Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... στις Canon

Aυτην την αισθηση εχω οτι πλησιαζει η αντικατασταση των 3 ( ενας 50mm και δυο 85mm μιας και ο 85αρης ειχε βγει εξαρχης σε δυο εκδοσεις DS και κανονικος) πρωτων υπερφακων για RF μοντουρα.....

The Canon EOS R7 Mark II is rumored to make its debut in the second half of 2025, likely in Q3 or Q4. As with all early leaks, exact release dates are hard to pin down, but it is said that multiple sources suggest the announcement is already in Canon’s pipeline. The upcoming model appears to be a significant step up from the original EOS R7, with rumors pointing to a more premium direction.

According to the mentioned sources, the EOS R7 Mark II will feature a higher-resolution APS-C sensor, reportedly around 40 megapixels, and will offer 8K video recording. That’s a hefty resolution bump and positions the camera to compete directly with Fujifilm’s high-res APS-C models. Despite the larger sensor output, the body is expected to stay lightweight, though slightly bigger in size, with ergonomics more akin to the EOS R5 Mark II.

ετσι να αναπτυχθει ο τουρισμος θα ερχονται ευρωπη να ψωνιζουν φωτογραφικα οπως καναμε εμεις με δαυτους δεκαετιες τωρα.

Canon EOS R6 Mark III Specifications (Rumored)​

• Brand new 24MP sensor (R3 sensor has been rumored in the past)
  • Stacked CMOS
  • Readout speed between the EOS R1 and EOS R5 Mark II.
  • New Rear LCD “Flippy” Mechanism
  • DIGIC X & DIGIC Accelerator
  • C-Log 2 & C-Log 3
  • 6K RAW at 60FPS
  • 4K at 120FPS

Φετος αναμενεται ο διαδοχος της πιο πετυχημενης καμερας σε πωλησεις της R6II.

Αν επαληθευτουν οι φημες και βαλουν clog2 θαναι game changer για οσους θελουν την καμερα και για βιντεο (clog2 εχει μονον η R5II εως τωρα) και φυσικα θα λαβει και αυτη μαλλον stacked αισθητηρα και μαλλον εκεινον της R3 .

Canon Patent Application Highlights New Compact Zoom Lens Designs

Ισως για αυτο ακομα η Canon δεν επιτρεπει στις 3rd party εταιρειες να μπουν και στο FF ΑF της .......γιατι σκοπευει να πλασαρει νεα μικρα και φθηνα ζουμακια για ολα τα βαλαντια....εκτος των εξωτικων φακων που πρωτα πρωτα φροντισε να γεμισει στην φαρετρα της .

20–40mm f/2.8 - 20–50mm f/4
Αν ειναι σε καλη τιμη και στα επιπεδα αποδοσης των STM φακων της μια χαρα ειναι για τον περισσοτερο κοσμο αντι για εχουν μονον 2 primes πανω τους .

Πήρε φίλος μου μια R6ii και μου λέει ότι έχει αυτό το HDR PQ που κάνει HDR αποτέλεσμα αλλά σε RAW CR3 αρχείο.

Για εξηγήστε μου λίγο...