Τεχνολογικά νέα, καινοτομίες .... στις Canon

Συμφωνω αλλα μπορει να ειναι τελικα ενα σωμα μοναδικο για τα 50 χρονια κυκλοφοριας της AE1 τελικα για να διαφοροποιηθει απο τα στρογγυλεμενα υπολοιπα σωματα.

Και εμένα οπτικά μου αρέσει. Ίσως επειδή δεν είμαι φαν των καμπυλών στα σώματα και αν δεν κάνω λάθος όλη η σειρα R της Canon είναι στρογγυλοφέρουσα που με παραπέμπει σε πατάτα που έχει αρπάξει λίγο.

• Like
Reactions: gkpapad and kbouk
Και εμένα οπτικά μου αρέσει. Ίσως επειδή δεν είμαι φαν των καμπυλών στα σώματα και αν δεν κάνω λάθος όλη η σειρα R της Canon είναι στρογγυλοφέρουσα που με παραπέμπει σε πατάτα που έχει αρπάξει λίγο.
Δεν είναι όμορφες, αλλά εξαιρετικά εργονομικές.
Αυτή είναι σαν να βλέπω τις SL ή A7II, σώματα που πονάει το χέρι σου να τα έχεις για ώρα.

Τεσπα, θα δούμε όταν βγει και επίσημα, αλλά μεγάλο φάουλ σε κάτι που μπορούσαν να κάνουν και καλύτερα.

Δεν είναι όμορφες, αλλά εξαιρετικά εργονομικές.
Αυτή είναι σαν να βλέπω τις SL ή A7II, σώματα που πονάει το χέρι σου να τα έχεις για ώρα.

Τεσπα, θα δούμε όταν βγει και επίσημα, αλλά μεγάλο φάουλ σε κάτι που μπορούσαν να κάνουν και καλύτερα.

Δεκτό όλο γιατί είναι υποκειμενικό. Όταν ψαχνομουν για αλλαγή από Fujifilm γενικά μου είχαν φανεί άβολα σα σώματα στη χρήση σε σχέση με Sony που κατέληξα. Πέραν του αισθητικού δηλαδή. Μάλλον είναι μειοψηφία βέβαια.

Πάντως όσο καιρό διάβαζα ότι θα έχει πιο ρετρό στυλ φανταζομουν κάτι σε ΑΕ-1

Πάντως όσο καιρό διάβαζα ότι θα έχει πιο ρετρό στυλ φανταζομουν κάτι σε ΑΕ-1

Η αγορα ειναι γεματη απο τετοιας αισθητικης σωματα το θεμα ειναι να μπορουσε να βγαλει κατι που πρωτον να ειναι στην αιχμη της τεχνολογιας βασει του προφιλ των πελατων της παντα και να διαφοροποιηθει απο τα στρογγυλεμενα σωματα που βγαζει σε ολα της τα μοντελα.

Για αυτους μπορει να ειναι και υπερβαση ακομα και ενας τετοιος σχεδιασμος. Το να πανε σε σωμα τυπου nikon ZF μπορει να μην τους εξασφαλιζε τον πρωτο παραγοντα οποτε διαλεξαν μια ενδιαμεση λυση

Σιγα το ωραιο σχημα παντως για την εποχη της η ΑΕ1. Σουπερ πετυχημενη καμερα ναι πρωτοποριακη σχεδιαστικα και ομορφη οχι.

Για εμενα η απολυτη ομορφιά τοτε ηταν η Olympus OM1.