορβηγία έως και συνέδριο στην Ινδία και όλοι με Dslr ήταν, άλλα είπαμε οκ ο καθένας έχει την δική του γνώμη, αν και όπως είπα προσωπικά δεν είναι γνώμη άλλα το βλέπω συνεχώς με τα μάτια μου. Πάμε παρακάτω.

Κι εγώ με τα μάτια μου το βλέπω....

Και στο ξαναλέω, οι επαγγελματίες είναι το prestige, γι αυτό και η σονυ θέλει ένα κομμάτι αυτού του κοινού.

Τεσπα.... Θα δούμε σύντομα αν η Canon nikon καίγονται ή όχι, αν βγάλουν κι αυτές Mirrorless θα είναι ένα σημάδι.

Δεν καταλαβαίνω τι συζήτηση είναι αυτή τώρα !!! ???

Αμφιβάλλει κανείς οτι οι Dslr έχουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (ακόμα ..) ??

Αμφιβάλλει κανείς οτι οι mirroless αυξάνουν συνεχώς το μερίδιο αγοράς ??

Αμφιβάλλει κανείς οτι του χρόνου ίσως ή του παραχρόνου οι mirrorless θα έχουν ξεπεράσει τις Dslr ?

Aμφιβάλλει κανείς για το ότι η νίκη των mirrorless άργησε σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις (εγω πίστευα οτι σε 5-8 χρόνια οι mirrorless θα είχαν ξεπεράσει τις Dslr δηλ ξεκινώντας απο το 2008 το 2016 .. έχουμε 2018 και ακόμα .)

http://www.cipa.jp/stats/dc-2015_e.html

Μερίδια αγοράς
2015 -> 75 - 25
2016 -> 70 - 30
2017 -> 60 - 40
2018 _> 55 -45 (στοιχεία μέχρι Μάϊο ..)

Αμφιβάλει κανείς οτι ίσως ο σημαντικότερος λόγος για την εκτίναξη το 2017 είναι οτι η Canon έβγαλε σοβαρή σειρά mirrorless ? σε σχέση με την αστεία που είχε μέχρι τότε ?.

Δεν τίθεται θέμα οτι προς τα εκεί πάει .. απλά η Canon καθυστέρησε για διάφορους λόγους .. απο του οποίους εγω ψηφίζω ως πιο σημαντικό την υστέρηση σε τεχνολογία γρήγορων αισθητήρων και το ότι δεν θέλει ή δεν την συμφέρει να γίνει πελάτης της Sony ..

αυτα που ελεγα, επαληθευονται....οι πωλησεις των DSLR πεφτουν , ενω αυτες των mirroleσs ανεβαινουν https://asia.nikkei.com/Business/Companies/Nikon-to-return-to-thriving-mirrorless-camera-market

H νικον δεν ειναι χαζη που τρεχει τωρα (οπως και η canon σε λιγο) να μαζεψουν τα "χαμενα".

Global shipments of digital cameras fell in 2017 to a fifth of their 2010 peak, at 25 million units.

Of those, 7.5 million units were SLRs, down 10% on the year, while 4 million were mirrorless, up 30%, according to the Camera & Imaging Products Association.

Για ποιο λόγο λες "τρέχει να μαζέψει τα χαμένα" Γιάννη; καμια χασούρα δεν βλέπω και κανένα τρέξιμο. Timing λέγεται και μάλιστα σωστοτατο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσες μέχρι και το 2017 οι slr κατείχαν τη μερίδα του λέοντος έστω και με κάποια πτώση οπότε κερδισμένες οι Canon k Nikon. όταν είσαι ο πρώτος, μόνο χαμένος δεν λέγεσαι. Άφησε την ιδέα της mirrorless να ωριμασει, βγάλαν οι άλλες εταιρείες τις διαφορές προτάσεις τους, έφεραν τον κόσμο σε αυτήν την κατεύθυνση και τώρα θα μπουν και οι δύο μεγάλες εταιρείες δυναμικά.

Απάντηση: Canon φήμες για νέες mirrorless

Η Canon δεν έχει το πρόβλημα που έχει η Nikon που τρέχει να προλάβει…
Η BCN-R δημοσίευσε τα στοιχεία για τις πωλήσεις φωτογραφικών μηχανών στην Ιαπωνία για το πρώτο εξάμηνο του 2018…
Στις mirrorless η Canon έχει την πρώτη θέση με 30,1% με δεύτερη την Olympus με 27,7%
Στις dslr η Canon έχει την πρώτη θέση με 58,9%...

https://www.pttl.gr/bcn-r-i-canon-pire-tin-protia-stis-mirrorless-proti-stis-compact-i-nikon/

https://www.bcnretail.com/market/detail/20180712_74688.html

Όταν βλέπεις πτώση, πρέπει ν ανυσηχεις... Και προφανώς ανυσηχουν.

Δεν έχει σημασία που μέχρι τώρα είχαν μεγαλύτερο μερίδιο... Ήδη αυτό πέφτει και σε λίγο θα ισοφαριστει.

Όποιος δεν το βλέπει... Τι να πω;

Για μένα ο καθρέφτης έχει πεθάνει, απλά είναι θέμα χρόνου να το δουν και οι μεγάλες εταιρείες, αλλιώς θα παψουν να ειναι μεγάλες.

Δεν θα εξαφανιστούν προφανώς, το έχουμε ήδη πει υπάρχει χώρος για όλους.... Αλλα με τέτοια άνοδο των Mirrorless, δεν μπορούν να μείνουν στο παρασκήνιο.

Απάντηση: Re: Canon φήμες για νέες mirrorless

Νομίζω οτι κάπου στην μέση είναι η αλήθεια, το τερμάτισαν από πλευράς timing , αν κέρδισαν ή όχι θα το δούνε οι ίδιοι σε μερικά χρόνια. Αν προλάβουν να στήσουν πληρες σύστημα νέων φακών σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν ελπίδες μιας και οι άλλες ακάθρεπτες εταιρίες δεν κοιμούνται. Προσωρινή λύση οι ανταπτορες που θα κάλυπταν περίφημα την μετάβαση ΑΝ υπηρχε χρόνος.

το σημαντικό πρόβλημα είναι άλλο, τόσο καιρό έσπρωχναν στην αγορά νέα μοντέλα DSLR ενώ ξέρουν εδώ και καιρό οτι το μέλλον ανήκει αλλοϋ και κάποια στιγμή θα το παραδεχθούν δημόσια. Να δούμε τώρα πως θα κρατήσουν δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη.

Ναι αυτό λέω... Δεν θεωρώ πως υπάρχει καμία ανησυχία στις εταιρείες. Καμία ανησυχία, κανένα τρέξιμο. Πρώτοι ήταν και πέρυσι, και πρώτοι θα είναι και του χρόνου. Το ότι θα έρθει η αλλαγή που γράφεις προφανώς και το ξέραν κι αυτοί, και δεν έχω αυταπάτες ότι εγώ, εσύ και κάποιοι άλλοι έχουμε καλύτερη γνώση της αγοράς από αυτούς που κάνουν κουμάντο εδώ και χρόνια. Περίμεναν προφανώς να ωριμάσουν οι συνθήκες, μιας και μέχρι και πέρυσι που σοβαρεψαν οι προτάσεις δεν υπήρχε λόγος να βιαστούν για να προσφέρουν κι αυτοί την πρόταση τους. Τώρα που η Sony έβγαλε 3 δυνατά μοντέλα, και όντως χτυπάει ψηλά, θα σκάσουν κι αυτοί μυτη με τις δικές τους προτάσεις. Αν το σκεφτείς, μέχρι και πέρυσι δεν υπήρχε κανένας λόγος να μπούνε στο παιχνίδι αφού οι ανταγωνιστές ήταν πολύ χαμηλά και η τεχνολογία που είχαν οι μηχανές είχε πολύ ισχυρά μειονέκτηματα. Φέτος που άλλαξε, περίμενε τους!

Απάντηση: Re: Canon φήμες για νέες mirrorless

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα από εδώ και πέρα. Ας πούμε οτι τον Σεπτέμβρη ανακοινώνει μια FF μηχανή και μέσα σε ένα χρόνο βγάζει και 3-4 φακούς. Ας πούμε οτι είσαι ένας μελλοντικός αγοραστής FF χωρίς καθόλου Νικον ή Canon φακούς. Θα ψωνίσεις από την έτοιμη SONY που σου έχει δινει ποικιλία μοντέλων, χώμα τιμή σε μοντέλο FF φουλ εξοπλισμένο σε φωτό και βίντεο και έτοιμο σύστημα φακών ή από τη Nikon/Canon ? Παει αυτός ο αγοραστής σίγουρα ...

Πάμε σε έναν μελλοντικό αγοραστή που θέλει να πάρει APSC μηχανή, θα πάρει DSLR Νικον σήμερα όταν δεν θα ξερει αν θα είναι σε παραγωγή φακοί σε 1-2 χρόνια και τι υποστηρίξει θα έχει στις DSLR ? Παει και αυτός έφυγε ....

Πάμε στους δικούς της χρήστες που έχουν ήδη φακούς Nikon, Canon εδώ θα πρέπει η συμβατότητα να είναι σούπερ με το νέο σώμα και να μπορούν να το εκμεταλευτουν στο έπακρο άμεσα για να το αγοράσουν , ειδαλως πουλάνε τώρα για να μην χάσουν από την μεταπωλητική αξία των φακών που θα βουτήξουν και αλλάζουν σύστημα άμεσα για να πάνε σε ένα πιο έτοιμο, δεν θα περιμένουν 2-3 χρόνια για να κάνουν σταδιακή μετάβαση. Άλλωστε υπάρχει ήδη ανταπτορας για τις SONY που εκμεταλλεύεται τους φακούς της Canon. Μην ξεχνάμε οτι στα 2-3 χρόνια οι άλλες εταιρίες θα κάνουν παπάδες, ήδη η SONY έχει ενσωματώσει και σύστημα σταθεροποίησης στο σώμα που αποκλείεται να το δούμε στην πρόταση της Nikon ή της Canon.

Μην σας εντυπωσίαζει μόνο τι γινόταν στο παρελθόν αλλά τι θα γίνει στο μέλλον , οι πωλήσεις έχουν πέσει σε όλους και οι απολύσεις σε προσωπικό, κλείσιμο εργοστασίων και γενικό συμμάζεμα έχει γίνει ρουτίνα τα τελευταία δυο χρόνια. Θα δείξει σε λίγα χρονάκια αν το timing ήταν σωστό τώρα ή πριν λίγα χρόνια όταν μεσουρανούσαν σε πωλήσεις και είχαν μεγαλύτερη κερδοφορία να σπρώξουν σε έρευνα-εξέλιξη και υποστήριξη ενός νέου συστήματος.

Αναμένω με ενδιαφέρον την συνέχεια....

Απάντηση: Canon φήμες για νέες mirrorless

Όλοι αναμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχεια...
Χθες κάπου διάβασα ότι παίζει το σενάριο σώματος με διπλή μοντούρα, μια εσωτερική EF-M και μια εξωτερική EF….

Aυτο θα ηταν εξαιρετικα ενδιαφερον παντως ακομα και να μεγαλωνε λιγο τον ογκο που για μενα ειναι ενοχλητικα μικρο ετσι κι αλλιως.

patentxclensmount.jpg

Πολυ ενδιαφερουσα προταση. Στην εξω μοντουρα θα εμπαιναν οι EF και στην εσω οι mirrorless FF φακοι.